Thailands bedste wellness, helse og spa retreats

Written by Flemming Andersen on . Posted in Uncategorized

Sundhed og wellness resorts kan være intet mindre end transformative. Disse resorts og retreats, findes overalt i Thailand, fra Chiang Mais bjergrige regnskov til de afsondrede strande på Koh Samui og Koh Phangan. De har alle en åndelig og holistisk tilgang, som ikke bør være en overraskelse i et hovedsagelig buddhistiske land, der også er verdens top medicinske og wellness turisme destination. Kombinere det med økonomisk overkommelighed, så er Thailand uden tvivl et af de bedste steder i verden at genopdage sit bedste selv.

Nogle gange er det umuligt at sige nej til dessert. Du ved, du burde ikke, men nogle gange er den lækre ostekage virkeligt tiltrængt oven på en hård og anstrengende dag. Heldigvis handler det moderne liv om at gøre alt med moderation, nyde sig selv, men glem ikke at arbejde de giftstoffer ud senere.

kamalaya samui

Detox kan være stressende og trættende, især når man forsøger at jonglere arbejde samtidig. Så en af de bedste måder at opretholde en god mental og fysisk balance og genoplade batterierne på, er at tage væk for en tid, trække stikket ud og nyde livet på et dejligt sundsheds og wellness resort eller retreat. Det er ganske nemt nu om dage, hvor der er et bredt udvalg af resorts og kurbade, der alle er gearet til at hjælpe folk med at nå deres sundhedsmål igennem detox, yoga, økologisk mad og meget mere. Det er godt og effektivt for sindet, kroppen og helbredet.

Heldigvis er Thailand verdenskendt for at have nogle af de bedste wellness og spa resorts i verden. Herunder har vi sammensat en lille liste over Thailands mest fremragende wellness og spa resorfts, for at hjælpe dig med at planlægge dit næste sjælerensende og kropsstyrkende wellness og spa ophold.

chiva som

Chiva-Som International Health Resort – Hua Hin

Chiva-Som er et førsteklasses luksuriøst feriested, smukt beliggende ved stranden, i en 7 hektar stor tropiske have, som kombinerer international standard wellness programmer med traditionel thailandsk gæstfrihed med en unik og holistisk tilgang til næring af sind, krop og sjæl. Igennem de sidste 15 år har det været et af ​​de førende destinations helse og wellness spas i verden, og det er blevet udnævnt til en af verdens top sundheds og wellness resorts af Luxury Magazine de sidste syv år i træk.

Anerkendt som et af verdens førende helse og wellness resorts, har Chiva-Som siden åbningen i 1995 budt velkommen til Hollywood berømtheder og erhvervs personligheder, såsom Kate Moss, Hugh Grant, Elle Macpherson og Liz Hurley.

Chiva-Som’s naturopaths og holistiske praktiserende specialister er de bedste i branchen og de skaber detox-programmer, der er skræddersyet til gæsternes individuelle behov. Det er en heftig opgave, da de tilbyder over 200 forskellige behandlinger og deres pakker spænder fra de strengeste systems udrensninger til mere normale helse og spa behandlinger. Et af deres andre tilbud, er daglige madlavningskurser, hvor gæsterne lærer sunde opskrifter, der omfatter friske råvarer fra Chiva-Soms højtbelønnede økologiske have.

En vifte af holistiske behandlinger giver dig chancen for at bringe dit sind, krop og ånd i balance. Celle vitalitet fremmer cellulær sundhed hos dem, der er i remission efter kræft, naturlig fornyelse hjælper med at finde din selvbevidsthed og indre fred. Andre af deres mange behandlings tilbud er personlig detox, bæredygtigt vægttab, yoga og æstetiske spa behandlinger.

Alle ophold starter med en sundheds-, wellness- og hud konsultation, samt en fysisk analyse med en professionel medarbejder, for at fastsætte dine mål, din nuværende sundhedstilstand og evne til at nå disse mål. Dine rådgivere vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit ophold, ved at udarbejde et personligt program for behandlinger og ydelser. Disse vil omfatte kost, motion, aktivitet, hvile og afslapning, fysiske lidelser, følelsesmæssige problemer og dit indre selv. De tilbyder alle gæster en total livsstilstransformation for at opnå velvære og forlænget levetid med et komplet udvalg af sundheds- og wellnessbehandlinger. Fokuset i deres programmer er personlig balancere og at forynge sind, krop og ånd. Alle Chiva-Soms programmer er tilpasset til din persons livsstil og forbedring igennem integrationen af ​​naturopatiske og konventionelle lægemidler.

pavana

The Pavana Chiang Mai Spa Resort – Chiang Mai

En time fra centrum af Chiang Mai, ligger Pavana Spa Resort Chiang Mai, hvis formål er at balancere krop og sind gennem de fem ting der har indflydelse på ens levetid, udrensning, diæt, træning, vejrtrækning og mentale sindstilstand. Pavana er kendt for sin blide faste, helse cocktails og sunde mad programmer, samt dets yoga og meditation pakker. Deres restaurant, Radiance, tilbyder et gourmet madlavningskursus, hvor man lære at lave sunde måltider, med friske frugter og grøntsager fra deres økologiske have. Vandring, cykling og løb er muligt på de stier, der løber rundt om de tropiske grunde.

Uanset om du søger et sundt wellness resort eller en fitness camp, så dækker Pavana Spa Resort begge sider af spektret. De tilbyder afslappende massage, yoga, jogging, svømning og andre krævende træningsprogrammer. Resortet har også sin egen økologiske have på 20 hektar, hvor der dyrkes op til 40 forskellige grøntsager og de har køer og ænder, der bidrager med kompost. Gæsterne opfordres til lære om økologisk landbrug, og måske endda tage nogle ideer sig med hjem.

the sanctuary

The Sanctuary Thailand – Koh Phangan

Lad ikke Koh Phangan’s party ø status narre dig, den holistiske side er levende og trives i bedste velgående på The Sanctuary. Dette er det ultimative lowkey “komme væk fra det hele” resort. Beliggende på en lille, fredelig strand i Haad Tien bugten på Koh Phangans østkyst, tilbyder The Sanctuary tilbyder en bred vifte at udrensnings-, fastings- og afgiftningsprogrammer. Ved ankomsten tage man en snak med personlaet om ens ønsker, helbreds tilstand og vil derud fra få en omfattende vejledning om resortet og deres behandlinger.

Resortets målsætning er at få din krop til at starte processen med afgiftning og helbredelse. Planlagte daglige urtetilskud og probiotika, lymfevandsjuice og en organisk kaffekolonisk udrensning, burde få dig på rigtige vej.

Sanctuary tilbyder en bred vifte af detox muligheder, herunder sunde menuer, udrensninger og meget mere. Dem, der ikke ønsker at forpligte sig til et program, kan vælge behandlinger løbende og imellemtiden nyde velsmagende vegetariske thailandske og indiske retter og genoplivende frugt smoothies.

