Bali – Det eventyrlige paradis

Det smukke indonesiske øhav består af 17.500 øer omgivet af et funklende azurblåt hav. Beliggende på skillevejen imellem gamle handelsruter, har Indonesien længe været kendt som et land med krydderier og tropiske frugter, og det indonesiske køkken er verdenskendt. I en undersøgelse om rejsemål i 2012, blev Indonesien valgt som det 4 smukkeste land i verden og Bali vandt i 2014 igen prisen, som den bedste ø i Asien fra det internationale turistmagasin, Travel + Leisure.

Bali, en af de mindre øer i Indonesien, er igennem tiderne blevet beskrevet med mange forskellige navne – det skjulte paradis, det sidste paradis på jorden, verdens morgen, gudernes ø, øen med de tusind templer, asiens smaragd ø og de smilenede menneskers ø.

Strand ved Candidasa med Mount Batur i baggrunden

Strand ved Candidasa med Mount Batur i baggrunden

Bali har i århundreder tiltrukket besøgende fra hele verden med sine farverige festivaler og ceremonier, traditionelle musik og dans, kunst og kunsthåndværk, lækre retter, unikke undersøiske verden, smukke natur, lange hvide sandstrande og dejlige, tilbagelænede mennesker.

Uanset om du ønsker at slappe af på en af Balis mange hvide sandstrande, surfe på de brusende bølger, trekke igennem rismarker, jungle eller på vulkaner, opleve det vidunderlig liv under overfladen, udforske lokale landsbyer, religion, kultur og skikke eller nyde en omgang shopping terapi på et af de mange lokale markeder, så er der noget for enhver i dette tropiske ø-paradis. Du kan også være eventyrlysten og prøve kræfter med white water rafting, canyoning, mountain biking eller dykker med skildpadder, rokker, hajer eller den mystiske Mola Mola, solfisken. Du kan også slappe af og genoplade dit sind med yoga eller Tai Chi, forkæle dig selv med diverse spa behandlinger eller fordybe dig i kunst i Ubud, det åndelige og spirituelle hjerte af Bali. Bali tilbyder dig det bedste fra alle verdener.

Solfish

Solfish

Bali er helt unik blandt øerne i det smukke Indonesien. Det er den sidste tropiske ø du vil støde på før du kommer til the Wallace Line. Når du passerer denne imaginære linje, er den flora og fauna du støder på af australsk herkomst. Det er intet under at Bali, med sine svajende palmer og tropiske regnskove, nyder titlen som et af de mest attraktive turistmål i Asien og den mest populære destination i Indonesien.

Bali er den mest vestligt beliggende ø i Lesser Sunda øgruppen. Den nordlige kyst vender ud imod Bali havet og den sydlige kyst imod det Indiske Ocean. Øen ligger blot to kilometer ud for den østlige spids af Java, forbundet af færger fra Gilimanuk hver halve time. Mod øst ligger øen Lombok, med de vidunderlige Gili øer.

Risterasse i Ubud

Risterasse i Ubud

På trods af dens kulturelle rigdom, er Bali en lille ø, med mindre end 150 km fra øst til vest, og kun omkring 80 kilometer fra nord til syd. Bali er beboet af omkring fire millioner mennesker, hvoraf de fleste stadig bor i landsbyer og mindre byer opdelt i banjars (samfund). Dens unikke variant af hinduismen gør at Bali kulturelt adskiller sig fra resten af Indonesien. Religion påvirker alle aspekter af øen kultur, fra det daglige liv til kunst, dans og musik. De findes endda en dag som er helliget til komplet, ø-dækkende passivitet og introspektion, kendt som Nyepi eller Bali nytår. Selv Balis Regency system med otte sub-provinser, er baseret på principper fra de gamle Majapahit kongeriger på øen.

Ud over den indre ånd, så ligger meget af Balis appel i øens naturlige skønhed, med majestætiske vulkaner, frodige rismarker, frugtplantager, lange hvide strande, klippefyldte kyststrækninger og tropiske regnskove.

Denne eksotiske ø har så meget at tilbyde, fra verdensklasse dykning og surfing til spændende vandreture i de vilde dyreparker og fuglereservater; fra inspirerende spiritualitet til udsøgt gastronomi af verdenskendte internationale kokke. Overalt finder man tropiske frugter i alle former, størrelser, farver og varianter og man kan selvfølgeligt ikke glemme de utallige templer, der ligger spredt ud over øen, hvoraf de fleste er over 1000 år gamle og stadig er i brug. En af de størst attraktioner er balineserne selv, man møder meget sjældent sødere, venligere og mere imødekommende mennesker end dem.

Bali er en af de mest tilgængelige destinationer i Sydøstasien, med daglige afgange fra de fleste større byer i Asien og Australien. Det gennemsnitlige antal flyvninger er 312 per dag. Rejsende fra Europa kan nemt komme til Bali via Bangkok, Singapore eller Hong Kong. Der er også indenrigsflyvninger og færgeforbindelser til de omkringliggende indonesiske øer, med flere daglige afgange til Lombok, kun 35 km øst for Bali.

solnedgang kuta

Solnedgang ved Kuta

For mange unge elskende, er Bali blevet deres ø. Den uforklarelige romantiske stemning og helt specielle atmosfære, er ideel for eksotiske brylluper og bryllupsrejser i romantiske tropiske omgivelser, som man aldrig vil glemme.

For familier med børn er Bali et rent slaraffenland af spændende oplevelser og eventyrlige udflugts muligheder, så som rafting, jeepsafarier, mountain biking ned af vulkaner, vandring under havet, vandretur igennem bjergrige landskaber, rismarker eller tropiske regnskove. Andre aktiviteter omfatter besøg i dyreparker, så som Elephant Safari Park og Taro Elephant Sanctuary, sejlture, fiskeri, dykning og snorkling og endda en rejse under havet i en 36 personers ubåd. Der er også masser af festivaler, kunstudstillinger, markeder og museer og hver eneste af dem tilbyder unikke kulturelle oplevelser. Øen har så meget at tilbyde besøgende, uanset om man søger en rolig og afslappende ferie, eller en mere udfordrende og aktive ferie.

Og så er der jo lige de fantastisk øer mod øst, alle omgivet af krystalklart vand og spillevende koralrev. Disse øer har hver en unik atmosfære, og er tilgængelige med færger. Det er bl.a den smukke og afslappede ø Lombok og de nordvestligt beliggende Gili øer, der alle let nås fra Bali med daglige færger eller “fastboats”. Flyvningen mellem Bali og den nye lufthavn på Lombok tager kun 25 minutter.

Øst for Lombok er der de andre Lesser Sunda øer, så som Sumba, Sumbawa, Flores, Moyo, Komodo (hvor de beskyttede Komodo varaner lever), Solor, Alor, Rote og Timor. Disse øer byder på en endnu mere afsondret og uudviklet form for paradis, med landsbyer der har stået stille i tid, spændende stammefolk, en smuk og uberørt natur og koralrev med hundredvis af forskellige koraller og et rigt og varieret marine liv. Man kan bl.a besøge disse øer på krydstogter og bådture, af forskellig varighed og grader af luksus.

Bali og de omkringliggende øer, kan besøges hele året rundt, men den bedste tid er i vores sommerperiode, imellem april og oktober.

Velkommen til Bali, gudernes ø og min absolutte favorit destination

Se vores rundrejser på Bali her…..

Sea Walker på Bali

Sea Walker på Bali