Østens Perler

Denne spændende rundrejse starter i Bangkok, hvor I bl.a oplever Grand Palace og den liggende Buddha ved Wat Po. Herefter går turen over land til de magiske templer ved Angkor Wat og videre til hovedstanden Phnom Penh, hvor I skal opleve det kongelige palads, sølvpaladset og nationalmuseet, inden I sejler ad Mekong floden til hjertet af Mekong deltaet i Vietnam. Rejsen slutter i Ho Chi Minh City, hvor I bl.a besøger de berømte Cu Chi tunneller.

Mekong Deltaet

Mekong Deltaet

REJSEFAKTA

Tur navn: Østens perler
Rute: Bangkok – Battambang – Siem Reap – Phnom Penh – Chau Doc – Can Tho – Ho Chi Minh City
Højdepunkter: Grand palace, Wat Po, Angkor Wat, Konge Paladset, Sølvpagoden, Mekong deltaet & Cu Chi tunnellerne
Rejselængde: 15 dage
Afgang: Daglig afgang (min 2 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.01.15 – 30.09.15
Pr person i delt dobbeltværelse                    fra dkk 25595,-
Enkeltværelses tillæg                                          dkk 4095,-

DAG TIL DAG PROGRAM


Dag 1: Ankomst til Bangkok (A)
Ved ankomsten til Bangkok, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Om aftenen kører I gennem Bangkoks gamle kvarterer, hvor I kan se Grand Palace der lyser op på Rachadamnoen Avenue. I spiser en dejlig thailandsk middag, med den Rattanakosin skyline som en fantastiske kulisse, på “The Deck” Riverside Restaurant. Derefter slentre I gennem blomstermarkedet for at se de mange sorter af eksotiske orkideer og duftende blomster. En potentiel shopping muligheder venter jer på et tilstødende lokalenat marked langs Memorial Bridge, der krydser Chao Phraya floden. Overnatning på The Siam Heritage

Dag 2: Bangkok (M)
Her til morgen besøger I national museet, for at få en indsigt i thailands umådeligt rige kulturarv. Herfra tager I med en longtailbåd over Chao Phraya floden for at besøge The Royale Barge Museum, som har en fabelagtig samling af rigt dekorerede pramme, der anvendes af den kongelige familie, og Arun templet, hvis spir er symbolet på “City of Angels “.

Om eftermiddagen besøger I Jim Thompson hus, Thai silkens fader. Thompson forvandlede næsten egenhændigt Thailands silkeindustri fra at være et lokalt håndværk i en hytte i en landsby til en større kunst og eksportindustri. Det smukke traditionelle hus i thailandsk stil er fyldt med kunstgenstande og antikviteter, som Thompson indsamlede på sine rejser igennem årene før hans mystiske forsvinden i 1967. I afslutter dagen med at besøge Suan Pakkad Palace, oprindeligt residens for den afdøde Prins Chumbhot, barnebarn af Kong Rama V og hans kone, prinsesse Pantip. Suan Pakkad er omgivet af smukke haver og dens udsøgte pavillon er nu et privat museum med en samling af forhistoriske artefakter, antikviteter, porcelæn, malerier, møbler og andre skatte. Overnatning på The Siam Heritage

Dag 3: Bangkok – Ban Pakard / Pailin – Battambang (M/A)
Tidligt om morgenen kører I mod den cambodianske grænse. På vejen kommer i gennem frodige landskaber med rismarker og frugtplantager. Ved ankomsten til grænsen går I gennem paskontrollen og derefter er der en kort gåtur til den cambodianske side af grænsen ved Pailin. Her bliver I møde af jeres cambodianske guide, som hjælper jer grænseformaliteterne. Herfra kører I sydpå til Battambang ad en ujævn vej, der skærer gennem et fantastisk landskab domineret af rismarker og sukkerpalmer.

Battambang er Cambodias næststørste by, og for ikke så længe siden, var det en højborg for det daværende Khmer Rouge regime og derfor ikke tilgængeligt for rejsende indtil for nyligt. Men ligesom resten af dette smukke og venlige land, er Battambang for nyligt blevet genåbnet for omverdenen. Et resultat af isolationen og den manglende udvikling er, at Battambang har nogle af de mest velbevarede koloniale franske bygninger i landet. I vil opleve at de lokale cambodianere her er meget venlige og nysgerrige, da de ikke har været udsat for mange udenlandske besøgende, og de vil være lige så interesseret i dig, som du er i dem. Battambang var tidligere Cambodias risskål, men nu om dage er produktionen af ris, udvidet med store appelsin og jute plantager. Overnatning på Stung Sangke Hotel

Dag 4: Battambang (M)
Battambang ligger langs Sangker floden, omgivet af smukke landskaber og forbinder Kardemomme bjergene med Tonle Sap søen, hvilket giver vand til rismarkerne og resulterer i Cambodias bedste ris og de utallige frugtplantager, der kan findes her. I bliver hentet på jeres hotel og tager til Phnom Sampeau, en af de få bakker på denne ellers pandekage flade slette. Fra det lille tempel på toppen, har I en fantastisk udsigt over det typiske cambodianske landskab, med rismarkerne og sukker palmer. Phnom Sampeau er også hjemsted for de berygtede drab huler, grusomme påmindelser om Cambodias urolige fortid.

