8 Dage – Vandring i de Julianske Alper

Med grænser op til Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien ligger dette lille smørhul med noget af Europas smukkeste natur. Slovenien byder på dramatiske bjerge, gennemskåret af floder med krystal klart vand. Undervejs oplever vi små landsbyer med masser af slavisk charme og gæstfrihed.

Vandring i Slovenien

Vandring i Slovenien

Vi har base ved søen Bled, der netop er kåret som en af verdens smukkeste søer, og var tidligere sommerresidens for den Jugoslaviske kongefamilie
og Tito.

Højdepunkter: Vandring i Karavanka bjergene, Triglav Nationalpark, sejltur på Bled søen, Bled, frokost i Tito´s Vila Bled & Bled Castle.

Rejsefakta


Tur navn: Vandring i de Julianske Alper
Type: Vandretur med dansk rejseleder og erfarne lokalguider
Sværhedsgrad: Turen kræver rimelig kondition, da vi vandrer i bjergene og terrænet er kuperet. Du bærer selv dagstursrygsæk og vand på dagsturene. Vi har mulighed for at dele gruppen op på dele af turen, og tilpasse niveauet i gruppen. Guiderne har ansvaret for sikkerheden i gruppen og forholder sig ret til at lave ændringer, hvis det er hensigtsmæssigt.
Rejselængde: 8 Dage
Afgange og priser:*

 • Pris: fra kr. 8.980,- (laves i øjeblikket kun som privat tur v/min 8 personer)
 • Tillæg for enkeltværelse: dkk 650,00

Dag til dag program


Dag 1: Fly København – Ljubljana.
Direkte fly fra København til Ljubljana. Indkvartering i Bled med sin smukke sø og udsigt til Sloveniens højeste bjerg. Velkomst og vandring om Lake Bled. Slovensk BBQ og velkomst middag i bjerghytte.

Dag 2: Vandring – Baronens tunnel og Karavanke bjergene
De betagende Karavanke bjerge danner en naturlig grænse mellem Slovenien og Østrig. Vi vandrer på ydersiden af Begunjscica, et smukt bjerg, hvor vi passerer flere alpine hængebroer, inden vi går op til Prevala bjerghytte. Vandring gennem vilde enge, frodig skov og smuk alpin flora inden dagen slutter ved Grand Kamen (Castle Rock) en borg fra the 12. århundrede gemt i en dal for foden af Karavanke bjergene.
Dagens vandring: ca. 5 til 6 timer. Højde difference: 350-600 meter

Dag 3 & 4: Vandring – Triglav National Park
Triglav National Park er et område med ufattelig skønhed og de næste dage bevæger vi os dybt ind i parken mod Lake Bohinj – den største gletsjer sø i Slovenien. Vi tager kabelbanen til toppen af Vogel og er nu højt oppe I bjergene, hvor fra vi en imponerende udsigt over Lake Bohinj, De Julianske Alper og Mount Triglav, der er Sloveniens højeste bjerg. Disse omgivelser danner ramme for den første dags vandring, hvor vi stort set vil have stierne for os selv.

Vi overnatter i Komna bjerg hytte, med en af parkens bedste udsigter. Bjergstierne på dag 2 tager os til dalen med de syv søer – der alle har deres helt specielle farve, og omkranses af dramatiske bjergtoppe. Stisystemerne i De Julianske Alper byder på mange forskellige og unikke indtryk.
Dagens vandring: ca. 5 timer om dagen. Højde/distance: 500m/14 km

Dag 5: Tid på egen hånd
Fridag. Rejselederne er behjælpelig med ekstra aktiviteter og ture. Eksempelvis: Ljubljana den slovenske hovedstad, Postojna grotterne, wellness m.m.

Dag 6: Vandring – Martuljak vandfaldet
Dagens vandring finder sted i et område gemt væk i Martuljak bjergene. Vi starter i den lille landsby Gozd Martuljek, hvor vi bliver belønnet med en storslået udsigt til Spik bjergkæden, en af de smukkeste i De Julianske Alper. Mount Spik er 2.472m og er kendt som Sloveniens Matterhorn, og med sin pyramide lignende spids dominerer den Martuljek bjergkæden.

På vej ud af dalen følger vi en skovsti gennem Martuljek kløften, hvor vi følger strømmen til det nedre vandfald, der kaster kaskader af vand ned i dalen. Stien snor sig vej gennem skoven til vi kommer til vores frokost stop, hvor der venter endnu en skøn udsigt. Lipovceva hytten har en smuk beliggenhed og er kendt for sit grønne køkken og dejlige hjemmelavede suppe.

Efter frokost forsætter vi op til det imponerende højere vandfald og passere undervejs et monument tilegnet slovenske klatrer. Alt i alt en god dag uanset vejrforhold, der byder på kløfter, vandfald og skønne udsigter til Mount Spik og Martujek bjergene.
Dagens vandring: ca. 5 timer. Højde/distance: 500m/14km

Dag 7: Vandring – Pokljuka Plateauet
Det smukke skovområdet Pokljuka ligger i 1300 meters højde bag Bled og giver et godt indblik i traditionel alpin livsstil i Slovenien. Området er stort set ubeboet og byder på vildnis, alpine køer, græsgange, hyrde hytter, skovstier og nogle skønne åbne vidder med udsigt til de omkringliggende bjergtoppe. Tiden står stille i Pokljuka og giver fauna, flora og fugle gode betingelser for at trives på dette høj plateau. Området byder på et stort netværk af vandrestier og ruten kan tilpasses gruppens form. Afskedsmiddag i Bled.

Dag 8: Fly Ljubljana – København
Det er tid til at rejse tilbage til Danmark efter en uge med masser af oplevelser. Transfer til lufthavnen og hjemrejse. Efter 2 timers direkte flyvning er vi tilbage i København.

Overnatninger:

I Bled bor vi på det gode 3 stjernede Hotel Jelovica der ligger ud til Rikli Park og Lake Bled. Alle værelser er med eget bad/toilet, wi-fi, telefon, tv. På hotellet er der lille indendørs swimmingpool, og wellness afdeling. Saunaer kan benyttes mod betaling. Morgenmaden er buffet.

I Triglav Nationalpark bor vi i Komna bjerghytte med smuk udsigt over Lake Bohinj. I bjerghytten er det fællesrum med ca. 4 personer i hver. Fælles bad/toilet på gangen. Sengetøj er inkluderet.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København – Ljubljana t/r med Adria Airways på økonomiklasse
 • Lufthavnsafgifter
 • Lufthavn transfers
 • 6 nætter i dobbeltværelse på Hotel Jelovica inkl. morgenmad (eget bad/toilet)
 • 1 nat i Komna bjerghytte inkl. fuld forplejning
 • Velkomstmiddag i bjerghytte
 • Frokost i Vila Bled (Titos sommerresidens)
 • Program som beskrevet Lokal bjergguide Culture Adventure guide
 • Dansk rejseleder
 • Udvidet ansvarsforsikring
 • Bidrag til rejsegarantifonden medlem reg. 2025

Bestil rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It