Steder i Thailand

Thailands hovedstad, Bangkok, blev grundlagt i 1782 og kaldes lokalt Krungthep, ”Englenes by”. Den dækker et område på over 1.500 km2. Der bor ca. 10 millioner mennesker i Bangkok.

Gade i Bangkok

Gade i Bangkok

Bangkok er i løbet af de sidste 20 år blevet en moderne, spændende og sofistikeret by. Skyskrabere ses ofte side om side med historiske templer og huse. Gadeboder ses ofte udenfor luksus shoppingcentre. Kontrasten mellem nyt og gammelt, moderne og lokalt samt fortiden, nutiden og fremtiden går op i en højere enhed. Alt dette har gjort Bangkok til en både livlig, farverig og fascinerende by.

Sørg for at tilbringe nogle dage i Bangkok inden du rejser til andre dele af landet. Besøg historiske templer og paladser. Tag på en kanalrundfart på Chao Phraya floden og Bangkoks andre kanaler. Hvad med at forkæle kroppen med en spa-behandling og traditionel thaimassage? Bangkok er et shopping paradis med god kvalitet til rimelige priser.

Chiang Mai


Thailand’s nordlige rose er et kulturelt og naturligt eventyrland med etnisk mangfoldighed, en overflod af attraktioner og imødekommende gæstfrihed.

Chiang Mai er et af de få steder i Thailand, hvor det er muligt at opleve både historisk og moderne thailandsk kultur sameksisterende side om side: byen har århundreder gamle chedis og templer ved siden af moderne butikker og boutique hoteller. Denne kontrast kan bedst værdsættes ved voldgraven der omringede den gamle by, som har bevaret en stor del af den befæstede mur, der beskyttede centrum såvel som de fire vigtigste porte, der gav adgang til den tidligere Lanna hovedstad.

Turister har i mange år taget fejl og troet at Chiang Mai kun kan bruges som base, hvorfra de kan planlægge trekking og rafting ture til bjergstamme landsbyer og udforske andre provinser. Når de så er i Chiang Mai bliver de imidlertid overrasket over, at der er så mange andre ting at opdage end kun smukke og historiske templer.

Spændende mangfoldighed blandt etniske stammer, en række elefant lejre, mange madlavnings & massage skoler, mange udendørs aktiviteter, en række håndværk workshops, forskellige kulturelle forestillinger, og betagende sceneri gør Chiang Mai til et af Asien mest attraktive turistmål. En uge i Chiang Mai er i dag ikke længe nok til at opleve alt det, Chiang Mai har at tilbyde.

Den gamle by Chiang Mai er et udstillingsvindue for den nordlige dels fascinerende oprindelige kulturelle identitet, der omfatter forskellige dialekter, et lækkert køkken, særpræget arkitektur, traditionelle værdier, livlige festivaler, mange kunsthåndværk workshops, nordlig stil massage, og klassisk dans. Chiang Mai by oser af den gamle verdens skønhed og charme, samt moderne luksus og komfort.

Ud over hundrede år gamle templer og nogle enestående shopping muligheder, er Chiang Mai også velsignet med uberørte naturressourcer, herunder bjerge, vandfald og floder. Tilstedeværelsen af mange bjergstammer med deres unikke kulturer øger Chiang Mai’s særpræg og mangfoldighed. Bjergstammen trekking, ofte kombineret med river rafting og elefant ridning har altid været en af Chiang Mai’s største turistattraktioner.

I dag er der utallige aktiviteter og attraktioner både i byen og de omkringliggende provinser, herunder massage skoler og golf. Desuden kan besøgende besøge workshops, hvor de kan lære om produktion af silke eller sølv, og køb mindeværdige, håndlavede souvenirs. Med sådan en bred vifte af attraktioner og et lige så stor udvalg af restauranter og overnatningsmuligheder, er Chiang Mai et sted, hvor både rygsækrejsende og luksus turister kan nyde den ultimative Thailand ferie.

Chiang Rai


Den mere afslappede nabo til Chiang Mai, Chiang Rai er et område med uovertruffet naturlig skønhed, hvor de besøgende søger at undgå horderne og hvor man kan besøge afsidesliggende bjergstammer, opleve et eksotisk dyreliv, og udforske den gyldne trekant, det tidligere centrum for verdens opium handel.

I dag er Chiang Rai en rejsendes paradis, udstyret med rigelige naturlige attraktioner og oldsager. Attraktionerne spænder fra ruinerne af de gamle bosættelser og buddhistiske helligdomme til storslåede bjerglandskab og bjergstamme landsbyer. For dem der er interesseret i den natur, er jungle trekking omkring Chiang Rai en magisk oplevelse, hvor man kan udforske bjergene i nord ad forskellige vandrestier og få adgang til landsbyerne og de forskellige bjergstammer, hvoraf mange stadig opretholder deres traditionelle livsstil.

Chiang Rai by, som har en tendens til at være lidt mere “laid back ‘end sin mere populære nabo, konkurrerer nu med Chiang Mai som en turistdestination og er hurtigt blevet et populært tilflugtssted for turister, der ønsker at lade stress og jag bag sig.

Chiang Rai, den tidligere hovedstad i det store Lanna Kongerige er en fascinerende provins fyldt med kulturelle og naturlige vidundere, herunder Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Laos og Burma mødes; et område, der engang var centrum for opiumsproduktion, en handel , der havde stor indflydelse på kulturel praksis og livsstil.

Chiang Rai har holdt sig uden for turist radaren i mange år, og dets folk, nyder den meget rolige og afslappede udvikling i traditionel, landlig livsstil. Den dag i dag lever hele klaner sammen i bambus huse og hver landsby har sin egen individuelle karakter.

Mae Hong Son


Daglige flyvninger til Mae Hong Son’s lille lufthavn bringer et stigende antal turister, som er tiltrukket af den spektakulære natur, de talrige bjergstamme samfund og muligheden for eventyr.

For dem bekendt med området, fremtryller Mae Hong Son fantastiske billeder af forrevne, tåge indhyllede bjerge, hvor isolerede bjergstamme landsbyer venter på at blive udforsket. Fra den fascinerende kultur i de lokale bjergstamme samfund til landskabets spektakulære naturlige skønhed, gør at Mae Hong Son sikkert er en drøm der bliver til virkelighed for mange besøgende.

Beliggende i en dyb dal omspændt af høje bjergkæder, har Mae Hong Son by længe været isoleret fra omverdenen. Næsten dækket af tåge hele året, var Mae Hong Son engang kun tilgængelig via rystende, blæsende, smalle veje, der tog det meste af en dag at krydse, en eventyrlig tur, der gjorde byen så meget mere tillokkende.

Navnet Mae Hong Son henviser til det faktum, at dens terræn er særdeles velegnet til træning af elefanter. Faktisk plejede tidligere guvenører for Chiang Mai at organisere indfangning af vilde elefanter, som så blev trænet i Mae Hong Son, inden de sendes til hovedstaden for arbejdet. Elefanter er fortsat en vigtig del af den lokale kultur, og elefant trekking er en populær turistattraktion og aktivitet, ofte kombineret med overnatning hos en bjergstammen og river rafting.

Mae Hong Son er en fascinerende provins med templer i burmesisk og Lanna stil, varme kilder, bjergstamme landsbyer, trekking, rafting, nationalparker, og selv en årlig reggae festival. Ud over en charmerende hovedstad i Mae Hong Son by, er byen Pai også en favorit for rejsende; mange mennesker kommer til Mae Hong Son og Pai for at opleve den naturlige skønhed i det nordlige Thailand eller for at opleve en af de mange festivaler, der fejres i Mae Hong Son, især den årlige novice ordinations ceremoni for unge mænd der erklærer deres intentioner om at blive buddhistiske munke.

Pai


Den søvnige hippie by Pai ligger 135 km nordvest for Chiang Mai, ca halvvejs til Mae Hong Son. Som du begiver dig ind i Pai området, bugter bjergvejen sig ind i en stor grøn dal af rismarker og frugt plantager. Bjergene give ly til byen, som er opkaldt efter floden, der løber igennem den. Pai er bare et lille bitte sted med fire hovedveje, men tilbyder en rig boheme atmosfære hvor du kan samle dine tanker og være et med naturen. Der er masser af charmerende gæstehuse, afslappede restauranter og barer som servere mad til både vestlige og thailandske ganer, samt lokale trekking firmaer og håndværks butikker.

For ti år siden, var Pai næsten ukendt, og den har i dag udviklet sig til en blomstrende, multi-kulturelle by. Heldigvis har den bevaret sin rolige afslappede atmosfære og priserne er lave.

At dovne dagene væk i en hængekøje med en god bog er en favorit i Pai, sammen med bare at sidde og kiggede ud over bjergene eller floden. Der er dog nok at tage sig til, man kan besøge de varme kilder, som ligger i charmerende omgivelser, omkring syv kilometer uden for byen, kilderne er varme og afslappende, og et besøg i de tidlige morgentimer kan varmt anbefales.

