Titicaca-søen, Colca-kløften & Arequipa – forlængelse til Shaman-rundrejsen – 6 dage

På denne forlængelse til vor Shaman-rundrejse, vil du opleve én af verdens største og mest fascinerende bjergsøer, Titicaca-søen, med sine sivøer og Uros-indianere, Colca-kløften med sine majestætiske kondorer, og Arequipa med Santa Catalina-klostret og omkranset af adskillige kegleformede vulkaner, gør den til Peru’s måske smukkeste by.

Uros-indianere på Titicaca-søen

Uros-indianere på Titicaca-søen

 

 

Turen starter med bus fra Cuzco over højsletten, Altoplano, til Puno ved Titicaca-søen. Her er der arrangeret en heldagstur ud til Uros- og Taquile-øerne.
Turen fortsætter til den dramatiske Colca-kløft, som er én af verdens dybeste kløfter og hjemsted for hundredevis af kondorer, som vi vil stifte tæt bekendtskab med i egen øjenhøjde. Turen slutter i byen Arequipa, som med sit kloster og omkransende kegleformede vulkaner, gør den til Peru’s måske smukkest beliggende by.

Vi bor på turistklasse-hoteller, alle valgt for deres hygge, atmosfære, beliggenhed og gode service.

REJSEFAKTA


Tur navn: 6 dages forlængelse til Titicaca-søen, Colca-kløften & Arequipa (forlængelse til Shaman-rundrejsen)
Rute: Cuzco – Puno/Titicaca-søen – sivøerne – Colca-kløften – Arequipa – Lima – København
Højdepunkter: Siv-øerne, Taquile-øen, Titicaca-søen, Colca-kløften, kondorer, Arequipa, Santa Catalina-klostret, vulkaner, højslette, indianere
Rejselængde: 6 dage
Afgang: 7. april 2017

 • Dato………………………………………………………..7. – 12. april 2017 
 • Pr person i delt dobbeltværelse……………Kr.  6.690,-
 • Enkeltværelsestillæg………………………………Kr.     990,-

DAG TIL DAG PROGRAM


Dag 1: Cuzco, Titicaca-søen (M, F)
Efter morgenmaden er der afgang til busterminalen, hvor minibussen holder og venter, som skal transportere dig til Titicaca-søen, nærmere bestemt byen Puno.

Turen er en heldags-tur og tager ca. 10 timer.
Der gøres dog flere stop undervejs på den smukke højslette ”Altoplano”.
Vi besøger undervejs Andahuaylillas, Racqui og Pucara.

Andahuaylillas (3198 m over havets overflade.) – Oprindelig Antawaylla eller “kobbermarken” – er en lille landsby velsignet med et godt klima, og med en afslappet befolkning, og  ligger 39 km syd for Cuzco. Landsby-kirken i Andahuaylillas, bygget af jesuitter i slutningen af 16. årh., er en simpel konstruktion lavet af tykke mudder-murstens-vægge, almindelig i koloniale bygninger, og har en relativt beskeden struktur: et enkelt skib med et klokketårn, og en facade med to solide stensøjler, som skiller sig ud mod de andre omkring hovedindgangen.
Andahuaylillas’ kirke blev grundlagt i 1580. Facaden er ganske enkel, hvilket gir en kontrast til den ekspressive rigdom af Vicekongens barok-kunst, som man finder indenfor (gyldne altre, vægmalerier, malerier og polykrome lofter).
Hvis Ærkeenglen Michael, havde båret en poncho og en Andes chullo hue, ville han utvivlsomt have underskrevet hans værker på væggene i kirken. Faktisk har de fantastiske vægmalerier, som beklæder hvælvingerne i dette lille kapel blot 39 km fra Cuzco, givet anledning til sit øgenavn, Andesbjergenes Sixtinske Kapel.

Raqchi er en af ​​de mest bemærkelsesværdige arkæologiske komplekser i Cuzco-regionen. Det arkæologiske sted omfatter en stor samling af konstruktioner, såsom templet, colcas, kasernen, inkaens badeværelse, den fire kilometer lange mur, der omkranser det meste af dette arkæologiske sted og den lokale landsby. Denne arkitektur repræsenterer betydningen af ​​Raqchi som base for inkaernes militære ekspansion mod Titicaca-søen.

Pucara (3860 m. over havets overflade) ligger 107 km nord for byen Puno. Pucara er berømt for sin keramik, især den velkendte “Toritos de Pucara” (Pucara’s små tyre). “Museo Litico de Pucara” (Pucara sten-museum), viser et godt lille udvalg af antropomorfiske monolitter, zoomorfiske skulpturer, keramik og andre objekter fra Pucara pre-inkakulturen. Også dens kirke beliggende på det centrale torv, er også et besøg værd.

Ved ankomst til busterminalen i Puno, mødes du af vor lokale guide, og køres til dit hotel.

Dag 2: Titicaca-søen (M, F)
Heldagsudflugt til Uros & Taquile-øerne.

