INSIDER GUIDE TIL BANGKOK

Se rejser til Thailand

Velkommen til Bangkok “City of Angels”
Herunder vil jeg prøve at guide jer igennem Bangkok og forhåbentlige give jer en masse gode informationer, tips og ideer, der vil gøre jeres besøg i Bangkok nemmere og måske give jer oplevelser I ellers ikke ville have fået. Jeg håber at min guide til Bangkok vil optimere jeres ophold og få jer til at elske byen som jeg gør. Bangkok er så meget mere en shopping, trafikpropper og store hoteller, hvis men ved hvor man skal kigge og jeg vil prøve at åbne jeres øjne for mit Bangkok, forhåbentligt uden at I falder i søvn halvvejs igennem min guide, da jeg har problemer med at begrænse mig, når det gælder Bangkok og Thailand.

Bangkoks historie
Bangkok blev hovedstad i Thailand i 1782, da det kongelige hof flyttede fra Ayutthaya, som lå i ruiner efter mange års krig med burmeserne. Efter en midlertidigt bosættelse på den vestlige bred af Chao Phraya floden i Thonburi, flyttede hovedstaden til Rattanakosin området i det nuværende Bangkok. Stort set omgivet af vand, var den nye placering lettere at forsvare imod potentielle angreb. Dette markerede begyndelsen af Chakri dynastiet. Rama I navngav den nye hovedstad Krung Thep (City of Angels) og han beordrede opførelsen af ​​to af rigets mest berømte religiøse monumenter, Wat Phra Kaew og Grand Palace.

Under de efterfølgende herskere Monkut (Rama IV) og hans søn Chulalongkorn (Rama V), udviklede byen sig hurtigt og det kulminerede i modernisering og en eksplosiv vækst i det 20. århundrede. Efter at have besøgt nogle europæiske hovedstæder, flyttede Rama V kongefamiliens domicil til den træbevokset enklave Dusit.

Metropolen Bangkok dækker et område på 7,761.50 km ² og er hjemsted for omkring 12 millioner indbyggere. Ratanakosin er fortsat det åndelige centrum af byen, prydet af Grand Palace, Wat Phra Kaew og det nærliggende Wat Pho.

Thaier kalder sjældent deres hovedstad for Bangkok, men i stedet for “Krung Thep” en forkortet version af det fulde ceremonielle og officielle navn Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit, der kan oversættes som englenes by, bopæl for smaragd buddhaen, Intra gudens uindtagelig by, verdens store hovedstad med ni dyrebare ædelstene, den lykkelige by med det enorme kongelige palads, der minder om den himmelske bolig, hvor en reinkarneret gud hersker, en by givet af Indra og bygget af Vishnukarn. Det er ingen overraskelse, at Guinness rekordbog har registreret det som verdens længste navn for en hovedstad.

Som den politiske, økonomiske, kulturelle, kulinariske og åndelige hovedstad, byder Bangkok både på gammeldags charme og moderne bekvemmelighed. Mange turister, der rejser til Bangkok, bliver umiddlebart overvældet af byens størrelse, den kaotiske trafik og det store antal af attraktioner. Den enorme by og dens travle gader kan virke uoverskuelige i starten, men hvis man tilbringer noget tid i Bangkok, bliver man hurtigt forelsket i det utal af attraktioner Bangkok tilbyder, fra eksotiske templer, som understreger Thailands stærke buddhistiske historie, til moderne shoppingcentre, der gør shopping til en integreret del af opholdet i Bangkok. Bangkok byder på attraktioner der med garanti vil behage enhver smag, uanset om man blot passerer igennem byen eller tilbringer hele ferien i Bangkok.

Transport fra Bangkok lufthavn
Når man ankommer til Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi International Airport, som ligger 30 km øst for byen, har man forskellige muligheder for at komme ind til byen.

Man kan leje en bil, hvilket ikke er tilrådeligt, da trafikken er umulig ogbyen totalt uoverskuelig for nye besøgende.

Langt de fleste bliver hentet i lufthavnen af en forudbooket transport, hvilket er nemt, bekvemt og varmt kan anbefales, da man efter en lang rejse undgår enhver form for stress og bare sætter sig ind i en bil eller minivan og bliver bragt til sit hotel, hvor man kan slappe af, tage et bad og evt en lur før man begiver sig ud på opdagelse i den spændende metropol

Ellers er der den nyåbnede Airport Rail Link, som består af 3 linier som kører ca. hvert 30 minut

(SA Makkasan Express)
Denne linie tilbyder transport imellem Suvarnabhumi lufthavn og Bangkok City Air Terminal (BCAT) ved Makkasan station på 15 minutter. Denne linie har 4 tog og kører imellem kl. 06.00 og kl. 24.00 hver dag

(SA Phaya Thai Express)
Denne linie tilbyder transport imellem Suvarnabhumi lufthavn og Phaya Thai station på 17 minutter. Denne linie har 4 tog og kører imellem kl. 06.00 og kl. 24.00 hver dag

(SA City Line)
Denne linie tilbyder transport imellem Suvarnabhumi lufthavn  og Phaya Thai på 30 minutter og stopper ved 6 stationer undervejs. Den stopper ved Rajprarop Station, Makkasan Station, Ramkhamhaeng Station, Hua Mark Station, Thab Chang Station, og Lad Krabang Station. Denne linie har 5 tog og kører imellem kl. 06.00 og kl. 24.00 hver dag.

Der er forkellige express busser der kører ind til byen.

Der er en officiel taxaholdeplads i lufthavnen, hvorfra man kan tage en taxi ind til byen. Vær opmærksom på at turen kan tage betydeligt længere tid end forventet, afhængigt af trafikken. Når du ankommer til lufthavnen, kan du risikere at bliver kontaktet af folk, der tilbyder taxier ind i byen, men disse er sorte taxaer, og det er bedst ikke at tage med dem, da deres priser er altid meget højere end de officielle taxier. Da de kører uden taximeter. Det bedste er at gå ned i bunden af lufthavnen ved exit 9-10, stille sig i kø ved skranken og tage en taxi på taximeter (plus 50 thb) og afhængigt af hvor i Bangkok man skal hen burde turen ikke koste mere end 250-350 baht.

Se mere om transport fra lufthavnen til Bangkok centrum her: http://suvarnabhumiairport.com/en/transportation

Transport i Bangkok
Det er altid en god ide før man begiver sig ud i Bangkok at tage et visitkort med fra sit hotel, så man har adresse og telefon nummer på hvor man bor. En anden god ide er at erhverve sig et kort over Bangkok og få receptionen til at aftegner hvor man bor og evt få dem til på en lap papir, på thai at skrive hvor man skal hen, så man kan give det til en taxi chauffør, da langt de fleste taxi chauffører har et begrænset engelsk.

Når man bor i Bangkok, tager men typisk med undergrunden (MRT) eller højbanen (BTS), hvis ellers linierne passer med der hvor man skal hen. Ellers tager man taxi på taximeter, der er stort set ingen der bor i Bangkok, der bruger tuk tuker, da de er larmende, varme og altid dyrerer en airconditionerede taxier. Det er en udbredt misforståelse hos langt de fleste turister at tuk tuker er billigere end taxier.

Taxi i Bangkok. Når man tager en taxi, er det bedste at vinke taxier ind der kører og har et rødt lys i forruden, hvilket betyder at de er ledige, da parkerede taxier tit ikke vil kører på taximeter. Bed altid om at køre med taxameter, startgebyr er pt 35 THB og man kan typiske kører omkring 12-14 km for 100 THB. Det sker at chaufføren ikke vil køre efter taxameter, aftal da en fast pris inden I kører eller endnu bedre stå ud og tag den næste.

Tuk Tuker findes primært i Bangkok og Chiang Mai og udover, at de er farligere at køre med, er de som regel også dyrere end de airconditionerede taxaer med taxameter. Besøger man Bangkok for første gang skal man selvfølgelig prøve at køre med Tuk Tuk. Hav altid en ide om hvor man skal hen og hvor langt der evt er og tage kun tuk tuker på kortere strækninger. Aftal altid prisen på forhånd og vær opmærksom på, forberedt på at tuk tuk chaufførere tit vil tilbyde jer at kører til forskellige steder, som juvellerere og skræddere, hvor de får kommision, så hvis man ikke gør det meget klart fra starten at man ikke ønsker det, kan en tur på 30 minutter, hurtigt bliver en 6 timers affære med forskellige stop undervejs.

Minibusser er en blanding mellem lokale busser og taxakørsel. Prisen aftales inden start og afhænger af rejsens længde. Der kan også være andre passagerer med på turen, der som regel samles op og sættes af undervejs. Minibusserne er ofte privatejede og passagererne er ikke forsikrede, hvis de kommer til skade under et trafikuheld.

Metro og Skytrain i Bangkok: Det kan være tidskrævende at køre med taxa og bus i Bangkok, men i slutningen af 1999 åbnede den uden tvivl største forbedring af Bangkoks infrastruktur, et velfungerende højbanetog ved navn BTS. I 2004 åbnede første del af en metro, der dækker de områder som BTS´en ikke når. Brug 20 minutter på at sætte jer ind i begge systemer. De er lidt billigere end taxa og meget velfungerende. Vi lover, at den tid I bruger, vil I sparer mange gange undervejs, mens I er i Bangkok.

Hvor skal man bo i Bangkok
Bangkok har masser af overnatningsmuligheder og noget for enhver smag og pengepung. Du kan bo på store elegante internationale hoteller, på små hyggelige hoteller og pensionater eller på billige vandrehjem.

De fleste hoteller ligger i og omkring Siam Square, Ploenchit Road, langs Chao Phraya, på Silom, Suriwong eller Sukhumvit Road. Backpackere foretrækker tit det gamle hippie område omkring Khao San Road. Chinatown, et af ​​de mest livlige og typisk asiatiske områder af Bangkok, har også en bred vifte af indkvarterings muligheder. Fælles for alle disse områder er at de giver nem adgang til transport med BTS og MRT, restauranter, gademarkeder, shopping, barer, natklubber og turistattraktioner .

