Top 10 – Extreme aktiviteter på Island

Surfing, snorkling, dykning, faldskærmsudspring, paragliding og mange andre ekstreme ting!

Island er et land med ekstremer: Kolde gletsjere og brændvarme vulkaner, det tordnende hav og den golde tundra i højlandet, midnatssol og mørke vinterdage. Og meget passende, så er denne ekstreme ø, det perfekte sted at prøve en masse ekstreme ting! Såsom ….

1. Mountainbiking
Langt over halvdelen af islands areal er bjerge, gletsjere og vulkaner, så dette land er fantastisk til mountainbiking. Højlands området i midten i Island består for det meste af golde ørkener med sort sand og mos-dækket lavamarker, kun afbrudt af bakker og bjerge. Naturen på Island er uden sammenligning og den har tjent som kulisse for masser af store hollywoodfilm (bl.a. Thor: The Dark World, Star Trek, Noah, The Secret Life of Walter Mitty, Prometheus og Oblivion, for at nævne et par) og den islandske hede blev endda brugt til at øve månelandinger for Apollo 11.

2. Quad biking
Ture med quad bike eller en (ATV) All-Terrain Vehicle, er en af de bedste måder at se naturen på tæt hold, imens man kører med halsbrækkende fart igennem alle mulige former for terræn og de kan køre, hvor de fleste køretøjer kan ikke, offroad, gennem floder, over lavefelter osv. Det er en sjov og stadig forholdsvis behagelig måde at se landet på, forestil dig at køre med din ATV på en vulkan, igennem en flod eller på en gletsjer!

3. Dykning / snorkling
Dykning på island er utroligt og byder på mange utrolige oplevelser, så som vand fra gletsjere der filtres igennem vulkansk sten, indtil det er så gennemsigtigt at sigtbarheden er meget større under end over vandet!

4. Snescooter ture
Island er hjemsted for den største gletsjer i Europa, Vatnajökull, samt flere andre store gletsjere og man kan køre i jeep til toppen af en gletsjer, for derefter selv at køre rundt i det endeløse hvide fantastiland på en snescooter, en virkelig eventyrlig oplevelse for livet.

5. River Rafting
Island er en utrolig bjergrig ø, bogstaveligt talt overalt, så der er masser af steder, hvor man kan opleve river rafting på forskellige bjergfloder. Dette er en utrolig spændende aktivitet for en individuelle eller en gruppe, hvor alle skal ro i takt, og en del af det sjove er at falde i vandet, selvfølgeligt iført våddragt, selvom det er lidt vådt og koldt (men ikke så koldt, som man måske tror ..).

6. Kajak
Har du nogensinde sejlet i kajak? Det er virkeligt fantastisk, det føles som om man sidder lige på overfladen af vandet, man kan bogstaveligt talt nå det og røre det. Det er også en form for træning, især når man for det meste ender med at konkurrere med ens venner om at nå først til nogle vilkårlige stedet, og det er en vidunderlig, fredfyldte måde at nyde de utrolige scenerier på denne smukke ø. Man kan sejle i kajak på havet eller, for de mere erfarne og lidt skøre, på brusende bjerg floder og ned af vandfald.

7. Faldskærms udspring / Paragliding
Ved du, hvad paragliding er? Det er forbløffende, sandsynligvis den frieste form for flyvning, man kender. Man blive spændt på et særligt faldskærms lignende svæve vinge og så er det afsted. Inden man ved af det, er man i luften og svæver oppe i den store blå himmel, med ens vinterstøvler, som de eneste imellem dig og landjorden. Det er den perfekte blanding af adrenalin og en utrolig naturoplevelse.

Man kan selvfølgelig også prøve den mest ekstreme af ekstrem sports, faldskærmsudspring, f.eks kan man spring ud fra en helikopter over Reykjavik.

8. Se en vulkan inde fra!
Kan du forestille dig noget mere ekstremt ? Som det enest sted på jorden, kan man efter en vandretur over et lavafeldt, lade sig sænke ned i en vulkan og udforske den indefra. Den er ikke aktiv men det er en utrolig oplevelse at se det inderste af en vulkan.

9. Surfing
Vidste du, at man kan surfe på Island ? Det kan man. Bare ifør dig den tykkeste våddragt du kan finde og komme af sted til stranden. Island ligger midt i Nordatlanten, med omkring 5000 km kystlinjer fulde af fjorde og halvøer, så der er garanti for nogle fantastiske bølger.

10. Motor sport
Formula Off-Road er, hvor skøre mennesker skaber monstrøse mekaniske vederstyggeligheder og kalde dem biler, og derefter skiftes de til at køre dem over terræn, hvor det ikke er meningen at biler skal køre, for at se hvem der først vælter. Du kan faktisk tage på en tur, hvor du kan køre med som passager i en af disse biler og over noget af det mest ekstreme terræn, man kan forestille sig.