Afgang efter morgenmaden og afsted til Uros Island. Fiskere og fangere bebor de flydende Uros-øer. Beboerne bruger ”kattehaler”, en type siv, som vokser i søen, for at skabe de betingelser, der sikrer øerne holder sig oven vande. De kraftige rødder, som planterne udvikler, støtter og stabiliserer øen. Tagene er vandtætte og husene er meget fugtige, på grund af det omgivende vand. Vi får oplevelsen af her, at gå på gyngende grund, bogstavelig talt. De lokale, lidt sky, indianere, taler quechua og aymara.

Der vil blive serveret frokost undervejs.

Uros-Indians-in-Lake-Titicaca

 

 

 

 

 

 

Herefter fortsætter vi til Taquile-øen. Der er en kooperativ butik på den lokale plads, der sælger lokalt producerede uld-produkter, som dog ikke er helt billige, men er af ​​meget fin kvalitet. Taquile-øen er berømt for sit håndværk, især for sine meget smukke tekstiler. Øen er forholdsvis smal – ca. 1 km bred, men op til 6 – 7 km lang. Besøget kan være lidt anstrengende på grund af de 533 stentrappetrin, som skal forceres for at komme op til landsbyen, og på grund af højden (4.000 meter over havets overflade). På Taquile er der talrige pre-inka og Inka-ruiner samt Inka-terrasser.

Vi sejler herefter retur til Puno, og kører til vort hotel. Overnatning i Puno.

 Taquile

 

 

 

 

 

Dag 3: Colca Canyon (M, F)
I dag kører vi med bus til Colca Canyon. Turen tager normalt ca. 5 timer.
Denne kløft er mere end dobbelt så dyb som USA’s Grand Canyon.
Du ankommer til byen Chivay i Colca Canyon, hvor du bliver mødt af vor lokale guide og kørt til dit hotel.
Resten af dagen på egen hånd til at slappe af eller gå en tur og nyde den lokale atmosfære.

Overnatning på hotel i Colca Canyon.

Colca Canyon

 

 

 

 

 

 

Dag 4: Colca Canyon & Arequipa (M, F)
Tidlig afgang ved 06:30-tiden mod bjergpasset ”Cruz del Cóndor”, hvor vi vil observere den gigantiske og fascinerende kløft, og se de majestætiske Condorer i øjenhøjde. Den bedste tid at se disse, er bla. om morgenen, når de er på jagt. Deres store vingefang på op mod 3 meter, virker utrolig fascinerende, specielt når de bruger de varme opvinde fra kløften, og kommer op i din øjenhøjde, og foran kameralinsen. Vi vender herefter tilbage til byen Chivay.

Colca Canyon Condor beskaaret

 

 

 

 

 

 

 

 

På vejen passerer vi gennem landsbyerne Pinchollo, Maca, Achoma Yanque, og stopper op og nyder udsigten fra udsigtspunktet Antahuilque. Herfra er der en strålende udsigt nedover dalen, hvor man tydeligt ser omfanget af de flotte og farverige terrasser, og plateauer, og Choquetico, med sine hængende gravmæler.

Vi kører herefter til Arequipa for overnatning. Turen til Arequipa tager ca 3 ½ time.

Overnatning på hotel i Arequipa.

Dag 5: Arequipa – Lima (M)
I dag skal du på en halvdags byrundtur og på opdagelse i denne, Peru’s måske smukkeste by, Arequipa. Byen er omgivet er tre store kegleformede vulkaner, og byen er Peru’s vigtigste by efter hovedstaden Lima, og byen er Peru’s næstmest besøgte efter Cuzco.

 

 

 

 

 

Efter morgenmaden, bliver du afhentet af din guide på hotellet, og først skal I besøge klosteret Santa Catalina, som  åbnede deres døre for offentligheden i 1970. Dette kloster er en særdeles malerisk og betagende oplevelse, både grundet sin ro, men ligeså grundet sine smukke dybe farver i bla. rød og blå, og sine små hyggelige gårdhaver med mange blomster. I fortsætter herefter til byens smukke centrale plads, Plaza de Armas, som bla. er omgivet af byens smukke og karaktérfulde katedral. Turen går videre gennem byen til Chili-floden, hvor vi kører til udsigtspunktet Carmen Alto, hvor du kan nyde den smukke natur i dalen nedenfor, hvor ​​Arequipa blev grundlagt samt Yanahuara-bydelen i kolonistil.

Santa Catalina Arequipa 2

 

 

 

 

 

 

Først på eftermiddagen, vil du blive kørt til lufthavnen, for at gå ombord på dit fly til Lima. I Lima er der flyskifte, og afgang med KLM mod Amsterdam og København.

Dag 6: Ankomst København
Ankomst i Kastrup først på aftenen

 


PRISEN INKLUDERER:

 • Bus Cuzco – Puno
 • Bus Puno – Colca-kløften
 • Bus Colca-kløften – Arequipa
 • Fly Arequipa – Lima
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle transfers, entréer og udflugter jvf. program
 • Engelsk-talende lokal guide
 • 4 nætter på gode turistklasse-hoteller
 • 5 x Morgenmad (M)
 • 4 x Frokost (F)

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Andre måltider end dem nævnt i programmet
 • Rejseforsikring
 • Sygdomafbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Enkeltværelsestillæg

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It