Thailands eventyrlige gastronomi og kultur 

Tag med på et gastronomisk eventyr igennem Thailands kulinariske skattekammer og oplev samtidigt de vigtigste seværdigheder, smukke landskaber og spændende kulturer. I starter jeres kulinariske oplevelsesrejse i Bangkok, hvor I oplever alt hvad denne eksotiske og spændende storby har at byde på. I skal opleve den berømte thailandske street food, lære at lave thai mad i bangkoks slumkvarter, udforske lokale markeder, opleve chinatowns madscene, på dinner cruise, spise som de lokale, udforske nattelivet på motorcykel og i Tuk Tuk, sejle på floden, cykle i storbyjunglen, spise på verdens eneste thailandske restaurant med en Michelin stjerne og meget mere.

 

Fortsæt jeres gastronomisk opdagelsesrejse i det nordlige Thailand og lær om de essentielle ingredienser, krydderier og urter, der anvendes i det thailandske køkken. Lær om de forskellige tilberedningsmetoder og prøvesmag de lokale delikatesser. Undervejs vil I opleve thailands fantastiske markeder, street food, snacks, lokale specialiteter, gourmetmad, kulinariske hemmeligheder og deltage i madlavnings kurser, cruise på floder, kører jeres egen Tuk Tuk i chiang mais landområder, opleve naturen og kulturen på cykel og fra bagsædet af en Vespa.   

rejsefakta

Tur navn: Thailands eventyrlige gastronomi og kultur 
Rute: Bangkok – Chiang Mai
Højdepunkter: Bangkok, kulinariske oplevelser, gastronomi, gourmet, elefanter, chinatown, lokale markeder, Ayutthayas ruiner, Tuk Tuk kørsel, madlavnings kurser, udflugter på scooter og Vespa, street food, dinner cruises, michelin stjerne middag, natur og kultur
Rejselængde: 13 dage
Afgang: Daglig afgang (min 2 personer)

dag til dag program

Dag 1: Ankomst til Bangkok – One night in Bangkok (A)
Ved ankomsten til Bangkok lufthavn, bliver I mødt i ankomsthallen af jeres chauffør, der kører jer til et af vores favorit hoteller, perfekt beliggende på Silom Road, der ligger imellem Lumpini Park og Chao Praya floden i centrum af Bangkok og med nem adgang til skytrain. Silom Road er et af bangkoks mest spændende, levende og sprudlende områder i Bangkok, med en overflod af butikker, markeder, gadehandlende, massage butikker, barer, restauranter og cafeer.

På selve Silom Road, samt alle dens hjørner og sidegader, er der er gadeboder med street food, snacks, BBQ, tropisk frugt og små lokale restauranter, der byder på lækker autentisk thaimad. Efter at I har checket ind, har I har tid til at udforske området omkring jeres hotel på egen hånd, indtil I om aftenen tager afsted på jeres første madeventyr.

 

Igennem tiderne er der lavet mange sange og film om ¨One Night in Bangkok¨. Det er en legendarisk by med uendelige muligheder, og denne aften vil I opleve et par af højdepunkterne. I skal I udforske lidt af Bangkoks legendariske natteliv. I bliver hentet kl 17.00 og tager med offentlig transport til byens centrum, hvorfra I tager en kort gåtur til det dejlige Sofitel So Hotel.

I drikker en dejlig sundowner på den smukke Hi-So rooftop bar, imens I  nyder den smukke solnedgang, Baren er det ultimative sted at slappe af om aftenen, nyde en before dinner drink, samt den fantastisk udsigt over byen og Lumpini parken. Herefter hopper I ombord i en lokal Tuk Tuk eller taxi for en kort tur til forretningskvarteret. Gemt imellem kontorbygningerne ligger et af ​​byens mest berømte lokale kulinariske områder.

 

På ægte bangkokiansk maner, skal I spise som lokalbefolkningen. I sætter jer ved et gadekøkken og får serveret en række traditionelle thailandske retter til middag. Nyd det lækre måltid, imens I indsnuser den livlige atmosfære i byens centrum. Efter at have drukket og spist, er det tid til at opleve det thailandske folks anden yndlingsaktivitet, shopping. I tager med Skytrain og køre til kanten af ​​Chao Phraya floden, hvor I fortsæt med flodbåd til Asiatique Night Market. Her er masser af boder, butikker, restauranter, barer, musik og enda et pariserhjul og her kan I nyde den lokale underholdning og flodens lys om aftenen. Omkring kl. 22.00 kan I vælge om I vil tilbage til hotellet, blive eller fortsætte i Bangkok’s legendariske natteliv. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

Dag 2: Bangkok – Ayutthaya cruise med Grand Pearl og dinner cruise med Horizon (M/F/A)
I bliver hentet omkring kl. 07.00 på hotellet og transporteret til River City shoppingkomplekset Siphraya ved siden af ​​Royal Orchid Sheraton Hotel. Herfra afgår I med Grand Pearls luksuriøs bus med aircondition og engelsktalende lokalguide. Efter et par timers kørsel igennem det centrale thailands landområder, også kendt som thailands riskurv, ankommer I til Bang Pa-In, Kong Rama Vs sommerpalads, som er et storslået mix af thailandske, kinesiske og gotiske arkitekturer såsom Aisawan Thiphya-At, Warophat Phiman, Wehart Chamrun osv.

