Thailands bedste snorkle steder

Written by Kasper on . Posted in Uncategorized

Mulighederne for god snorkling i Thailand er uendelige, det være sig fra stranden eller på en længere dagstur eller snorkle ture over flere dage. Thailand “Land of Smiles ‘har længe været anerkendt for sine smukke øer, billedskønne hvide sandstrande, og rige omkringliggende farvande, som alle er med til at gøre snorkling i Thailand til en virkelig episk oplevelse.

Den sydlige halvdel af landet er velsignet med kilometervis af fantastiske kystlinje, fra hotspots i golfen på den østlige side, til de fjerntliggende roligere afslappede øer i Andamanhavet mod vest. Det undersøiske liv er rigeligt og varieret, vejret næsten altid varmt og solrigt, og maden fantastisk. Denne perfekt tropiske cocktail af elementer, som gør Thailand til den perfekte destination for enhver snorkel entutiast.

Marine liv i Thailand
Snorkeling i Thailand beriger enhver besøgende med hele spektret af tropiske marine liv. Der er koraller i alle former og størrelser, hårde og bløde. De udgør et glimrende marinemiljø for de hundreder og tusinder af revfisk der lever i de omkringliggende farvande. Revene byder på en palet af farverigt marineliv, så som Angelfish, Parrotfish, Surgeonfish, Anemone fisk, Snapper og Barracuda. Revenes sundhed og tilstand sikres af deres afsides beliggenhed, især i Andamanhavet, men den ekstra indsats, der er nødvendig for at nå disse områder, er det hele værd.

Almindeligt snorkle ture fra Phuket og Khao Lak tager besøgende til områder, der frekventeres af nogle af giganterne i den undersøiske tropiske verden, herunder havskildpadder, leopard hajen, den majestætiske Manta Ray, de slanke white og blacktip revhajer, og den største af dem alle, hvalhajen. Hvert område er forskelligt, men alle imponere og begejstre de selv de mest garvede snorklere.

Koh Surin
Surin øerne bliver ofte overskygget af deres berømte nabo, Similan øerne. For snorklere har Surin øerne faktisk meget mere appel. De varme krystlaklare farvande, der omgiver øerne, byder på omfattende, lavvandede koralrev og økosystemer der vrimler med marine liv og Surin øerne er helt klart en af Thailand bedste snorkel destinationer, hvis ikke den bedste.

Koh Surin udgøres af to fjerntliggende øde øer i Andamanhavet og er omgivet af fantastiske koralrev. Revene ligger tæt på overfladen, hvilket gør dem fremragende til snorklere. Koh Surin er en fantastisk destination for den eventyr søgende rejsende, da man overnatter i telt i lejre drevet af marine parkens rangers og kan bade og snorkel fra morgen til aften (der er ikke meget andet at lave på disse øer). En af øerne har en lille Moken havsigøjner landsby, som man kan udforske.

Koh Bon
Koh Bon ligger imellem de berømte Similan øer og Koh tachai. Det er kendt lokalt som den midterste ø. Koh Bon adskiller sig dramatisk fra Similan øerne i topografi. Koh Bon er kendt for de hyppige observationer af og høje chancer for at se de yndefulde Manta Rays, og muligheden for at svømme med den venlige gigant, hvalhajen. Der er også mulighed for at se leopard hajer og en overflod af revfisk, herunder Barracuda, Trevally, og Batfish.

Koh Tachai
Koh tachai er den nordligste ø, før man når til Surin øerne og mindre besøgt end sin populære naboer og er derfor mere uforstyrret og øde. Ligesom Similan øerne, domineres den af store kampesten, tæt tropisk regnskov og omgives af et turkisblåt hav. Stranden på Koh Tachai er den smukkeste i hele Similan National Park. Der er lavvandede koralrev langs den østlige side af øen, med masser af marineliv. Det er virkeligt den perfekte vandlegeplads. Koh tachai er også en vigtig yngleplads for migrerende Manta Rays, som man undertiden kan opleve fra nordspidsen af øen.

Koh Similan
Similan øerne er verdens kendt, som et af verdens bedste dykkersteder, men man kan også udforske dem på liveaboard tur for snorklere. Similan øerne er sammensat af ni utroligt smukke øde øer med krystalklart vand og rigelige marine liv. Snorkle liveaboards udgår fra Khao Lak og der findes også endagsture til Similan øerne, men liveaboards er absolut den bedste og mest mindeværdige måde at udforske denne uberørt øgruppe på, samt at undgå de skarrene fra dagsturene.

Koh Lipe
Koh Lipe også kaldet Maldiverne i Thailand, er en smuk lille ø omgivet af koralrev. Du kan snorkle direkte fra stranden, men de bedste undersøiske landskaber venter dig ved de nærliggende øde øer, så som Koh Adang, med tomme strande og fantastiske koralrev og noget af den bedste snorkling i Thailand.