Kamalaya Holistic Spa & Resort – Koh Samui

Kamalaya Koh Samui, er et prisbelønnet luksus wellness sanctuary og holistisk spa resort på den sydøstlige side af Koh Samui. I 2017 alene blev det omtalt i Forbes Magazine, det blev udråbt til et af verdens 6 bedste detox spas af Health and Fitness Travel, et af de ti bedste helse resorts i Thailand af Luxury Society Asia og modtog den amerikanske Condé Nast Traveler Magazines Gold List Award, årets spa destination award af Verdens Spa & Wellness Awards, bedste oversøiske sundheds & velvære award af Luxury Travel Magazines Gold List Awards og årets spa cuisine award af AsiaSpa Awards. På Kamalaya Wellness Sanctuary og Holistic Spa Resort integrerer de en bred vifte af orientalske og vestlige helbredende praksis, for at give dig en livsforandrende oplevelse og en livberigende sund ferie.

Erfarne udøvere og dedikerede fagfolk tilbyder en bred vifte af sundhedsbehandlinger, konsultationer, klasser og programmer, for at fremme den harmoniske udvikling af hele personen, såsom konsultationer og behandlinger i kinesisk medicin, naturopati, homøopati og ayurveda-behandlinger.

kamalaya samui

Med deres team af internationale naturopater, kan du skabe dit eget wellness program fra deres omfattende udvalg af holistisk medicin, helbredende terapier og spa behandlinger, såsom detox og foryngelse, balance og genopladning for stress og udbrændthed, vægt styring, søvnforbedring, følelsesmæssig balance, bio-resonans evalueringer, ernæringsanalyse, biologiske aldersvurderinger, hydroterapi med ozon urte damphule, sauna, varme og kolde svømmebassiner, boblebad, terapeutisk massage, lymfatisk dræning, traditionel thailandsk massage, Chi Nei Tsang (taoistisk abdominal massage) og personlig fitness træning, yoga, pilates, Chi Gong, Tai Chi og meditations klasser.

Centreret omkring en hule, der engang blev brugt til at meditere af buddhistiske munke, er essensen af Kamalayas udtrykt i navnet Lotus (Kamal) og (alaya), et gammelt symbol for væksten og udfoldelsen af ​​den menneskelige ånd . Kamalaya er designet til at være i harmoni naturen og de rummelige, luksuriøse værelser er omgivet af granitblokke, vandløb, træer og tropiske planter.

Kamalaya er et roligt helbredende spa resort, hvor du kan slappe af og nyde livet, samt deltage i inspirerende wellness programmer.

Atsumi Healing – Phuket

Dette resort på den sydlige spids af Phuket byder på en oplevelse, der både er drømmende og autentisk. Dagene starter med gingerte i den åbne frilufts yoga sal, og slutter med en traditionel thailandsk urtensauna. Udendørs gazebos er det perfekte tilflugtssted for lidt afslapning eller en eftermiddagslur. Spabehandlinger omfatter alt fra galvanisk ansigtsbehandling til anti-cellulitis kropsindpakninger, og detox-programmerne er fyldte med system-boosting goodies som wheatgrass shooters og probiotics. For dem, der er nysgerrige efter at lære mere om rå mad, er de fristende retter på Atsumis Raw Cafés menukort perfekte til omvende selv den stærkeste kødæder.

Dhara Dhevi – Chiang Mai

Dhara Dhevi’s femstjernede spa er arkitektonisk vidunder, måske det smukkeste af sin art i Thailand. Bygget som et palads i Mandalay, tog det håndværkerne 3 år at færdiggøre, takket være de udførlige motiver, der er decoreret på facaden. Behandlingsmenuen er lige så luksuriøs, som resortet med hjemmelavede bodyscrubs af ris og urter og antikke terapier med ayurvediske olier. Dhara Dhevi tilbyder endda Shirodhara, en spændende indiske traditionel teknik, hvor varm olie hældes på panden eller “det tredje øje” i en rolig, kontinuerlig strøm. Det siges at forbedre nervesystemets strømning af impulser, samtidig med at man fornemmer en følelse af at være centreret.

the spa koh chang

The Spa Koh Chang Resort – Koh Chang

Koh Chang mest hippe og trendy wellness resort handler om om forkælelse af den sundeste art. Deres store menu af detox juice og rå mad dækker alle ens ønsker og behov. Retterne på menuen er sammensat af lokalt dyrkede produkter, friske frugter og grøntsager fra det nærliggende Doi Kum Royal Project og skaldyr fra fiskerlandsbyen Salak Kok, der er endda sunde desserter. Giftstoffer har nul chance mod deres detox programmer og stedets signatur klippehytte, hvor man sveder giftstofferne, godt hjulpet af de sunde damp med 15 thailandske urter. Resortet kombinere detox behandlinger med stimulerende aktivitet, som for eksempel at udforske øen til fods og i kajak.

samahita retreat

Samahita Retreat – Koh Samui

Samahita er en af verdens førende resorts når det gælder yoga ferie. De tilbyder daglige sessioner, suppleret med detox og andre udrensning muligheder. Mange gæster kommer her som led i deres yogalæreruddannelse, imens de også udnytter spa menuen og den infrarøde sauna. Værelserne har et miljøvenligt design, herunder varmt vand produceret ved solenergi og et struktureret murværk, der minimerer tab af energi og lydforringelse. Uanset om det er med havudsigt eller privat balkon, er der ikke noget bedre sted at slappe af og nyde fred og ro.

absolut sanctuary

Absolute Sanctuary – Koh Samui

Absolute Sanctuary er et fantastisk, marokkansk-inspireret boutique wellness resort, et fantastisk tilflugtssted for dem, der søger en rejse tilbage til balance, foryngelse og en sund livsstil. Absolute Sanctuary fik tildelt “best value for weightloss award” af Conde Naste Traveler (2014) og deres yoga ferie programmer er for dem, der søger at være en i krop, sind og sjæl. Uanset om du er nybegynder eller en dedikeret praktiserende. Absolute Sanctuary som en del af Absolute You, hjælper dig med at forbedre din praksis, igennem deres mange forskellige yogaklasser, ekspertinstruktion og fuldt udstyrede studier. Med deres mange målrettede yoga-programmer er Absolute Sanctuary et af verdens top yoga retreats. Deres yoga sessionerne er en rejse ind i sindet, hvor du bruger åndedræt, visualisering og lejlighedsvis mantra til at bevæge dig mod en rolig og afslappet stilhedstilstand.

Absolute Sanctuary byder også på signatur detox programmer af tre, fem og syv dages varighed, der omfatter daglig lymfedræning, kolonhydroterapi, massage og mere. For dem der har brug for lidt mere hjælp, er der endda alternative terapier som Chi Nei Tsang (en dyb abdominal massage, som hjælper fordøjelsen) og holistisk Shiatsu. Resortet tilbyder også giganten over alle giganter af detoxes, “20 Day Detoxer’s Delight”, som inkluderer reiki sessioner, kropsindpakninger og scrubs, ubegrænset yoga og meget mere.