 

Efter at have vandret rundt på sommerpaladset, tager I viderer til Ayutthaya, en Unesco verdens kulturarvsby og en af Thailands 3 historiske hovedstæder. Her besøger I Wat Mahatad, det kongelige kloster, der tjente som hjemsted for den øverste munk. Wat Phrasrisanphet, det største og vigtigste tempel i Ayutthaya, som lå inden for murene af Grand Palace og som senere blev brugt som skabelon for templet der huser, den hellige Emerald Buddha i Bangkok og Wihan Phramongkhon Bophit, den store bronze buddha, som oprindeligt lå i det åbne område uden for Grand Palace og senere blev tildækket af en bygning kaldet Wihan.

Efter besøget bliver I kørt til Wat Chong Lom Pier, hvor I går ombord på cruiseskibet Grand Pearl. Vel ombord kan I nyde en overdådig frokostbuffet med et udvalg af forskellige orientalske og vestlige retter, imens I slapper af og nyder den fascinerende natur langs kongernes flod. På sejlturen tilbage til Bangkok kommer I forbi øen Koh Kred, Monn samfundet, det farverige Royal Barges House, Thammasart universitetet, Siriraj hospitalet, det storslåede Grand Palace, det yndefulde Wat Arun ¨Temple of Dawn¨ med det storslåede 79 meter høje spir og Wat Kallayanamitr, et af de mest kendte templer.

 

Der serveres kaffe ombord, imens I nyder sejlturen, det fortryllende hverdagsliv og de forskellige seværdigheder langs floden. I er tilbage ved River City Shopping Complex Pier omkring kl 16.00 og bliver kørt tilbage til jeres hotel.

I har et par timer til at slappe af, før I om aftenen skal på et dejligt dinner cruise. Båden afgår fra Hotel Shangri-La kl. 19.30 og I er tilbage cirka kl. 21.30. Vi anbefaler at I kommer før solnedgang og nyde dagens sidste stråler med en drink på en af Shangri-Las cafeer eller restauranter.

Dinner Cruise med Shangri La Hotel er en oplevelse, som man ikke skal gå glip af, når man er i Bangkok. I stævner ud på Chao Phraya floden og nyder en fantastisk thai og international buffet. Det 5 stjernede Shangri La Hotel, som står for cruises, er garant for at kvaliteten er i top. Nyd din Sushi imens du sejler forbi Grand Palace og spis kam muslinger med udsyn til “morgengryets tempel” Wat Arun.

 

Shangri Las båd hedder Horizon og I kan vælge at sidde udendørs eller indendørs. Uanset hvor I sidder er musikken afdæmpet, modsat en del andre dinner cruises, lægges der vægt på madro, atmosfære og kvalitet. Der findes billigere dinner cruises, men ikke bedre og med Shangri Las dinner cruise går man aldrig skuffet fra borde. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

Dag 3: Bangkok – Det virkelige Bangkok, aften madeventyr på motorcykel og nattemarked (M/F/A)
Efter en dejlig morgenmad bliver I hentet og kørt ned til floden. Her går I ombord i en longtailbåd og sejler afsted. En del af Bangkoks skyline vil I se fra vandsiden, før I sejler igennem sluserne og op i de snævre kanaler. På klongerne vil I opleve en kulturel mangfoldighed og få et indblik i thaiernes levevis, som du ellers ikke vil opleve andre steder. Tempoet er anderledes end i Bangkoks travle bymidte, kun et par kilometer herfra. Herude har folk tid og overskud til at vinke til de skøre turister, der har forvildet sig væk fra centrum.

 

Hold øje med kæmpevaranerne, der dovent kravler rundt inde ved bredden. De kommer meget tæt på folks boliger og snupper gerne en puddelhund eller en høne, hvis de kan komme afsted med det. Børnene der vinkende kaster sig i vandet på den anden side af bredden, ved godt at varanerne er bange for mennesker. De ved også godt at de tusindvis af store catfish, der svømmer rundt i floden ikke har en pløk i munden. Men det ser vildt ud når 300 catfish kæmper om et halvt franskbrød.

Der gøres stop ved et helt almindeligt tempel, hvor du kan få mulighed for at få et indblik i hvordan thaierne bruger deres templer til hverdag. Har I lyst til at tænde røgelse og sende et par bønner afsted på thaimanér, hjælper guiden meget gerne.

Ingen thailandstur uden en tur med den ikoniske Tuk Tuk og den sjove og klassiske Tuk Tuk er jeres transportmiddel imellem kanalerne og togstationen. Det er altid en fornøjelse at få vind i håret i en Tuk Tuk.