Koh Talu
Koh Talu er et af de bedste steder at snorkle i den thailandske golf. Øens omgives af koralrev, som er omhyggeligt beskyttet af øens ejer. Korallerne er sunde og vrimler med marine liv. Øen ligger 250 kilometer syd for Hua Hin, og den bedste måde at nyde snorklingen på øen er at bo på øens eneste resort, Koh Talu Island Resort. En anden mulighed er at bo på de nærliggende rolige strand ved Ban Krut eller Bang Saphan og så tage en endagstur til Koh Talu.

Koh Tao
Koh Tao har nogle gode og lavvandede koralrev, men den tunge trafik fra de mere end 50 dykke skoler har efterladt sit mærke på dem. Der er masser af muligheder for at snorkle direkte fra en af de mange strande og oplevelsen er god nybegyndere, men mere erfarne snorklere vil nok være en smule mindre begejstrede. Koh Tao, som betyder skildpadde øen, er også et af de bedste steder i Thailand at svømme med hvalhajer.

Koh Lao Liang
På Koh Lao Liang vil rejsende føle så tæt på naturen, som aldrig før. Den ukendte paradis ø er en af Thailands bedste snorkle destinationer, med hver farve af regnbuen repræsenteret af de mange fisk og koraller. Mens disse i sig selv er spektakulære, så er højdepunktet for mange mennesker chancen for at svømme med delfiner, som tit kan opleves så tæt på som 10 meter fra øens strande og ofte ses på bådture.

Med sin beliggenhed i Koh Patra Marine Park, vil den undersøiske flora og fauna efterlade dig målløs med undren og glæde over at marine parken er en af de mindst besøgte i Thailand, og denne kendsgerning kendetegnes af den perfekt tilstand af korallerne og overfloden af marineliv over det hele. Prøv at jagte en stime af fisk, eller bare flyde og nyde det spektakulære undersøiske drama, der udspiller sig foran dine øjne.

Koh Rok
Koh Rok Nok og Koh Rok Nai ligger syd for Koh Lanta og vest for Koh Libong, Kradan og Muk i Andamanhavet. Øerne er hjemsted for en række helt fantastiske strande og en række strålende snorkling muligheder, der vil redefinere betydningen af paradis for dig. Farvestrålende koraller, havskildpadder, angelfish, ål, havslanger og anemonfiske er alle beboere af revene ved Koh Rok, og sandet er super fint og kridhvidt.

Koh Rok byder på en utrolig tæthed og mangfoldighed af marine liv, der til tider give en indtrykket af at havet næsten koger med fisk. Fusiliers, Trickerfish og Damselfish kan opleves i så store flokke at de dækker korallerne bag dem. Clownfish konkurrere med de bizarre Scorpionfish om ens opmærksomhed, skildpadder ses i overfladen for at trække vejret og Mandarinfish udfører deres parrings dans for øjnene af en. Marinelives her leverer non-stop overraskelser og med nogle af de fineste koraller i sydøst Asien, som baggrund.

Koh Phi Phi
Det undersøiske landskab omkring Phi Phi øerne er spektakulært. Udover farvestrålende fisk og koraller, har man en god chance for at se havskildpadder og endda hajer.

Koh Kradan
Denne lille øer er en af de smukkeste og mest uberørte perler i sydthailands eventyrlige øhav. Som en del af en national park har øen kun få overnatningsmuligheder. Koh Kradan har nogle af sydthailands hvideste strande og nogle gode koralrev. God snorkling er lige ud for stranden, på grund af det koralrev der omkrandser hele øen. Svøm ud til kanten af revet, hvor vandet bliver dybere og du vil opleve nogle smukke koraller og spændende fisk. Daglige ture til Koh Ma (snorkling), Koh Rok (snorkling), Koh Ngai (snorkling og afslapning på stranden) og Koh Mook (smaragd hulen). kan arrangeres.

Coral Island
Coral Island (Koh Hae) ligger 10 km syd for Phuket. Øen er omgivet af flerfarvede koralrev, deraf navnet Coral Island. Øen har to lange strækninger af hvid sandstrand med krystalklart vand med rigeligt af tropiske fisk og et par rolige bugter på den anden side. En kort tur over en lille bakke fører til en lille stille bugt med en smuk strand, et fremragende gemmested i løbet af dagen. Aktiviteter som dykning, bananbåd og parasailing er til rådighed på øen.

Racha Island
Racha Yai er berømt for sit krystalklare turkise vand. Denne rolige ø byder på nogle af de flotteste koralrev i området. Beliggende kun 20 km syd for Phuket kan snorklere nyde den sjældne mulighed at komme væk fra turist helvedet på Phuket og nyd en kvalitets dag med at udforske koralrevet og slappe af på de hvide sandstrande på denne smukke ø.

Det bedste tidspunkt at snorkel på i Thailand
Thailands klima er perfekt til vandbaserede aktiviteter. Snorkeling er muligt hele året rundt, med vandtemperaturer der normalt ligger på 28 grader celsius og opefter, og lignende lufttemperaturer. Det bedste tidspunkt at snorkel på i Andaman havet er fra oktober til april, og i Golfen er det fra maj til september.

Trackback from your site.

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It