Orion healing center

Orion Healing Centre – Koh Phangan

Orion Healing Center er smukt beliggende midt i den smukke og foryngende natur ved Srithanu bugten på Koh Phangan. Med beroligende skvulpe lyde, kan du forkæle dig selv med detox, helbredende behandlinger, yoga og holistisk terapi, der er designet til at genskabe balance i dit sind, krop og sjæl og genoprette din naturlige følelse af sindsro og vitalitet.

Dette Detox Retreat har et thailandsk dampbad / sauna, to yoga salas og en overflod af høj kvalitet sund vegetarisk mad og frisk tropisk frugt, der serveres dagligt på Orion Café.

Udover at tilbyde nogle af de bedste yogaklasser i Thailand, er Orion Healing Center også et fremtrædende sundheds og wellness resort. De tilbyder en række fantastiske pakker, der kombinerer detox, yoga, sund mad og anden livsforbedrende holistisk behandlinger.

Deres erfarne vestlige terapeuter kombinerer metoder baseret på oldtidens orientalske og indiske viden med en blanding af moderne teknikker og holistisk kostkundskab for at skabe virkelig livsforandrende oplevelser. Disse unikke behandlinger vil harmonisere, balancere, justere og oplade din krop og genoplive dig fuldstændigt. De er specialiseret i at styrke folk med ​​helbredelsesformer, så som Reiki, CranioSacral Therapy, Chakra Balancing og Crystal Healing.

TRIA

TRIA Integrative Wellness – Bangkok

Midt i Bangkok i en privat enhed af Piyavate International Hospital, ligger TRIA Integrative Wellness. Det er designet som et femstjernet luksushotel med blanke og moderne faciliteter, et motionscenter, fitnesscenter, spa med en japansk onsen- og vitalitetspool, banket- og konferencelokaler og over 40 behandlingsrum. TRIA-holdet omfatter læger, naturopater, kiropraktorer, ernæringseksperter, akupunktører, hudlæger og fysioterapeuter. Forvent ikke, at det føles som et hospital – hvis du stopper på vej igennem lobbyen, kan du nyde lydene af en klassisk pianist.

Flere mindre almindelige intravenøse terapier udskiller TRIA fra andre behandlingsteder, så som chelationsterapi, som hjælper imod opbygning af tungmetaller i kroppen og IV infusionsterapi der hjælper dem, der mangler vigtige vitaminer og mineraler. Mindre invasive behandlinger omfatter homøopati, personlige tilskud, flydende pools og akupunktur. Du kan ikke overnattet på TRIA, men du kan tibringe en dag i et spa i verdensklasse og nyde godt af bodyscrubs, bodywraps og 12 forskellige massagetyper.

Balis bedste wellness og helse retreats

Written by Flemming Andersen on . Posted in Uncategorized

Intet indbyder til holistisk velvære og helbredelse mere end en fredelig lille paradis ø som Bali, med dens naturlige skønhed, spirituelle atmosfære, afslappede livsstil og ældgamle traditioner. Øens wellness resorts har det hele: vidunderlig natur, århundredes tradition og ældgammel visdom, som alt sammen øger ens fysiske og mentale tilstand.

Vi har udvalgt en række wellness resorts på Bali, som vi syntes er de bedste på Bali og som alle har en god placering på øen og tilbyder fantastiske behandlinger, wellness programmer og pakker og hvis ideologi er at fremme indre lykke, fysisk velværd og personlig komfort. Derudover giver de dig mulighed for at trække stikket ud, slappe af og dybest set ‘komme væk fra det hele’.

Mens andre nyder godt af den friske havbrise ved Bali’s smukke kyster, er nogle af disse resorts placeret i øens kølige, rolige og naturskønne højland, hvilket hjælper dig med at slappe af og genoprette den fysiske og mentale balance. De fleste af disse wellness resorts bruger forskellige holistiske tilgange til at inspirere dig til at omfavne sundhed, fitness og leve et bedre liv. De tilbyder yoga- og fitnessfaciliteter i verdensklasse, fantastiske kurbade kombineret med eksotiske behandlinger, der er inspireret af gamle helbredende traditioner, og masser af udendørs aktiviteter.

Fivelements Bali Retreat

Fivelements byder på et stort udvalg af wellness pakker og programmer, der tager udgang i balinesisk inspireret helbredelse og foryngende behandlinger samt afgiftning og introduktion til sunde kostvaner og anti-aging igennem sunde fødevarer og råvarer. Resortet har en rolig og rensende atmosfære, der er i harmoni med naturen, og støtter rygefri og alkoholfri ophold.

Ud over fantastisk og luksuriøs indkvartering tilbyder Fivelements programmer en helbredende wellness rejse på balinesisk vis, som afspejler balis ritualer, kultur og traditioner, ligegyldigt om man vælger foryngelsen, detox, kulinariske eller wellness pakker. Hver pakke har sin eget fokus, men alle er baseret på det formål at give dig en livsforvandlende oplevelse, der gør at du kan leve et afbalanceret og godt liv.

Zen Resort Bali

Zen er et wellness resort i nordlige Bali, der tilbyder wellness pakker designet til afslapning og foryngelse. Teamet på Zen Resort er vel bevandret i traditionelle og antikke helbredende praktikker fra hele verden, herunder kinesisk medicin, herbalisme, ayurveda m.fl., og skræddersyer gæstens behandligner i overensstemmelse deres individuelle behov. Det kan være alt fra vægttab og ayurvedisk inspirerede spa behandlinger til afstressnings øvelser, meditation og yoga, samt traditionelle balinesiske behandlinger.

De tilbyder også skræddersyede ture til nogle af de mindre udforskede åndelige attraktioner i det nordlige Bali. Som noget unikt, tilbyde de harmonisk dykning og snorkling, en holistiske oplevelse, der kombinere dykning og snorkling med yoga og meditation.

Bagus Jati Health & Well Being Retreat

Dette intime wellness resort ligger i den kølige bjerglandsby Sebatu i det centrale Bali. Resortet på et fem hektarer stort areal af frodig bjergskråning, med i otte deluxe spa villaer, der hver har deres egne private spa faciliteter. Der er også 10 superior villaer med en smuk udsigt til den tropiske skov. Udover yoga og meditation, tilbyder de også  en åndelig og spirituel rejse, der omfatter kultur og natur aktiviteter.