 

Snart går I ombord på et af turens andre højdepunkter, toget til Mahachai. Den lokale station, hvor vi starter, er beliggende i midten af et stort marked. Togturen starter i en tæt befolket del af Bangkok, tæt ved Chao Phraya floden. Når toget forlader stationen vil I opleve, at det næsten er som at køre igennem de lokales køkkener og stuer. På vejen vil I opleve hvordan Bangkoks skyline forsvinder i det fjerne, indtil I er omgivet af rismarker, palmer og huse på pæle. Toget holder en del gange ved de mange velfriserede småstationer, som stationsforstanderne gør meget ud af at skal fremstå pæne.

 

Sidste station er en noget speciel oplevelse, da toget kører direkte ind på markedet, som er sat op på og ved siden af togskinnerne. De sælgende har klogeligt fjernet deres boder, en øvelse de gentager mange gange om dagen, hver gang toget ankommer.

Stig helst ud til venstre, for stiger du ud til højre, havner du midt i det, der allermest ligner en slagtehal. Her ligger grisehoveder, kyllingehjerter og døde, samt levende fisk i en skøn forsamling og lugten er derefter. Hele området omkring stationen og området ned til havnen er et stort marked. Faktisk det største fisk og skaldyrs marked i Thailand.

Det er primært fisk der faldbydes, og selvom man måske ikke lige er til fisk, byder markedet på masser af aktivitet og folkeliv. Der sælges dog ikke kun fisk på markedet og guiden vil helt sikkert give smagsprøver på lokale specialiteter, til dem der har mod på at prøve. Frokosten indtages i rolige omgivelse med en behagelig brise og udsigt ud over floden og havneområdet. Kan du lide fisk er du kommet til en klasserestaurant. Kan du ikke, er der naturligvis andre velsmagende thairetter på menuen.

 

Verdens måske billigste færgetur, på fem minutter og til en pris på 60 øre pr. Mand, bringer jer til den anden side af floden, hvor et par rickshaws venter. Så er det bare om at læne sig tilbage og nyde turen, imens du bliver kørt rundt i lokalområdet. Det er en rigtig hyggelig tur, hvor I blandt andet passeret flere kinesiske templer og kommer ind på livet af de lokale. Efter turen sejler I tilbage og går ombord på toget til Bangkok.

I er tilbage I Bangkok omkring kl 16.00 og I bliver hentet på stationen og kørt til jeres hotel. Efter en dag, rig på oplevelser, har I tid på egen hånd, til at slappe af og blive frisket op, inden I om aftenen bliver hentet og tager afsted på et nyt eventyr.

 

I aften skal I på en sjov tur med motorcykel igennem Bangkok og undervejs besøge nogle af Bangkokianernes foretrukne spisesteder. Indsnus atmosfæren og nyd omgivelserne, som I snor jer igennem Bangkok’s gader bag på en lokal motorcykel og gør stop ved 5 lokale spisesteder og markeder, hvor lokalbefolkningen mødes, spiser og hænger ud.

Vores veluddannede motorcykelkører og foodtour guide tager jer med rundt i downtown Bangkok, for at prøve en række thailandske after hours specialiteter, så som Thai style BBQ kylling, Thai hot pot, Khao Soi (Nordthailandsk kokoskarry suppe med nudler), grillet fisk og skaldyr.

 

I slutter af på et af Bangkoks mest populære vintage nattemarkeder, Talad Rod Fai. Markedet er hjemsted for madboder med street food, tøj, souvenirs og selvfølgelig vores yndlings bar med en panoramisk udsigt over markedet. Aftenens tur er en fantastisk måde at opleve de lokales Bangkok på, samt den autentiske lokale livsstil, væk fra turistområderne. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

 

Dag 4: Bangkok – cykeltur og aften streetfood tur i China Town (M/A)
Efter en dejlig morgenmad på hotellet, bliver I hentet og forud venter endnu en forunderlig oplevelse. “Colors of Bangkok” er en 4-5 timers cykeltur igennem metropolen Bangkok. Turen er omkring 25 – 30 km lang og den tilbagelagte distance tilpasses efter deltagernes form. I løbet af denne tur, hvor der er et maksimum på 8 personer per gruppe, kommer deltagerne til at se de enorme forskelle, denne metropol har at byde på.

I besøger et lokal buddhistisk tempel kompleks, en sweatshop som laver sandaler eller andre genstande, tager en kort sejltur over Chao Praya floden i en longtail båd, hvor I vil opleve ikke kun luksuriøse villaer og lejligheder, men også slumkvarterer og de mennesker der bor der. I besøger en openair Muay Thai skole (kick boksning), en Chedi bygget i burmesisk stil (om mandagen), en lokal grundskole og cykler igennem det grønneste område i Bangkok, med masser af frugttræer, palmer og exotiske planter.