Før du ankommer til de varme kilder, passerer du elefant lejrene, hvor du kan ride en tur på en af disse majestætiske skabninger. En af lejrene tilbyder tur uden kurv, på den bare ryg, hvor man rider ned ad floden, hvilket er en enestående oplevelse, som ikke bør gå glip af.

Pai’s andre naturlige attraktioner omfatter et smukt vandfald. De omkringliggende områder er fantastiske, især under eller lige efter regntiden. White-water rafting på Pai River er en favorit hos eventyrere. For dem, der søger en mere afslappet oplevelse på floden, er bambus rafting eller tubing (flyde i slange fra bildæk) sjove alternativer.

Pai er også en fremragende base, hvorfra man kan trekke i de omkringliggende bjerge og besøge bjergstammer og andre vandfald. I sæsonen er der to-tre dages treks der afgår dagligt til Karen, Lahu og Lisu landsbyer. Du kan også få et lokalt kort og selv tage på vandreture til de nærliggende vandfald og huler. Massage og yoga er også gode aktiviteter til at fordrive tiden i Pai.

De, der ønsker lidt sightseeing, kan besøge Wat Klang, ved siden af busstationen. Det har flere små pagoder omkring en central stupa. Man kan også besøge Wat Hodana og Wat Nam Hu, vest for Rute 1095. Wat Nam Hu er kendt for sin Buddha fra Chiang Saen-æraen, hvis hule hoved er fyldt med vievand.

Phitsanulok


Ud over sin betydning i thailand;s historie, byder Phitsanulok på floder, bjerge og skove, ideelt for natur elskere. Bortset fra dens usædvanlige naturlige karisma, giver Phitsanulok besøgende en mulighed for at udforske bemærkelsesværdige kapitler i Thailands historie.

For eksempel indeholder Phitsanulok beviser for gammle samfund der eksisterede for imellem 2.000 og 4.000 år tilbage i tiden, bl.a gamle stenøkser. Desuden ligger der et gamle tempel Wat Chula Mani, 5 km syd for byen, der blev bygget allerede før Sukhothai kongeriget kom til magten i det 12. århundrede.

Som det oprindelige navn Song Khwae, hvilket betyder to floder udtrykker, så er Phitsanulok beliggende imellem Nan og Khwae Noi floderne, som også har en god strategisk beliggenhed imellem Thailand’s centrale sletter, de nordlige bjerge, og det nordøstlige plateau. Phitsanulok er derfor et naturligt samlingspunkt og en ideel base for rejsende, der ønsker at udforske det lave nord og den vestlige del af nordøst.

Men Phitsanulok er mere end blot en mellemlanding for turister, det er en provins med en lang række muligheder. Det meste af Phitsanulok’s terræn er flade sletter, men en tredjedel af området er også dækket af bjerge i nord og øst, med nationalparker og vandfald der venter på at blive udforsket

Sukhothai


Kilde til den nationale arv, det thailandske alfabet, den bedste Loy Krathong fest, et solidt fundament for buddhismen, fine Teen Jok klæder, ældgammelt porcelæn, hellige Pho Khun (Ramkhamhaeng’s mor), lykkens morgengry.

Sukhothai, som bogstaveligt betyder “Dawn of Happiness”, er nok den mest romantiske af alle de tidligere thailandske hovedstæder. De fantastiske templer og monumenter i denne storslåede by er blevet nænsomt restaureret, og Sukhothais historiske park, et UNESCO World Heritage Site, er et must-see for alle rejsende, især om aftenen, når de yndefulde Buddha figurer er oplyst af lys.

King Ramkhamhaeng, der regerede over Sukhothai i dens storhedstid var fortaler for religion og kultur, og han bragte kinesiske håndværkere tilbage til byen for at lære hans folk at lave keramik. Besøgende kan besøge landsbyer som stadig beskæftiger sig med produktion af Sangkhalok Keramik samt Hat Siao klæder, opkaldt efter en landsby i Si Satchanalai-distriktet, lige nord for Sukhothai. Disse berømte håndvævede klæder bliver fremstillet, ikke langt fra Si Satchanalais historiske park, hvor ruinerne af en anden vigtig historisk by kan udforskes.

Ayutthaya


Engang betragtet som den mest spektakulære by på Jorden, ruinerne af hovedstaden i Kongeriget Ayutthaya er nu en stor turistattraktion lettilgængelig fra Bangkok med bil, tog eller båd enten som en dagstur eller udflugt med overnatning. Ayutthaya er et af Thailand store historiske og majestætiske højdepunkter.

Besøgende kan udforske og værdsætte Thai historie i Phra Nakhon Si Ayutthaya, som kun er 86 km nord for Bangkok. Besøgende kan beundre dens storhed afspejlet igennem talrige storslåede templer og ruiner koncentreret i og omkring byen, der ligger på en ø omgivet af Chao Phraya, Pa Sak og Lopburi floderne.

Selv om der er mange attraktioner, er Phra Nakhon Si Ayutthaya historiske park i hjertet af Ayutthaya by, et UNESCO World Heritage site og et vidunder at beskue.

Ruinerne, hvoraf mange er blevet omhyggeligt restaureret, har fået World Heritage status af UNESCO. Arkitekturen i Ayutthaya er en fascinerende blanding af Khmer og tidlige Sukhothai stilarter. Nogle kaktus-formede obelisker, kaldet prangerne, ligner de berømte tårne på Angkor Wat og vidner om Khmer indflydelse. De mere spidse stupaer er et vidnesbyrd på indflydelsen fra Sukhothai.

Ayutthaya ligger ca 90 km fra Bangkok og kan besøges på en dagstur, men hvis du sætter pris på historie og religiøse og historiske monumenter, vil en overnatning giver mulighed for to hele dage med sightseeing og et dinner cruise på Chao Phraya floden, forbi oplyste Phra Nakhon Si Ayutthaya historiske park, eller et besøg hos en af byens mange andre attraktioner, som det nærliggende Bang Sai Folk Arts and Craft Center.

Mae Sot


Mae Sot er en burmesiske-kinesisk-Karen-Thai handels forpost, der er blevet til et turistmål. Selv om der ikke er mange sights at se i Mae Sot, og de fleste turister kun kommer for et forny deres visum, så ender mange med at blive længere end forventet. Denne tilbagelænede by har et pulserende marked, gode restauranter og et fascinerende kulturelt mix.

Sortbørshandel imellem Myanmar og Thailand er den primære indtægtskilde for de locale. Mae Sot er også blevet det vigtigste jade og ædelstens center langs grænsen, hvor det meste af handelen kontrolleres af kinesiske og indiske indvandrere fra Myanmar.

Hvis man vandre rundt i gaderne i Mae Sot, vil du se en interessant etnisk blanding – burmesiske mænd i deres longyi (saronger), Hmong og Karen kvinder i traditionelle bjergstamme kjole, skæggede Indo-burmesiske mænd, Thai Army Rangers, og nogle udenlandske ngo-arbejdere. Butiksskiltene langs gaderne er i Thai, burmesisk og kinesisk.

Det meste af tempel arkitekturen i Mae Sot er burmesiske. Byens burmesiske befolkning er i vid udstrækning muslimer, mens de der bor uden for byen er buddhistiske og Karen er for det meste kristne.

Overnatningsmuligheder langs stranden og på gaderne, der fører væk fra havet strækker sig fra simple pensionater til luksus resorts, der byder på nogle af de fineste spa-retreats i verden. Hua Hin er tilgængelig via tog, bus eller bil og det lille samfund på 60.000 indbyggere er indbegrebet af varm og indbydende Thai gæstfrihed.

Hua Hin


Hua Hin ligger 2-3 timers kørsel syd for Bangkok og er en hyggelig badeby, med mange dejlige strande, gode golfbaner og sommerresidens for den thailandske konge. I området omkring Hua Hin er der masser af muligheder for aktiviteter, fantastiske oplevelser og spændende udflugter.

Man kan f.eks tage på det lokale marked, besøge elefant hospitalet, lære at kite surfe, spille golf, tage på ture til nogle af de nærliggende vandfald eller national parker, så som Khao Sam Roi Yod og Kaeng Krachan, på snorkle tur til den lille dejlige ø Koh Talu eller selvfølgeligt bare slappe af på stranden med en god bog. Om aftenen kan man vælge imellem et stort udvalg af restauranter og nyde dejlige middage med friskfanget seafood, lækker thaimad eller utallige retter fra det internationale køkken.

Cha Am


Et mere roligt alternativ til Hua Hin, hvor mange thailændere nyde saftige skaldyr og besøgende har en række overnatningsmuligheder, herunder luksuriøse golf resorts og små boutique badehoteller.

Beliggende mindre end 200 km syd for Bangkok og kun 20 km nord for Hua Hin, er Cha Am et stille feriested i Petchaburi provinsen; en lang strækning af sølvglinsende sand, som er langt roligere end Hua Hin.

