Zanzibar – 7 dage på paradisøen

Efter en bestigning af Kilimanjaro eller en safari på savannen er Zanzibar det helt rigtige sted at afslutte sin ferie. Øen er kendt for sine hvide bounty-strande med palmer og azurblå hav, men øen byder på meget andet end bare badeferie.

Slap af under palmernes skygge på den smukke rolige Matemwe Beach.

Slap af under palmernes skygge på den smukke rolige Matemwe Beach.

Zanzibar var tidligere handelscentrum mellem Afrika, Asien og Arabien, hvor slavehandel spillede en stor rolle, og det har gjort Zanzibar til en farverig smeltedigel af arabisk og afrikansk kultur, der leder tankerne hen på Tusind og én nats eventyr.

 • Slap af i palmerne skygge på de kridhvide sandstrande
 • Fabelagtig mad på det livlige Forodhani Market
 • Gå på opdagelse i historiske Stone Town kendt for de udskårne trædøre
 • Farverige koralrev, der venter på at blive udforsket
 • Besøg en af Zanzibars mange krydderiplantager
Lokal dreng, der fisker ved havnefronten i Stone Town.

Lokal dreng, der fisker ved havnefronten i Stone Town.

Start med et par dage i Stone Town, hvor du kan lade dig fare vild i de små, snørklede gader, blive klogere på Stone Towns interessante historie eller smage en Zanzibar-pizza og andre delikatesser på det lokale fiskemarked, Forodhani Market.

Herefter kalder de kridhvide strande, hvor den står på afslapning og forkælelse i palmerne skygge. Tag på en sejltur i de traditionelle dhow-både og se solen gå ned bag det dybblå hav, eller tag på opdagelse under overfladen, hvor farverige koral-rev tilbyder verdensklasses dykning. Du kan også tage på en guidet tur til en af Zanzibars krydderiplantager, der i dag beskæftiger en stor del af befolkningen.

Nedenstående tilbud er basseret på 2 overnatninger i Stone Town efterfulgt af 5 dage på en af Zanzibars fantastiske kridhvide strande, men det er blot én af mange muligheder – vi kan skræddersy din ferie på Zanzibar, så den passer til lige præcis dét, du drømmer om.

Rejsefakta


Tur navn: Zanzibar – 7 dage på paradisøen
Type: Afslapning og kultur
Rejselængde: 7 dage
Afgange og priser:* 

 • Fra DKK 5.270,- for 7 dage / 6 nætter
 • Inkl. fly fra Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar og Zanzibar – Dar Es Salam/Nairobi
  • Pris inkl. fly fra Danmark er fra DKK 12.360,-
 • Sæson: Vejret på Zanzibar er godt det meste af året, dog med undtagelse af marts og april, hvor der typisk falder en del regn.

Dag til dag program


Palmestrande med kridhvidt sand er den perfekte afslutning på din ferie.

Palmestrande med kridhvidt sand er den perfekte afslutning på din ferie.

Dag 1: Ankomst Zanzibar – Stone Town
Du bliver afhentet i lufthavnen og bragt til dit hyggelige hotel i hjertet af pulserende Stone Town. Gå på opdagelse i de små snævre gade, nyd en øl med udsigt ud over det smukke hav og smag på de lokale delikatesser på det kaotiske og charmerende fish market, Forodhani Market.

Dag 2: Ankomst Zanzibar – Stone Town
Morgenmad på hotellet, og så er det tid til at gå på opdagelse i Stone Town. Tag en guided byvandring (tilkøb 35 USD) og lær mere om Zanzibars farverige historie, hvor Zanzibar var handelscentrum mellem Afrika, Arabien og Asien, hvor særligt slavehandel spillede en stor rolle. Der vil også være tid til at tage på en udflugt til Zanzibars berømte krydderiplantager (50 USD for en halv dag inkl. frokost), hvor du får lov til at se, dufte og smage på mange af Zanzibars krydderier. Nyd en ‘sun-downer‘, og se solen gå ned over det azurblå hav fra en af byens mange restauranter (tagterassen på Africa House kan varmt anbefales). Aftenen kan afsluttes på en af Stone Towns mange hyggelige restauranter eller endnu et besøg på Forodhani Market, hvor du kan smage på nogle af de lokale delikatesser.

Dag 3-6: Tropeparadis ved stranden 
Morgenmad på hotellet i Stone Town, inden turen går mod de palmefyldte, kridhvide sandstrande. Her står den på sol, azurblåt hav og ren afslapning. Vi anbefaler det hyggelige lodge, Matemwe Beach Village, der ligger på en af Zanzibars bedste strande på den nordøstlige kyst. Hotellet ligger for sig selv lige ud til den skønne strand. Her kan I nyde det bløde, kridhvide sand og det azurblå hav, og måske dykke ned under overfladen på en snorkel- eller dykkertur. Der er morgenmad og aftensmad inkluderet under hele opholdet på Matemwe Beach Village.