Floating Leaf Eco-Luxury Retreat Sukawati

Floating Leafs er dominerete af en smuk bambus yoga pavillon og ideologien bag resortets pakker er at ‘genstarte’ dit liv. Der er ingen daglige stress faktorere, mobiler og ipads, opholdet handler om at fordybe dig i naturen, dit fysiske og åndelige velværd, godt hjulpet på vej af aromaterapi ved poolen, yoga, massage og udflugter og madlavningskurser

COMO Uma Ubud

Under et ophold på Uma ved COMO, kan man deltage i engagerende wellness- og kulturaktiviteter, såsom daglige yoga-sessioner, inspirerende vandreture gennem rismarker, cykelture, tempelbesøg og workshops. Mere intensiv wellness programmer, der omfatter helse cuisine og detox, bliver specielt designet i forbindelse med deres søster resort, COMO Shambhala Estate

COMO Shambhala Estate

COMO Shambhala Estate i Ubud er specielt designet til afslapning og velvære. Der er forskellige former for wellness pakker indenfor fitness, damprum, reflexologi, krops terapi, massage terapi, ansigts behandelinger, yoga, meditation. På dette luksuriøse resort er fysisk og åndelig foryngelse, lige så naturligt, som at en dyb indånding. På Como Shambala Estate har de et team af eksperter i holistisk wellness, helse og sund cuisine, som kombinerer moderne videnskab med gamle helbredelses traditoner. Deres eksperter er alt fra fitness trænere, spa terapeuter og diætister, til yogalærere og erfarne terapeuter, som sikrer en personlig tilgang for at opnå optimale resultater. Under sit ophold bor man i smukke villaer eller suiter ud til den hellige Ayung flod, dybt inde i den frodige regnskov.

Spa Village Resort Tembok

Dette resort i det nordøstlige Bali, tilbyder programmer i sundt cuisine, foryngende spa-behandlinger, yoga, wellness workshops og naturlige sundhedspraksis. Der er også pakker til kvindelige rejsende, der rejser alene, med specielle yoga klasser og livsstils coaching, daglige måltider inkluderer grøn juice og frokost og middag med frisk kokosvand.

Beingsattvaa Vegetarian Retreat Villa Ubud

Beingsattvaa ligger i landsbyen Kendran, nær Ubud, omgivet af smuk naturen og har en fantastisk frugt og grøntsags hav. De tilbyder daglig yoga og meditation, balinesisk inspireret udrensning og massage, samt vegetariske retter til morgenmad, frokost og aftensmad.

Villa Flow Karangasem

Villa Flow er et holistiske wellness resort, der ligger på østkysten af Bali i landsbyen Seraya. Blandt deres wellness  pakker er en “flow detox”, der henvender sig til dem, der ønsker at give deres fordøjelsessystem en pause, men som ikke ønsker at faste. Programmet omfatter sund mad, juice, supper og frisk kokos, samt yogaklasser for at hjælpe cirkulation og helbredende spa behandlinger for at stimulere systemet og genoplive huden.

Desa Seni

Desa Seni ligger I en lille balinesisk og yder fuld service til sin gæster. Her kan man spise, drikke, dyrke yoga, få massage og lære om balinesisk og indonesisk kultur. Som gæst kan man fokusere på uddannelse, afslapning eller velvære, eller alle 3 ting på én gang. Eksperterne hos Desa Seni tilbyder private yoga og meditations sessioner eller man kan deltage i de normale klasser. Deres wellness pakke omfatter spa behandlinger, yogakurser, skønhedsritualer, antikke terapier og balinesiske rensningsritualer.

OMunity Bali

Hvis man ønsker en autentisk helbredelses og foryngelses oplevelser af balinesisk praksis og medicin, så besøg OMunity Bali. Det er bygget efter miljøvenlige metoder, som f.eks. Ingen plast, skadelige kemikalier og gødninger. OMunity går højt op i bæredygtig natur og bæredygtigt liv. I mellem yogaklasserne og wellness behandlingerne har man mulighed for at opleve lokalsamfundet, den lokale livstil og kultur.

Escape Haven

Dette wellness resort for kvinder sørger for at man vender hjem mere strålende, styrket og veltrænet. Man  kan tilmelde sig syv dage med sjov og helbredende aktiviteter, så som surfing, yoga, meditation, spa, detox, fitness og kulturelle aktiviteter. Escape Haven et nyt boutique og wellness resort, beliggende i Canggu, med pool og boblebade omgivet af en fantastisk natur, to floder, den smukke Echo Beach og frodige grønne områder.

Sukhavati Ayurvedic Retreat & Spa Mengwi

Sukhavati Ayurvedic Retreat & Spa er et intimt og elegant helse og wellnes resort, hvor fokus udelukkende er på dig. Stedet har otte fantastiske villaer beliggende midt imellem rismarker, jungle og en flod i den fredelige balinesiske landsby Bebengan. Feriestedet specialiserer sig i ayurvediske helbredende terapier for at rense og forynge kroppen og sindet, og personalet gør alt for at tilpasse dit ophold og dine behandlinger med dine ønsker og behov. Fra vægttab til afstressning, afgiftning og lindring af kroniske lidelser, så kan de designe et program til at hjælpe dig med at skabe et sundere og lykkeligere liv.

Cocoon Medical Spa Villa Seminyak

Den prisbelønnede kæde af Cocoon Medical Spas er kendt over hele verden for deres integrerende og resultatorienterede tilgang til anti-aging, sundhed og skønhed, der behandler hver patient holistisk med en kombination af moderne medicin og traditionel helbredende terapi. For første gang i Asien kan man nu nyde godt af deres højteknologiske medicinske spas midt i Bali’s naturlige skønhed med deres Body Balancing & Beauty Programmer. Disse intensive wellness programmer og programmer, ledes af højt kvalificerede og erfarne læger og sigter mod at tackle anti-aging, vægttab og velvære, for at efterlade dig med en følelse af at være genfødt, afbalanceret og forskønnet inden i og uden på.

Bali Vitality Detox Retreat Ubud

Fleksibilitet og frihed er nøgleordene for Bali Vitality Detox. Sammen med en sundheds specialist, udvælger du det program ud fra deres brede vifte af programmer, der passer dig bedste. Uanset om du vælger et 3-dages eller 30-dages program, er dit program personligt med en privat yogalærer, spa-terapeuter og din egen specialist der hjælper dig med detoxing, juice fast, meditation og motions planlægning. Dette traditionelle resort i balinesiske stil, er beliggende i den charmerende landsby Pejeng, kun 10 minutters kørsel til Ubud, med en maksimal kapacitet på 7 gæster, der sikrer din yderste komfort til enhver tid.

Palawan – En lille bid af paradis

Written by Kasper on . Posted in Nyheder

Det flydende hotel på El Nido

Det flydende hotel på El Nido

“At rejse er at leve” sagde en velkendt dansker engang. En anden stor dansker sagde ”Eventyret venter den, som forstår at gribe det.” og så sandt som det er sagt, er det udsagn der gennemsyrer alle vores rejser og valg af destinationer.

Vi forsøger altid at finde nye destinationer, nye måder at se gamle destinationer på og bringe vores kunder de unikke oplevelser, som ikke nødvendigvis udgøres af 5 stjernet indkvartering, men af 5 stjernede unikke og uforglemmelige oplevelser, uspolerede naturskatte og attraktioner, et rigt dyreliv, interaktion med den lokale befolkningen, uforfalskede og autentiske indblik i landets sande sjæl, identitet, religion, skikke og kultur og ikke mindst det lokale cuisine, på en autentisk og unik måde.

