Thailands ukendte øer og uberørte strande

Written by Kasper on . Posted in Uncategorized

thailand-beach

En hemmelig, uberørt og uspoleret øde ø eller en fjerntliggende, uopdaget og øde strand er noget de fleste rejsende drømmer om. I Thailand kan man få opfylde denne drøm, og endda overraskende nemt. Thailand har stadig øde øer og strande, som er blevet forvandlet til nationalparker og beskyttet imod den stigende udvikling. De giver en muligheden for at føle sig som Robinson Crusoe, dog uden at være skibbruden.

Her er en liste over de mest ukendte og uberørte af thailands øer og strande.

Koh Adang
Koh Adang har det hele, jungle, bjerge, lange smukke tomme strande, og fantastiske koralrev, med noget af den bedste snorkling i Thailand. Koh Adang ligger kun 15 minutter med longtail båd fra den populære paradis ø Koh Lipe.

Koh Andang har en parkranger station med en kantine, hvor man kan få normale thai måltider og en campingplads. Man kan overnatte i telt eller i komfortable hytter, der udlejes af parkens rangers. Det fantastiske koralrev begynder lige fra kysten og hvis du keder dig i din ensomhed, er Koh Lipe kun 15 minutter væk. Nærheden til Koh Lipe gør at Koh Adang føles mindre privat end Koh Tarutao, men Koh Adang er en perfekt ø for entusiastiske snorklere, der ikke er hardcore søgere af ensomhed.

koh-adang

Koh Rawi
Overfor Koh Adang, så byder Koh Rawi på et tilsvarende smukt landskab, dog på en marginalt mindre og fladere skala. Den er hjemsted for nogle af de mest utrolige og øde strande, med sand, der mere ligner sne og vand så klart og reflekterende, som i dine vildeste drømme. På Koh Rawi kan man slå lejr og sove i telt, ligesom på Koh Adang, er der ingen resorts og de fleste besøger den på en dagstur fra Koh Lipe.

Koh Tarutao
Tarutao blev erklæret for Thailands første marine nationalpark helt tilbage i 1974 og udgøres af 51 utrolige øer, med et utroligt marine liv, regnskov og koralrev. Der er to store grupper af øer i parken, Tarutao øgruppen og Adang-Rawi øgruppen.

Koh Tarutao er den største ø i parken og er dækket af bjerge og en utrolig jungle. Øen blev tidligere brugt som fængsel for politiske fanger og andre fanger (herunder sønnen af Rama VII).

Den nærliggende Koh Hin Ngam er hjemsted for nogle meget interessante sorte sten med. På Koh Tarutao kan man sove i telt på de lange og smukke afsondrede strande og vandre i junglen. Man behøver ikke at jage eller fiske for at spise. De parkrangers der bevogter øen opererer et par enkle restauranter, og de udlejer også simple bungalows.

Koh Tarutao er en isoleret ø, især hvis du vandre til øens mest fjerneste strande. Der er ikke noget nævneværdigt snorkling på Koh Tarutao, øen er dækket af jungle og ret vildt. Den 26 kilometer lange ø ligger tæt på grænsen til Malaysia, og man kan udforske de skovklædte interiør, opleve resterne af den gamle fangelejr eller bare slappe af på de fantastiske lange og tomme strande. Hos parkrangerne kan man leje kajakker og udforkse øen fra vandsiden. Det eneste der mangler er koralrev til snorkling.

koh tarutao

Koh Phetra Marine Park
Nord for Tarutao Marine Park ligger Mu Koh Phetra. Den er hjemsted for omkring 30 øer og hvoraf mange af øerne er rugested for forskellige beskyttede fugle arter. De fleste, der besøger Mu Koh Phetra gør det på som en del af en dykker eller snorkle tur, da øerne har et utroligt marineliv. Der er ingen overnatnings muligheder, bortset fra camping på den nærliggende Koh Lao Liang.

Koh Rok
Den lille Koh Rok har en af de smukkeste strande af alle de øde øer. Stranden er lang med blødt, kridhvidt pulversand og en frodig jungle, der begynder lige bag stranden. Øen er omgivet af koralrev og et godt sted at snorkle. Du kan besøge øen på en dagstur fra Koh Lanta eller tage på en campingtur med overnatning.

koh-rok

Koh Kho Khao
Koh Kho Khao, som ligger nord for Khao Lak er en rolig ø med herlige strande, en smuk natur, et farverigt fugleliv og fantastiske solnedgange. Her kan man leve i sit eget lille paradis og tager dagen, som den kommer. Her findes ingen store bølger eller overbefolkede strande. Langs den 18 km lange sandstrand kan man gå lange ture og eventuelt opleve havskildpadderne lægge æg på stranden.

