BESTIG KILIMANJARO – REJSER TIL TANZANIA

Se rejser

Bestigning af kilimanjaro

Kilimanjaro rejser sig svimlende 5.895 meter op over den afrikanske slette, og ikke alene er det Afrikas højeste bjerg, det er også verdens højeste fritstående bjerg. 

At bestige Kilimanjaro umiskendelige, sneklædte top har været en drøm for trekkere i årtier, og det er der en god grund til: De nedre skråninger er dækket med tæt regnskov, der imponerende løfter sig op over den tørre savannes store vidder.

Til trods for at denne store udslukte vulkan er beliggende lige ved ækvator, troner de store gletsjere nær toppen – i hvert for for en tid endnu, og oplevelsen af at stå på Afrikas tag er ubeskrivelig og alle anstregelserne værd!

Få svar på flere spørgsmål om bestigningen af Kilimanjaro på siden Værd at vide om bestigning af Kilimanjaro 

Image

Kilimanjaro rejser


Der er ingen tvivl om, at udsigten fra toppen er den største belønning af alle: Herfra kan du se jordens krumning, ud over de imponerende glesjere, og på en klar dag kan du se så langt som til Masai Mara-sletterne i Kenya. Men Kilimanjaro har mere at byde på end den ærefrygt-inspirerende udsigt fra toppen. Turen derop er også en oplevelse i sig selv, der svarer til at du vandrer gennem 5 klimazoner; fra ækvator til arktisk, idet landskabet varierer fra tropisk skov til bushland, fra hede og moorland til tør alpin ørken nær toppen.

De fleste i god fysisk form kan komme op på toppen af Kilimanjaro, men det er ikke “bare lige”. Det er trods alt et bjerg, hvis top ligger højere end base camp på Mount Everest. Der er forskellige ruter til toppen af Kilimanjaro. Vi har valgt ruterne Machame og Lemosho, der begge giver god akklimatisering, og som af mange betrages som de smukkeste ture op ad Kilimanjaro.

Machame er vores mest populære rute, og vi anbefaler, at man tager en ekstra dag, der giver den bedste akklimatisering og forberedelse forud for topbestigningen. Med en begyndende stigning gennem tæt regnskov, efterfuldt af en forskellig fauna, der bliver lavere og lavere, har man smukke udsigter til Shira Plateau, Kibo Mt. Meru og gletsjerne ved Western Breach. Den forskelligartede vegetation langs ruten gør, at ruten alle dage er afsindig smuk, varierende og overraskende.

Lemosho er en af de nyere ruter på Kilimajaro, og der er generelt færre mennesker på denne rute end på fx Marangu og Machame. Ruten starter vest for Kibo, og tager dig op gennem regnskoven, hvor du kan være heldig at spotte wildlife, fx elefanter, bøfler, antiloper, aber – og hvis du er heldig – måske en leopard. På fjerde-dagen fletter Lemosho sammen med Machame ruten, og den giver også rigtig god akklimatisering.

Rongai er en mindre benyttet rute på Kilimanjaro - primært pga. lang transfertid til startgaten. Men Rongai tilbyder stadig en god akklimatisering, og så er der ikke særlig mange mennesker på stierne, hvilket gør den særligt attraktiv i højsæsonen. Og så starter ruten nordfra, hvor det er mere tørt og råt end på den sydlige side. Sammen med færre turister giver det større chance for dyreliv og nogle flotte udsigter til toppen, men samtidig også en følelse af at have 'bjerget for sig selv'. 

 Find eksempler på rejseplaner herunder. Kort sagt: Tanzania har alt det, et sandt eventyr til Afrika bør indholde!

FORLÆNG FERIEN: Afrikas bedste safari + farverige Zanzibar


Efter en bestigning af Kilimanjaro bør du sætte et par ekstra dage af til at opleve ‘the big five’ og masser af andet vildt dyreliv på en safari. Tæt ved Kilimanjaro finder du nok Afrikas bedste safari i Nationalparkerne Serengeti, Ngorongoro-krateret, Tarengire og Lake Manyara. Befolkningen er venlig, og du kan stadig opleve de stolte Masai-krigere og deres landsbyer, når du kører gennem dette smukke land.

Du kan vælge at slutte turen af ved det Indiske Ocean, på den smukke og charmerende ø, Zanzibar, hvor du finder nogle af Afrikas bedste strande, og kan gå på opdagelse i Stone Towns hyggelige små gader.