Sukhumvit
Sukhumvit er bangkoks største turist centrum og navnet på Bangkoks hovedvej, der løber fra Siam Square og helt ned til Pattaya ved havet. Fra Sukhumvit Soi 1 og helt til omkring Sukhumvit Soi 33 ligger der hoteller, restauranter, butikker, barer, markeder, madboder, cafeer og natklubber. Der er noget for enhver smag og Sukhumvit er et sikkert og godt valg, hvis man vil bo tæt på skytrain og samtidig have alle mulighederne indenfor gå afstand.

Silom
Silom er bangkoks financielle centrum, men hele vejen langs Silom Road og i alle sidegaderne ligger der masser af hoteller, hyggelige restauranter, gadeboder, shopping centre, barer, cafeer og nattemarkeder. Der er god forbindelse til skytrain og Lumpini Park ligger for den ene ende af Silom og Chao Praya floden i den anden ende.

Siam Square
Området omkring Siam Square er nok det tætteste man kommer på et decideret centrum i Bangkok. Her finder man store shopping centre og de to skytrain ruter mødes på Siam BTS station. Her finder man også Chulalongkorn University, bangkoks mest prestigefulde universitet, hvilket bevirker at hele området er ungt, trendy og progressivt. Der er en del gode hoteller i området Siam Square et godt sted at bo, hvis man vil bo helt centralt med masser af shopping lige i nærheden.

Kao San Road
Kao San Road er navnet på den berømte backpacker gade i Bangkok (set i filmen ‘The Beach’). Det er her man finder største delen af guesthouses og billige hoteller. Kao San Road ligger ikke specielt godt i forhold til resten af Bangkok, da der hverken er skytrain eller metro i nærheden og pga sin tætte placering i forhold til Grand Palace og en del af regeringsbygningerne er der altid meget trafik og man kan komme til at bruge lang tid på at komme til og fra sit hotel. Selve Kao San har efter min mening heller intet med det rigtige Bangkok at gøre, da det hovedsageligt beboes af unge backpackere, der tumler rund i en evig rus og stort set ikke forlader området.

Riverside
Langs floden Chao Phraya, ligger Bangkoks absolut mest luksuriøse hoteller. Så som det hæderskronede Mandarin Oriental Hotel, hvor kongelige, filmstjerner, berømte forfattere og statsoverhoveder har boet. Ved floden finder man alle de store international hotelkæders flagskibe, så som Millenium Hilton, Sheraton og Shangri La ligger her. Der ligger også billigere hoteller og guesthouses og selve området er spændende da det et et af bangkoks ældste områder. Området ligger lige ved Silom og Suriwong Road og meget centralt i forhold til restauranter, barer, markeder, turistattraktioner, Chinatown og shopping.

Vejret i Bangkok
Bangkok har tre årstider: sommer fra marts til maj, vinter fra november til februar og en regnfuld sæson fra juni til oktober. Det er varmt og fugtigt hele året med en årlig gennemsnitlig temperatur omkring 29 grader, varmest er det i april med temperaturer helt op til 40 grader og koldest er det i december, hvor man kan opleve temperaturer helt ned til 25 grader. November til marts er de bedste måneder at besøge Bangkok, men man kan besøge Bangkok året rundt. I regntiden kommer der normalt daglige byger, der er korte og typiske kommer de om eftermiddagen eller om natten og varer 1-2 timer.

Thailandsk etikette
Ved besøg i templer, tag skoene af, vis respekt og hav tildækkede skuldre og ben. Vis aldrig vrede og skæld ikke ud. Taber man sit temperament og hidser sig op,  taber man ansigt og støder folk fra sig og en løsning bliver sværere at nå. Smil, vær respektfuld og imødekommende, det når man længst med i Asien. Thaierne er et meget venligt og overbærende folkefærd. Man bør dog vise respekt for deres skikke og religion..

Den normale Thai hilsen hedder “wai”. Man holder sine hænder sammen præcis som når man skal bede en bøn & en ærværdig let bukken af hovedet forover. “Wai” har fire meninger; hilsen, respekt, tak og undskyld. Men Thailænderne forventer ikke at du hilser dem på den måde (vi giver normalt jo hånden), men du må aldrig afvise opmærksomhed til en ” wai” hilsen.

Hvis nogen hilser på dig på den måde, er det normalt at ” wai” hilse tilbage, men du kan smile eller nikke eller bruge en anden form for opmærksomhed. Ellers er det det samme som at undlade et håndtryk hvis en person rækker sin hånd frem.

Ved besøg i private hjem og templer, tage skoene af, vis respekt og hav tildækkede skuldre. Som kvinde bør man undgå at røre ved de buddhistiske munke.

Smil og vær respektfuld og imødekommende, det når man længst med i Asien. Rør ikke folk på hovedet og sæt ikke fødderne op eller pej med dem imod folk eller religiøse statuer og slet ikke imod billeder af kongen eller kongefamilien. Lav ikke jokes med kongen eller sig noget negativt om kongefamilien. Smid ikke penge væk og træd ikke på penge, da der er et billede af kongen. Majestæts fornærmelse kan resultere i lange fængselsstraffe.

Thailands kultur
Thailænderne er et meget tolerant folkefærd, som tolererer en god del af de tankeløsheder og den grove opførsel, som desværre er alt for almindelig for turister. Dog er det yderst vigtigt at undgå at støde an mod de to fundamentale elementer i det thailandske samfund, nemlig monarkiet og buddhismen. Kongen behandles med den yderste ærbødighed af alle thailændere, som ikke tolererer nogen form for kritik af den kongelige familie, i hvert fald ikke offentligt, og slet ikke fra udlændinge.

Nationalhymnen spilles i radioen hver dag kl. 8 om morgenen og kl. 6 om eftermiddagen, den transmitteres i højttalerne i regeringsbygninger og jernbane- og busstationer, og endda i gaderne i nogle byer. Alle, og det gælder også udlændinge, forventes at stoppe enhver aktivitet, de måtte være i gang med, og stå stille.

Den ubegrænsede adgang til templerne i Thailand synes at forlede nogle mennesker til at tro, at de kan klæde sig og opføre sig efter forgodtbefindende, og dette er den almindeligste grund til thailænderes klager over turisterne. Det siges, at de vestlige turister ikke er de værste syndere, denne tvivlsomme ære tager Hong Kong-kineserne og japanerne sig af.

Hovedreglen er, at man altid tager sine sko af, når man træder ind i en bygning, der indeholder en afbildning af Buddha. Mænd skal være iført lange bukser og skjorte, kvinder en lang nederdel og i øvrigt have tildækkede skuldre. Soltop og shorts accepteres ikke. På særlig betydningsfulde steder, som for eksempel det kongelige tempelkompleks i Bangkok, vil der med sikkerhed blive nægtet adgang for personer, som er upassende påklædt.

Alle afbildninger af Buddha, af enhver størrelse, art og tilstand og på enhver lokalitet, er hellige, og må ikke bruges til at klatre på eller sidde på, eller som baggrund for personfotografering. Bortset fra sådanne personfotograferinger er det tilladt at fotografere disse afbildninger særskilt, endda hvor som helst i templerne. Den eneste almindeligt kendte undtagelse er i Wat Phra Kheow, ved siden af Det Store Palads i Bangkok, som forbyder fotografering i Bot eller helligdommen, som indeholder Smagrad-Buddhaen, og som i virkeligheden er kongens private tempel.

Når man sidder ned foran en afbildning af Buddha, må man ikke have benene strakt frem, man skal enten knæle eller bøje benene ind under sig. Åndeligt så vel som fysisk er fødderne kroppens laveste del, og må derfor ikke bruges til at pege på eller berøre personer eller figurer. Efter de samme kriterier er hovedet den helligste del af kroppen, da det er sædet for “kwan” eller livskraften.

I denne forbindelse bemærkes det, at den thailandske regering ikke tillader, at Buddhaafbildninger, af nogen som helst art, bringes ud af landet. Dette er ikke kun for at forhindre, at værdifulde og hellige genstande bliver eksporteret, men også på grund af den mulige, forkerte anvendelse, de kunne blive udsat for, såsom til bordlamper og brevpressere.

Munke i alle aldre skal behandles respektfuldt. Hvis de sidder ned, må man ikke stå og rage op over dem, da dette demonstrerer mereværd. Når man går forbi, anses det for høfligt, at man bøjer hovedet. I offentlige transportmidler er der altid specielle siddepladser, der er reserveret for munke. I busserne er de som regel placeret enten bagi eller i nærheden af døren. Kvinder må ikke berøre en munk, selv ikke række ham noget direkte. Hvis en kvinde er nødt til at overbringe noget til en munk, skal hun lægge det på gulvet foran ham. Selv om det kun er få, der retter sig efter det, bør påklædningen overalt i landet følge de normer, der gælder for tempelbesøg.

Undtaget herfra er badestrandene. Shorts, overdele med bar ryg og skuldre og badetøj etc. bør kun bruges på badestranden. Mens talen nu er om påklædningen, eller rettere mangelen herpå, så er nøgenhed forbudt på alle thailandske badestrande. Dette håndhæves strengt af både det lokale politi og turistpolitiet, som synes at have en tendens til at fravige deres normale mangel på entusiasme i forbindelse med lovhåndhævelse, når de slår ned på intetanende solbadere.

Thailændere udveksler sjældent håndtryk. I stedet bruger de en bøn-lignende gestus, som kaldes “wai”. Højden af håndløftningen og dybden af hovedbøjningen angiver personernes relative status – jo mindre bevægelserne er, jo højere status har man. Ens status bliver i Thailand defineret ud fra alder, beskæftigelse, rigdom og rangen indenfor familien. Thailændere fornemmer instinktivt den korrekte måde at hilse på. Selve det faktum, at man kommer fra Vesten, medfører en høj, overordnet rang (man må nødvendigvis have indbragt sig fortjenester i det tidligere liv, for at kunne være genfødt som en rig turist!).

Hvis man bliver hilst med en “wai”, er det sandsynligvis klogest, ikke at gengælde gestussen, på trods af de råd, der gives i mange rejsehåndbøger. Det forventes ikke af udlændinge, og en let hovedbøjning og et smil er en tilstrækkelig genhilsning. Hvis man befinder sig i en situation, hvor man føler, at en “wai” forventes, som f.eks. hvis man vil prøve at overtale immigrationsmyndighederne til at forlænge sit visum, kan man bruge det, der kendes som “den fremmedes wai”, hvor hænderne løftes til hagehøjde, uden hovedbøjning. Dette er en neutral gestus som bruges, når den relative status er enten ligeværdig eller usikker.