Alle vores rejser udspringer af en lyst til at dele ud af vores egne erfaringer og af de specielle oplevelser, der venter dem, som opsøger eventyret, tør tage væk fra alfarvej og som med åbent sind og hjerte rejser for at opleve, udforske og lære om ny kulture, skikke og folkeslag.

Øde strand på El Nido

Øde strand på El Nido

Vores verden er stor, forunderlig, vidunderlig og mere tilgængelig end nogensiden før og mange af de tilbageværende unikke og uspolerede destinationer skal opleves, imens de stadig har deres autentiske, uforstyrede og uspolerede sjæl intakt.

Palawan på Filippinerne, verdens bedste ø i 2015, ifølge rejsemagasinet Conde Nast Traveler, er et af disse steder og El Nido en af perlerne i dette uovertrufne ørige.

Udsigt over El Nido

Udsigt over El Nido

Den betagende og uspolerede natur, de øde og smukke strande, de uberørte paradis øer, azurblå laguner og farverige koralrev der vrimler med marineliv, er hovedgrunden til at besøge El Nido. De uberørte farvande omkring El Nido tilbyder smukke koralrev og lange øde sandstrande og man kan udforske de mere end 50 øde kalkstens øer, skulte strande, laguner, vige, bugter og huler i Bacuit bugten med kajak eller lokal udriggerbåd.

Helicopter Island ved El Nido på Palawan

Helicopter Island ved El Nido på Palawan

På landjorden tilbyder El Nido klipper, bjerge, jungle og vandfald. Området er et sand paradis for natur elskere og de eneste beslutninger man står overfor, når man slår øjnene op, er om man skal tilbringe dagen i en kajak, under vandet med dykkermaske, i en udriggerbåd på øhop eller på en natursti igennem junglen, der fører en til skjulte vandfald eller toppen af klipperne som omkrandser El Nido, hvorfra man har det smukkeste udsyn over hele Bacuit bugten.

Vi kan nu med glæde tilbyde en helt ny og unik måde at opleve dette fantastiske naturvidunder på. Med udgangspunkt i hjertet af den legendariske og endnu uspolerede Bacuit bugt omkring El Nido, starter en opdagelsesrejse og et eventyr til hemmelige steder, hvor ingen andre kommer og de mere velkendte og berømte steder, når ingen andre er der …

Det flydende hotel på El Nido

Det flydende hotel på El Nido

Hver dag er et nyt eventyr med vores rustikke og autentiske hotelbåd.

Som før nævnt, tager man til El Nido for at opleve den fantastiske natur, strandene og øerne i Bacuit bugten og dyrelivet over og under overfladen af det azur blå hav, så istedet for at overnatte på dyre resorts og så alligevel hver dag tage på udflugter, hvilket men selvfølgeligt stadig kan, så kan vi nu tilbyde et vidunderligt alternative, hvor man lever og bor midt i selve attraktionen og hver nat går til køjs under bugtens stjernetæppe og hver dag vågner op til bølgernes skvulpen, fot at udforske ubeboede paradis øer, øde strande og skjulte laguner, med en bred vifte af aktiviteter undervejs, såsom snorkling, trekking i junglen, hule udforskning, fiskeri, kajaksejlads, udspring fra klipper, solbadning, og mere…

Det flydende hotel på El Nido

Det flydende hotel på El Nido

Efter en vidunderlig dag fuld af eventyr, kan man læne sig tilbage og beundre den magiske solnedgang, imens man nyder en forfriskende cocktail og en lækker buffet af friske lokale råvarer og delikatesser, tilberedt af skibets kok og hans team.

Når man går til køjs, kan man vælge imellem sin behagelige køje eller en hængekøje på dækket under den klare stjernehimmel og ligegyldigt hvad man vælger, så er det intet som at sove på en båd …

Det flydende hotel på El Nido

Det flydende hotel på El Nido

Island Cruiser II er en lokal Bangka båd tilpassede og omdannet til et flydende hotel, der kan rumme op til 12 gæster i enkle, men meget komfortable og rene køjer.

Båden cruiser konstant rundt i bugten, men hver dag forlader en båd El Nido for at bringe passagerer ud til der hvor båden nu ligger den dag. Ved ankomsten til båden, bliver man budt velkommen af ​deres yderst professionelle besætning, der er dedikerede til at gøre hvert sekund i brugten til en fantastiek oplevelse

Snake Island El Nido på Palawan

Snake Island El Nido på Palawan

Hver dag bringer ny oplevelser og man bliver konstant forbløffet over de smukke kalkstens formationer og øer, dækket i tropsik vegetation, der rejser sig op ad det azurblå hav. Man dykker i et af de klareste have i verden, hvilket belejligt nok, aldrig kommer under 25 grader. Man svømmer og snorkler over ​​farverige koraller og er vidne til en mangfoldighed af marine liv kun set på Filippinerne.

El Nido bugten er simpelthen et must, et sted man skal opleve mindst en gang i livet og vores unikke cruise tilbyder den helt rigtige og unik måde at opleve og nyde dette vidundere på.

Øde strand El Nido

Øde strand El Nido

Hver køje er udstyret med en komfortabel dobbelt madras 4 tommer tyk og premium kvalitet sengetøj (lagner og håndklæder inkluderet).

Alle måltiderer serveres som en buffet med et bredt udvalg af retter og mulighed for enhver form for kost, vegetar osv. Produkterne består at friske lokale råvarer, der leveres dagligt til båden, direktet fra fiskerens båd eller det lokale marked

Uanset om du ønsker at prøve nogle lokale og traditionelle retter, så som Adobo eller kinilaw, eller har lyst til at nyde vestlig mad, vil den meget erfarne kok og hans team sørge for at der altid venter dig noget lækkert i dagens buffet.

Snacks er tilgængelig 24 timer i døgnet, så som toast, kiks, marmelade, te, kaffe og vand.

Baren er velassorteret med sodavand, juice og alkohol, der bliver forvandlet til velsmagende og farverige cocktails efter eget valg, øl og vin kan også bestilles.

En øde strand på El Nido

En øde strand på El Nido

Besætningen ombord er meget professionel og sikkerheden har højeste prioritet. Hvert medlem af besætningen har udover deres store maritime erfaring, gennemgået en førstehjælps uddannelse. Sports og aktivitets manageren er altid ombord og til rådighed og vil sørge for at jeres oplevelser ombord er nogle I vil huske for evigt!

I kajak ved El Nido

I kajak ved El Nido

Bådens aktiviteter omfatter:

 • Snorkling (udstyr og vejledning inkluderet)
 • Ture til og udforskning af øde øer (2 gange om dagen)
 • Fiskeudstyr
 • 4 dobbelt havkajakker til rådighed
 • Spil (kort, skak, terninger, brætspil)
 • Bolde og strand tennis udstyr
 • Bøger

Ekstra aktiviteter (imod betaling):

 • Bar
 • Massage
 • Wakeboard
 • Romantisk middage på stranden
 • Dykning og prøvedyknings kursus
 • Luksus seafood middag
 • Babysitter
 • Fyrværkeri
 • Og mere … efter anmodning
Lagune ved El Nido

Lagune ved El Nido

Dette utrolige eventyr er perfekt for individuelle rejsende, par og familier og båden kan også lejes til private formål, teambuilding ture eller ad hoc grupper

Cruisets længe bestemmer man selv, man kan tage lige så mange dage man har lyst til, vi anbefaler 5 dage og turen kan kombineres med ophold på fastlandet.