 

Efter denne dejlige oplevelse tager I tilbage til jeres hotel, hvor I ankommer omkring kl. 14.00 og I har derefter tid til at slappe af, indtil I om aftenen tager på en fantastisk street food tur i Yaowarat, Bangkoks chinatown, den mest berømte destination for gadekøkkener og et af favorit spiseområderne blandt de lokale.

På dette tidlige afteneventyr bliver du introduceret til sofistikerede og lækre specialiteter i Bangkoks 200 år gamle Chinatown, der er rig på thai-kinesisk tradition & lækker mad.

 

Under turen besøger i 7 berømte spisesteder og smager på mere end 10 lokale specialiteter, fra gadekøkkener til berømte thai-kinesiske restauranter. Mellem hver smagsoplevelse får I et indblik bag kulissen i dette unikke kvarter, oplever livlige personligheder, lytter til de mindeværdige historier og besøge religiøse og kulturelle vartegn. Efter turen er resten af aftenen til fri disposition.

 

I kan evt blive i området og lave lidt barhopping i det nye hippe bar og cafe område, omkring chinatowns Soi Nana eller vandre på må og få igennem de farverige aftenmarkeder og sidegader, der alle byder på en overflod af spændende kulinariske oplevelser. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

Dag 5; Bangkok – Cooking with Poo and friends, Middag på Sra Bua by KiinKiin (M/F/A)
I dag venter endnu en stor oplevelse. I bliver hentet kl. 07.30 og kørt til Emporium suites, hvorfra dagens kulinariske eventyr starter. Herfra kører I til Klong Toeys ferskmarked og udforsker de mange boder, lære om de forskellige råvarer og ingredienser i Thai madlavning. Herfra tager I til Khun Poo’s madlavningsskole.

 

Khun Saiyuud Diwong, bedre kendt som Poo (kort for “Chompoo” eller rose æble), har levet hele sit liv i Klong Toey, det største slum kvarter i Bangkok. I mange år ernærede Poo, sig med at sælge mad til de lokale, men i slutningen af ​​2007, da prisen på ris i Thailand blev fordoblet, kunne hun ikke længere få det til at løbe rundt. En af Poo’s naboer og kunder var Anji Barker, en australier, der arbejdede for Urban Neighbors of Hope og som havde boet i slummen i mange år, hørte om Poo’s situation og sammen med nogle venner støttede hun Khun Poo, således at hun kunne starte sit eget madlavningskursus.

I ca. 10 år har Khun Poo’s madlavningsskole i Klong Toey, nu budt turister såvel som lokale beboere velkommen og lært dem at lave autentisk Thai mad. Hun er en bemærkelsesværdig rollemodel for succes og positivitet, i et ofte stærkt og komplekst landskab af fattigdom og modgang og har oplært mange af de lokale.

 

Fra sin beskedne begyndelse i det forreste rum af Khun Poo’s hus og uden nogle engelsk færdigheder, er hendes initiativet vokset til en meget succesfuld madlavningskole. Khun Poo og hendes voksende hold af lokale, har siden hen mestret det engelske sprog, og i dag kan de byde velkommen til hold på op til 12 personer, seks dage om ugen. Khun Poo har også fået sig internationale venner, som f.eks Jamie Oliver, som hun har lært at lave autentisk Thai mad og man kan se hende kokkerere sammen med Jamie Oliver på youtube og Jamies Food Channel.

Nu skal I selv prøve kræfter med thailandsk madlavning. Med hjælp og vejledning af kokken, forbereder I forskellige Thai retter. Efter at I har tilberedt et forhåbentligt dejligt og velsmagende måltid, sætter I jer ned og nyder frugten af jeres arbejde.  

Efter en dag rig på oplevelser, bliver I kørt tilbage til jeres hotel, hvor I har tid på egen hånd, til at slappe af og blive frisket op, inden I om aftenen bliver hentet og tager afsted på nye kulinariske eventyr.

 

Aftenens kulinariske oplevelse er en af de store. I bliver hentet på hotellet omkring kl. 18.00 og bliver kørt til Sra Bua of KiinKiin, den eneste thailandske restaurant i verden med en Michelin stjerne. Aftenens 8 retters middag er en sand gourmet oplevelse og I vil opleve Thailands rige kulinariske arv på en af bangkoks bedste restauranter. Konceptet bag Sra Bua af KiinKin er udviklet af Henrik Yde-Andersen fra Kiin Kiin i København.

Chef Chayawee inviterer gæster til at opleve et ekstraordinær kulinarisk overflødighedshorn af velkendte thai ingredienser og traditionelle thailandske retter med en moderne fortolkning, fremstillet ved hjælp af globale madlavningsteknikker. Denne unikke menu er en blanding af ​​forskellige smagsoplevelser fra det traditionelle thailandsk køkken med et moderne twist. Efter en uforglemmelig kulinarisk oplevelse, kan I vælge at udforske bangkoks natteliv på egen hånd eller tage tilbage til hotellet. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

 

NB: Der er dresscode på restauranten. Man bør klæde sig elegant; bukser, skjorte, bluse, top, kjole, nederdel, pæne sko. Shorts, t-shirts, sandaler er ikke tilladt.