Hele dette status-system kan synes ubehageligt for turisten. Efter den thailandske måde at tænke på giver bevidstheden om, at han eller hun har en veldefineret og enestående placering i samfundet, imidlertid en form for selvbekræftelse. Når thailænderen udspørger én om alder, beskæftigelse, indtægt, ægteskabelig stand og antal børn, er det ikke for at være grov eller påtrængende, men udelukkende for at prøve at definere éns placering i samfundet, så han kan optræde korrekt.

På enhver rejse er det næsten uundgåeligt, at der opstår problemer. Taxien kører til det forkerte hotel, brusebadet eller ventilatoren virker ikke, og bussen kommer ikke. At miste besindelsen og råbe eller true hjælper absolut ikke. At foreslå, at der må være tale om en misforståelse, at smile og bevare roen kan derimod udvirke mirakler. Som så mange andre steder i Asien er det altafgørende, ikke at tabe ansigt. Begge parter skal erkende problemet, og derpå løse det i fællesskab. At vinde en diskussion og placere skylden løser ingen problemer.

Bangkok for  børn
Der er utallige forlystelser og spændende attraktioner for børn i Bangkok og omegn og her er nogle af de bedste.

Dream World
62 Moo.1 Rangsit-Nakornnayok Rd, Km.7 Thanyaburi, Patumthani
En forlystelsepark i stil med tivoli med masser af forlystelser, miniature land og spilleautomater.

Family Park
Pahonyothin Road, bag Thai Olie bygningen ved Chatuchak markedet
Et kompleks med svømmepøl og græsklædte områder

Siam Ocean World
B1-B2 floor, Siam Paragorn Center, 991 Rama 1 Road.
Sydøstasien største undervands akvarium, beliggende i Siam Paragon (Sydøstasiens største indkøbscenter).

Slange farmen
På hjørnet af af Henry Dunant Road og Rama IV Road
Her kan man se hvordan slanger som Cobra, Viper og andre giftige slanger bliver malket for gift, for at producere modgift. Masser af information og et slange show, der fortæller om slange farmens historie og dens funktion. Det tidligere Pasteur Institut og under protektion af dronningen

Bangkok Butterfly Garden & Insectarium
Rotfai Gardens, BTS Mochit, Chatuchak Park Subway
Her kan man opleve sommerfugle og insekter i deres naturlige habitat, omgivet af stensætninger, skyggefulde bregner, vilde blomster og et kølende vandfald. Over 500 sommerfugle kan opleves på ethvert givet tidspunkt.

Chokchai Farm
Phaholyothin Road (nær Pakchong Junction)
Vinderen af Industry Award for Outstanding Performance i landboturisme, tibyder en kopi af en amerikansk ranch, med alle former for aktiviteter, lige fra agroture til camping pakker. Her kan man prøve at malke en ko, ride på en hest eller deltage i normale ranch aktivitetet. Hvis man er til udendørs aktiviteter, kan man her knap to timers kørsel fra Bangkok, får en sjov familie dag og oplevelse.

Safari World
99 Ramindra 1 Rd, Minburi
Bangkoks største åbne zoo og forlystelsespark. Det 300 hektar store kompleks rummer en Safari Park befolket af afrikanske og asiatiske pattedyr, en Marine Park med delfiner og sæler, samt en fuglepark.

Water World (Siam City Park, Suan Siam)
Amornphant Nakhorn 99 Serithai Rd, Kennayao
Forlystelsespark og badeland med attraktioner så som en legeplads, åben zoo og botanisk have.

Dusit Zoo
Byens zoologiske have ligger i Dusit kvarter tæt på Vimanmek Palace på Ratwithi Road. Den 19 hektar store have var engang en privat botanisk have for kong Rama V. I dag kan meget af den oprindelige tropiske flora stadig opleves her og de ​​frodige haver gøre det til et ideel sted at tage en pause fra byens travle gader.

Den zoologiske have er hjemsted for et stort antal pattedyr, krybdyr og fugle, herunder nogle af de sjældne sydøstasiatiske dyr såsom siamesisk krokodille, Gaur, sumatra næsehorn, musehjorte og tigere. Dyr som er populære hos børn såsom flodheste, bjørne, aber, kan selvfølgelig også opleves.

Andre aktiviteter omfatter en tur på elefantryg og forskellige dyre shows. Man kan også leje vandcykler og tage en tur på søen i midten af ​​den zoologiske have. Ved søen ligger også en restauranter, der serverer dejlig thailands mad til rimeligt priser.

Leoland Water Park
Sixth Floor, Central City Bangna på Km.3 på Bangna-Trad Road
Leoland Water Park er en kæmpe tagterrasse med vandland på toppen af ​​Central City Bangna indkøbscenter i den østlige udkant af Bangkok. Dette sjove vandland har rutschebaner og liggestole. Det ligger ikke ligefrem i centrum, men kan kombineres med lidt shopping i Central.

Fantasia Lagoon
The Mall Ngam Wong Wan og Bang Kae
Beliggende på taget af et shopping center, har Fantasia Lagoon har altid været et yndet rejsemål for børn og familier der vil have det sjovt og boltre sig Kæmpe vandrutsjebaner og boblebade er nogle af højdepunkterne, samt Fantasia Island, den tilstødende temapark, der tilbyder endeløse timer af sjov og en dosis adrenalinsus, alt sammen i airconditioneret komfort.

Børnenes Discovery Museum
Chatuchak Park
Et besøg på dette museum bryder med alle forudintagede opfattelser af et museum, som et mølædt, kedeligt og dødstille sted med “ikke røre” skilte overalt. Bangkoks Children Discovery Museum opfordrer til en hands-on tilgang til læring. Med interaktive skærme, kan børn deltage aktivt i stedet for at være en passiv tilskuer, et perfekt sted for nysgerrige unge hjerner der selv skal regne tingene og småbørn der ønsker at røre ved alt. Dette museum opildner børn og opfordrer dem til at stille spørgsmål om, hvordan verden fungerer og finde ud af, hvordan det hele passer sammen.

Rose Garden Country Resort
Km 32 Pet Kasem Road, Sampran, Nakorn Pathom
En Thailandsk kultur landsby og rosenhaver med et 24 hektar stort have område, med omkring 20.000 rosenbuske, tennisbaner, swimmingpools, en sø, elefantrideture og en golfbane.

Samphran Elephant Ground & Zoo
Petkasem Road K.M. 30, Samphran District, Nakhon Pathom Province
Beliggende i Nakhon Pathom, kan denne elefantpark & Zoo tilbyde et berømt elefant show med universel appel. Komplet med dramatiske lyde og fortælling, det præsenterer forholdet imellem de mægtige elefanter og Suay stammens folk (som har trænet elefant i generationer).
Derudover kan man opleve et spændende krokodille wrestling show og en zoologisk have med et stort udvalg af dyr, ferskvandsfisk i en stor lagune, et vandfald, en orkidé planteskole, plus sjove familie aktiviteter såsom elefantrideture igennem et frodigt tropisk landskab.

PTT Speed ​​Way og Karting Stadium
RCA Plaza, Rachadapisek road
Den største indendørs gokartbane i verden. Løb vare 10 minutter, og der køres løb fem gange i timen.
Der er separate runder for avancerede kørere og begyndere, så ingen grund til at bekymre sig, hvis du er nybegynder i go-kart racing.

Funarium
Sukumvit 26 (bag Carrefour, Rama IV Road).
Bangkoks expats elsker dette gigantiske airconditionerede mødested. Størstedelen af rummet optaget af en enorm legeplads komplet med klatrevægge, boldbassiner, super-rutschebaner, trampoliner og gynger. Der er også en cykelbane (komplet med cykler og hjelme), en basketballbane, udendørs sandkasse, soppebassin og et veldesignet spædbørns og småbørns område for de mindste under fem.

Put and take fiskeri
21/596 Soi Nawamin, 42 Nawamin Road, Bangkok. +66 (0) 2 734 9272
Bangkok er fuld af fiskeparker, men den bedste er nok Bungsamran, et gammelt stenbrud på 16 hektarer, som nu er en sø i udkanten af byen, fyldt med 50 arter af enorme fisk. Her kan man slappe af en hel dag og prøve kræfter med sværvægtere der kan veje helt op til 250 kilo

Wakeboarding
For børn, der elsker action og vandsport, er der nogle store wakeboarding steder i Bangkok. To af dem, Taco og Thai Wake Park har kabel-ski faciliteter, hvilket betyder, at man bliver fastgjort til et stort overliggende kabel, fastgjort til metal tårne​​, der trækker dig rundt om søen i stedet for en båd. Thai Wake n ‘Ski tilbyder både, som man kan bestille til 15 minutters sessioner.

Flowhouse Bangkok
A-Square, Sukhumvit Soi 26 Klong-Toey
En lille oase i Bangkok, hvor man kan slappe af og hvor ungerne kan prøve kræfter med at surfe på den kunstigt fremstillede bølger. Der er musik og en restaurant der servere lækre retter og man føler en strand stemning i midten af Bangkok.

Koh Kred
Kombiner en bådtur med en gåtur omkring på denne lille ø i Chao Phraya floden, som er beboet af Mon stammens efterkommere og berømt for sin lækre mad og keramik. Børnene vil elske dessert fabrikken. Selvom mange udlændinge klage over at thailandske slik er alt for sødt, så er der sjældent klager fra børnene.

Madame Tussauds Wax Museum
6/F, Siam Discovery center
En relativt ny tilføjelse til Bangkoks turist scene er Madame Tussauds Wax Museum, der byder på gengivelser af alle de sædvanlige døde og levende kendte personer så som Michael Jackson, Prinsesse Diana, George Clooney og Madonna.

Ancient City
296/1 Sukhumvit Road, Bangpoo, Samut Prakan
Et godt sted for familier og børn er Ancient City. Det ligger 45 minutters kørsel fra downtown Bangkok, men er absolut turen værd, da du finder et af ​​Thailands største parkområder. Det er ikke bare en gamle park. Ancient City er fuld af reproduktioner af berømte thailandske bygninger, paladser, huse, et flydende marked og det berømte Preah Vihear tempel og alle er “life-size” hvilket betyder at man kan gå ind og ud af dem.