Similan øerne
Similan øerne, er en utrolig smuk øgruppe på 11 øer ud for kysten af Phang Nga. Det er et af de bedste dykkersteder i hele verden og er unægtelig smuk, med turkisbåt vand og et utroligt rigt marineliv og smukke koralrev. Man kan ikke overnattet på øerne, men besøge dem på liveaboard ture eller dagsture fra Khao Lak og Phuket. Nogle enkelte steder er ikke tilgængelige for offentligheden på grund af revbevarelse, fredning og skildpadde bevaring.

similan

Surin øerne
Nord for Similan øerne, imod Myanmar, ligger en anden ø gruppe, Surin øerne. Disse fem øer er det bedste sted i Thailand at svømme med havskildpadder og byder på en utrolig naturlig skønhed. Gammel regnskov dominerer øernes indre og en bred vifte af dyreliv, herunder firben, aber og slanger og over 90 fuglearter, kalder øerne for deres hjem.

Under havoverfladen findes omkring 200 arter af koraller og øerne er et fantastisk sted for dykkere. Den legendariske Richelieu Rock ligger lige i nærheden og snorklere kan komme tæt på havskildpadder ved Ao Tao.

En af øerne har en campingplads, der drives af de marine parkens rangers, den anden har en eksotisk landsby, som beboes af havsigøjnere fra Moken stammen. Mokens lever af havet, bevæger sig frit mellem de øde øer i Thailand og Myanmar. Her kan du opleve livet som havsigøjner, bo i telt og snorkle fra morgen til aften i det krystalklare hav.

surin

Koh Phayam
Koh Phayam er en vidunderlig lille ø på vestkysten af Thailand. Denne smukke ø er en uopdaget perle i Andamanhavet med lange hvide sandstrande, azurblåt hav, koralrev, bjerge, et rigt dyreliv, jungle og smukke solnedgange. Det er det perfekte sted at komme væk fra det hele. Øen er kun 10 km lang og 5 km bred med en befolkningen på omkring 500 mennesker. Her er kun få veje og kun motorcykler og cykel kører på øen. I den sydlige ende af øen ligger er en lille havsigøjner landsby.

koh-phayam

Koh Phra Tong
Koh Phra Thong er kendt som Golden Buddha øen og er bredt anerkendt, som den sidste af de store, uspolerede øer i Thailand.

Koh Phra Thong er et besøg værd, alene på grund af sit unikke landskab. I modsætning til Thailands andre øer, som ofte er frodig med skov og vegetation, så minder Phra Thong mere om den afrikanske savanne med dens klitter og lange græs. Dens strande er helt fantastisk, over 15 kilometer lange og helt fjernt fra alt. Svømning her er fremragende, takket være den buede bugt og med Koh Pling i svømme afstand.

Havskildpadder, koraller og fremragende fuglekikkeri tiltrækker natur og dyreliv interesserede til Koh Phra Thong. På trods af af øen er så stille og uudviklet, er der forskellige former for indkvartering i bungalows og på øko-resorts.

koh-phra-tong

Koh Lao Liang
Koh Lao Liang er en dejlig lille ø i Trang provinsen. Koh Lao Liang kombinerer fred og afslapning med verdensklasse adventure sport. Koh Lao Liang er en idyllisk paradis ø med tårnhøje kalksten klipper, rolige strande, pinligt rent sand og krystalklart vand. Dette er en forholdsvis ny og stadig helt uspoleret destination. Koh Lao Liang tilbyder en unik og økonomisk overkommelig back-to-natur tropisk strand øko-oplevelse. Der er kun et overnatningssted på øen, hvor man bor i telte på stranden. Selvom teltene er rimeligt komfortable, skal det understreges, at dette ikke er et luksus resort, men en unik, smuk og ren naturoplevelse.

koh-lao-liang

Koh Talu
Syd for Hua Hin ligger den helt uberørte og naturskønne lille ø, Koh Talu. På øens eneste resort, det hyggelige øko-resort er der 100% fokus på at bevare naturen og de uspolerede omgivelser. Øen er kendt for dens smukke koreller og er absolut en af området bedste steder at snorkle og dykke, samt en smuk strand.