Cha-am er populær blandt par på udkig efter en romantisk ferie eller tilflugtssted , seniorer, der kan lide fred og ro, og familier med små børn, der er på udkig efter et område, der både er sikkert og fri for besværet med en masse strandesælgere. Det er også en populær weekend destination for Bangkoks indbyggere, som nyder vandet, selv om sandet er ikke så fint som ved Hua Hin. Selv om der er relativt stille, kan Cha Am stadig tilbyder de besøgende en række strand aktiviteter, såsom jetski og banan båd ture, og skaldyr er så let tilgængelige og billige som ved enhver strandby i Thailand.

Cha am’s, strand områder er adskilt af Naranthip Road, der løber fra Cha am by ned til Ruamjit Road, der igen løber parallelt med stranden. Dette kryds, er det sted der minder mest om en strandby: det er det også det område, hvor de lokale festligheder afholdes ved byens mole og der ligger også nogle fine fiske og skaldyrs restauranter.

Nord for dette kryds er en koncentration af forretninger hvis målgruppe hovedsageligt er europæiske turister og syd for krydset bliver stranden gradvist mere stille og rolig og det er overvejende Thaier som slapper af på hyggelige strandhoteller, hvoraf de fleste er placeret på den modsatte side Ruamjit Road og langs veje, der fører væk fra stranden. I den fjerneste sydlige ende af vejen ligger de mest luksuriøse feriesteder og golfbaner.

Hvis man ønsker lidt lokal kolorit og karakter, kan man tage lidt nordpå til en smuk fiskerby, der omfatter en havn fyldt med fiskerbåde og en række seafood restauranter.

Med Thailands længste strand strækning, er Cha-am en lille, men rolig ferie og strandby, hvor der er nogle charmerende fiske og skaldyrs restauranter og masser af open-air spisesteder, ikke mindst rækkerne af strandparasoller, hvor de lokale sælger grillstegte rejer. Indkvartering varierer fra europæisk ejede backpacker hoteller til boutique spa resorts, ideele til et romantisk rendezvous.

Pattaya


Pattaya er et populært strand resort område ved den thailandske bugt kun 150 km sydøst for Bangkok: kun to timers kørsel. Pattaya havde engang et velfortjent ry for sit forsumpede og frække natteliv, så har de lokale myndigheder i de seneste år forbedret kvaliteten af strande og genopfundet destinationen, så den til en vis grad er en mere familievenlig destination.

I dag kommer hundredtusinder af besøgende hvert år til Pattaya for at windsurfe, stå på vand ski, svømme, solbade, snorkle, sejle, eller tage ture til de nærliggende øer. Andre aktiviteter omfatter Elastikspring, cykling, faldskærmsudspring, go-Karting, Muay Thai (Thai boxing), og Paintball (for blot at nævne nogle få!)

Golfspillere, både nye og erfarne er godt dækket ind her, med så godt og bredt et udvalg af golfbaner omkring Pattaya, så som Phoenix, Pattaya Country Club, og Søværnets golfbane i nærheden af Sattahip, der byder på flotte 18 hullers baner for omkring 1.000 baht (ca. 30 dollar)!

En anden ting som lokker besøgende til Pattaya er et bredt udvalg af restauranter, der serverer nogle af Thailands’s friskeste fisk og skaldyr. På grund af det store antal af fastboende i Pattaya er der også et stort udvalg af autentiske udenlandske spisesteder som serverer fransk, italiensk, tysk, ungarsk, skandinavisk, engelsk, indisk, muslimsk, japansk og kinesisk mad.

på grund af det store antal forskellige besøgende fra hele verden, er det ingen overraskelse, at Pattaya også kan tilbyde et utrolig udvalg af overnatnings former. Dem på et stramt budget, og dem med penge til at brænde af er alle i stand til at finde værelser, der passer til deres behov. Selv dem, der ønsker lidt mere fredelige omgivelser en dem der er langs Pattaya’s vigtigste strand med resorts der ligger side om side, kan finde et noget fredeligere sted ved den nærliggende Jomtien strand, kun 3 km mod syd

Kanchanaburi


På grund af sit storslåede landskab og charmerende skønhed, er Kanchanaburi blevet en vigtig turistdestination, med attraktioner, herunder flere kendte vandfald, huler, der engang var beboet af yngre stenalderfolk, uberørt nationalparker, rolig floder, urskove, og flere store reservoirer.

Tilsammen udgør disse attraktioner en masse spændende oplevelse for både første og fleregangs besøgende. Uanset om det er rafting, fiskeri, kanosejlads, mountainbiking, fuglekigning, golf, elefant og jungle trekking, eller det at bo på en bambus tømmerflåde, som de besøgende ønsker, så sætter Kanchanaburi en ære i at kunne tilbyde dem det hele.

I nord og vest Kanchanaburi, består terrænet hovedsageligt af bjerge og højsletter, med Thanon Thongchai bjergene der fungerer som en naturlig grænse imellem Thailand og Myanmar. Bjergene er kilde til Kanchanaburis to vigtigste floder Maenam Khwae Noi (Lille Kwai flod) og Maenam Khwae Yai (store Kwai flod), som udgør den berømte Maenam Mae Klong. Som et resultat af disse store floder og tre af Thailands største reservoirer, så har Kanchanaburi flere af Thailands største Namtok (vandfald) samt en række af dyrereservater.

Byen Kanchanaburi ligger på det sted, hvor Khwae Noi og Khwae Yai floderne mødes og danner Maenam Mae Klong. Den berygtede Death Railway gik igennem byen, tæt på det sted hvor broen over floden Kwai er i dag. I nærheden af den rekonstruerede bro er der monumenter, så som de allieredes krigs kirkegård og JEATH krigs museet.

På det økonomiske plan, har Kanchanaburi de seneste år haft stor fremgang. Vigtige industrier omfatter sukker, landbrugsprodukter, og smykker. Turisme er også en vigtig indtægtskilde for de lokale, selv om de fleste er involveret i landbruget. Befolkningen i provinsen består af Thai, Mon, og Karen folket, hvoraf de fleste lever på landet og nyder at bo enkelt og i harmoni med naturen. Deres folkemusik og dans som går tilbage mindst 500 år, opføres stadig den dag i dag.

Kanchanaburi ligger kun 2 timer fra Bangkok og er tilgængelig ad vej eller jernbane, hvor sidstnævnte omfatter sightseeing ture, der kører i weekender og på helligdage; disse weekend særtog er rimeligt i pris og gør besøget til et problemfrit og behageligt eventyr. Selve klimaet i Kanchanaburi er behageligt, køligere pga højden, skovene og floderne, er det et velkomment pusterum fra varmen og luftfugtigheden i den nærliggende hovedstad.

Kanchanaburi by, hovedstaden i Kanchanaburi-provinsen, er et populært feriested, byen er malerisk og et besøg værd i sig selv, men den bruges ofte som base, hvorfra man kan udforske de mange kulturelle, naturlige og historiske seværdigheder i det omkringliggende landskab. Beliggende hvor Kwai Noi og Kwai Yai floderne løber sammen, ligger Kanchanaburi ved udspringet til Mae Klong-floden, og disse majestætiske vandområder er kendetegnende for byen.

Selve byen er et fedt sted at slappe af, se vandet fra bredden af floden, inde fra et bambusflåde hus, eller fra en af de mange restaurant der ligger ved floden. Mange besøgende vil gerne slappe af langs floden med en kold drink og en god bog. Mange af dem kommer her bare for et par dage, men ender med at bo i ugevis for at udforske alle attraktionerne i det omkringliggende landskab.

Sammen med besøg ved de spektakulære vandfald, vandring i de frodige skove, og tre af Thailands største reservoirer, er white water rafting, elefant trekking og golf populære aktiviteter for de besøgende. Kanchanaburi er et fremragende turistmål for naturelskere.

Koh Samui


I dag strandene ved Chaweng og Lamai travle badeområder med fabelagtige strandhoteller, internationalt anerkendte restauranter og verdensklasse natklubber. Andre aktiviteter på Koh Samui omfatter madlavning kurser, yoga instruktion, Muay Thai træning, dykning, og endda golf.

Forstil dig en ø beliggende i det rolige azurblå vand i den thailandske golf, omkranset af koralrev og velsignet med kilometervis af lange hvide strande med blødt pulversand, der er indrammet af kokospalmer, der svejer i den blide brise. Palmerne strække sig opad til det centrale højland med tyk og frodig tropisk vegetation.

Kysten og de lavere skråninger er fyldt med kokospalmer, hvilket gør Koh Samui til kokosnødde hovedstaden i Thailand. Det skønnes at man sender omkring 2.000.000 kokosnødder til Bangkok hver måned. Denne grønne ø er også spækket med sorte granit kampesten, hvoraf nogle klippeformationerne synes at trodse tyngdekraften med dramatisk udhæng fra bjergsiden. Dette tropiske paradis hedder Koh Samui og er en 250 kvadratkilometer stor ø.