Ancient City er så stor at man kan leje cykler, eller hvis man har små børn eller bedstemor med på turen, så kan man leje en golfbil og kører rundt. Ancient City har også madboder og restauranter

Råd til familier med børn
Når man besøger en stor, travl og varm by som Bangkok med børn, behøver det ikke at være besværlig og uoverskueligt. Her er nogle informationer og gode råd til hvordan man kan gøre det til et fornøjeligt familie eventyr, der vil leve i dit og dine børns sind længe efter at I er vendte hjem. Samlet set Bangkok er et fantastisk sted at besøge med børn. De vil elske farverne, spændingen, aktiviteterne, lugtene, alle de interessante seværdigheder og ikke mindst de billige is, sodavand, det billige børnetøj og legetøj.

Gå på sightseeing så tidligt som muligt om morgenen. Det er godt med en tidlig start for at undgå folkemængderne og morgenerne er køligere, mindre overfyldt, og I har tid til at slappe af om eftermiddagen når varmen kan være udmattende.

Vælger et hotel nær Skytrain (BTS), og spar en masser tid og undgå den uundgåelige klynken, der ledsages af at sidder i trafikpropper. Det giver også en god udsigt over byen og nåde at kigge på, både for småbørn og teenagere. Det er også klogt at vælge et familievenligt hotel, der er gearet til at holde børnene underholdt med svømmepøl, aktivitetsprogrammer og en bred vifte af faciliteter.

Med undtagelse af de moderne indkøbscentre er Bangkok er ikke en særlig klapvogns og barnevogns venlig by. Fortovene i byen er generelt ikke særligt godt vedligeholdte og har tit ujævne overflader, de er altid overfyldte med mennesker og der er masser af trapper på de fleste Skytrain stationer. Så det kan anbefales at man medbringer en bæresele til mindre børn.

Besøg parker, forlystelsesparker og attraktioner på hverdage. De er tit besøgte i weekenden og der er ofte lange køer er.

Gem jeres energi og tag på organiserede ture, især hvis I kun har et par dage og gerne vil opleve flere ting. Al transport, entré og en kyndig vejledning er normalt taget sig af og det gør livet så meget lettere.

Prøv at undgå de mest varme måneder, som er april og maj, hvor temperaturerne kan komme op på 40 grader. Og glem ikke den høje luftfugtighed. Det bedste tidspunkt at besøge Bangkok er imellem november og marts når temperaturerne er omkring 29 grader. Regntiden imellem juni og oktober er også meget behageligt med korte begrænsede byger, for det meste sidste på eftermiddagen eller om natten og de køligere temperaturer gør det perfekt til sightseeing.

Afskrække dine børn fra at fodre de ynkeligt udseende gadehunde, da de nemt kan snappe efter de bittesmå fingre. De er ikke i sig selv onde, men bare altid sultne.

Fødevaresikkerheden i Thailand har faktisk en af de højeste standarder i Asien. Det man skal være mest  opmærksom på er forurenet vand. Street food bliver for det meste forberedt lige foran dig, og er ofte en bedre kvalitet og og en mere autentisk oplevelse, end på visse restauranter. Sørg for at altid at købe ordentligt forseglet, flaskevand.

Husk et bede restauranterne om at nedtone mængden af chilier for de små uskyldige ganer. Sige “mai ped” (ikke krydret), eller »mai sai prik (uden chili).

Hvis jeres børn ikke kan lide asiatisk mad, er der ingen grund til bekymringer. I vil finde alle tænkelige internationale restauranter og cafeer i Bangkok og der er masser af fastfood favoritter så som McDonalds, Burger King, Pizza Hut, KFC, Au Bon Pan, Subway, Dunkin Donuts osv overalt. Hvis I har brug for et lykkeligt familie måltid, så prøv Sylvanian Restaurant i Central Worlds Shopping Mall. Det har en indendørs legeplads, der vil holde jeres børn underholdt imens i nyder et måltid i ro og fred.

Når I tager på sightseeing eller shopping med børn på slæb, er det altid en god ide at forsyne jeres børn med et navneskilt og visitkortet på jeres hotel, i tilfælde af at en skulle blive væk i Bangkoks labyrintiske indkøbscentre. Ved lidt større børn der har mobil er det en god ide at købe et lokalt simkort med lokalt telefon nummer, det koster kun ca 100 thb og I kan evt også købe et til jer selv, så kan I indkode de forskellige numre, således at børnene let kan ringe til mor eller far, hvis de bliver væk. Har de ikke en mobil, kan det købes for meget billige penge. 

Grønne områder og parker i Bangkok
Benchasiri Park
Denne kompakte park på Sukhumvit Road nær Soi 24 blev bygget for at fejre Dronningens 60 års fødselsdag i 1992.

Benjakitti Park
Denne park er beliggende i centrum af Bangkok i området omkring den gamle tobak fabrik i nærheden af Dronning Sirikit National Convention Center på Ratchadaphisek Road og Rama IV Road.

Chatuchak Park
Denne park er placeret ved krydset af Phahonyothin og Vibhavadi Rangsit

Dronning Sirikit Park
Denne park er beliggende øst for Chatuchak Park på Phahonyothin Road. Parken indeholder tre springvand og en fin samling af både thailandske og udenlandske lotusblomster.

Lumpini Park
Tidligere et stort åbent område, der tilhørte Kong Rama VI, som udstedte en kongelig befaling om at lave området til en offentlig park som en gave til bangkoks beboere. Det er beliggende på Rama IV Road, mellem Ratchadamri og Witthayu, med indgange på alle sider.

Sanam Luang
Beliggende i hjertet af Rattanakosin har Sanam Luang (The Royal Field) eksisteret siden grundlæggelsen af ​​Bangkok. Den området er også kendt som ‘Thung Pra Meru”(den kongelig ligbrændings grund), fordi det oprindeligt blev brugt til kongelige kremeringer indtil kong Rama III bebudede at alle kremeringer skulle foregå uden for de gamle bymure. Parken er omgivet af berømte seværdigheder såsom Grand Palace, Temple of the Emerald Buddha, National Museum, National Gallery, Højesteret og Forsvarsministeriet

Kong Rama IX Park (Suan Luang)
En 200 hektar stor botanisk have og offentlig park, som ligger dybt inde i Sukhumvit Soi 103 (Udomsuk) og blev åbnet i 1987 for at fejre kongens 60 års. Parken er opdelt i forskellige zoner, der begynder med ‘The Garden of Great King’, hvor man finder Ratchapreuk træer, hvis gul farve symbolisere kongen. Den næste zone fremviser en botaniske have med forskellige indendørs planter, urter og ørken vegetation, som efterligner det naturlige landskab i hver enkelt region af Thailand. Den sidste zone er “Sanam Rat”, et område for sportsaktiviteter og festivaler.

Santichaiprakarn Park
Parken er bygget omkring en af ​​de få resterende dele af den gamle bybefæstninger og den er blevet meget populær blandt turister og byboere, især om aftenen når parken fylde med familier samt unge thaier og udlændinge. Den nærliggende Phra Artit Road har flere spisesteder og “chill-out” pubber og barer og den ligger 10 minutters gang fra den berygtede Khao San Road

Shopping i Bangkok
Bangkok anses for at være et shopping paradis i Asien, hvor man overalt finder smarte storcentre, smarte butikker, hyggelige butikker og markeder. Bangkok er et godt sted at gå på jagt efter gode tilbud og studehandler i butikker og hos gadeboderne kan være en sjov og interessant aktivitet. Bangkok er berømt for sin silkevarer, sølv, guld, perler, malede paraplyer, keramik, træskærerarbejder, lædervarer og ædelsten, så som rubiner og safirer der findes i Thailand. Shopping i Bangkok er ikke begrænset til en eller to større gader. Der er masser af områder i hele byen og her er et udvalg af nogle af de bedste shopping steder.

Chatuchak Weekend Market
Et berømt marked, hvor du kan købe alt fra tøj til potteplanter, et paradis for både shoppere og tilbudsjægere.

China Town
Meget billig shopping, sjovt og spændene at ose og vandre rundt i de små gader, masser af gadeboder, frugtboder og butikker, der kun sælger til detailhandel. Men der er en masse gode tilbud og billige varer, som selvfølgeligt er made in China.

Sukhumvit og Siam square
Langs Sukhumvit ligger der utallige butikker, gadeboder, gademarkeder med alverdens turistvarer, souvenirs, kopivarer, kæmpe shopping centre, så som Siam Paragorn, Discovery Center, Siam Center, Terminal 21, MBK (Maboonkrong), og hele området omkring Siam square er et stort shoppingområde.

Silom, Surawong og Patpong
Det kommercielle og financielle hjerte af Bangkok, huser snesevis af butikker og shopping centre, der repræsenterer alle de store internationals kendte mærker. Gaderne bugner med gadeboder og især Patpongs berømte nattemarked, har alt hvad man som turist kunne ønske sig af kopivarer, t-shirts, souvenirs osv.

Platinum Shopping Mall / Phetburi road
Det er her, de unge thailændere køber deres tøj, masser gode tilbud kan findes her og tøjet er normalt af god kvalitet og til meget gode priser. Alle de små butikker er fyldt med tøj, som små lokale designere laver og tit er det butikkens indehaver der har stået for stil og design. Ved siden af ligger Pantip Plaza, som er 4 etager med alt hvad man kan ønske sig inden for elektronik, dvs computere, mobiler, ipads osv

Asiatique
Efter at Suan Lum Nightbazar lukkede, er Asiatique det nye sted at shoppe, samtidigt med at man kan have en hyggelig aften med familien og spise middag ved floden.

Faste priser er normen i stormagasiner og en række butikker i Bangkok, men på de fleste andre steder kan man tinge om prisen, det er acceptabelt og forventes. Generelt er shopping i Thailand nemt, sjovt og meget givende, men følgende råd er nyttigt, især når det gældet perle og smykker. Kig rundt i flere butikker og sammenlign priser, dette er især vigtigt med ædelstene og smykker. Få en kvittering for varene og check om den er korrekt, før du forlader butikken.

