Hoi An – Vietnams mest unikke destination

Vietnams havneby Hoi An, rangerede engang iblandt Sydøstasiens vigtigste handels havne. Skibe fra hele kloden sejlede ind fra det sydkinesiske hav og ned af Thu Bon floden for at losse, læsse på og overnatte i Hoi An. I århundreder stortrivedes den lille havneby langs Vietnams centrale kyst, men på et tidspunkt i det 19. århundrede, begyndte flodens banker at silte op. Store skibe kunne ikke længere navigere den nu lavvandede flod, hvilket havde drastiske konsekvenser for Hoi An. Skibene og handlen flytte hurtigt andre steder hen og Hoi An blev forvandlet til en veritabel spøgelsesby. De hyggelige smalle gader ved havnefronten, den farverige japanske bro, handels kvarteret, de kommunale huse og lagerhallerne blev alle forladte og dermed kom Hoi Ans blomstrende år til en brat ende.

Havnefronten i Hoi An

Havnefronten i Hoi An

I midten af 1990’erne begyndte Vietnam imidlertid igen at optræder på de rejsendes verdenskort over destinationer. Blandt de mange attraktioner, som tiltrak besøgende (ud over de betagende strande, smukke landskaber og den fantastiske kultur og historie), var den lille glemte by Hoi An. Helt uberørt af tid, krig og modernisering, så Hoi An ud på samme måde, som for 200 år siden, upåklageligt bevaret. Efter at have opnået status som et UNESCO verdens naturarv sted, var byen bragt tilbage til livet.

I dag er Hoi An blevet en af de rejsendes foretrukne destinationer i Sydøstasien. Strenge regler og bestemmelser om bevarelse, gør at byen har bibeholdt sit gammel & charmerende udseende og atmosfære, den minder mest af alt om Skagen, bare i Vietnam. Den har forstået at imødekomme behovet fra det moderne samfund, uden at miste sin sjæl, autentiske hygge og charme. Besøgende bliver tryllebundet af stemningen, de hyggelige små gader med huse i fransk kolonistil, blandet med ikoniske bygninger i asiatisk stil, så som den den gamle japanske bro, de ikoniske købmandsgårde og kinesisk handelshuse, alle traditionelt indrettede og som frosset i tid. Fra den travle flodbred Bach Dang til de små mos-dækkede gyder, så vinder Hoi An altid de besøgendes hjerter og det er byen I som ingen ønsker at forlade og hvor alle ønsker at de havde mere tid.

Typisk gadebillede i Hoi An

Typisk gadebillede i Hoi An

Ud over charmen og atmosfæren i denne vidunderlige gamle handelsby, så har Hoi An også et væld af andre attraktioner at byde på, hvilket gør at mange besøgende opholder sig der i ugevis. De uberørte lange strande med svajende palver og det krystalklart vand, giver travle sol-elskende nomader sjælero, imens mere oplevelses og eventyrlystne kan nyde de lokale markeder, udflugter til My Son, lokale landsbyer, sejlture på floden og igennem mangroven, cykelture igennem de vidtstrakte rismarker, romantiske middage på de hyggelige restauranter langs Thu Bon floden, samt en lang række af andre aktiviteter. Uanset om du ønsker at få skræddersyet en kjole eller et jakkesæt, hvilket Hoi An også er berømt for, tage en madlavning klasse, shoppe i de mange hyggelige butikker, opleve verdensklasse dykning eller bare indsnuse charmen, hyggen og historien i den “gamle by”, så har Hoi An noget for enhver rejsende og tro mig du ønsker ikke at forlade den igen.

Lokal båd på Thu Bon floden ved Hoi An

Lokal båd på Thu Bon floden ved Hoi An

Hvis du planlægger en tur til Sydøstasien og Vietnam, så er et besøg i Hoi An, simpelthen et must og det vil med sikkerhed efterlade dig med oplevelser og minder du aldrig vil glemme!

Se vores rundrejser til Vietnam her….