Denne magiske ø fangede for første gang omverdenens opmærksomhed, da rygsæksrejsende på de billige hoteller omkring Bangkoks Hualamphong togstation, for omkring 45 år siden igennem, begyndte at dele historier med andre rejsende om en smuk men svært tilgængelig ø i den thailandske golf. Dengang var det svært at komme dertil, da det krævede særlige forhandling om lejde på fiskerbådene fra Suratthani, der ligger 80 km fra Koh Samui på fastlandet. Når de så havde nået øen, var der ingen veje, så de frygtløse eventyrere hoppede fra strand til strand med båd og indlogerede sig hos lokale eller i telte på stranden. I de sidste femogfyrre år har tingene ændret sig enormt.

Koh Samui har nu en international lufthavn, der mere ligner en botanisk have end en traditionel funktionel lufthavn. Fly forlader nu øen hver time til den nye Suvarnbhumi lufthavn i Bangkok og linker øen til yderligere destinationer som Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong osv. En 52 kilometer lang ringvej forbinder alle de vigtigste byer.

Nathon er hovedstaden, med offentlige bygninger og banker og tjener som en af færgehavnene, der betjener det thailandske fastland. Vejen går over det 635 meter høje bjerg, der går tværs over det centrale Koh Samui, til de største feriesteder Lamai og Chaweng. Lamai er den mindste af de to og byder på en roligere og renere strand. Sidstnævnte henvender sig de måske lidt yngre og mere energisk besøgende.

Længere nordpå ligger Bangrak, bedre kendt som Big Buddha Beach, opkaldt efter den store Buddha statue i den østlige ende af bugten. Bophut er en trendy fiskerlandsby, frekventeret af mange franske turister og Maenam mod nord byder på en spektakulær udsigt til Koh Phangan og Angthong Marine Park. Dette område er langt mindre overfyldt end det travle Chaweng og marginalt mere støjsvage Lamai.

Det har stadig bevaret sit oprindelige thailandsk identitet, men for at finde det autentiske Samui, skal man leje en bil eller motorcykel og tage en af de mange veje, der fører væk fra kysten og op i bjergene. Som man kommer væk fra strandområderne og op i bjergene, kommer men forbi gummiplantager og små skjulte landsbyer, der ligger i klynger omkring rismarkerne og stadig bevarer deres traditionelle levevis.

Koh Samui har i årenes løb udviklet et ry som centrum for alternativ medicin, meditation, yoga retreats og kurbade designet til kunder, der ønsker detox ophold. Koh Samui har stadigt noget for enhver og vær sikker på at uanset hvad du søger, så vil du få en ferie, der vil blive hængende længe i din hukommelse.

Koh Tao


Den lille ø, Koh Tao er en top destination for dykkere, men det er ikke kun dykkere, der bliver tiltrukket af øen, dens skønhed og charme.

Koh Tao (“Turtle Island”), 45 km nord for Koh Phangan, er en af de bedste dykker destinationer i Thailand, hvis ikke verden. Faktisk er det kun Cairns i Australien som udsteder flere PADI certificeringer end Koh Tao. Det lave krystalklare vand omkring Koh Tao er utroligt rigt på marine liv og store koraller, der er sikker på at behage både begyndere og erfarne dykkere, især da øen i sig selv er så spektakulær og atmosfæren på Koh Tao er så afslappet.

Ydermere er øen hjemsted for vigtige ynglepladser for forskellige arter af havskildpadder, den er nu et center for miljøvenlig dykning, herunder genindførelse af hundredvis af unge skildpadder til øens økosystem og indsatsen for at bevare og beskytte koralrevet.

Ikke-dykkere kan værdsætte Koh Taos skønhed, imens størstedelen af de besøgende bruger deres tid under vandet, kan man også tage en sejltur rundt om øen for at besøge Koh Taos mange smukke strande og bugter, man kan tage på vandreture til Toppen af øen, studerer yoga eller bare slappe af i en hængekøje og nyder udsigten over det nærliggende Koh Nang Yuan, en spektakulær attraktion i sig selv.

Gennem det seneste årti har Koh Tao forvandlet sig fra et søvnigt, men populært dykker sted, til det næstmest populære sted i verden at få et dykkercertifikat. Tidligere var Koh Tao en destination næsten udelukkende for dykkere og dem, der ønskede at komme lidt væk fra det hele, men nu er Koh Tao også en destination for unge mennesker der varmer op før eller slapper af efter naboøen Koh Phangans Full Moon Party.

Trods sin begrænsede størrelse, har de fleste af strandene omkring Koh Tao bevaret en charmerende, afslappet atmosfære og der er bungalows lige fra bambushytter til flotte boutique resorts til rådighed for dem på alle budgetter, så alle uanset pengepung kan nyde skønheden på en af Thailands mest spektakulære øer.

Koh Phangan


Koh Phangan er en stor ø ud for østkysten af Surat Thani-provinsen i den thailandske golf. Koh Phangan ligger omkring 100 km fra kysten og ca 15 km nord for Koh Samui. Koh Phangan har nogle af de mest spektakulære strande i Thailand, hvoraf de fleste stadig kun er moderat udviklet mht turisme, hvilket gør at besøgende har let adgang til dejlige øde strande og kan nyde en afslappende og rolig badeferie.

Koh Phangan var engang et eksklusive domæne for backpackere der ønskede at undslippe den mere kommercielt udviklede Koh Samui, men nu er der resorts, der appellerer til alle rejsende, fra bryllupsrejsende til familier med børn. Når det er sagt, er der stadig mange resorts, der repræsenterer hippie ånden fra Koh Phangan’s “stiftere” og øen tiltrække mange backpackers, der ønsker at komme væk fra det hele, studere meditation og yoga, eller som ønsker at deltage i andre sundheds orienterede programmer.

Koh Phangan, som kun ligger en kort bådtur fra Koh Samui, er en stor bjergrig ø dækket med kokos træer og omgivet af hvide sandstrande og azurblåt hvand. Mens hver måned tusindvis af unge mennesker flok til den hav. Der er snesevis af strande hvor der ligger alt fra fem-stjernede hoteller til bambus hytter, og en række af yoga, meditation og sundhed centre.

Phuket


Phuket, Thailand’s største ø og største badeferie destination, er beliggende ca 862 km syd for Bangkok og er ofte kaldt “Andamaner havets perle”, eller “perlen i syd”. Dens naturlige attraktioner omfatter hvide sandstrande, kalkstens klipper, bred og rolige bugter, tropiske regnskove, og 32 mindre øer.

Størrelsen af øen, som er domineret af en bjergkæde langs vestkysten, indeholder en række mikroklimaer og en mangfoldighed af flora og fauna. Langs kysten er der masser af strande, hver med sin egen karakteristika, lige fra den livlige Patong Beach til mere afsondret Mum Nai Bay.

Ud over de mange aktiviteter og attraktioner på Phuket selv, er der mange spektakulære dagstur til de attraktioner som er omkring på øen. Øst for Phuket ligger Phang Nga-bugten, en af de bedste destinationer for kajaksejlads. Øerne i Koh Phi Phi National Park er en kort bådtur fra den sydøstlige del af Phuket. Similan og Surin øerne, nogle af verdens absolut bedste snorkle og dykker steder ligger nordvest for Phuket og kan opleves med liveaboard dykkerbåde fra Phuket.

Der er utallige aktiviteter for de turister der besøger Phuket, så som enhver tænkelig form for vandsport, golf, elefant trekking, ture i havkajak, utallige restauranter, butikker og forkælelse i verdensklasse på de forskellige luksus spa og massage steder, som findes overalt på Phuket.

Khao Lak


Som den mest praktiske base for at udforske Similan og Surin øerne samt fastlandets vidundere Khao Sok og Khao Lak / Lam Ru national parker, er det ikke underligt, at den smukke, bronzefarvede strand Khao Lak har haft en turist guldfeber i de seneste år. Områdets blev næsten totalt ødelagt under tsunamien, men den efterfølgende genopbygning blev hurtigt færdig og infrastrukturen blev forbedret, så da hotellerne igen åbnede deres døre vendte turisterne hurtigt tilbage

I dag er Khao Lak lidt af en pakkerejse destination, der er butikker, restauranter, barer og turudbydere overalt langs vejen. Mod stranden er det meget roligere, og du kan næsten glemme, at du deler byen med hundredvis af andre som du ser den nedgående sol forsvinde i horisonten.

Internettet er tilgængeligt i byens centrum, og banker og pengeautomater er tilsyneladende overalt for at lokke dig til at købe, købe, købe

Ao Nang


Ao Nang, er en rolig og charmerende badeby med en stribe af pensionater, hoteller, barer, restauranter og souvenirbutikker, der fortsætter med at vokse som antallet af besøgende stiger, og nu breder sig mod nord i Noppharat Thara, hvis rolige, skyggefulde strand er en del af nationalparken, der omfatter Phi Phi Øer. Ao Nang er det største udgangspunkt for bådture til de nærliggende øer og isolerede strande ved Phra Nang Cape, hvor den berømte tidligere hippie enklave Railey Beach er beliggende.