Lad aldrig en tout eller nyfundne ven tage dig til en butik som han kender. Butikkerne giver provision til disse mennesker, og omkostningerne er afspejlet i den pris, du betaler. Generelt kan smykker ikke returneres og hvis butikken tillades refusion, fratrækkes ofte 25-30% af salgsprisen, som “omkostningerne”. Flere velrenommerede selskaber tilbyder dog fuld refusion, dog sædvanligvis kun inden for en bestemt tidsfrist, såsom 30 dage. Tror aldrig på butiksejere der påstår at indkøb kan refunderes ved thailandske ambassader, konsulater eller andre offentlige kontorer i udlandet.

Tourism Authority of Thailand modtager over 1.000 klager årligt om falske smykke køb. For at undgå at blive en statistik, skal du være opmærksom på advarselstegnene på svindel.

Følgende er værdifulde råd:
• Lav prissammenligninger fra forskellige butikker, før du beslutter dig for at købe.
• Køb aldrig safirer eller andre ædelstene, hvis sælgeren tilbyder at sende dem til dig.
• Tror ikke på særlige smykker udsalg af nogen art. Specielt ikke fra folk du lige møder på gaden. Velrenommerede forhandlere tilbyder aldrig specialpriser eller benytter sig af folk på gaden for at lokke turister til deres butikker.
• Der er ingen kampagner, udstillinger eller særlige salg på smykker, som er godkendt af regeringen eller andre officielle instanser.
• Regeringen ejer ikke, drive ikke, subsidiere ikke smykkebutikker.

Så vidt som muligt, så tage dig god tid til at kontrollere varene, løfter, personlige garantier, dokumenter, skriftlige erklæringer, referencer og lignende. Husk, at du er din egen bedste beskyttelse imod svindel

Som turist, er du ikke forpligtet til at betale moms på varer der koster over 5.000 Baht. Så husk at beholde kvittering og få butikken til at udfylde de nødvendige papirer, så du kan få momsen refunderet. Butikker, der deltager i ordningen hra typisk et skilt med angivelse af: “momsrefusion for turister”. Hvis du foretager et køb fra disse butikker, bed da om en momsrefusions Form (PP 10) og beholde den oprindelige faktura, som butikken giver dig. Refusion af moms på indkøbte varer foregår i de internationale lufthavnen ved udrejsen fra Thailand, så husk at have lidt ekstra tid

Udflugter fra Bangkok
Her er nogle eksempler på ture og udflugter i og omkring Bangkok, der finde et utal af andre muligheder.

Colors of Bangkok
Colors of Bangkok ” er en 4-5 timers cykeltur igennem metropolen Bangkok. Turen er omkring 25 – 30 km lang og den tilbagelagte distance tilpasses efter deltagernes form. Enhver sund person, som er i stand til at cykle, kan deltage i denne tur. I løbet af denne tur, hvor der er et maksimum på 8 personer per gruppe, kommer deltagerne til at se de enorme forskelle denne metropol har at byde på.

Streetfood discovery
En spændene tur der går ud på at udforske bangkoks madmiljø på gadeplan. I kommer rundt på forskellige markeder og prøver selvfølgeligt en masse forskellige frugter og gademad of snacks undervejs

Madlavningskursus på Baipai madlavningsskole
Der er ingen bedre måde at lære thailandsk madlavning på, end at tage på et thailandsk madlavningskursus, når du nu er i Thailand. Der undervises af kvalificeret thailandsk personale. Baipai Thai Cooking School er en kendt og veletableret madlavningsskole og underviser i den autentiske thailandsk madlavningskunst og kultur.

Risbarge Cruise på Chao Praya
Vi tror, at dette er en af Sydøstasiens mest unikke ture. Efter en spændende tur med” lokal “speedbåd, igennem nogle af de lokale kanaler som ofte kun er knap ti meter på tværs, vil du blive overført til vores komfortabelt konverteret rispram til en afslappet tur tilbage mod byen. Der er ubegrænsede gratis drinks,  typiske thailandske frugt og snacks

Cykeltur rundt i China Town
Denne cykeltur giver en et fascinerende indblik i daglidagen i et Bangkoks ældste etniske kvarterer. Man kommer forbi nogle af de mere populære af Bangkoks landemærker, så som Chinatown, Wat Arun og Royal Barge Museum, men vi udforsker også nogle af de lokale kvarterer og ser nogle af de mindre kendte seværdigheder, som man ikke finder på nogle turist kort.

Bangkoks slum
Et spændende indblik ind i en anden verden En helt ny og mindeværdig rejse til de skjulte slumkvartere i Bangkok. Klong Toey området er det ældste og største slumkvarter i Bangkok. De fleste slumkvartere består hovedsagligt af indvandrere fra det nordøstlige Thailand, som kom til Bangkok for at finde job. Man går gennem og oplever livet og dagligdagen for nogel af de fattigste beboere i Bangkok

Wildlife Rescue & Elephant Refuge Center
Heldagsturen til Wildlife Rescue Center er designet til at give besøgende en chance for at lære om de reddede dyr, der lever på Wildlife Rescue Center og Elephant Refuge, se vores hundredvis af dyr, og komme tæt på vores elefanter på en god og personlig måde.

Khao Yai National Park
En heldagstur til Khao Yai National Park. Det første stop vil være på et lokalt marked, hvor mange slags frugt, grøntsager og fødevarer er udstillet. Så tager man en tur på en traditionel oksekærre igennem rismarkerne.I selve nationalparken vandre man ad afmærkede stier gennem skoven mod Haew Narok vandfaldet. Efter frokost på en lokal restaurant i nærheden af ​​vandfaldet, nyder du 1 times trekking gennem junglen på ryggen af en elefant.

Rickshaw & Hiking the Colors of Bangkok
Med rickshaw og på gåben udforsker man hvad der sker skjult bag og væk fra Bangkoks beton mure og bygninger. Man besøger bl.a et typisk lokalt tempel, går igennem et af de fattigste kvarterer i Bangkok, tager en kort sejltur med longtailbåd over Chao Praya floden, hvor man vil opleve en jungle af banan, mango, papaya og kokos træer.

Flight of the Gibbon, Chonburi 
Oplev skønhed, magi og eventyr i Thailands regnskov som aldrig før! Højt i trætoppene i den uberørt national park, vil du glider gennem junglens baldakin via en 3 km (1,8 miles) lang rute af udspændte wire zip-linier, naturskønne himmel broer og adrenalin-fremkaldende abseils.

Klongtur og Grand Palace
Hvis der er en oplevelse man helst må gå glip af i Thailand, så er det en kanal tur i “longtail-båd” langs Bangkoks hundredvis af charmerende kanaler, som på thailandsk kaldes “klonger”. På denne udflugt kombinerer vi dette med et besøg i Grand Palace – som er et must-see!

Farverige markeder omkring Bangkok
På denne tur oplever man bl.a Mahachai, hjemsted for en af de største fisk og skaldyrs moler i den thailandske golf. Man kører med et lokalt tog og tager scenisk en times tur til Mae Klong. Toget passerer lige igennem det livlige friskvaremarkedet. Man sejler med lokal båd igennem naturskønne kanaler, og på vejen passerer man kokos og frugtplantager og ser hvordan de lokale bor langs kanalerne herude i landdistriktet.

Tigre, Elefanter og Vandfald.
På denne endags tur får du flere af Thailands top seværdigheder serveret på et sølvfald. Man besøger Kanchanaburi provinsen, som er hjemsted for broen over floden Kwai, dødens jernbane, den allierede krigskirkegård fra 2. verdenskrig og JEATH war museum. På sidste del af turen kan vælges mellem Erawan vandfaldet og Tigertemplet.

Damnoen Saduak flydende marked
Denne meget interessante heldags tur tager dig til det berømte flydende marked Damnoen Saduak, som ligger 110 km vest for Bangkok. Turen inkluderer også et besøg i Nakorn Pathom, stedet hvor thailands højeste Chedi “Phra Pathom Chedi” ligger som en del af den største pagode i Sydøstasien.

Det flydende marked på cykel
Udforskning på cykel af Mae Klong deltaet ved Damnoen Nam Saduak flydende marked, det største og mest farverige i Thailand. Startende med en longttail båd tur til flodtempelet. Undervejs kommer vi igennem kokos, aloe vera og frugtplantager. Vi cykler af små lokal stier og jordveje og stopper for at besøge templer og værdsætte naturen.

Siam Niramit
En spektakulær præstation og præsentation i verdensklasse af thailandsk kunst og kulturarv med fantastiske state of the art special effects. Rejs tilbage i tiden i historie og kultur i Kongeriget Siam.

Romantisk dinner cruise på Chao Praya floden
Den antikke teaktræspram (rice barge Loy Nava), der for små 80 år siden transporterede ris på Thailands floder, er nu bygget om til en spændende flydende restaurant, hvor maden serveres under stjernehimlen, mens du nyder Bangkok fra flodsiden.

Oasis Sea World
48/2 Moo 5, Paknam, Laem Sing, Chantaburi
At svømning med delfiner er noget de fleste mennesker drømmer om at gøre. Oasis Sea World dækker et samlet areal på mere 27 hektarer. Der er 2 bassiner til delfinerne. Det første bruges til delfin shows og det andet bruges til at uddanne nye delfiner og “Svøm med delfiner” programmet, hvor man som gæst kan prøve at svømme med delfinerne.

Bangkoks seværdigheder og attraktioner
Floder (Mae Naam) og kanaler (Klong) har været en af Bangkoks vigtigste transportformer, siden byen blev grundlagt i 1782. De indbyrdes forbundne netværk af menneskeskabte og naturlige kanaler har fortjent givet byen den uformelle titel “Østens Venedig”. Selvom man er langt fra at være Venedig, bruges Bangkoks floder og kanaler stadig til at komme rundt og tilbyder den besøgende et førstehåndsindtryk at det lokale liv langs kanalerne.

Chao Phraya Express Boat er en af de billigste måder at komme rundt på. Båden sejler imellem molen ved Wat Ratsingkhon nær Krungthep Bridge i Yannawa District og Nonthaburi klokketårnet, nord for Bangkok. Turen tager cirka 40 minutter og undervejs kan man langs floden opleve templer, kirker, paladser og den museet for de kongelige både. Bådene  sejler dagligt fra 5:30 til 18:00 og koster mellem 4 og 9 baht, afhængig af distance. I myldretiden, udtrykker både med røde og orange stribede flag at de kun stopper ved de vigtigste moler og koster 10 baht.