Dag 6: Bangkok – historiske Bangrak mad og kultur gåtur & Glowing Bangkok (M/F/A)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kørt til Saphan Taksin BTS station, hvor dagens kulinariske tur igennem Bangrak starter. Dagens kulinariske madeventyr, giver dig mulighed for at blive en thailandsk madekspert på et par timer. Turen kombinere lækre lokale smagsprøver med anderledes sightseeing, det er en lækker og sjov måde at opleve Bangkok på, som en lokal.

 

På turen vil I opleve Mom and Pop madkultur, opleve de lokale thailandske gastronomiske traditioner, krydse floden som en lokal, for at smage den bedste nordøstlige thaimad, støtte lokalsamfundet på en unik og underholdende måde og lære at mestre kunsten at bestille mad fra gadekøkkener. Bangrak kvarteret er berømt blandt bangkokianerne, for sine mange forskellige smagsoplevelser.

Området er en sand smeltedigel, hvor du kan finde thailandske delikatesser fra forskellige regioner og etniske grupper. I vil møde de lokale restaurantsejere, prøve deres generationer gamle opskrifter og besøge fascinerende lokale attraktioner. Undervejs stopper I ved 5 forskellige spisesteder og smager på mere end 12 forskellige lokale specialiteter. Turen ender ved Surasak BTS station omkring kl. 13.00, hvorefter I kan vælge at udforske videre på egen hånd eller blive kørt tilbage til hotellet.

 

Bangkok er en by, der virkelig kommer til live efter mørkets frembrud. Tilbring aftenen med at udforske de pulserende gader og rolige templer med en lokal guide og få et andet perspektiv af hovedstaden. I bliver hentet kl. 16.30 på hotellet og tager med Skytrain eller Tuk Tuk til den centrale mole, hvorfra I fortsætter med longtailbåd op af Chao Phraya floden til Wat Arun templet. Oplev hvordan lysene over Bangkok tændes i huse, bygninger og templer. I står af ved Wat Arun molen og tilbringer lidt tid med at snuse rundt, inden I tager en anden færge til en lokal mole. Her vandre I gennem det lokale marked til Riva Arun, hvor I nyder en kølende cocktail.

 

Herefter fortsætter I til den fremragende Supanniga Tha Tien Restaurant, dejligt beliggende på bredden af ​​Chao Phraya floden, med en fantastisk udsigt over floden og det majestætiske Wat Arun tempel, der glitre i det fjerne. Har skal I nyde en lækker, traditionel thailandsk middag. Efter middagen går I en tur forbi Wat Phos tempelområde, for at nyde skønheden af den glitrende chedi om natten.

Herefter hopper I på en Tuk Tuk og kører igennem byens historiske kvarter til Pak Klong Talad. Et af landets største fersk markeder, som er travlt døgnet rundt med grossister og lokale handlende. Her er myriader af blomster i alle afskygninger og skal du have orkideer med tilbage til Danmark koster de her ingenting iforhold til andre steder.

 

Fortsæt gennem de små gangstier mellem de travle handlende, der dog altid har et smil på læberne. Oplev en overflod af krydderier og grøntsager, hvoraf I vil genkende nogle og andre vil I ikke ane eksisterede. Denne uforglemmelige aftentur slutter omkring kl. 21.30 og I kan vælge at fortsætte på egen hånd eller tage tilbage til hotellet. Overnatning på Silom Serene Boutique Hotel

Dag 7: Bangkok – Chiang Mai (M/F)
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til Bangkok lufthavn, hvorfra I flyver til Chiang Mai. Ved ankomsten bliver I mødt af jeres chauffør, der kører jer til vores favorit hotel i centrum af Chiang Mai, kun minutters gang fra den gamle bydel og nattemarkedet. I skal bo på det super hyggelige, charmerende og nybyggede Le Charcoa, som minder lidt om en gammel kro på mols, med bindingsværk og stensætninger.

Hotellet er bygget af en lokal arkitekt og har kun 19 værelser, hvilket giver det en intim og hjemmelig atmosfære. Hotellet har pool, have, turdesk, cykeludlejning, Wi-Fi, bar, egen bager, cafe og restaurant, som bl.a disker op med grillbøffer og hjemmelavede pizzaer.

le charcoa hotel chiang mai

 

De dejlige lyse værelser har alle moderne fornødenheder, så som aircondition, balkon/terrasse, minibar, tv, kaffe og te faciliteter og bad og toilet. Resten af dagen er til fri disposition.

