Udlev din barndoms drøm om en træhytte i Thailands ældste nationalpark

Beliggende på 25 hektarer af privatejet regnskov, ligger der et fantastisk, fredfyldte og helt speciel øko resort. Det ligger i fredelige og smukke omgivelser og er det eneste øko resort af sin slags og det enest resort der ligger midt i junglen i Khao Sok National Park.

Her kan du genopleve eller udleve din barndomsdrøm om et træ hus midt regnskoven eller du kan bo i en bungalow i junglen. De fleste af værelserne er på floden med herlig udsigt over majestætiske kalkstensklipper, jungle og floden.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Jeres træhytte ligger midt i jungle med en smuk udsigt over floden eller de majestætiske kalkstensklipper, omgivet af uspoleret jungle. Hver træhytte har sin egen charme og karakteristika, herunder et åbent dæk, hvorfra I kan nyde udsigten over jungle og Khao Sok National Park. I befinder jer midt i junglen, omgivet af regnskoven og en utrolig bred vifte af dyreliv. Store Hornbill fugle og Gibbon aber, ses undertiden fra jeres balkoner i trætoppen.

Jeres hytter er kølet af den friske jungle luft og vifter, alt sammen i overenstsemmelse med stedets øko etik. Da du er omgivet af regnskov, er vejret som regel dejligt og køligt, så der er ingen behov for energiforbrugende klimaanlæg. Jeres træhus er bygget af lokalt dyrket bambus, nipa palme-stråtag, og andre miljå skånsomme materialer. Stedet har lagt en stor omhu og stolthed i at sikre at alle hytter er bygget i harmoni med og med respekt for det lokale miljø.

Jeres træhytte har varmt vand, vestlige stil toiletter, ventilatorer, myggenet og rent filtreret vand, sæbe, håndklæder, sengetæpper og lagner.

Man føler sig med det samme hjemme, uanset om man er solo eventyrer, en familie, et par på udkig efter et romantisk getaway eller en erfaren rejsende.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Når sulten melder sig imellem alle de fantastisk oplevelser og aktiviteter, kan man nyder et dejligt måltid med en verdensklasse udsigt over de fantastiske klipper og den smukke Klong Sok-floden fra en to etagers frilufts bar og restaurant.

Den nybyggede restaurant og bar er elsket og rost af gæsterne og serverer autentiske thailandske retter af høj kvalitet, samt lækre vestlige favoritter og der er også masser af velsmagende retter for vegetarer. Man kan f.eks stille sulten med velkendte thailandske retter som Pad Thai nudler og grøn karry, samt mindre kendte Thai favoriter, såsom Kao Soi nudler. Hvis man blive sulten efter mere hjemmelige retter, så prøv den amerikansk morgenmad, pastaretter med hvidløg brød eller en af de mange salater. Om aftenen kan man slappe af i baren med en cocktail, juice eller lokale øl. Det er også et fantastisk sted at få nye venner, slappe af efter en lang dag med eventyr og snakke om dagens oplevelser.

Hvis du ønsker at være aktiv imens du er i Khao Sok og opleve dette fantastisk sted og dets dyreliv, er der masser af spændende ture og aktiviteter at vælge imellem, såsom vandre ture i jungle, kano ture, elefant trekking, rafting, trekking, caving, thai massage, natsafari, madlavnings klasse, fuglekikkeri, jungle overlevelse treks, man kan besøge kunsthåndværker landsbyer, varme kilder og udsigtspunkter og selvfølgelig besøge den spektakulære Cheow Lan sø, hvor man både kan fiske, sejle i kano, svømme, snorkle og dykke.

På selv stedet kan man tage en af de oppustede bilslanger og flyde ned af floden, igennem junglen, forbi kalksten klipper, man kan solbade ved stedets pivate strand eller sejle i kano ned af floden, når vandet er lavt.

Hvis en dejlig omgange massage midt i regnskoven lyder for godt til at være sandt, så er det faktisk sandt. Nyd en traditionel thaimassage eller oliemassage i komfort, på dit værelse eller i en åbent hems med udsigt over floden. Alternativt kan man slappe af med en af stedets bøger om Khao Sok og slappe af i deres lounge område med en fantastisk udsigt over floden.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Hvis man føler dig aktiv, har stedet 3 forskellige natur treks igennem deres private regnskovsområde.