Krabi-provinsen, der ligger langs kysten af Andamaner havet i det sydlige Thailand, er et top turistmål på grund af sin overflod af naturlige attraktioner, herunder hvide sandstrande, krystalklart vand, omfattende koralrev, mange huler og vandfald, og over 130 øer, herunder Koh Lanta og juvelen på Andamaner kysten, de seks øer i Koh Phi Phi National Park.

Selvom det ikke er den bedste destination i sig selv, er Krabi Town en charmerende provinshovedstad beliggende langs bredden af en flod, der fører til det nærliggende Andamaner Hav. Derfor er Krabi en vigtig havneby for både lokale fiskere samt både og færger med besøgende til de nærliggende attraktioner, så som Koh Phi Phi, Koh Lanta, og Railey Beach, som også er en af de førende rock klatrings destinationer i verden.

Koh Lanta


Koh Lanta er en provins, der består af 52 øer. Koh Lanta Yai, den største af øerne, ligger cirka 70 kilometer fra Krabi by og kan besøges enten med bil-færge fra fastlandet eller båd fra Krabi, Koh Phi Phi, eller Phuket.

Koh Lanta som ligger lige syd for Andamaner kystens primære ferie destinationer, nemlig Krabi, Koh Phi Phi, og Phuket, har formået at fastholde sin afslappede atmosfære, og Koh Lanta har langsomt udviklet sig som destination og har i dag nogle af Thailands fineste ferieresorts. Koh Lanta er en fantastisk feriedestination for familier, par, backpackere og dykkere: enhver, der er på udkig efter en smuk og autentisk thailandsk ø, der har ikke bukket under for masseturismen, men som stadig har mange muligheder mht overnatning og aktiviteter.

Koh Lanta Yai er 6 km bred og over 30 kilometer lang, med ni gyldne sandstrande og et mangfoldigt terræn, herunder mangrover, vandfald, og skovklædte bakker.

En asfalteret vej går fra nord til den sydlige del af øen, parallelt med kysten, og giver adgang til hovedkvarteret for Mu Koh Lanta National Park og fyrtårnet på sydspidsen.

Det vigtigste seværdigheder på Koh Lanta er de lange hvide strande, det klare vand, og den afslappede atmosfære. Selv efter et årti med udvikling, som har resulteret i at et par af de fineste ferieresorts i Thailand, nu har hjemsted på Koh Lanta, sikrer størrelsen af Koh Lanta’s vestkyst, at der er masser af plads til at besøgende kan nyde en afslappende ferie, selv i højsæsonen i slutningen af december og begyndelsen af januar.

Koh Lantas vestkyst byder på ni strande langs den 25 km lange kyst, de fleste er fantastiske til svømning og ideel til lange, romantiske gåture og til at nyde solnedgangen. Det er et fantastisk sted for en familieferie eller som romantisk getaway.

De mest udviklede områder af øen er på den nordvestlige kyst, især strandene i Klong Dao og Long Beach (Phra Ae). Disse strande er de tættest besatte af resorts, restauranter og butikker, men det er stadig et relativt begreb, da de er godt fordelt langs stranden og oppe langs hovedvejen.

Længere mod syd er strandene mere afsondrede og vejen ender ved en national marine park. Faktisk kan man tage fra strandene i nord til syd, enten ved at leje bil, motorcykel, eller med longtail båd. Øen er også et paradis for dykkere, da der er mange koralrev, undersøiske bjerge, klipper og undersøiske huler omkring Koh Lanta og de nærliggende øer.

Koh Samet


Koh Samet er en lille ø i Rayong-provinsen, omkring 200 km sydøst for Bangkok, langs vejen til Trat provinsen og øen Koh Chang. Teknisk er den en del af Khao Laem Ya – Koh Samet National Park, Koh Samet er et populært weekend feriested for thaier og udlændinge, der bor i Bangkok, så der er snesevis af strandhoteller, barer og restauranter på næsten alle stranden.

Stille og rolig på hverdage, fuld fart på og sjov i weekenderne, Koh Samet er på trods af sin nærhed til Bangkok, en smuk ø med hvidt pulversand, generelt godt vejr året rundt og en række inkvarteringsmuligheder.

Besøgende til Koh Samet som er på udkig efter uspolered skønhed er nødt til at komme væk fra de mere udviklede strande langs østkysten, men selv de mest populære strande er ganske smukke. Dem som søger mere afslapning kan bestille værelser på de bedre resorts på vestkysten, som også er spektakulære steder at se solnedgange fra.

Koh Chang


Koh Chang (Elefant øen) er Thailands næststørste ø og den primære destination for dem, der besøger Koh Chang Marine National Park, der omfatter snesevis af uspolerede paradis øer. Beliggende i Trat-provinsen, omkring 300 kilometer øst for Bangkok og ikke langt fra den cambodjanske grænse, er 70% af Koh Chang dækket af uspolerede regnskov og øens 5000 faste indbyggere er kun gradvist ved at blive mere involveret i turismens udvikling som er steget i det seneste årtier.

Mens antallet af turister er steget, især blandt den thailandske middelklasse, er Koh Chang stadig overvejende uspoleret regnskove og uberørte hvide strande. Ud over naturlige skønhed, er øen også hjemsted for en bred vifte af dyreliv, herunder indfødte fugle, slanger, hjorte og endda en del elefanter. Med hensyn til aktiviteter, så tilbyder Koh Chang og de nærliggende øer, der udgør nationalparken, fantastisk snorkling, dykning, camping og jungle vandring.

Fra at være et afsondret tilflugtssted med bambushytter på stranden for rygsæksrejsende der søgte ro og uberørte øde sandstrande, er Koh Chang (Elefant øen) vokset i popularitet som turistmål siden 2000, hvor den thailandske regering satsede på at udvikle øen som det næste Phuket.

Heldigvis har et årti med udvikling, opførelsen af en lufthavn i Trat og mange hoteller og restauranter ikke frataget Koh Chang sin appel som en paradis ø med en betagende og spektakulær naturlig skønhed.

Koh Chang, den største ø i Koh Chang Marine National Park, er en strand elskers og natur entusiasts drøm. Selv om de seneste års udvikling har ført til åbningen af flere butikker, restauranter og barer på øen, så er de primære attraktioner på øen stadig strandene, vandfaldene, og de omkringliggende øer.

Med flere små charmerende og spændende fiskerlandsbyer at besøge, muligheder for elefant trekking, junglevandring, bådture, dykning og snorkling gøre at Koh Chang er både et interessant og afslappende sted at besøge og de lange hvide sandstrande. den smukke solnedgang, den uovertrufne seafood og den smukke natur gør øen til en af de dejligste destinationer i Thailand, både for familier og par.

Tæt på Koh Change ligger nogle små øer som bestemt er værd at besøge på en dagstur eller hvor mak kan slappe totalt af et par dage og leve som Robinson Crusoe, Øerne Koh Wai og Koh Kham er smukke, idylliske og har nogle af thailands smukkest strande

Koh Kood


Øen er temmelig flad i forhold til Ko Chang, det højeste bjerg på øen, Khao Phaenth, er 315 meter over havets overflade. Den har en del vidunderlige strande med krystalklart vand (Ta Pho Beach, Khlong Chao Beach, Thakian Strand, Phrao Beach osv.). Inde midt paa øen er den mere vild med en masse af kokos og gummi plantager beliggende paa sletterne. De fleste af øens indbyggere lever af dyrkning af kokos, gummi produktion eller fiskeri. Men den ekspanderende turistindustri giver mere og mere arbejde til de mindre end 2.000 indbyggere.

Det bedste tidspunkt at besøge Koh Kood er imellem begyndelsen af november til slutningen af februar. På dette tidspunkt er det relativt køligt, tørt og overvejende solrigt. Men indtil slutningen af maj, hvor det er varmere end den kølige sæson, er et besøg stadig bekvemt. Aktiviteter på Koh Kood – Ud over at slappe af på stranden, er at snorkle på smukke koralrev kører øen rundt på motorcykel, besøge den lokale skole, fiskerlandsbyen, fiske, dykke eller besøge de nærliggende øer.

Koh Mak


Den naturlige, tropisk ø, Koh Mak, er en ideel destination for besøgende, der nyder et roligt miljø uspoleret af masse tourisme. Iblandt 10.000 palmetræer, er der et tempel, tre fiskerlandsbyer, gummi plantager, to ubeboede strande, en skole, et marked, et sundhedscenter, tre dykkerskoler, enkelte butikker, to internetcafé’s, og tretten små, fordringsløs resorts. Koh Mak er det perfekte sted at slappe af, udforske, berolige dit sind og lindre dine sanser.

Krabi


De fleste rejsende driver bare igennem Krabi og bruger provinshovedstaden som springbræt til de vidunderlige omkringliggende byer – Ko Lanta i syd, Ko Phi Phi imod sydvest og Ao Nang, Railay og Tham Phra Nang imod vest. Selv om Krabi ikke ligger højt på mange rejsendes ønskeliste, bliver folk charmeret af de venlige mennesker, den lækker mad og mangel på turister.