Chiang Mai er nordthailands størte by og ligger ved breden af Ping floden. Chiang Mai er et udstillingsvindue for nordthailands fascinerende kulturelle identitet, der omfatter forskellige dialekter, bjergstammer, et fantastisk cuisine, boder med lækker streetfood, livlige festivaler, klassiske danse. særpræget arkitektur, historisk ruiner og smukke templer, så som Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh og Wat Phan Tao

 

Besøg spændende kunsthåndværkersteder og butikker med keramik, sølvtøj, lakerede varer, skulpturer, træudskæringer og silkeprodukter på San kamphaeng Road. Chiang Mai er også velsignet med en fantastisk uberørt natur, bestående af bjerge, national parker, vandfald, floder og enda en strand ved Huay Tung Tao Reservoiret.

I kan også udforske den gamle bydel med smuldrende bymure, porte, voldgrav og eklektiske markeder, så som morgenmarkedet Warorot, det berømte nattemarked og den trendy Nimmanhaemin Road. Overnatning på Le Charcoa

Dag 8: Chiang Mai – Vespa tur i oplandet – aften foodtur med scooter (M/F/A)
I blive hentet på hoteller omkring kl 08.00 af en rutineret guide på Vespa og forlader storbyens stress og jag ad utroligt smukke bjergveje, der snor sig igennem det fantastiske skovklædte højland, der omgiver byen. I kører igennem den ikoniske Tha Phae byport og forlader byen for at opleve skønheden og kulturen i det nordthailandske landskab. Selve kørerturen er et højdpunkt i sig selv og under turen har I en fantastisk udsigt fra bagsædet af jeres Vespa, over smukke landskaber, marker, landsbyer og bjerge.

 

I stopper undervejs for at smage på lokale frugter og kommer til en traditionelt thailandske farm, hvor I skal opleve deres ældgamle landbrugsteknikker.

Dybt inde i skoven møder I en flok elefanter i et fredeligt elefantreservat, inden I spiser en velsmagende lokal frokost, i en frodig tropiske blomsterhaver, der drives af The Royal Project, der støtter thailandske etniske minoriteter.

Efter frokost fortsætter I jeres eventyr, igennem smukke landområder til en idyllisk bakketop, hvor vi I kan beundre en Buddha statue og nyde den fantastisk panoramaudsigt over byen og bjergene. I er tilbage på jeres hotel omkring kl 16.00.

 

Omkring kl 18.00 bliver I hentet på hoteller af jeres guide på motorcykel og tager afsted på aftenens madeventyr. I kommer til at opleve specielt udvalgte lokale restauranter og kvarterer, der ligger langt væk fra de normale turiststeder og som kun de lokale kender og frekventerer, på grund af deres gode mad og atmosfære og ikke på grund af at de er nævnt på tripadvisor eller i en guidebog.

Bag på en motorcykel, bliver I sikkert fragtet rundt af jeres professionale motorcykelguider og kan uden bekymring opleve den magiske atmosfære i Chiang Mai om aftenen. Forestil jer denne smukke historiske by oplyst imod den mørke nattehimmel og hvor spændende det vil være at udforske de små gader og ukendte gyder bag på en motorcykel.

 

Chiang Mais lokale madscene om aftenen er meget forskellige fra den om dagen. Kun lokale madeksperter som os, kender de bedste spisesteder og restauranter, hvor du virkeligt kan opleve det ægte traditionelle nordthailandske køkkens delikatesser, thailandske-kinesiske retter med et lokalt twist, det moderne thailandske køkken og thailandske artisan øl (craft beer).

Under turen vil I opleve et blandet udvalg af spisesteder, hvilket giver jer mulighed for at prøve forskellige af de lokales favorit retter og cuisiner, så som nordthailandske pølser, chilipastaer, friske grøntsager, svinekød med sprød kant, ris og special sovs og Thai BBQ Hot Pot. Imellem de forskellige madsteder, laver vi lidt sightseeing, for at give jeres maver tid til at fordøje og har plads til de næste stop. Overnatning på Le Charcoa

 

Dag 9: Chiang Mai – Tuk Tuk eventyr – Khantoke middag og kulturelt show (M/F/A)  
I bliver hentet på hotellet og kørt til jeres samlingspunkt i Mae Wang dalen. Efter en kort introduktion, begynder jeres kørselstræning. Har I ikke lyst til at prøve kræfter med at køre en Tuk Tuk, får I en chauffør. En Tuk Tuk er ikke svær at køre og så snart alle føler sig trygge bag rattet, tager I afsted ud på de små snoede landeveje, igennem landområder og lokale landsbyer og tempelområder. Guiden kører I den foreste Tuk Tuk og der laves masser af stop undervejs, så I kan få et godt indblik af det lokale liv på landet.

 

Efter nogle timer på vejen, ankommer I til et elefant fristed og efter en introduktion, kan I hjælpe mahoutterne (elefantførerne) med at fodre elefanterne. Herefter spiser I en lokal frokost og går med mahoutterne og deres elefanter ned til floden, hvor I kan hjælpe med at vaske og bade elefanterne. En fantastisk oplevelse for både gæster og elefanter.