Ban Krut
Dette kan komme som en overraskelse for mange, men afsondrede strande kan findes overraskende tæt på populære turistområder. Blot en times kørsel syd for Hua Hin begynder en 200 km lang stribe af eet uberørt Thailand, hvor du vil finde øde strande og maleriske lokale landsbyer. Små dejlige, fredelige lokale badebyer ligger på stribe, så som Prachuap Khiri Khan og Ban Krut.

Begge byer har lange og smukke strande lige unde for døren og hvis du er på udkig efter en virkelig øde strand, så leje en bil eller en motorcykel og kør til den fabelagtige Ban Berd strand ud for Ban Krut.

Khanom
En anden af Thailands afsondrede og ukendte og uberørt strande ligger ved Khanom. På de lange og pragtfulde strande ved Khanom, kan man ofte kun se sine egne fodspor.

Der er kun en håndfuld af hoteller på den ni kilometer lange og øde Nadan strand og de venlige lokale er endnu ikke spoleret af turisme. Landskabet er domineret af tropisk vegetation og kalkstens bjerge, der rejser sig mod himlen her og der. Khanom er også det enest sted i Thailand, hvor man kan opleve de lyserøde delfiner.

Forvent ikke at finde et bredt udvalg af butikker eller et livligt natteliv. Khanom har heldigvis nogle overraskende gode restauranter for sådan en ukendt destination.

Khanom er ideel for dem, der søger en fredelig badeferie og fornemmelsen af ” det rigtige Thailand”. Det førende hotel i Khanom er Aava Resort & Spa, en af Thailands bedst bevarede hotel hemmeligheder.

khanom

Koh Ra
Koh Ra er et ubebygget ø paradis i Andamanhavet og et beskyttet vildtreservat. Der er ikke nogen veje og absolut ingen pengeautomater, så dette er stdet hvor man virkelig kan komme væk fra det hele. Fuglekiggere vil være i paradis her. Den eneste indkvarteringsmulighed er camping.

Koh Chang
Dette er den anden Koh Chang – den mere støjsvage og mindre turistprægede, end den i den thailandske golf. Man kan kommer hertil via færge fra Ranong og kan krydse øen til fods. Manglen på transport bidrager til den rolige atmosfære og give en mulighed for total afslapning. Der er masser af skov og mørke sandstrande.

Der er et par resorts, samt en håndfuld restauranter og strandbarer. Der er også en lille landsby med en butik og internet café. Man kan tage på liveaboard ture til Similan og Surin øerne herfra.

koh-chang

Koh Siboya
Koh Siboya er en af de mindre kendte øer i Krabi-provinsen og relativt uopdaget af masseturismen. Der er kun tre resorts her, og de eneste måder at komme rundt på er med motorcykler eller til fods. Udover den stille smukke strand, kan Koh Siboya give dig et fascinerende indblik i det lokale liv i Thailand. Der er også muligheder for at leje kajak og udforske øen til vands.

Det tillokkende ved Koh Siboya er dens rolige beliggenhed, dog giver dette lidt ulemper. Der er ingen pengeautomater, kun en lille medicinsk klinik, ingen reelle restauranter eller apoteker. Adgang er heller ikke helt ligetil, fra Krabi, skal du tage en taxa eller songthaew fra Laem Hin eller Laem Kruat.

Koh Jum
Karakteristisk for Koh Jum er alt det, der ikke findes på øen. Ingen biler, ingen strandsælgere, ingen 7-Eleven, ingen asfalterede veje og næsten ingen turister. Til gengæld kan man værdsætte Koh Jum for sin afslappede og tilbagelænede stemning og lade det fredsommelige øliv oplsuge en – morgenmad, en spadseretur i det varme sand, en svømmetur i det lune hav, frokost, en siesta i hængekøjen, en smuk solnedgang og en kold Singha til aftensmaden under nattehimlen.

Koh Yao
Når man opholder sig på Koh Yao, kan man næsten opleve, at ens blodtryk falder, i det øjeblik man går i land på øens nordlige havn. Koh Yao består af to øer. Koh Yao Noi og Koh Yao Yai. Begge øer er hjemsted for maleriske naturscenerier, der kun ses få andre steder i Sydthailand.