Byen ligger på den vestlige bred af Mae Nam Krabi, ca. 100 km fra Bangkok og 180 km fra Phuket. Den østlige bred af floden er dækket af tæt mangrover og nord for byen er tvillinge kalkstensmassivet Khao Khanap Nam, der dukker op af vandet, som to hvaler. Befolkningen er hovedsagelig taoistisk-Konfucianisme og muslimsk, og Krabi er et vigtig knudepunkt for færger til øerne langs kysten.

Phang Nga


Hvis paradis havde et hav, ville det se sådan ud. En turkis bugt, krydret med forrevne kalksten tårne, soda-hvide strande og faldefærdige fiskeri landsbyer, Ao Phang Nga er en af regionens mest spektakulære steder og fuld af natur scenerier, der er som taget ud af et postkort. En stor del af bugten, sammen med dele af kysten, er nu blevet indlemret i Ao Phang-Nga Marine National Park og kan udforskes med båd eller kajak.

Området har stor mangler på kvalitets indkvartering, så det kan være bedste at besøge området på en dagstur.

Ao Phang-Nga Marine National Park (adgang 200B), er etableret i 1981 og dækker et areal på 400 kvadratkilometer. Parken er kendt for sit klassiske karst landskab, skabt af fastlandets bevægelser. Mod syd i Ao Phang-Nga, udgør de mere end 40 øer med store lodrette klipper. Bugten består af store og små tidevandskanaler, som oprindelig er forbundet med fastlandet højvande system.

De vigtigste tidevandskanaler – Khlong Ko Phanyi, Khlong Phang-Nga, Khlong Bang Toi og Khlong Bo Saen – går igennem store mangrove områder i en nord-syd retning og i dag bruges de af fiskere og ø indbyggere som akvatiske motorveje. Disse mangrove områder er den største tilbageværende primære mangrove skov i Thailand.

Khao Yai


Rangerende blandt nogle af verdens største parker, er Khao Yai National Park Thailands ældste og mest besøgte naturreservat. Den dækker 2168 kvadratkilometer og omfatter en af de største intakte monsun skove der er tilbage i Asien, hvilket er grunden til den blev optaget som et Unesco World Heritage site.

Parkens terræn dækker fem vegetations zoner: eviggrøn regnskov (100m til 400m), semi-eviggrøn regnskov (400 til 900), blandet løvskov (nordlige skråninger på 400m til 600m), eviggrøn bakkeskov (over 1000), og savanne og sekundær-vækst skov i områder, hvor landbrug og skovhugst før eksisterede indtil den blev beskyttet. Mange orkideer blomstrer fra midten af juni til slutningen af juli, og det er en af de få fordele ved at besøge nationalparken i regntiden.

Omkring 250 vilde elefanter lever inden for parkens grænser, og andre af parkens pattedyr omfatter Sambar hjorte, gøende hjorte, Gaur, malaysisk solbjørne, asiatisk sortbjørn, tigere, leoparder, oddere og forskellige gibbon og makakaber. Khao Yai har også en af thailands største bestande af næsehornsfugle, herunder den store næsehornsfugl, konge af fugle riget, samt indisk næsehornsfugl og brun næsehornsfugl. Næsehornsfuglen yngler imellem januar og marts, og det er det bedste tidspunkt at se dem. Over 200 fuglearter kalder parken for deres hjem, og omkring 315 forskellige fuglearter er blevet opserveret i parken.

Der er to primære indgange til parken. Den første er den nordlige indgang fra Nakhon Ratchasima-provinsen via backpacker byen Pak Chong. Den anden mulighed er den sydlige indgang fra Prachinburi provinsen, som ligger tættere på Bangkok og er en populær weekend destination for beboerne i hovedstaden

Saraburi


Saraburi har været en vigtig by siden oldtiden. Den menes at have været bygget i år 1548 under Kong Maha Chak-kaphat af Ayutthaya som et center for rekruttering af tropper.

Byen, som er en gateway til den nordøstlige region, ligger kun 108 km. fra Bangkok. Den dækker et område på 3,576.5 kvadratkilometer.

Saraburi er en rolig by, sjældent besøgt af turister, men absolute et besøg værd, selve området byder på masser af muligheder og interessante steder, historiske steder, det hellige fodaftryk, naturlig skønhed, templer, vandfald, grotter, vingårde, en krokodille farm, national parker, dejlig mad og masser af smukke solsikkemarker,

Fra og med november hvert år, er det højsæsonen for solsikker i provinsen Saraburi, såvel som de omgivende centrale provinser. Landskabet fyldes med gule blomster, 72 kvadratkilometer af dem, for at være helt nøjagtig. Dette gør Saraburi til en populær destination for thaier på biltur, og til en fantastisk overraskelse for den rejsende, der snubler over den.

Prachuap Khiri Khan


Indrammet af kalksten klipper og øer, og besat med farverige fiskerbåde, er den søvnige badeby Prachuap Khiri Khan et charmerende sted at komme væk fra det gængse turistspor for et stykke tid. Byen er faktisk provinshovedstad, men stemningen er meget tilbagelænet og afslappet. Attraktionerne, omfatter bestigning af en bjergtop, fyldt med aber og med et lille tempel på toppen, en tur på motorcykel til de fremragende strande nord og syd for byen, eller man kan bare nyder nogle af thailands mest friske (og billigste) fisk og skaldyr.

Udvikling kommer langsomt til Prachuap, og et par nyåbnede guesthouses har forbedret indkvarterings niveauet. Kommunalbestyrelsen har endda brugt penge på en fin lille strandpromenade, så man næsten tror at man er i det sydlige Frankrig

Rayong


Næsten alle besøgende som kommer til til Rayong-provinsen, 200 kilometer sydøst for Bangkok, kommer fror at holde strandferie på solrige Ko Samet. Rejsende stopper sjældent i regionens hovedstad, da der er en regelmæssig busforbindelse fra Bangkok til Ban Phe, færgehavnen til Ko Samet, som er slutdestinationen for de fleste. Vi ønsker ikke at afskrække dig fra at bidrage til Rayongs turistindustri, men ud over busstationen og et par gøende hunde, så er din kostbare ferietid bedre brugt andre steder.

Den maleriske fiskerilandsby Ban Phe har formået at forblive lille på trods af sit færge monopol. Hvis du beslutter at tage på eventyr på egen hånd, så er denne by også et springbræt til flere mindre kendte strand destinationer i området. Provinsen har faktisk over 100 km kyststrækning, men den manglende udvikling af turismen og transportinfrastrukturen betyder, at de fleste af disse strande er undsluppet turist radaren.

Fra Ban Phe kan man tage langs kysten til små badebyer, som Laem Charoen, Laem Mae Phim, Hat Sai Thong og Hat Mae Rampeung. Færger lidt uden for Ban Phe afgår til private resorts på små afsondrede øer, så som Ko Man Klang og Ko Man Nok, hvor det stærkt anbefales af booke på forhånd..

Bang Saen


Bang Saen er beliggende 85 km syd for Bangkok, kun en times kørsel fra Suvarnabhum lufthavnen, hvilkt gør det let tilgængeligt og det har i årtier været et favorit weekend getaway sted for thaier..

Du vil ikke finde horder af turister i denne charmerende strand landsby, i stedet, i weekenderne og på helligdage, vil du finde denne søvnig landsby omdannet til et social Hotspot for thaier. Farmere fra nord-øst deler stranden med de rige bangkokianere, de drikke whisky, leger med ungerne, spiller musik, spiser seafood, hygger sig og svømmer i den thailandske golf.

Her i denne søvnige badeby med sit rolige tempo, hvor en udlænding stadig er noget “lidt underligt”, kan man slippe væk fra det vestlige stress og jag og bare slappe af.

Trat


For alt for mange rejsende, er det eneste de ser i Trat, den nye skinnende busstation før de hopper på en sǎwngthǎew (ladbil) til Koh Changs færgeleje, eller tager en minibus imod vest til den cambodianske grænse ved Hat Lek.

Men hvis du tager en overnatning, så tager byens afslappede stil hold i dig. Gågader og stræder der snor sig, fyldt med gamle teaktræshuse, hyggelige pensionater, restauranter og lokale markeder, hvor du tilbringer længere tid, end du tror.

Hvis du er på gennemrejse imod Koh Chang, så ignorer billethajerne på busstationen, som råder dig til at fange den “sidste færge ’til øen. Hvis du vil fange den sidste færge, så forvent at prisen på transport med ladbilerne til molen stiger voldsomt, i forhold til hvad den normalt er. Tage hellere en overnatning på et af Trat’s mange billige pensionater og gå lidt rundt og oplev byen (gå ikke glip af natten markedet) og fortsæt så din rejse i morgen

Chonburi


Chonburi provinsen er et bevis på det thailandske turist mirakel. Kendt for sine fiskerlandsbyer som er blevet omdannet til resort områder, er det en eklektisk blanding af det rustikke og det hyggelige. Oplev Sri Racha berømte stærke fiske og skaldyrssovs på en restaurant ved vandet inden og vask derefter pletterne væk på charmerende Ko Si Chang, hvor skjulte templer, udsigt ove det turkisblå hav og stille aftener med smukke solnedgange giver lindring og næring til en fortravlet sjæl.