Klong Mon: Båden går hvert 30 minut fra 6:30 til 18:00 fra River City Pier på Charoen Krung Road. Undevejs passerer mam templer, plantager og orkide gårde og får et fascinerende indblik i livet på landet.

Bangkhu Wiang flydende marked og Klong Bang Yai: Båden sejler fra Tha Chang Pier nær Grand Palace hvert 30 minut fra 6:15 til 22:00. Denne naturskønne tur går forbi lokale huse i typisk thailandsk stil, templer, Royal Barge Museum og Khu Wiang Floating Market, der kun er åbent tidligt om morgenen fra 04:00 til 07:00.

Klong Om: Bådturen til Klong Om passerer igennem nogle af Nonthaburi berømte durian plantager og forbi lokale huse i klassiske thailandsk stil. Båden sejler hvert 15 minut fra Phibul Songkhram Pier i Nonthaburi provinsen, lige nord for Bangkok.

Klong Saen Saeb: Klong Saen Saeb ruten er af ​​de vigtigste for pendlere og shoppere. Den strækker sig fra Phan Fa broen og går igennem de vigtigste butiksområder i Bo Bae, Ratchathewi, Ratchadamri, Pratunam, Chitlom og Ramkhamhaeng. Båden sejler fra 6:00 til 19:00.

Abhisek Dusit Throne Hall
Beliggende tæt på Vimanmek Golden Teak Mansion ligger Abhisek Dusit Throne Hall. Det er en et-etages teak bygning, som nu huser Thailands første museum for kunsthåndværk. Abhisek blev bygget i 1904 af Kong Rama V i en kombination af thailandsk og victoriansk arkitektonisk stilart

Ananta Samakom tronsalen
Ananta Samakom tronsalen er udsmykket med grå italiensk marmor i renæssance-stil og beliggende på den brede allé fra Ayutthaya Road i Dusit distriktet. Den ble før brugt til at modtage gæster og udenlandske notabiliteter, samt til kongelige og statslige ceremonier og parlamentet møder. Nu til dags anvendes den kun til den ceremonielle åbning af det første møde parlamentet, kongelige receptioner og private fester.

The City Pillar Shrine
I den sydlige ende af Sanam Luang ligger Lak Muang eller byens søjle. Den blev opført af kong Rama I i 1782 for at markere grundlæggelsen af ​​den nye hovedstad. Denne forgyldt træ søjle (fremstillet af Chaiyapruk træ) repræsenterer det officielle centrum af Bangkok. Det er i denne helligdom at byens beskytter og gud, Phra Sayam Thewathirat, er bosat, og herfra at byen henter sin magt.

Grand Palace
Grand Palace blev bygget i 1782 på samme tid som Wat Phra Kaeo og fungerede som den officielle residens for kongen. Kong Chulalongkorn var den sidste konge til at bo der og de efterfølgende monarker boede i det mindre formelle Chitralada Palace i Dusit distriktet. I dag anvendes slottet ved visse ceremonielle lejligheder såsom Coronation Day.

Dusit Throne Hall
Med sine storslåede spir er det et af ​​de fineste eksempler på Rattanakosin arkitektur. Den anvendes i dag til de årlige Coronation Day ceremonier og inden i bygningen er der en fabelagtige perlemor belagt trone.

Chakri tronsalen
Dette er den største af slottets bygninger og er ofte kendt som Grand Palace Hall. Designet af den engelske arkitekt John Chinitz, udviser den en bizar blanding af europæisk og thailandsk arkitektur. De centrale trinvise spir på taget, huser asken fra hver af Chakri kongerne, mens de flankerende spir indeholder asken fra ​​prinser, der aldrig har besat tronen.

Boromphiman Hall
Bygget af Kong Rama V, som bolig for kronprinsen og designet i nyklassicistisk europæisk stil. I dag bruges den lejlighedsvis til at indkvartere besøgende berømtheder.

Wat Phra Kaeo, smaragd buddhaens tempel
Det ligger i et separat kompleks i forbindelsen med Grand Palace og er Thailands helligste helligdom. Officielt hedder det Wat Phra Si Rattanasatsadaram og er bygget efter de samme retningslinjer som paladser fra Sukhothai og Ayutthaya epokerne. Opførelsen startede i 1782, året for grundlæggelsen af ​​Bangkok, som en helligdom for smaragd buddhaen, en 66 cm høj statue, som faktisk er af jade.

Wat Pho, Wat Buddha
Templet der huser den liggende Buddha, ligger ved siden af ​​Grand Palace og er Bangkoks ældste og største tempel. Opførelsen af ​​det nuværende tempel startede i 1781 på stedet, hvor der før lå et kloster fra det 16. århundrede. Tempelområdet hus omkring 400 Buddha billeder, et stort kapel, en stor hal der huser den liggende Buddha og fire store chedis til minde om de første tre konger af Chakri dynastiet.

Det vigtigste element i Wat Pho er en kolossal 46 meter lang liggende Buddha, der forestiller Buddha som han entrer nirvana. Den liggende Buddha er udformet i gips og mursten med en forgyldt belægning. Sålerne på hans fødder er prydet med 108 lykkebringende billeder af Buddha i perlemor.

Wat Pho betragtes som det første center for offentlig læring, “Thailands første universitet”, og fungerer også som nationalt hovedkvarter for undervisning og bevarelse af thailandsk massage og medicin.

Vimanmek Teak Mansion
Phra Thi Nang Vimanmek, placeret bag Bangkoks nationalforsamling på Uthong Nai Road, anses for at være verdens største bygning, der udelukkende består af gyldent teak træ. Vimanmek betyder skyernes palads og blev oprindeligt bygget i 1868 som et sommerhus på Si Chang øen og flyttet til sin nuværende placering i 1910. Det tre-etagers træslot har 81 værelser, haller, samt terrasser og verandaer. Vimanmek tjente som bopæl for Kong Rama V ved århundredeskiftet og indeholder stadigt mange af hans personlige ejendele, antikviteter og kunstværker.

Wat Arun, Temple of Dawn
Majestætisk beliggende på den vestlige bred af Chao Phraya-floden, er daggryets tempel og det kan nås fra Arun Amarin Road i Thonburi eller med båd fra Tha Tien Pier nær Wat Pho. Det nuværende tempel blev bygget i det 19. århundrede på stedet af det tidligere kongelige kapel for Kong Taksin, som stammede fra det 17. århundrede.

Wat Arun er unikt med sin 79 meter høje pagode bygget i Khmer stil og man kan klatre til toppen ad en smal trappe og nyde en fin udsigt over floden. Murene er af gips og beklædt med brudte stykker af mangefarvet kinesisk porcelæn. Templets vigtigste rum huser en Buddha statue der siges at været designet af Kong Rama II og en række imponerende kalkmalerier, der stammer fra Rama V regeringstid.

Wat Benchamabophit, The Marble Temple
Prins Narisaranuwatiwongse byggede Wat Benchamabophit eller marmor templet ved århundredeskiftet af hvid Carrara marmor. Den vigtigste Buddha statue indeholder asken af K​kong Rama V og templets galleri udstiller 53 Buddha figurer, der repræsenterer de forskellige ikonografiske stilarter fra hele landet.

Wat Bowonniwet
Dette tempel er hjemstedet for Thammayuts monastiske sekt og Bangkoks andet universitet om buddhisme. Wat Bowonniwet er et af Bangkoks vigtigste templer og blev bygget i 1829. Templet huser helligdommen Phutthachinasri, der blev støbt i midten af det 14. århundrede. Kong Rama IV, grundlæggeren af Thammayut sekten boede på klosteret som en munk og abbed i flere år. Andre konger, herunder Kong Rama VII og HM Kong Bhumibol Adulyadej, og HKH Kronprinsen er blevet ordineret som munke her.

Wat Mahathat
Lige tværs over gaden fra Wat Phra Kaew ligger Wat Mahathat, det såkaldte Temple of the Great Relic. Bygget i 1700-tallet og det nationale center for Mahanikaya sekten og Mahathat Rajavidyalaya universitetet, et af ​​Asiens højeste sæder for buddhistisk læring. Dette tempel huser også det internationale buddhistiske meditations center, der tilbyder engelsk undervisning i meditation.

Wat Saket og Golden Mount
Wat Saket er bygget oven på Bangkoks eneste menneskeskabte bakke ikke langt fra Rajadamnoen Road. Opførelsen af Golden Mount begyndte under regeringstiden af Kong Rama I og fortsatte med tilføjelsen af ​​den nuværende gyldne chedi indtil Kong Rama V. Den gyldne Chedi huser et levn af Buddha fra Indien. Via en sti kan man gå op på toppen af Golden Mount og nyde en fin udsigt over byen.

Wat Suthat
Wat Suthat er et af ​​byens fineste templer med sine storslåede udskårne døre og forgyldte Buddha billeder. Konstruktionen af Wat Suthat begyndte under regeringstiden af kong Rama I og fortsatte gennem de to næste monarkers regeringsperioder. Trædørene har komplicerede udskårede tropiske vinstokke, planter og dyr, som menes at været designet og udskåret af Kong Rama II selv. Både de ceremonielle og vigtigste haller i templet er enorme og huser gallerier af forgyldte Buddha billeder. Den 8 meter store bronze Buddha-statue i templet er den største overlevende statue fra Sukhothai perioden (14. århundrede).

Wat Traimit, Temple of the Golden Buddha
Wat Traimit, det fabelagtige tempel for den gyldne Buddha, ligger for enden af ​​Yaowarat Road i Chinaa Town og nær Hualamphong Station. Templet er berømt for sin fem-og-et-halv-ton massivt guldfigur, designet i Sukhothai stil. Denne figur blev “opdaget” i 1950’erne da den faldt fra en kran imens den blev flyttet. Den var tildækked med gips, formentlig for at skjule figuren imod fjender og røvere i løbet af Sukhothai og senere Ayutthaya perioden.