Se en af vores rejser, hvor ophold på det flydende hotel indgår her…….

Big Lagoon El Nido

Big Lagoon El Nido

Koh Kood Beach resort

Et lille stykke dansk paradis i Thailand

Written by Kasper on . Posted in Nyheder

Efter at have rejst to årtier i kongeriget Thailand og boet her i mere end 11 år, vil jeg gå ud på en lem og erklære Ko Kut (også stavet Ko Kood), for at være den smukkeste ø, jeg har set i Thailand. Den er bare fantastisk smuk og jeg vil stærkt anbefale at du føjer den til din rejseplan, næste gang du skal på ferie til Thailand.

Alle tænkelige superlativer og mulige beskrivelser af paradis gælder for Koh Kood: strandene er yndefulde buer af hvidt sand, vandet krystal klart, kokospalmer overalt, og en afsondret, afslappet atmosfære, der omfavner dig ved ankomsten. Kooh Kood er meget mere uspoleret end naboøen Koh Chang, der er ikke noget i form af natteliv, shopping eller restauranter, men det er netop grunden til at besøge Koh Kood.

Beliggende i den smukke Koh Chang Marine National Park, syd for de bedre kendte øer Koh Chang og Koh Maak, er Koh Kood en stor bjergrige ø, hvis interiør stort set er dækket af jungle, vandfald, plantager og de vestlige og sydlige kyster oversået med herlige hvide sandstrande. Farvandet omkring øen er krystalklart og nogle strande har et maldiviske udseende. Det er bare så smukt.

Koh Koods store fordel er dens relative øde beliggenhed. For at kommer detil kræver det enten en flyvning eller køretur fra Bangkok til Trat, efterfulgt af en tur i lokal ladbil til havnen og en times sejlads. Det lyder som mere af en ekspedition, end det faktisk er. Efter en times flyvetur eller 6 timers køretur fra Bangkok til den lille lufthavn i Trat, kører man igennem frodige grønne landskaber, forbi landsbyer og templer og frugt boder til den lille færgehavn Laem Sok, hvorfra man sejler en time på det klare blå vand i den t​hailandske golf, ikke en dårlig måde at bruge tiden, især hvis man holder af at slappe af og bruge tiden til lidt delfin-spotting.

Koh Kood er en smuk ø, der næsten udelukkende består af jungle, klonger, vandfald og fantastiske strande. Flere af dem kan kun nås med båd, især på den sydlige del af øen, hvor vejene enten er elendige eller ikke-eksisterende.

Der er en god vej, der forbinder det meste af øen, fra Ao Salad i nord til Ao Yai i syd og næsten alle resorts kan nås ad den vej (omend at man nogle gange slutter af med et lille stykke stenet og kuperet vej). På trods af den gode vej er der intet i form at offentlig transport – man bliver nødt til enten at leje sin egen motorcykel eller cykel eller chartre en songthaew (eller få et lift med en) for at komme rundt – dette kan gøre at udforske. strandene lidt mere besværligt eller spændende. det afhænger af hvordan man ser på det, som en hindring eller et muligt eventyr, men tro mig det er umagen værd.

Koh Kood er der hvor man skal tage hen, hvis man vil lidt væk fra det hele, slappe af, have fred og ro og opleve lange smukke uberørte sandstrande. Koh Kood har en del vidunderlige strande med krystalklart vand og i midten af øen er der masser af kokos og gummi plantager og ud over at slappe af på stranden, kan man snorkle på smukke koralrev, dykke, trekke til vandfald, udforske bugte og strande i kajak, kører øen rundt på motorcykel, besøge den lokale skole, små lokale fiskersamfund, fiske eller besøge de nærliggende ubeboede øer på dagsture.

Koh Kood er det perfekte sted at slappe af og spendere kvalitets tid med familien. Her er roligt, en afslappet atmosfære, fantastisk smukt og man behøver ikke at tage stilling til alverdens tilbud fra strandsælgere, skræddere, massører og tuk-tuk-chauffører, for de findes simpelthen ikke. Øen er Thailands fjerdestørste og den sydligste af øerne i Koh Chang Maritme Nationalpark. Alle strande ligger på vestsiden, og her er ikke nogen egentlige byer, men små fiskersamfund, der ligger spredt langs kysten.

Pak tasken med bøger, kortspil, for her er først og fremmest langstrakte, gyldne og smukke sandstrand med svajende palmer. Øen er ikke vanvittigt stor, derfor er Koh Kood for dem, der vil ned i gear, genoplade batterierne, trække stikket ud, glemme alt om twitter, facebook, inboxen og bare være på badeferie, snorkle, dykker, opleve små lokale ø-samfund, fiske eller sejle i havkajak. Koh Kood er ren nærring for krop og sjæl.

På Koh Kood ligger et af vores absolutte favorit resorts i Thailand, det er ikke et stort luksus resort, men en super dejlig lille fredfyldt tropisk oase, en lille bid af paradis, hvor stemningen, hyggen, charmen, de smukke tropiske omgivelser og ikke mindst personalet er i særklasse. Koh Kood Beach Resort, lever helt op til forventningerne om dit eget lille paradis. De charmerende bali bungalows og de lækre Thai twin huse med egen jacuzzi og en forrygende udsigt over det glinsende blå hav fås ikke meget bedre, og er nærmest et fund til pengene. Solnedgangene er perfekte, og selv om rejsen hertil kan være lang, så er det et oplagt sted til familieferien.

Resortet ligger ved det lille fiskersamfund i Ban Klong Mat, hvor livet går sin stille gang. Faktisk består byen blot af en lang mole, hvor man kan gå ture og få et lille indblik i en kultur og livsstil så fjern fra vores egen.

Stedet er meget velegnet til familier. Her er ro og en hyggelig og familiær atmosfære. Resortet er ejet af et dansk ægtepar og kulminationen af deres 30 års lange kærlighedsaffære med Thailand, hvor de efter at have udforske hver en krog, bugt, lagune, ø og strand i kongeriget, besluttede sig for at bygge deres eget lille drømme resort på netop Koh Kood. Her bor normalt en del børnefamilier, men du finder hverken danske flag eller stegt flæsk med persillesovs på menuen. Stedets sjæl og atmosfære er thailandsk, dvs afslappet, imødekommende, venlig og idylisk, kombineret med dansk hygge, charme og komfort, så det bedste af de to verdener.

Resortet har en god privat badestrand lige ned til den lille palmeklædte bugt Klong Mat, der er opkaldt efter den nærliggende fiskerlandsby som altid er et besøg værd. Koh Kood Beach Resort består af 16 Bali hytter, 8 Thai dobbelthuse og 1 Thai familie hus. Alle værelsestyper har eget bad/toilet samt fan, aircondition, minibar og stor privat terrasse, hvor du kan sidde og nyde udsigten over havet.