Chantaburi


Den såkaldte »City of the Moon” er et bevis for, at alt, der skinner, ikke er guld. Her er det ædelstenene der skinner og de erhvervsdrivende laver gode forretninger, der fylde deres lommer med overskud.

Købere fra hele Sydøstasien kommer til Chanthaburi for at handle med safirer og rubiner, og fra fredag til søndag er byen livlige og kosmopolitisk. På andre dage slapper byen af og ånder ud, og en mangfoldig historie, med bl.a. fransk, kinesisk og vietnamesisk påvirkning ekkoer omkring den rolige flod og give en beroligende effect og modspil til byens mere forretningsmæssige ansigt.

Khao Sok


Du føler det næsten som om du er trådt ind en George of the Jungle film, når du tager dig tid til at besøge ekstraordinære Khao Sok National Park. Den giver en god pause fra dasen i sandet og omfatter 646 kvadratkilometer af tyk oprindelig regnskov og barske bjerge. Her buldre vandfald ud over skyhøje kalkstens klipper og vandrestier følge floder til en sø fyldt af øer.

Nyd ensomheden og freden imens du vandre igennem regnskoven og solens stråler skinner igennem knudrede og gamle træer. Hold øje med de mange vilde dyr i parken, såsom vilde elefanter, leoparder, serow, banteng, Gaur, langurer og hvis du er rigtig heldig, tigere og malaysiske sol bjørne, for ikke at nævne mere end 180 fuglearter.

Khao Sok blev etableret i 1980 og ligger i den vestlige del af Surat Thani provinsen, ud af rute 401 omkring en tredjedel af vejen fra Takua Pa til Surat Thani. Ifølge Thom Henley, forfatter til den meget informative “Vandfald og Gibbon kald” så er Khao Sok regnskoven i virkeligheden en rest af et 160 millioner år gammelt skovøkosystem, som er meget ældre og rigere end skovene i amazon junglen og de centrale afrikanske regioner.

Khao Sok er forbundet med to andre nationalparker, Kaeng Krung og Phang-Nga, samt Khlong Saen og Khlong Nakha dyrereservater. Tilsammen udgør disse reservater det største sammenhængende naturreservat på omkring 4000 kvadratkilometer, på den thailandske halvø. I den sydlige del af parken ligger et vådområde, hvilket betyder at parken er fyldt med lianer, bambus, bregner og rattan, herunder wǎi tao phráw (gigant rattan) med en stilk mere end 10 cm i diameter.

En sjældenhed i parken er blomsten Rafflesia Kerrii Meijer, der er kendt af thaier som Bua Phut (wild lotus), og som er en af de største blomster i verden. Den findes kun i Khao Sok og et tilstødende vildtreservat (forskellige sorter af samme art er til stede i Malaysia og Indonesien), og den kan fuldt udvokset måle 80 cm i diameter. Blomsten har ingen rødder eller blade af sine egne, men lever derimod som parasit inde i lianernes rødder.

Fra oktober til december kommer skud frem fra lianernes rod og svulmer op til størrelsen af en fodbold. Når skudet blomstrer i januar og februar udsender den en potent stank som minder om råddent kød, hvilket tiltrækker bestøvende insekter.

Satun


Satun ligger i den sydvestlige del af Thailand, tæt på grænsen til Malaysia og bruges mest som knudepunkt for rejser videre til de sødlige øer. Der er omkring 40.000 indbyggere i Satun.

I nærheden ligger der seværdigheder og skønne uspolerede øer som f.eks Thale Ban National Park, Tarutao, Ko Bulon Leh, Ko Lipe, Mu Ko Phetra, Bang Lang National park og Lake Songkhla. Man kan også komme derfra til Langkawi, Penang og Perhentian øerne i Malaysia.

Koh Libong


Koh Libong er en dejlig lille ø, med en lille fisker landsby, en lokal skole, regnskov og dejlige strande, øen har også thailands eneste koloni af søkøer – 70 styks, som man kan opleve hvis man er heldig.

Koh Yao


Koh Yao dækker et areal på 137,6 kvm og består af 2 hovedøer, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai, og flere omkringliggende øer. De fleste af strandene på Koh Yao Noi er placeret i vest. Hvis du kommer fra Manoh Port, forbi District Administrative Office for ca 7 km, vil du finde Haad Pa Sai, som er en 400 meter lang strand, hvorfra du kan se landskabet på Koh Pak Bia, Koh Hong og en smuk solopgang. Ao Kian er beliggende i den nordlige del af øen. Stranden er omkring 50 meter lang, med klart blåt vand. Bemærk dog, at Ao Kian er tilgængelig med båd alene.

Man kan stadig se opleve Koh Yao Noi øboernes enkle livsstil, som består af risproduktion, landbrug eller fiskeri. Også fra Koh Yao Noi kan du komme til de omkringliggende øer. For dem, der ønsker at se dejlige sandstrande og koralrev, gå ikke glip af at besøge Koh Lao Hundu og Koh Pak Bia.

Koh Lao Liang


Koh Lao Liang er en lille ø 20 km ud for Koh Petra Marine Park, i Trang-provinsen, Thailand. Dens betagende skønhed og sindsro gøre den til et af de bedste steder i Thailand, hvis ikke hele verden, til at lade den travle moderne livsstil bag sig. Koh Lao Liang kombinerer fred og afslapning med verdensklasse adventure sport.

Koh Lao Liang Island Eco Resort, er som det eneste resort på øen, et øko-resort, ingen træer blev skåret ned og næsten ingen cement blev brugt til at bygge resortet. Koh Lao Liang er en idyllisk paradis ø med tårnhøje kalksten klipper, rolige strande, pinligt rent sand og krystalklart vand. Mange besøgende elsker denne ø og vende tilbage igen og igen.

Den fælles low-key strandbar på øen er en meget venlig en. Det er næsten umuligt ikke at få venner og ikke at have det sjovt her. Slap af på Ko Lao Liang’s strand, se delfiner svømme rundt eller prøv kræfter med klipperne. Dette er en forholdsvis ny og stadig helt uspoleret destination – opleve den før Lonely Planets horder ankommer.

Nogle af øens aktiviteter er: verdensklasse snorkling, kajak, klatring, og fiskeri. Et andet populært tidsfordriv er at stille ligge i en hængekøje og absorbere ro og den uspoleret natur i et af de sidste uberørte paradiser tilbage i Thailand.

Koh Lao Liang tilbyder en unik og økonomisk overkommelig back-to-natur tropisk strand øko-oplevelse. Koh Lao Liang er ikke anbefalet til folk, der ikke kan lide Thai mad.

Selvom teltene er rimeligt komfortable, skal det understreges, at dette ikke er et luksus resort. Room service eksisterer ikke, og nogle små insekter eller biller i teltene er næsten uundgåeligt.

De logistiske problemer ved at drive et resort på en afsides ø er betydelige, og leverancer af mælk og andre vigtige fødevarer er undertiden afbrudt. Kvaliteten og udbudet af mad, kan variere fra meget godt til temmeligt gennemsnitligt.

De fleste besøgende føler, at det uberørt miljø giver er næring for sjælen, så de bemærker ikke de manglende luksus faciliteter. Der er nu en lille butik på øen, der sælger toiletartikler, cigaretter, batterier, kiks, chips mv.

Nakhon Ratchasima (Korat)


Nakhon Ratchasima-provinsen eller også kendt som “Khorat” er placeret på et plateau ca..200-300 meter over havets overflade og byen er porten til den nordøstlige del af Thailand. Attraktioner omkring Korat, er bl.a.

Khao Yai National Park


Dækker fire provinser, Saraburi, Nakhon Ratchasima Nakhon Nayok og Prachin Buri. Blev udnævnt som en “verdens naturarv park for ASEAN-landene, og har mange smukke vandfald, vandrestier, 4 forskellige skovarter og et rigt dyreliv.

Thap Lan National Park, Suranaree monument, Phimai Historiske Park, Phimai National Museum.

Koh Nang Yuan


Øgruppen Koh Nang Yuan er forbundet af hvide sandstrande med krystalklart turkist vand, under overfladen kan man se farverige fisk og smukke koralrev, et af naturens vidundere.

Koh Nang Yuan er blevet et lidt mere kendt rejsemål i det sydlige Thailand, øerne ligger meget tæt på den større ø Koh Tao, der ligger et par timers sejlads fra Koh Samui. Koh Nang Yuan består af tre små øer der består af klipper, i midten ligger den mindste af øerne og de er alle forbundet af disse smukke strande. Man kan gå op til toppen af en af øerne, herfra har man den smukkeste udsigt.

Khanom


Khanom er et smukt og vidunderligt sted med fine uberørte strande, der ligger som perler på en snor langs kysten. I baggrunden har du jungleklædte grønne bjerge, som giver en fantastisk fornemmelse af, at være tæt på naturen. Udvalget af restauranter og butikker er begrænset. Vil du opleve naturen på tæt hold, kan du tage på junglevandring og nyde den fantastiske flora. Du kan også besøge drypstenshulerne og de imponerende vandfald ved Kroong Ching. En anden attraktion er de rosa delfiner, som lever ved Pratub Cape udenfor Khanom.