Efter denne fantastisk interaktion med den asiatiske elefant, fortsættei I eventyret på bambusflåder, som I stille og roligt flyder ned af floden på. Tilbage på landjorden igen, fortsætter I jeres Tuk Tuk kørsel og efter en times tid er I tilbage ved jeres udgangspunkt. Herfra bliver I kørt tilbage til jeres hotel I Chiang Mai, hvor I ankommer omkring kl. 18.00.

 

Om aftenen skal I opleve en traditionel Khantoke middag. Khantoke er navnet på de runde bakker, hvorpå de traditionelle nordthailandske retter serveres og under middagen vil I opleve et kulturelt danseshow, der præsentere den traditionelle nordthailandske Lanna kultur. Denne har udviklet sig gennem århundreder, og meget af det, I vil være vidne til her, er tidløst.

Mange af danserne blev skabt igennem de sidste 150 år, den seneste i 1957, men de har alle deres oprindelse i lokale traditionelle danse, der er meget ældre. Efter middagen og showet bliver I kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Le Charcoa

 

Dag 10: Chiang Mai – Smag på nordthailand, den gamle by og Chiang Mai night discovery (M/F/A)
Kongeriget Lanna blev grundladt for ca. 700 år siden. Siden da er madkulturen langsomt blevet udviklet til det, der i dag kaldes det nordthailandske køkken. På denne 4 timers kulturvandring igennem den gamle bydel Chiang Mai, vil I ikke kun opleve Chiang Mai historiske og arkitektoniske charme, men også dykke ned i dens gastronomiske skattekiste.

På denne ikke-så-typiske tur, starter I med at vandre igennem den gamle bydels charmerende markeder, hvor I kan opleve alle de eksotiske ingredienser og krydderier, der bruges i den nordthailandske madlavning. I smager på forskellige nordthailandske specialiteter, tilberedt af nogle af de bedste lokale kokke i byen, såsom nordthailandsk pølse, karry nudler og chili dips.

 

Undervejs kommer I også forbi nogle storslåede templer, hvor I måske får chancen for at chatte med buddhistiske munke og lære om buddhismen generelt og i dagligdagen i særdeleshed.

Under turen besøger I 6 forskellige spisesteder og smager på mere end 10 forskellige nordthailandske specialiteter og I slutter af med eftermiddagste og traditionel thailandsk dessert, inden I tager tilbage til jeres hotel, hvor I er omkring kl. 14.00.

 

I bliver hentet kl. 17.00 og tager afsted for at nyde en aften i byen og opleve de åndelige traditioner og den rige kulturarv, der gør Chiang Mai så speciel. I starter med at besøg et lokalt tempel ved solnedgang. Se på imens munkene samles til aftenbøn og slut jer til de lokale der tænder røgelse og stearinlys, i håb om at det bringer dem held og lykke.

Efter denne uforglemmelige oplevelse er det tid til middag. I tager igennem de belyste bygader til 137 Pillars House, en af Chiang Mai’s bedste restauranter. Her kommer I ind i en utrolig gårdhave, der er inspireret af gamle kinesiske boliger. I disse atmosfæriske omgivelser kan I nyde en middag med udsøgte retter fra det thailandske køkken.

 

Efter en uforglemmelig middage, slutter I aftenen af med en tur på det berømte Warorot marked. Det hektiske og sansebombarderende marked er travlt fra tidlig morgen til sen aften og er et vigtigt samlingspunkt i det lokale liv. Udforske markedet, der bugner af boder med mad, krydderier, grøntsager, frugter, blomster og meget andet og nyd den livlige atmosfære. Prøve thailandske desserter fra en populær gadesælger, der giver en sød afslutning på en fortryllende aften. Overnatning på Le Charcoa

Dag 11: Chiang Mai – madlavnings kursus – middagscruise (M/F/A)
I bliver hentet kl. 09.00 og tager afsted for at lære om hemmelighederne bag thailands berømte retter på Pantawan Cooking School, som ligger syd for byens centrum i et traditionelt teaktræshus. Her mødes I med den lokale kok og efter en kort introduktion til dagens program, kører I ud til et nærliggende marked.

 

Det farverige og livlige marked, har en overflod af boder, der bugner af eksotiske urter og krydderier. I lærer mere om de forskellige krydderier og urter og om deres anvendelser og under besøget introducerer kokken jer til lokale leverandører og forklarer om thailands madkultur.

Bevæbnet med et grundlæggende kendskab til det thailandske køkken og dets ingredienser, vender I tilbage til Pantawan Cooking School og begynde at lave mad. Der bliver hakket grøntsager, tilberedt krydrede saucer og lækre thairetter. Gennem hele kurset vil kokken dele ud af sin store viden og tilbyde tip til hvordan I kan forberede de samme retter derhjemme.

