Situationen i Thailand og Bangkok

Lidt om situationen i Thailand. Som fastboende i Bangkok på 7 år, synes jeg, det er på sin plads, at jeg giver min oplevelse af kuppet og urolighederne i Thailand, da de måske ikke altid er lige korrekt rapporteret af den danske sensationshungrende presse.

Militæret tog magten ved et såkaldt kup, som var stille og fredeligt. Det skete efter, at de havde sat de politiske magthavere sammen, med det mål at finde til enighed for landets bedste og for at stoppe uroligheder og demonstrationer, men uden held eller resultat. Så militæret havde intet andet valg end at tage magten, og siden har der været stille og roligt; ingen demonstrationer, ingen sammenstød eller kampe og alt ånder fred og ro.

Det eneste, vi har mærket til, var udgangsforbudet, som nu er ophævet alle steder, så forholdene Thailand er faktisk roligere og bedre en før, så man kan roligt og uden betænkning besøge Thailand. Her er absolut ingen gener eller problemer for turister; der er ingen steder, man skal undgå eller ikke kan opleve, alt er tilbage til normale forhold, bare bedre, og militæret arbejder hårdt på at skabe et bedre demokrati, mindre korruption og mere troværdig valg, til fordel for folket og ikke de korrupte politikkere, der bare tænker på at rage til sig – hvilket er den virkelige grund til de såkaldte uroligheder, som jeg i øvrigt ikke oplevede noget til i min hverdag.

I Thailand er de partier, der står uden for magten altid kritiske over for dem, der har magten og arrangerer demonstrationer, og altid med samme begrundelse, mindre korruption, mere magt til folket, bedre kår for folket osv, hvilket er prisværdigt nok, var det ikke lige fordi, at den virkelige grund er den samme for alle dem, der ikke har magten, har ikke adgang til kagedåsen og kan ikke bestride positioner, hvor de kan stikke penge i lommen, og det er i bund og grund det, de altid slås om. Det har intet med landets og folkets bedste at gøre; det er ussel mammon, det handler om! Den problematik vil tage årtier at forbedre, da det handler om fundamentale ændringer i thaiernes kultur, tankegang, forståelse og mentalitet, bedre oplysning, bedre uddannelse, højere lønninger, bedre leveforhold osv, så det vigtigste er, at alt ånder fred og ro, og Thailand er som altid klar til at modtage jer, berige jeres ferie med fantastiske oplevelser og livslange minder og der er intet at betænke sig over.

Solrige hilsner fra Culture Adventure i Bangkok, hvor der her kl. 09.00 er 32 grader

/Flemming