Koh Jum


En støvet grusvej forbinder øen fra nord til syd. Den løber gennem skyggefulde gummiplantager og små landsbyer, hvor livet for øens befolkningsmiks af havsigøjnere (chao leh), buddhister og muslimer mest handler om fiskeri og driften af plantagerne. Fra en moské i en af landsbyerne kalder imamen til bøn. Et par småpiger med hovedtørklæde kører forbi på cykel, mens en abeflok kravler rundt i skovtykningen langs vejen. Blandt landsbyens huse løber fritgående høns rundt mellem bananpalmer og blomstrende buske.

Karakteristisk for Koh Jum er alt det, der ikke findes på øen: Ingen biler, ingen strandsælgere, ingen 7-Eleven, ingen asfalterede veje og næsten ingen turister. Til gengæld kan man værdsætte Koh Jum for sin hverdagsstemning og lade det fredsommelige øliv oplsuge en – morgenmad, en spadseretur i det varme sand, en svømmetur i det lune hav, frokost, en siesta i hængekøjen, en kold Singha til solnedgangen inden aftensmaden under nattehimlen.

Sangklaburi & Khao Laem søen


Under vandet i den store Khao Laem-sø i Kanchanaburi-provinsen et par timer vest for Bangkok ligger et helt tempel. Man kan undres over, hvordan det er havnet der, men der en enkel forklaring: For mange år siden opførtes en dæmning, Khao Laem dæmningen på 1019 meters bredde og 92 meters højde, til et vandkraftværk, og da den store sø blev fyldt op, endte flere bygninger på søens bund. Lej en båd og kig på templet i søen. Besøg det lokale markede, klosteret eller gå en tur på Thailands længste træbro, den 850 meter lange Uttamanuson-bro, som binder søens to sider sammen. En anden helt unik måde at opleve dette fantastiske smukke og uspolerede område på, er ombord på en husbåd, der langsomt sejler rundt på Khao Lem søen. På turen stopper man hver dag og besøger, vandfald i junglen, kokosøen, klipper, huler, en lokal elefant landsby og et Hmong stamme samfund.

Nan


Provinsen Nan i det nordlige Thailand har længe været et uopdaget rejsemål for vestlige turister, mens thaierne selv i årevis er kommet til Nan for at opleve den rene natur og det dramatiske landskab.Men ganske langsomt er Nan ved at udvikles til et eventyrrejsemål for nysgerrige vesterlændinge. Her findes Thailands måske bedste riverrafting og her er mulighed for fantastisk trekking i bjergene. Nan ligger i en dal mellem enorme bjergmassiver. Her findes seks nationalparker, hvor den mest kendte, Doi Phukha, kan prale af 2.000 meter høje bjerge.

Chumporn


Der er en udbredt opfattelse, at for at finde gode strande i Thailand skal man ud på en af de mange øer. Det betyder, at øerne kan være ubehageligt overrendte af mennesker, når alle valfarter til dem. I stedet kan man gøre det modsatte – blive på fastlandet og for eksempel tage til Chumpon et par timers rejse syd for Hua Hin. Her er der meget få turister, kun få hoteller, og ingen offentlig transport til og fra. I stedet får man et tocifret antal kilometer hvidt sand og palmestrand og et par fiskerlandsbyer uden turist-virak.

Øerne i Sydthailand


Den store turiststrøm er heldigvis endnu ikke nået til øerne i havet udenfor Trang. På øen Koh Mook er hovedattraktionen stranden, men også den flotte smaragdgrotte. Gennem årtusinder har regnen lavet et dybt hul i en af kalkstensklipperne og derved lavet en grotte med det smukkeste dybgrønne vand som man kan svømme ind i via en tunnel fra havet. På Koh Mook er der mange skønne bungalows på stranden. Man kan tage et dykkercertifikat eller bare slappe af med en bog i en hængekøje. Aftenerne er vidunderlige, på stranden bliver der serveret frisk skaldyr.

En af de andre øer er Koh Rok som mange mener er et af de bedste steder at snorkle i Thailand, koralrevene er smukke og vandet krystalklart. Øen er nok det nærmeste man kommer en tropisk paradisø, kridhvide strande og høje palmer der kan give lidt skygge for den brændende sol. Koh Rok er en del af en nationalpark, på denne ø er der et kontor hvor det er muligt at leje et telt hvis man vil overnatte. Man skal selv sørge for mad.

Længst mod syd i det thailandske ø-paradis, ikke langt fra de berømte malaysiske øer Langkawi Islands, ligger Koh Bulon-Lae. Når båden fra havnebyen Satun nærmer sig den frodige lille ø, er det første man bemærker de nærmest lysende hvide strande. Området er kendt for sit rige marineliv, og koralrevet omkring Koh Bulon Lae er bestemt heller ikke nogen undtagelse

Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man kommer sejlende til Koh Ngai. En næsten ubeboet og uberørt, kridhvid strand, der vitterlig ligner drømmen om paradis. De sidste meter hvor båden glider henover det gennemsigtige vand, afslører spildlevende koraller og fisk i alle farver. Allerede ved ankomsten fornemmer man, at både kroppen og sindet skal helt ned i gear, for her er ikke andet end ren og skær tropisk skønhed.

Omkring 2 timer i bil og båd fra Krabi ligger øen Koh Kradan, en af de smukkeste og mest uberørte perler i Trang provinsens eventyrlige øhav. Som en del af Hat Chao Mai National Park har øen indtil nu kun budt på få overnatningsmuligheder. Koh Kradan har nogle af sydthailands hvideste strande og nogle af thailands bedste koralrev, der byder på snorkling af en kvalitet, som det normalt kan være svært at finde selv med den bedste guide og båd. Det er bare at stikke fødderne i vandet, tage maske og finner på, og så tage et par enkelte svømmetag henover den bløde sandbund. Og allerede her begynder koraller og farverige fisk at myldre

Vi vil påstå at meget tættere på en ”Robinson” ø skal man lede længe efter. Koh Sukorn nævnes ikke i mange turistbøger, så her er alt fred og idyl! På Koh Sukorn findes omkring 5 resorts. Sandet på øen er lidt mørkere end andre steder i området, men her er vidunderligt.

I den sydligste del af Thailand, ved grænsen til Malaysia, ligger Koh Lipe og Koh Tarutao. Nok er de øer opdaget, men fordi de ligger så langt sydpå, har de undgået den værste strøm af turister. Dernede er man rigtig på eventyr, og det er det tætteste, man kommer på at tage 20 år tilbage i tiden.

Koh Tarutao & Koh Lipe er som et utæmmet badelandskab, og der er en række bungalows på øerne, men her er stadigvæk palmeblade-, kviste- og bambus-niveau, og så er der rigtig gode dykker- og snorkelsteder. I Thailand er det en mangelvare at kunne snorkle direkte fra stranden, men det kan man der.

Koh Kho Khao


Koh Kho Khao er en rolig ø med herlige strande, smuk natur, et farverigt fugleliv og fantastiske solnedgange. Her, langt væk fra hverdagen, lever du i dit eget lille paradis og tager dagen, som den kommer.
Her findes ingen store bølger eller overbefolkede strande. Langs den 18 km lange sandstrand kan man gå lange ture og eventuelt opleve havskildpadderne lægge æg på stranden.

På øen findes en by som har et meget begrænset udbud af restauranter og shopping..For dem der kan lide at snorkle og dykke, kan man tage på udflugter til Similian- og Surinøerne, som anses for at være blandt verdens 10 bedste dykker- og snorklingsteder. Her findes fantastiske strande, uberørt natur og krystalklart vand med fisk i alle regnbuens farver.

Koh Phayam


Koh Phayam er en vidunderlig lille ø på vestkysten af Thailand siden imod Myanmar. Denne smukke lille ø er virkelig en uopdaget perle i Andamanhavet med lange hvide sandstrande, azurblåt hav, koralrev, bjerge, et rigt dyreliv, jungle og smukke solnedgange. Det er det perfekte sted for virkelig at komme væk fra det hele. Øen er kun 10 km lang og 5 km bred med en befolkningen på omkring 500 mennesker. Koh Phayam er stadig uberørt og har bevaret sit naturlige miljø. Der er er kun små veje uden biler, det er kun motorcykler og cykel der kører på øen. Ved den sydlige ende af Buffalo Bay ligger er en lille havsigøjner landsby.

Koh Phra Tong


Øen Ko Phra Thong byder på enestående og anderledes oplevelser. Den er milevidt fra den gængse turistvej, og dog tager det ikke mere end nogle timer fra Phuket. Her findes masser af aktiviteter for dem, der gerne vil opleve en helt anden side af Thailand, så som ture i landrover til øens meget tørre indre, natsafari, besøg i den lokale fiskerlandsby og dykning/snorkling på Surin Islands.

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It