 

Efter en sjov og lærerig madlavnings lektion, sætter I jer til bords og nyder den delikate og komplekse smag af hjemmelavede thairetter og frugten af jeres anstrengelser. I vender tilbage til hotellet med fuld mave og en bedre forståelse af Chiang Mai’s madkultur. I er tilbage på hotellet omkring kl. 14.00 og kan slappe af indtil I om aftenen skal på et dejligt dinner cruise på Mae Ping floden. Her kan I nyde en lækker thailandsk middag og den romantiske magi af Chiang Mai om aftenen, imens i langsomt sejler ned af floden. Overnatning på Le Charcoa

Dag 12: Chiang Mai – cykeltur (M/F)
Den nordlige hovedastad Chiang Mai, også kendt som ¨Rose of the North¨, har bevaret sin tilokkende charme og tiltrækningskraft, den har haft på rejsende i århundreder. Under dagens cykeltur vil I lære mere om chiang mais rige kultur og historie.

I cykler ad stille og rolige landeveje og passerer den historiske Wiang Kum Kam, der blev grundlagt i 1286 af Kong Mengrai. Det var hovedstaden i Lanna-imperiet over en periode på kun 10 år. I besøger templet og ruinerne, der går århundreder tilbage.

 

Næste stop er ved et lokalt tempel, hvor jeres guide fortæller om templet og om buddhisme generelt. Dernæst besøger I McKean rehabiliteringscenter, en tidligere spedalsk koloni, totalt afskåret fra omverdenen, men nu om dage er det et rehabiliteringscenter for mennesker med mange slags fysiske handicap.

I fortsætter jeres cykeltur og stopper ved en folkeskole, hvoraf de fleste studerende kommer fra områdets bjergstammer. Det gamle Lanna rige producerede noget af de fineste keramik, der nogensinde er blevet lavet og den nordlige region er stadig det største centrum for thailands keramikindustri. På et lille værksted ser I hvordan håndværkerne fremstille forskellige former for keramik ved håndkraft.

 

I cykler videre langs Ping floden, alt imens I indånder den lokale atmosfære, der gør Chiang Mai området så specielt. I stopper ved et lokalt bageri, hvor I kan nyde en lækker sød bolle, imens I ser dem fremstille mange andre forskellige produkter. I cykler videre til et lokalt marked, hvor I får mulighed for at smage på nogle af de eksotiske frugter og lokale snacks.

Under jeres cykeltur stopper I hver time for et kort hvile og en drikkepause. Halvvejs igennem turen spiser I et typisk nordthailandsk måltid, Khao Soy Kai (kylling i karry nudelsuppe) på en lokal restaurant.

 

På denne spændende og sjove cykeltur oplever I de ukendte steder i Chiang Mai, hvor de gamle traditioner fortsætter med at leve videre. I er tilbage på jeres hotel omkring kl 13.00 og har resten af dagen til fri disposition. Overnatning på Le Charcoa

Dag 13: Chiang Mai
I løbet af dagen, bliver I hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem via Bangkok.

Efter en spændende og oplevelsesrig rundrejse, kan man have brug for at slappe af ved en dejlig strand og fordøje de mange oplevelser og indtryk. Vi har masser af gode tilbud på badeferie ved de bedste strande i Thailand, hvor I kan slappe af, fordøje alle de fantastiske oplevelser, nyde livet og hinanden. 

Hotelliste:
Bangkok: Silom Serene Boutique Hotel 
Chiang Mai: Le Charcoa Hotel

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.07.19 – 01.12.20
Pr person i delt dobbeltværelse                     fra dkk 23695,-
Enkeltværelses tillæg                                         dkk 3195,-

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Bangkok – Chiang Mai r/t
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Privat transfer fra Bangkok lufthavn til hotellet
 • 6 nætter på Silom Serene Boutique Hotel i deluxe værelse med morgenmad
 • Privat transfer fra hotellet til Bangkok lufthavn
 • Privat transfer fra Chiang Mai lufthavn til hotellet
 • 6 nætter på Le Charcoa i superior værelse med morgenmad
 • Privat transfer fra hotellet til Chiang Mai lufthavn
 • 13 dages gourmet rundrejse med transfers, transport, ture, udflugter og entreer, som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)

 Prisen Inkluderer ikke:

 • Andre måltider end dem nævnt i programmet
 • Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
 • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.

 Bemærkninger:

 • Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
 • Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne.
 • Priserne er med forbehold for ændringer i tilfælde af prisstigninger i moms, brændstof eller lokale skatter.
 • Alle deltagere er fuldt forsikrede under Tuk Tuk turen. Kvaliteten og sikkerheden er i top. Turen er unikt i Thailand og man skal medbringe sit internationale kørekort.
 • Tuk Tuk træningen foregår på privat lukket område og ingen får tillades til at køre før instruktørene er tilfreds med deltagernes færdigheder.
 • Selve kørslen foregår på småveje og I bakkerne omkring Chiang Mai

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It