Livet på Koh Yao leves tilbagetrukket og fredeligt, og turismen er endnu ikke særlig udbredt, så den traditionelle thailandske livsstil er så godt som uberørt. Udfyld feriedagene med aktiviteter som vandring, mountainbiking, kajaksejlads, fiskeri og udflugter til de nærliggende øer, eller fordriv tiden med at bade i det varme hav og læse en bog i skyggen af svajende palmer.

koh-yao

Coconut Island
Coconut Island, lokalt kaldet Koh Maphrao, er en lille ø ud for østkysten af Phuket, der nemt kan nåes fra “fastlandet”. Rejsende der er ivrige efter at forlade maniske Phuket bag sig, vil finde charme og skønhed her, en venlig lokalbefolkning af fiskere, mangrove skov og makakaber. Der er et par strande og et par resorts for dem, der ønsker at forlænge deres ophold. Ligesom Phuket, er øen bjergrig og der er mulighed for spændende vandreture.

Koh Lon
Koh Lon er en af de større øer ud for kysten af Phuket, men er stadig bemærkelsesværdigt mere stille og rolig. De lokale er venlige, muslimske landsbyboere og udforskning af øen kan ske i form af lejede scootere eller cykler. Der er et par smukke strande, forskellig form for indkvartering og muligheder for vandsport, herunder kajak og kitesurfing.

Koh Han
Koh Han er også kendt som Coral Island, og det er det, den er mest kendt for, samt smukke Banana Beach, som er en kort speedbåd tur væk fra Chalong Bay på Phuket. Øen er lige syd for Koh Lon. En del af øen er marine park, og der er masser af muligheder for vandsport her, herunder svømning, parasailing, snorkling og dykning. Der er også bananbåd for de eventyrlystne.

Koh Racha
Syd for Koh Han ligger de øer i Koh Racha Yai og Koh Racha Noi. Med deres utrolige krystalklare vand og hvide sandstrande, er dette et godt sted for dykning og snorkling. Koh Racha Yai er den mest tilgængelige ø. Det er mere stille her end på Coral Island og et perfekt sted for dem, der søger efter ro og naturlige skønhed. Der er et par resorts, bungalows og en lille landsby.

koh-racha

Koh Khai Nok
Imellem Phuket og Koh Yai ligger Koh Khai Nui og Koh Khai Nok. Khai Nok er den største af de to, og generelt den mere besøgte, selv om den stadig er meget lille. Den største grund til at komme her er de herlige hvide sandstrande og de utrolige omkringliggende farvande med tropiske fisk, der holder til tæt ved kysten. En nærliggende dykkerbutik udlejer udstyr og giver lektioner i dykning og snorkling.

Koh Panyee
Koh Panyee eller Panyi er en lille ø i den nordlige del af Phang Nga bugten. Den er oversået med klipper og sten og hjemsted for en såkaldt flydende landsby; dvs. en landsby bygget på pæle i de omkringliggende lavvandede farvande. Der er ikke nogen hoteller her, men der er masser af restauranter og håndværk butikker for folk på dagsture fra Phuket eller fastlandet.

Befolkningen består af 360 familier og landsbyen er oprindeligt bygget af indonesiske fisker i slutningen af det 18. århundrede. Bortset fra turisme, er fiskeri den største industri.

Koh Mook
På Koh Mook er hovedattraktionen stranden, men også den flotte smaragdgrotte. Gennem årtusinder har regnen lavet et dybt hul i en af kalkstensklipperne og derved lavet en grotte med det smukkeste dybgrønne vand som man kan svømme ind i via en tunnel fra havet. På Koh Mook er der mange skønne bungalows på stranden. Man kan tage et dykkercertifikat eller bare slappe af med en bog i en hængekøje. Aftenerne er vidunderlige, på stranden bliver der serveret frisk skaldyr.

koh-mook

Koh Bulon Lae
Den lille Koh Bulon Lee (også stavet Ko Bulone) er en af Thailands hemmelige øer. Selv de fleste thailændere har aldrig hørt om øen, som ligger i Andamanhavet imellem Trang øerne og Ko Tarutao Marine Park.

Der er ingen biler på denne rolige ø, og alt er inden for gåafstand. Øen har en smuk, hvid sandstrand, et par stenede bugter, en fiskerby, nogle plantager og en lille smule af jungle.

Man kan bo i bungalows lige ved havet, midt i et paradis lignende landskab. Stranden er lang og hvid, og et par knudrede drivtømmer stammer er det eneste, der ligger på stranden og i horisonten kan man skimte bizarre kalkstens formationer, der stiger op fra havet.

koh-bulon-lae

Koh Ngai
Koh Ngai (også stavet Koh Hai) er alt, hvad man forventet sig af en paradis ø. Koh Ngai stiger op af havet, som en jungle beklædte stejl bakke, foret med palmer, og en smuke lang sandstrand. Havet er så turkisblåt at det kunne være et maleri og den blå horisont er oversået med små, bizarre kalkstensøer.