Familie huset og alle dobbelthusene er udstyrede med et lækkert boblebad på terrassen. Det 340 m2 store familie hus kan rumme 6 personer og består af et stort dobbelthus med to soveværelser, to stuer og en spisestue. Husets eksklusive beliggenhed er privat og fredelig. Det ligger i en dejlig have, hvor du kan sidde og grille med udsigt over havet.

Koh Kood Beach Resorts faciliteter inkluderer en dejlig swimmingpool med udsigt over havet, gratis udlån af kajakker, snorkeludstyr og cykler, samt gratis internetadgang i restauranten. Her serveres et bredt udvalg af gode og billige thai-retter samt seafood og et mindre udvalg af europæisk mad. I restauranten kan du samtidig nyde de spektakulære solnedgange over havet.

Resortet har egen dykkershop, der arrangerer kurser og dykning. Hvis vejret tillader det, arrangeres der dagligt ture til en perlefarm, en fiskerlandsby og til et vandfald samt picnic ved nærliggende strande. Alle ture kan bestilles og købes i receptionen.

Koh Kood er en pragtfuld ø og en af mine absolute favorit øer i Thailand, man føler sig lidt som Robinson Crusoe og forundres over, hvordan det kan lade sig gøre, at en så smuk ø med utallige verdensklassestrande har været uberørt så længe? Det er nok også kun et spørgsmål om tid, øen kan meget vel blive den næste i rækken af uopdagede paradisøer. Så vil du opleve Koh Kood, som jeg oplever den, så se at komme af sted.

Et ophold på Koh Kood, kan med fordel kombineres med Koh Chang og Koh Mak, som alle ligger i den fantastiske Koh Chang Marine National Park og på den måde oplevere man hele 3 af de bedste, smukkeste og mest uspolerede og autentiske øer i Thailand.

Se vores Øhop i paradis tur her….

Få mere inspiration på vores hjemmeside eller kontakt os for uforpligtende tilbud på jeres næste rejse.

Hvorfor du ikke bør ride på elefanter på din ferie

Written by Kasper on . Posted in Rejser til Thailand

Phajaan - Breaking the spirit

Phajaan – Breaking the spirit

Antallet af elefanter i turisme er steget markant i det sidste årti, eftersom folk fortsat har elefant ridning som et “must do” punkt på deres bucket liste. Da efterspørgslen er stigende, bliver flere og flere vilde elefanter kidnappet og smuglet på tværs af grænserne fra nabolandene, for at blive brugt (læs udnyttet) i turistindustrien.

Elefant trekking opstod i Asien, da det blev forbudt at bruge elefanterne til skovhugst og elefantførene (mahouts) vendte sig imod turist industrien for at tjene penge til sig selv, deres familier og deres elefanter. Elefant ridning spreder sig nu til Afrika, hvor de større og mere uforudsigelige afrikanske elefanter bliver bruges i turismen. Nu om dage blive imellem 100 og 250 babyelefanter kidnappet og fjernet fra deres naturlige liv i naturen hvert år. Det er omkring to til tre om ugen.

Krybskytter bedøver elefantungen og skyde de voksne elefanter, imens de dvæler ved baby elefanten når den kollapser af bedøvelsen. Krybskytter efterlader de døde elefanter, da de ikke har tid til at tage stødtænder, krop eller kønsorganer, da elefantunge kan vågne op, naboerne kan have hørt skud og komme eller andre af flokkens elefanter, kan returnere og angribe.

Baby elefanterne sælges så til mellemmænd, der torturerer og tæmme dyrene i en uges tid før de sælger dem til turist operatører for et overskud på op til 100.000 kroner. Inden for ni år, kan turist lejrene registrere baby elefanten, som afkom af en elegant i fangenskab, uden at det rejser nogen spørgsmål fra autotoriteterne.

For at få baby elefanterne over grænserne, samarbejder krybskytterne med korrupte politikere  embedsmænd og indflydelsesrige forretningsfolk. De lokale myndigheder er fyldt med korrupte personer, der heldigvis tit bliver afsløret, men der er altid en til at tage over, da indtægtsmulighederne er for store til at modstå.

Selv om det ikke kan nægtes at indtægterne fra turismen er nødvendig for mange fattige elefantførere, så er det yderst skadeligt for elefantens velfærd og fremtiden for den asiatiske elefant og der er alternativer, der kunne afløse denne indtægtskilde. Nogle kritikere hævder, at når elefanter er blevet reddet, kan de ikke sætte fri igen og at turismen er det eneste alternativ, snarere end zoologiske haver eller cirkus, men de bliver sandsynligvis ikke bedre behandlet, fordi de er økonomisk værdifulde. Det er mere sandsynligt at de vil komme til at arbejde hårdere og blive udnyttet mere af deres ejere.

At knuse elefantens ånd ”Phajaan”

Turisme der omhandler elefanter, indebærer for det mest at man rider elefants ryg og typisk præsenteres elafant ridning eller elefant trekking, som en måde at komme tættere på elefanter eller som en måde at blive transporteret igennem junglen for at spotte dyreliv. Mens dette ved første øjekast, kan syntes at være harmløst og sikkert for elefanten, så kunne det i virkeligheden ikke være længere fra sandheden.

Phajaan - Breaking the spirit

Phajaan – Breaking the spirit

For at være egnet til ridning, skal de asiatiske elefanter trænes imens de er unge med en traditionel proces kaldet ”phajaan” at knuse elefantens ånd. Dette indebærer at holde elefanten bagbundet og indespæret i et lille bur, imens den bliver slået med bullhooks og bambusstænger tilsat søm på sensitive områder af dens krop, samt udsultet, berøvet for søvn og værre, for at gøre dem så bange for bullhooks og smerte, at de lystre og vil gøre alt for at undgå at blive slået og føle den smerte igen. Mange syntes sikkert at elefanter ser ud til at have tyk hud, men faktum er at de mange steder er så sensitive at de kan mærke insektstik. Halvdelen af ​​alle elefanterne der undergår Phajaan, dør under forløbet af deres tortur og dem, der overlever, bliver tit mentalt nedbrudte eller meget aggressiv og kan potientielt dræbe deres mahouts og dem der rider på dem.

Bullhook

Bullhook

Der er mange videoer af denne rædselsvækkende proces på YouTube, som f.eks den her og det er smerteligt at se, så tænkt på hvordan det må være for den elefant, der er udsat for det. Der findes andre, bedre og mindre skadelige måder at træne elefanter på, hvis det er en absolut nødvendighed, kald det guleroden istedet for bullhooken, hvilket bl.a. bliver brugt i elefant reservater, for at træne en elefanter til at acceptere behandling af en dyrelæge.

Metoden med positiv forstærkning kan være lige så effektive som afstraffelse og langt mindre smertefuld og stressende for elefanten.