Dag 7: Matemwe beach og hjemrejse 
Du har det meste af dagen til rådighed, inden turen går tilbage til Danmark, så det handler om at suge de sidste solstråler til sig. Du bestemmer selv, om du vil brugen dagen ved stranden eller tilbage i Stone Town. Om eftermiddagen går turen til lufthavnen, hvor du flyver til Dar Es Salaam eller Nairobi, og derfra videre til Danmark.

Overnatning


Dejlige Matemwe Beach Village ligger lige ud til stranden.

Dejlige Matemwe Beach Village ligger lige ud til stranden.

Matemwe Beach Village  
Vi anbefaler det hyggelige lodge, Matemwe Beach Village, der ligger for sig selv lige ud til den skønne strand, og det er alt andet end overrendt – her får du paradis for dig selv. Der er en afslappet stemning på hotellet, hyggelig atmosfære og personlig service. Der er naturligvis også en pool, og i restauranten serveres lækker morgenmad med udsigt ud over havet.

Lige ud for hotellet ligger den berømte Mnemba Atol med smukke koraler, og hotellet har da også egen dykkerskole, hvis I vil opleve verden under havets overflade. Fra hotellet kan der arrangeres udflugter til nogle af øens krydderiplantager og transfer til Stone Town. Se mere på www.matemwebeach.com.

dhow-palace-zanzibar-3

Det hyggelige Dhow Palace er centralt beliggende i Stone Town og er indrettet i traditionel stil.

Dhow Palace – Stone Town  
Et af vores foretrukne hoteller i Stone Town. Hyggeligt, lille, autentisk hotel centralt beliggende i Stone Town. Bygningen tilhørte oprindeligt en rig købmand, Sheik Bin Mujbia, og emmer af storhed og ekstravagance fra de 3 århundreder, at Dhow Palace var ejet af den rige købmandsfamile. Værelserne er alle indrettede i traditionel stil med møbler og kunst i orientalsk og østafrikansk stil, og den lille restaurant serverer en lækker en morgenmad. Der er en skøn tagterasse med en flot udsigt ud over Stone Town, og der er også en lille pool, hvor du kan køle af efter en dag i byens små gader.

Skulle du have andre ønsker til hoteller, kan vi naturligvis også arrangere det – bare giv os et kald.

Udflugter


Duft, føl og smag på Zanzibars mange krydderier og frugter på en spicetour.

Duft, føl og smag på Zanzibars mange krydderier og frugter på en spicetour.

 • Byrundtur Stone Town: Tag på en halv dagsudflugt til en af Zanzibars mange krydderiplantager. Siden det 17. århundrede har handel med særligt nelliker, kardemomme, muscat, kanel og vanilie været en stor del af Zanzibars økonomi, og den dag i dag er disse plantager stadig vigtige for øen. En guide tager dig ud gennem plantagerne, hvor du får lov til at smage, dufte og røre ved de mange planter. Du får selvfølgelig også mulighed for at købe krydderier. Frokost er inkluderet. USD $ 50,- per person.
 • Byrundtur Stone Town: Tag på en guided byrundtur og bliv klogere på Zanzibars historie og kultur. Stone Town er centrum for øens vilde historie, der bærer præg af portugisisk, arabisk, omansk, engelsk og persisk historie og som involverer storhandel med slaver og elfenben. På denne tur kommer du tæt på de historiske bygninger og mærker historiens farverige vingesus, hvor du nok ikke kommer uden om legender som Dr. Liwingston og Freddy Mercury. Turen tager cirka 3 timer og koster USD $ 35,-.
 • Sejltur i Dhow: Du kommer ikke til Zanzibar, uden at stifte bekendtskab med den særegne båd, Dhow. De lokale har brugt denne bådtybe i århundrede og bruge stadig i dag til fiskeri og transport. Der er flere muligheder; en solnedgangstur, hvor du kan slappe af på dækket og nyde udsigten, mens solen dykker ned i horisonten. Eller tag på en halvdagstur, hvor der også er tid til en dukkert i det indbydende vand. Turene varer fra 2 timer og koster fra USD $ 35,-.

*Prisen inkluderer:


 • Transfers til Zanzibar lufthavn t/r
 • 2 nætter i Stone Town inkl. morgenmad
 • 4 nætter på Matemwe Beach Village (eller tilsvarenden) inkl morgenmad og aftensmad
 • Transfer mellem Stone Town og Matemwe Beach

Ikke inkluderet:

 • Flybillet Købenahvn/Billund – Tanzania t/r
 • Forsikringer
 • Tillæg for enkeltværelse (afhænger af indkvartering)

Bestil rejsen


10 Dage – Kilimanjaro Bestigning ad Macharme ruten

11 Dage – Kilimanjaro bestigning ad Machame-ruten

10 Dage – Kilimanjaro Bestigning ad Lemosho ruten

11 Dage – Kilimanjaro bestigning ad Lemosho-ruten

Safari - 5 dage: Serengeti, Ngorongoro & Tarangire

Safari – 4 dage: Serengeti, Ngorongoro & Tarangire

Safari - 3 dage: Ngorongoro & Tarangire / Lake Manyara

Safari – 3 dage: Ngorongoro & Tarangire / Lake Manyara

 

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It