Man kniber sig i armen og tror næsten ikke sine egne øjne, når man kommer sejlende til Koh Ngai. En næsten ubeboet og uberørt, kridhvid strand, der vitterlig ligner drømmen om paradis. Allerede ved ankomsten fornemmer man, at både kroppen og sindet skal helt ned i gear, for her er ikke andet end ren og skær tropisk skønhed.

Der er ingen biler, ikke engang en motorcykel på Koh Ngai. En enkelt, robust jungle sti krydser øen og tager dig til endnu mere afsondrede strande.

Ud over sin naturlige skønhed er Koh Ngai også usædvanligt stilfuld. De fleste af øens få resorts er i boutique-stil, og de falder godt ind i det naturlige miljø. Fra havet bemærker men næsten ikke deres palme overdækkede hytter.

koh-ngai

Koh Kradan
Denne lille ø er en af de smukkeste og mest uberørte perler i sydthailands eventyrlige øhav. Som en del af en national park har øen kun få overnatningsmuligheder. Koh Kradan har nogle af sydthailands hvideste strande og nogle af thailands bedste koralrev.

koh-kradan

Koh Sukorn
Koh Sukon er en anden af de dejlige off-the-beaten-track øer, som Trang provinsen har en overflod af. Den er hjemsted for et meget lille antal af resorts og fem strande, hvoraf de bedste ligger på den vestlige kyst af øen. Livet er simpelt her og Koh Sukon vil appellere til dem der ønsker at opleve det rigtige Thailand. Øen har en befolkning på omkring 3.000 mennesker, hvoraf mange er muslimer, der arbejder inden for den kokos og gummiindustri, der trives på øen.

koh-sukorn

Koh Libong
Koh Libong er den største ø ud for Trang og hjemsted for charmerende fiskerlandsbyer, herlig natur og gyldne sandstrande. Øens interiør er en blanding af jungle, mangrove og endda savanne. Nogle af Koh Libong højdepunkter inkluderer Batu Mountain, ferskvands damme, Tohsae vandfaldet, Libong National Park, Bad Beach og et udsigtspunkt, hvorfra man kan være heldig at få øje på nogle af de sky dugonger (søkøer).

koh-libong

Koh Kood & Koh Mak
Koh Kut og Koh Mak er der hvor man skal tage hen, hvis man vil lidt væk fra det hele, slappe af, have fred og ro og opleve lange smukke uberørte sandstrande. Koh Kood er den største af de to øer og har en del vidunderlige strande med krystalklart vand. I midten af øen er der masser af kokos og gummi plantager og ud over at slappe af på stranden, kan man snorkle på smukke koralrev, kører øen rundt på motorcykel, besøge den lokale skole, fiskerlandsbyen, fiske, dykke eller besøge de nærliggende øer.

Koh Mak er en ideel for besøgende, der nyder et roligt miljø uspoleret af masse tourisme. Iblandt 10.000 palmetræer, er der et tempel, tre fiskerlandsbyer, gummi plantager, to ubeboede strande, en skole, et marked og enkelte butikker. Koh Mak er det perfekte sted at slappe af, berolige dit sind og lindre dine sanser.

Pak tasken med bøger, for her er først og fremmest langstrakte, gyldne og smukke sandstrand med svajende palmer. Øerne er ikke vanvittigt store, derfor er Koh Kut og Koh Mak for dem, der vil være på badeferie, snorkle, dykker, opleve små lokale ø-samfund, fiske eller sejle i havkajak.

koh-kood

Koh Wai
Koh Wai er en lille ø ud for den sydlige kyst af Koh Chang, der er betydeligt mere stille end på de andre store øer i Trat gruppen. Dette er et sandt back to basics paradis på Wai, der er ingen veje og ingen hæveautomater. Ønsker du at komme væk fra det hele? Så tag til Koh Wai. Mange besøger Koh Wai på en dagstur fra Koh Chang takket være manglen på bekvemmeligheder og den generelt lave standard af indkvartering, men for dem der søger et mere grundlæggende ø ophold, er Koh Wai stedet, med sine øde, smukke, maleriske strande og den smukke udsigt over bjergene på Koh Chang.

koh-wai

Trackback from your site.

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It