Stedet har gratis WiFi, så man kan holde kontakt med omverdenen (skulle man ønske det) eller til uploade dagens spændende fotografier. Der er kun WiFi i restauranten og receptionen, for bibeholde stedets charme og giver gæsterne mulighed for at afbryde forbindelsen, hive stikket ud og være ét med naturen.

Under vejledning af Dick Sandler, en pioner inden for thailandsk øko-turisme, gør stedet en stor indsats og er meget bevidst omkring miljømæssig bæredygtighed. Dette omfatter filtreret vand, genbrug og lokale projekter.

Resortet har en stærk tro på ansvarlig og bæredygtig øko-turisme. Deres mål er, at lokalsamfundet og besøgende fra hele verden, kan nyde og drage fordel af gensidig interaktion omgivet af det naturlige vidunder, som er Khao Sok National Park.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Deres bæredygtig praksis og bidrag til lokal samfundet er talrige, bl.a er der vært for et årelang frivilligt program, der har til formål at overvåge bæredygtigheden i praksis på resortet, samt de lokale projekter i Khao Sok området.

Deres indsats inden for øko turisme indvolvere:

Lokale samfunds initiativer:
De udvidede mængden af de aktiviteter og ture, de tilbyder gæsterne igennem lokalsamfunds baseret turismen og indrager bl.a lokal samfundet og byen i workshops, kanoture og madlavningskursus. Dette giver lokale familier en chance for at nyde godt af turismen, som de måske ellers ikke vile have.

Samarbejde med lokalsamfundet:
For at reducere brugen af masseproducerede varer og produkter, gør de hvad de kan for at købe lokale produkter og fødevarer. Et eksempel er Fets økologiske æg. Resortet gave for nyligt Fet og hans kone (en lokal famile) et mikro-lån, således de kan holde kyllinger, uden brug af steroider, antibiotika og andre kemikalier. De kan nu levere friske økologiske æg til lokal samfundet og stedets restauranten.

Støtte og uddannelse af lokale guider:
For nylig afsluttede de et to måneders træningsprogram for lokale guide, der skulle forbedrer deres engelskkundskaber, viden om dyreliv og sikkerheds procedurer, samt lokalkendskab om Khao Soks naturlige vidundere.

Udviklingsprojekter i lokalsamfundet:

Konservation og uddannelse:
I øjeblikket organiserer og finansierer de et program med internationale krybdyrs eksperter fra Reptile Zoo i Cairns, Australien. De skal lede workshops i en måned i Khao Sok, hvor de skal træne og vejlede parkens rangers og ledere fra lokalsamfundet i hvordan man behandler, identiferer og flytter slanger, samt opretter et nødberedskab.

Samfunds uddannelse:
Resortet støtter det burmesiske indlærings center, en skole der tilbyder undervisning til børn af burmesiske immigranter. Indtil skolens åbning, var der ingen uddannelsesmæssige faciliteter for burmesiske børn i området. Nu kan børnene modtage et basalt pensum, samt lektioner i thailandsk og engelsk.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

I dagligdagen biddrager de til lokalsamfundets bæredygtighed på følgende måde:
• De minimere brugen af strøm – ved ikke at benytte sig af aircondition og fjernsyn på resortet, så man således er med til at reducere kulstofemissioner fra fossile brændstoffer.
• De reducerer, genbruger og genanvender – affald bliver omdannet til kompost og har lavet de fleste af deres møbler fra de faldne træer på stedets område.
• De bygger med respektfuldt for omgivelserne – deres træhuse og bungalows er lavet af naturlige materialer, og endnu vigtigere over 80% af stedets områder er uudviklet – det er efterladt intakt i harmoni med det omgivende økosystem.
• De holder stedet rent med kemikalie frie rengøringsmidler, således at værelserne er rene, men uden af forurene skoven.
• De køber lokalt – grøntsager, frugter osv købes hos lokal samfundet og naberne.

På vores Thailands Kultur og Natur rundrejse, samt Vores Thailand rundrejse, indgår der et 5 dages ophold på dette fantastiske sted. Vi kan lave ophold på stedet i forbindelse med alle rejser og af den varighed der passer jer.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park