Thai massage
Efter en sjov og hektisk dag med at udforske bangkoks seværdigheder, er der ingen bedre måde at genoplade batterierne på end med en traditionel thailandsk massage. Det bedste sted for en afslappende massage er Wat Pho, Bangkok ældste buddhistiske tempel. Derudover er der utallige massage steder rundt om i Bangkok, de fleste i turist områderne omkring Surawong, Silom og Sukhumvit. Undgå massage stederne omkring Patpong imellem Silom og Suriwaong, Sukhumvit soi (soi betyder sidegade) 7/1, 23, 24, 26 og 33, samt de store massagehuse på Rama 9, Petchaburi Road og Ratchada, da det er bordeller forklædt som massage sted, så der vil man få en del mere end man måske lige havde ønsket sig eller troet. Typsisk starter priserne for en times thai massage omkring 200 THB, så hvis I bliver tilbudt en time for 2000 THB eller derover så er der nok andet inkluderet i prisen.

Mad i Bangkok
Thai mad er internationalt berømt. Hvorvidt det er chilier, karry retter, supper eller stir fries, er harmoni det ledende princip bag hvert fad. Det thailandske køkken i er et fornuftsægteskab af århundreder af gamle østlige og vestlige indflydelser, som harmonisk er sat sammen til noget unikt Thai. 

Et ordentlig Thai måltid bør bestå af en suppe, en karry ret med krydderier, en dip med ledsagende fisk og grøntsager. En krydret salat kan evt erstatte karry retten. Suppen kan også være krydret, men karry retten bør altid erstattes af ikke krydrede retter. Der skal være en harmoni af smag og konsistens i de enkelte retter og hele måltidet. 

Thai mad spises med en gaffel og ske. Selv enkle måltider såsom stegte ris med svinekød, eller dampet ris toppet med stegt and, serveres i mindre stykker, så man behøver ikke en kniv. Skeen bruges til at putte mad i munden med.

Ideelt set er et Thai måltid et fælles anliggende, der involverer to eller flere personer, hovedsagelig fordi jo flere spisende gæster jo flere retter bestilles. Generelt tre retter til 2 personer ud over deres egen individuelle skåle med dampet ris, tre pesoner fire retter, og så videre. Hver person vælger, hvad de ønsker og alt stilles ind som fælles fade, som alle så kan tage fra. Suppe nydes samtidigt med med ris og andre retter.

Det ideelle Thai måltid er en harmonisk blanding af den krydrede, den subtile, den søde og sure, og det er beregnet til at blive lige så tilfredsstillende for øjne, næse og gane. Et typisk måltid kan indeholde en klar suppe (måske bitter meloner fyldt med hakket svinekød), en dampet ret (muslinger i karry sauce), en stegt ret (fisk med ingefær), en varm salat (Oksekød skiver på en bund af salat, løg, chili, mynte og citronsaft) og en række af saucer i hvilke maden bliver dyppet. Dette vil blive fulgt op af søde desserter og / eller frisk frugt som f.eks mango, durian, jackfrugter, papaya, druer eller melon. 

Uanset om du besøger Thailand for første gang eller har boet der længere end du kan huske, er der altid noget nyt, spændende og eksotiske at opleve. Hvad der altid har været det mest spændende for mig, er tilgængeligheden af de mange ​​lokale retter og køkkener (både traditionelle og fusion), der virkelig udtrykker Thailands kultur og thailændernes smag og holdning til livet.

Bangkok er et sandt overflødighedshorn når det gælder kulinariske glæder og udbud. Det vrimler med steder at spise, fra fancy restauranter i luksus hoteller til millioner af gadeboder, hvor man kan få alt fra streetsnacks til simple men lækre thai måltider.

Tit er man fortabt, når man står over for dagens udfordring med at finde et godt sted at spise og spørger man receptionen på hotellet, anbefaler de altid farang (vesterlændinge ) venlige steder med aircondition og udvandet thaimad, hvor thaierne aldrig ville komme, da selve maden er en sørgelig undskyldning for rigtig thaimad.

For en førstegangs besøgende der aldrig har smagt thaimad, er den sikker fin, men for dem der kender thaimad, mangler den krydderi, dybde, smag, originalitet og substans. Det er således at de flest pæne thai restauranter laver den mad, de tror at vesterlændinge vil have og ikke det de syntes de skal have. De laver en kopi af thaimad, går på kompromis, med alt hvad deres mor har lært dem, tager alt hvad der hedder smag, styrke og krydderi ud af maden og står tilbage med noget der smager af ingenting, da de er af den opfattelse af vesterlændinge ikke kan spise stærk og krydret mad.

Vil man smage det rigtige thailand, skal man droppe de smarte og dyre restauranter og tage ud på kulinariske eventyr, spise som thaierne og der hvor thaierne spiser. Så bevæg jer uden for hotellets beskyttende mure, væk de faste turiststier og smider turen går til Thailand i skraldespanden, så vil man opleve en helt ny kulinarisk verden der åbner sig og blander man sig med de lokale, vil man opleve deres store kærlighed for thaimad. Thaier bliver lige så begejstrede for en skål velforberedte nudler, som turister gør for en ribeye eller grillet tunfillet. Denne skamløse begejstring for at spise, kombineret med en overflod af spændende proteiner, ingredienser, krydderier og urter, har genereret en af ​​de mest sjove og forskelligartede fødevarer scener overalt i verden. Her er en guide til de forskellige måder at opleve thailandske mad på.

Footcourts i storcentre
For de fleste thaier er det at spise, en lige så vigtig del af at shoppe, som shoppingen selv. Hvert storcenter eller Mall, har således en foodcourt. Her kan man i stedet for de typiske shoppingmåltider, som man tit indtager på MC Donnalds, Burger King, KFC eller Subway, kaste sig ud i et kulinarisk eventyr og til billigere penge end de typiske, meget sunde fastfood måltider. Man får en slags kreditkort med det antal Baht på, man har betalt ved kassen og kan derefter gå rundt til alle de spændende madboder og lad mundvandet løbe. Alt er frisklavet og er man flere kan man prøve en masse retter, for det samme beløb, som et happymeal, uden at tænke på fedt på sidebenene eller fremtidige blodpropper. Ved hver bod trækker de beløbet fra kortet og efter man er færdig, kan man ved kassen få refunderet eventuelle penge der er i overskud.

Hotel buffeter
Mange af de store hoteller, har både morgen, frokost og middags buffeter, hvor man kan gå ombord i dekadente buffeter, med springvand af chokolade, extravagant seafood, fransk, italiensk, kager, desserter osv. Tit vil man opleve at en overdådig buffet på et 4-5 stjernet hotel, koster det samme som en god bøf, tag for eksempel Sheraton eller Intercontinal i Bangkok, her koster en fantastisk buffet omkring 200 kr plus drikkevarer.

Dinnercruise
Bangkoks Chao Phraya flod er dejlige om aftenen, med lysene fra bangkoks skyline, en kølig brise og vandets klukken der for en kort tid afløser tuktukernes dytten. Et dusin selskaber opererer hver aften middagskrydstogter på floden. Nogle er store både med masser af mennesker, buffet og et lokal band, der står for underlægningsmusik. Andre er ombyggede træpramme, hvor det er en fast menu og som er mere eksklusive, romantiske og intime.

Lav din egen thaimad
Efter at have prøvet den lækre thaimad, er det ikke utænkeligt at man får lyst til et genskabe oplevelsen derhjemme, enten for forkæle sig selv eller for at imponere vennerne. Et besøg på en thailandsk madlavningsskole er blevet et must for mange og tit et af højdepunkterne på en rejse. Kurserne varierer i pris og består typisk af en halv dags grundlæggende introduktion til de thailandske ingredienser, krydderier, urter og tilberedningsmetoder, samt en praktisk session, hvor man lærer at forberede og tilberede forskellige retter.

De fleste skoler tilbyder et bredt udsnit af de mest kendte og elskede retter, som roteret på daglig basis, hvilket gør det muligt at studere i en uge uden at gentage en ret. De fleste kurser starter med et besøg på det lokale grøntsags og ferskmarked og næsten alle kurser omfatter et sæt opskrifter og alle slutter af med at man nyder frugten af sine anstrengelser. På de dyrere skoler, får de studerende også normalt et forklæde og en gaveæske indeholdende thailandske madlavnings ingredienser .

Streetfood og fastfood, thaistyle
Den klassiske thaimad oplevelse, venter på en lille plastiktaburet ved vejsiden. Det man gør først nå man har besluttet sig for at prøve thai streetfood, er at dufte og opservere, er stedet velbesøgt, er der kø, så er det sikkert fordi maden en god. Med det på plads ser man sig om efter en ledig plastikstol, hvor man kan slå sig ned sammen med lokale og så kan man begynde at indsnuse atmosfæren, opleve kulturen, studere mennersker og nyde en lækker frisklavet skål nudler, stegte ris med kylling eller hvad der lige er på menuen den dag.

Thaier er meget kræsne og kritiske spisere og de flest thaier vil rejse langt for deres foretrukne gadekøkken og det er ikke sjældent at se en Mercedes parkeret ved siden af motorcyklerne. Nogle gadeboder er så berømt, at artikler er skrevet om dem i både thailandske og internationale aviser og man vil ofte se avisudklip, ved siden af de intermistisk opsatte menuer. Det er altid en oplevelse at bestille, specielt hvis man ikke kan thai, da de fleste lokale kan et meget begrænset engelsk. Det er en sjov del af oplevelsen, når man med fakter og lyde forsøger at bestille kylling og ofte ender med at pege på et billede eller på den ret fra sidenmandens bord, der ser mest indbydende ud.

Bogen Thai Hawker Food (fås i de fleste boghandlere i Bangkok), er en god start på dit streetfood eventyr. Har man lyst til en improviseret streetfood tur, så hop på Skytrain og tag til Soi Ari, ved Phahonyothin Road. Her er et streetfood paradis, hvor stort set hele spektret af Isan, thai og kinesiske retter er representeret.

Mange vesterlændinge ryster i bukserne ved tanken om at spise mad på gaden, da ens første indskyldelse er at det må da være farligt, ulækkert, beskidt og uhyggiejnisk, men fordi man spiser på en restaurant, betyder det jo ikke at deres køkken ikke kan være beskidt og ulækkert og at madvarene bliver opbevaret forsvarligt og hver for sig eller at råvarernes friskhed derved er bedre, næsten tværtimod.