Elephant Trekking

Desværre er dette kun begyndelsen, da elefanterne sandsynligvis vil tilbringe resten af ​​deres liv med at give rideture til turister hver eneste dag. Sadlen eller stolen som turisterne sidder på er meget tung og kan skabe langvarig og uoprettlige skade på elafantens rygsøjle, samt hud sår på grund af den konstante gnidning og fodinfektioner. I naturen ville elefanter tilbringe op til 18 timer hver dag med at lede efter mad, men i fangenskab er de ofte tvunget til at give ture til turister (mange ture, stor indtjening for ejeren)  hele dagen uden mange pauser til at hvile, spise og drikke.

Du kan læse mere om de velfærdsproblemer der er som følge af med elefant trekking her, men i korte træk er det dårligt styret, det er en profit styret industri uden nogen form for overvågning, regler eller regulering i forhold til elefanternes velfærd. Det er også farligt for elefantførene, da elefanterne (især tyre) kan være aggressive efter at have gennemgået Phajaan og elefantførerne har inge måde at beskytte sig imod en rasende elefant på 3000 kg, hvilket resultere i dødsfald og desværre er mange af disse dødsfald urapporterede, da mahouter tilhøre den laveste kaste i Asien.

Fare for turister

Et andet problem med at bruge elefanter i turisme er den risiko, den udgør for turisterne selv. Turister sidder på ryggen af ​​en elefant, uden nogen form for sikkerhedsudstyr til at beskytte dem fra at falde af eller blive trådt på. Der har været flere rapporter i årenes løb, med turister der er komme til skade ved at ride på elefanter, hvilket ikke er et sjok, elefanter er vidle dyr og derfor uforudsigelige.

Sygdom

Derudover kan turister, der kommer i tæt kontakt med elefanter blive smittet med zoonotiske sygdomme (sygdomme der kan overføres imellem mennesker og dyr), så som tuberkulose.

Adskillige videnskabelige undersøgelser har undersøgt og påvist muligheden for tuberkulose overførsler imellem mennesker og elefanter. Dette er normalt mest almindeligt imellem mahouts og elefanterne, pgs den daglige kontakt, men der er ingen videnskablig belæg for at turister ikke også kan blive smittet. Tilsvarende kan elefantens helbred være i fare, da den udsættes for enorme antal turister med en række sygdomme, som den kan blive smittet med og deres ejere har tit ikke råd til at behandle dem.

Alternativer til turisme

For at opsummere, så er det klart, at brugen af elefanter i turisme er skadeligt for deres velfærd og at det ikke bidrager til bevarelse af ​​og undervisning om disse fantastiske dyr. Der er i dag omkring 2700 elefanter i fangenskab og omkring 2000-3000 vilde elefanter tilbage i Thailand, i forhold til omkring 100.000 – 150.000 for 150 år siden, men situationen er politisk, historisk, kulturelt, økonomisk og følelsesmæssigt kompliceret, så det er ikke så nemt bare at sige “vi skal stoppe elefant ridning og festivaler straks«.

Den gode nyhed er, at mange rejseselskaber er ved at blive opmærksomme på problemerne omkring elefant trekking og flere og flere tager stilling til problematikken og er begyndt at stoppe med elefant trekking på deres rejser, men processen med at øge bevidstheden iblandt turister er stadig meget langsom.

Elefanter  er stadig en del af turistindustrien og der kommer stadigt flere idéer og mpder hvorpå man kan forbedre deres velfærd og stadigt opleve de godmodige giganter, for eksempel forsøger man at forbedre reguleringen af ​​branchen, så mahouterne betragtes som fagfolk, og den domesticerede elefant er nu beskyttet på samme måde som vilde elefanter.

Der er nogle gode alternativ for turister, som giver dem mulighed for at opleve dem i naturen, såsom at besøge nationalparker, fristeder, reservater, elefanthospitaler, elefantparker og se elefanter fra ​​en jeep. For mahouterne, så må turismen ikke være den eneste mulighed, der er flere projekter undervejs, med det formål at uddanne mahouter, så de kan anses som værdigfulde ansatte, eller projekter hvor mahoutterne og deres elefanter kan trække sig tilbage i reservater. En anden idé kunne være at uddanne mahouter til at fungere som guider i nationalparker og safari parker, da de allerede har en masse viden og erfaring med elefanter.

Det bedste alternativ til turisme med elefanter ville være rehabilitering og genudsættelse i beskyttede naturområder, men mange elefanter har lidt for meget psykisk og fysisk skade i fangenskab til at kunne genudsættese, så den bedste løsning for dem vil være at leve på et fristed, hvor de bliver passet (såsom The Surin Project, Elephant Nature Park, WFFT Elephant Refuge, Boon Lott’s Sanctuary (BLES), Elephantsworld og Thai Elephant Conservation Center). Man kan besøge disse steder som gæst eller arbejde der som frivillig i længere perioder. Et andet alternativ er Elephant Hills i Khao Sok National Park, hvor man har kombineret ophold i national parken med en elefantoplevese uden elefantridning, men med oplysning og interaktion med elefanterne på deres præmisser, så som nyplantning af deres føde, tilberedning af deres føde, fodring og badning.

Se vores rundrejse med ophold på Elephant Hills her… 

En lille advarsel, mange steder kalder sig “elefant fristeder”, men de tilbyder faktisk elefant ture og shows og er mere fokuserede på at tiltrække turister og tjene penge på elefanterne, end at tage sig af deres velfærd. Så næste gang du ser en elefant bliver udnytte til turisme, så tænk på den skade, den har lidt og hvor nemt dette kunne være forhindret.

Valget er op til dig

Den brutale nedbrydning af elefanternes ånd og den efter følgende træning er og har været traditionel praksis i Sydøstasien i hundreder af år. Problemet nu om dage er at de fleste fangenskab elefanter i Thailand er vant til at underholde turister I stedet for det traditionelle formål, som var skovrydning, træfældning eller militær brug.

Det er vores efterspørgsel på elefant trekking, ture og shows, der fører til at flere og flere baby elefanter bliver tager fra deres mødre når de er imellem 6-12 mdr gamle, hvorefter de bliver tortureret, nedbrudt og solgt for at underholde os. I naturen er en baby elefant 100% fysisk og psykisk afhængig af sin moder de første 3-4 år og den diger indtil den er 5-6 år.

Om du rider på elefanter næste gang du er i Thailand eller andre steder er dit valg. Vi dømmer ikke andre og alle har forskellige moralske koder og standarder og de fleste mennesker, der deltager i elefant turisme er uvidende om, hvad der går forud for deres elefant tur og hvordan elefanterne bliver behandlet, så baggrunden for denne artikel er indsigt og oplysning, således at man med åbne øjne kan træffe sit eget valg.

Støt vores kamp imod brugen af elefanter i turismen i Thailand her……  

Se dokumentaren An Elephant Never Forgets her……

Se dokumentaren The Elephant Whisperer her….

Lek Chailert - Elephant Nature Park med en af hendes mange lykkelige elefanter

Lek Chailert – Elephant Nature Park med en af hendes mange lykkelige elefanter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It