Ved gadeboder og gadekøkkener er fødevarerne generelt friske, velforberedte, meget velsmagende og temmeligt sikre at spise. Gadesælgere kan ikke lide at bære en masse på hovedet og de har ikke råd til at købe stort ind eller opbevarer fødevarer i længere tid, så de går på det lokale marked og køber friske råvarer hver dag og kun den mængde, som de forventer at bruge den dag, de gemmer ikke kød og grøntsager som på en restaurant, de køber ikke stort ind når der er tilbud eller fordi det er billigt, pga sidste salgsdato der hastigt nærmer sig, for derefter at gemme/glemme det i fryseren eller køleskabet.

I thailands storbyer er det meget få der laver mad selv, man arbejder meget og det er billigere, nemmere og hurtigere at indtage et måltid på den lokal madbod eller at svinge forbi på vejen hjem og lige hente middagen. Hvad man siger om fluer, gør sig også gældende her, 10 millioner thaier kan ikke tage fejl.

Den misvisende betegnelse Streetfood, gør tit at oversøiske besøgende, som altid bliver forbløffet over det store antal af folk, der spiser på gaden, med forundring i stemmen spørger mig, er det sikkert at spise på gaden og blive folk ikke syge. Jeg har spist frisk frugt, nudler, grillet kyllinger og andre lokale delikatesser fra gadesælgere, madboder, pushcarts i årevis og har derved opdaget, at spise på denne måde ikke er mere farligt end at spise på en restaurant, bortset fra det faktum at du spiser på små plastik stole og måske deler bord med en anden lækkersulten sjæl.

Når jeg skal beslutte, hvilken vogn eller lille gaderestaurant at spise fra (og der er mange at vælge imellem) er det bedst at observere, hvor de lokale spiser og hvis der er kø, en masse kaos og endeligt en dragende duft af krydderier, der trækker i dig, pirrer din nysgerrighed og nærer din sult, så er du sandsynligvis på det rette sted .

Overalt i Bangkok finder man gode gadekøkkener og lækre lokale retter, bla. omkring Soi 38, på Sukhumvit er der en overflod af gadesælgere, der sælger forskellige retter, såsom Moo Grob (sprød svinemave med kinesisk broccoli, chili og østerssauce), Kau Pow Gai (kylling med thai basilikum og stegte ris), Kuaytiaw Raat Naa (stegte nudler med svinekød i grøntsagssovs) og en lokal favorit Ba Mee Puu (æggenudler med krabbe).

På hjørnet af Soi Kloster og Silom road (dog kun fredag ​​og lørdag nat) kan man nyde den bedste Moo Ping (thai barbeque svin i Bangkok. Svinekødet er grillet og karamelliseret til perfektion, hvor robustheden af ​​hver bid intensiveres, så man ikke bare spiser sin Moo Ping, men oplever den.

Det første måltid, som mange rejsende smager, når de udforsker streetfood i Bangkok, er enten Pad Thai eller Fried Rice, fordi de minder om de velkendte retter, som de får hos den lokale fastfood thaishop i deres eget hjemland. Pad Thai består af wokstegte risnudler med æg, fisk sauce, tamarind juice, og en kombination af bønnespirer, rejer, kylling eller tofu. Som en variation af den traditionelle Pad Thai, vil jeg anbefale at man prøver Pad Thai Thip Samai på 313 Thanon Mahachai i den gamle bydel. Den blev grundlagt i 1966 og er nok den mest berømte Pad Thai restaurant i Bangkok og kan man lide Pad Thai, må man ikke misse den. De laver kun Pad Thai, men i alle afskygninger, så som Pad Thai med store rejer i en omelet Pad Thai Kai Ho eller Pad Thai Song Krueng, som er nudler med krabbekød, blæksprutte og / eller mango .

Beliggende i Pranakorn på Soi Watt Sangwej, overfor Sangwej templet på Pra Atit Road, kan man nyde  Somsrong Pochanas kulinariske kreationer, der stammer fra Sukhothai og bl.a består af nudler med BBQ svinekød, grønne spirer og fint drysset tørret chili for smag og intensitet. En lidt mindre krydret vinder er thailandske spaghetti med kokosmælk, ananas og tørrede rejer (Kanom Jeen Sao Nam).

Hvis du kan lide and og tilfældigvis er i Phaholyothin området, skal du prøve nudler med dampet and på Yothin Duck Noodles, beliggender på 1301 Soi Paholyothin 11, hvor andekødet ubesværet falder af benet og belønner dine smagsløg med saftig og mør and.

Når man bare følger de førnævnte huskeregler, så skal man ikke være bange, oplev og udforsk alle de kulinariske lækkerier og interessante køkkener, der ofte overses af nyankomne og veteraner i Bangkok, som har en tendens til at frekventere de samme restauranter igen og igen. Der er så meget god mad, som bare venter på at blive opdaget og nydt og jeg vil opfordre alle til at vove sig væk fra de turistede områder og opleve det ægte thai køkken. Spis med god samvittighed også alle de lækre frugter, du kan få på gaden, du vil opleve det, som om du smager på en ananas, mango eller papaya for første gang og skulle du være tørstig, så prøv en af de pressede appelsinjuices, der sælges overalt på gaden, de er fantastiske.

Tal med lokalbefolkningen, kig på folk, læse online anmeldelser, fortab dig i china town. Uanset om du har en stærk passion for mad eller bare gerne nyder et godt måltid, så kom ud og udforsk lidt, du vil ikke kunne lide alt det du smage, men det er alt sammen en del af oplevelsen. Det vigtigste er, at du har det sjovt og lære en masse om den thailandske kultur, mennesker og mad.

Dip, sauce og tilbehør til nudler og streetfood
Når man sidder over for en skål nudler, fried rice, Pad Thai eller lign og kigger på den vifte af urter, krydderier og andet tilbehør der er til rådighed, skal man næsten være farmaceut, for at skabe den rigtige smag og balance. I de fleste tilfælde bliver men presentret for fire beholdere eller skåle. Det er grønne chilier i hvid eddike, fishsauce, tørrede knuste rød chilier og almindeligt hvidt sukker. På typisk thai maner, giver disse krydderier dig tre muligheder. Du kan gøre retten eller suppen stærk, stærk og sur eller stærk og salt. De lokale vil typisk tilføje en teskefuld fra hver af disse beholdere, bortset fra i Bangkok, hvor de fleste sædvanligvis bruger en spiseskefuld sukker.

Bangkoks natteliv
Bangkoks legendariske natteliv plejede at være åbent døgnet rundt, men på grund af de seneste begivenheder lukker næsten alle restauranter, barer og klubber nu kl. 02.00. (Uformel fortovsbarer holde stadigt åbent hele natten, især på Sukhumvit) Der er stadig nogle få steder der er åben indtil kl. 05.00, men man skal kende dem og de er ikke specielt attraktive.

Et af Bangkoks største party distrikter er Silom, hjemsted for måske et af verdens mest berømte go-go bar områder Patpong, men også masser af mere legitime barer, restauranter og klubber. Lignende barer som dem i Patpong kan findes i det nedre Sukhumvit området, ved Nana Entertainment Plaza (Soi 4​​) og Soi Cowboy (Soi 23), mens en lang række mere trendy og dyrere barer og natklubber kan findes lidt længere ude af Sukhumvit, i de mere fashionable områder Tonglor og Ekamai, omkring

Hvis man ønsker at opleve en fantastisk udsigt over Bangkok med en drink i hånden, så skal man prøve en af open-air rooftop barene, som f.eks Vertigo på toppen af Banyan Tree Hotel på Sathorn Road eller Skybar på toppen af State Tower for enden af Silom Road.

Det gamle hippie område omkring Khao San Road lever i bedste velgående og er flydt til randen med backpackere, gadesælgere, restauranter, billige vandrehjem, barer og nogle natklubber, men det er et typiske turistområde på godt og ondt og ikke normalt et sted man finde bangkokianere.

Sukhumvits natteliv er spændende, stadig udviklende, kosmopolitisk og kan reduceres til tre vigtigste hedonistiske sysler: drikke, dans og udsvævelser. Langs Sukhumvit og dens mange tilstødende sois, er utallige pubber og barer, mange af dem er meget populære hos udlændinge og turister. De fleste er barer, cafeer og gastropubber i amerikansk eller europæisk stil, med et tilsvarende udvalget ​​øl og mad. Autentiske britiske pubber ligger også spredt rundt omkring og har typisk engelsk pub mad, live musik og kolde fadøl. Det er f.eks steder som Busstop, Cheape Charlie, The Bulls Head, The Dubliner og Witches Tavern.

Sukhumvit er også berygtet for at være hjemsted for mere end sin rimelige andel af piger, men ikke den slags du ville bringe hjem for at møde mor. Nana Plaza (Soi 4​​) er en lidt brugt og lurvet complex i tre etager fyldt med go-go barer, piger og  ladyboys. Den neon oplyste Soi Cowboy imellem Sukhumvit soi 21 og 23 er lignende, men lidt mere laid-back og pæn. Ud over go-go barer, er Sukhumvit er også hjemsted for mange ølbarer,som typisk indeholder typisk et par poolborde, en flok piger og et arsenal af billig alkohol.

Diskoteksgæster strømmer til Sukhumvits sois. Hip beats, arkitektonisk flair og internationale djs regerer i klubber som Q Bar og Levels (Soi 11). Er men nysgerrig for at se hvordan de nyrige og hippe thailændere fester, så skal man tage ud til de hippe klubber i Thonglor (Soi 55) og Ekkamai (Soi 63).

Et andet stort festområde der frekventeres af unge thaier og lokale udlændinge er Royal City Avenue. Mere almindeligt kendt som RCA. Det er en lang vej med natklubber, som er oversvømmet med upåklageligt klædte unge mennesker, de fleste af dem lokale i deres tidlige 20’ere. Stemningen er ung, ubekymret og festlig. De fleste klubber spiller en blanding af hip-hop, R & B, house, trance og tidens hits, så som Slim, Flix og Route 66. Det er superklubber af høj standard, alle store  med veldesignet interiører, funky møbler, blød stemningsbelysning og blændende lasere. De fleste har et lukket opholdsområde udenfor, hvor man kan finde et bord.