I fortsætter til et af højdepunkterne og en unik oplevelse, Bambus toget, som blevet åbnet af landsbyboerne for at lette transporten af varer og personer og der er ingen regelmæssige tog, der kører mere. Toget er i sig selv meget grundlæggende, en bambus platform på 4 hjul aktiveres af en lille motor. Siddende på bambus platformen, kører I de 8 km igennem smukke landskaber og rismarker til den næste station. (Bemærk at sporet er ved at blive restaurerets, togturen kan ikke garanteres.

Derefter vil jeres guide føre jer igennem lokale landsbyer og landbrug til Wat Banan, et tempel fra det 11-århundrede, beliggende på toppen af et bjerg, imellem frodige rismarker og smukke lotus damme. I klatre op til toppen og bliver belønnet med en fantastisk udsigt over det smukke landskab. I runder eftermiddagen af med en tur til nogle af de mange landsbyer omkring Battambang, hvor I vil opleve hvordan de lokale producerer rispapir, prahoc (typisk cambodjansk fiskepostej) grolan (klæbrig ris i bambus) og andre cambodjanske snacks. På vejen tilbage til Battambang besøger I et kunsthåndværks center. Overnatning på Stung Sangke Hotel

Dag 5: Battambang – Siem Reap (M/F)
Efter en tidlig morgenmad, tager I med båd på en fascinerende rejse på tværs af Tonle Sap søen til Siem Reap. Tonle Sap, den største ferskvandssø i Asien, har et usædvanligt økosystem og i løbet af regnsæsonen vokser den til fem gange den normale størrelse. Når vandet fra den vigtigste dræningskilde, Tonle Sap floden, bliver skubbet tilbage fra Mekong, af en utrolig mængde regnvand, ændre det flodens retning og forårsager store oversvømmelser af nærliggende marker og skove, og give nærring til et usædvanlig rigt og varieret økosystem. Søen er en vigtig yngleplads for fisk og den bidrager med mere end halvdelen af den mængde fisk, der forbruges i Cambodia. Dette særlige økosystem og de årlige oversvømmelser kræver at de mennesker, der bor ved søen kan tilpasse sig disse specielle levevilkår.

Under jeres sejltur passerer I flydende landsbyer, oversvømmede mangroveskove og oplever livet på søen. En medbragt frokost vil blive serveret ombord. (Bemærk: Denne bådtur er kun mulig i perioden fra juli til december, pga af for lav vandstand. I den tørre sæson fra januar til juni vil transporten foregå ad landevej). I ankommer til jeres hotel i Siem Reap om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Angkor Home Hotel

Dag 6: Siem Reap (M)
Efter morgenmaden besøger I den gamle by Angkor Thom, den sidste hovedstad i den Store Khmer rige under regeringstid af Jayavarman VII. Denne by er omgivet af en 8 m høj mur, der trækker et perfekt kvadrat. Indtag byen igennem den gamle South Gate, en imponerende stenport udskåret med Elefanter og fire gigantiske ansigter. På hver side af indgangen er en række med 54 guder eller dæmoner som holder den hellige Naga slange.

Herfra fortsætter I til Bayon templet i centrum af byen. Dette mesterværk fra det 12. århundrede er et studie i storhed og er kendt for sine 54 tårne med gådefulde ansigter, der repræsenterer de 54 provinser i det store Khmer imperium. Elephant Terrace og Terrace of Leper King er også must, begge kendt for deres indviklede basrelieffer. Vend tilbage til hotellet til frokosttid.

Om eftermiddagen udforsker I det nok mest berømte af alle Angkor templerne, Ta Prohm. Bygget imellem det 12. og 13. århundrede og overgroet med jungle, træer og vinstokke, står templet som det eneste i samme stand, som da man fandt det. Dette gør “Tomb Raider templet” til et af de mest maleriske og mindeværdig af Angkor templerne.

Herefter besøger I det smukke Neak Pean tempel, inden turen går tilbage til Siem Reap. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Angkor Home Hotel

Dag 7: Siem Reap (M)
Her til morgen skal I opleve Banteay Srei, en af perlerne i Angkor området. Det såkaldte “Citadel of Women” er fortsat det bedst bevarede tempel i Cambodia og det har nogle af de fineste eksempler på klassisk Khmer kunst og nogle bemærkelsesværdige fine basrelieffer. Banteay Srei er enestående, fordi det er fremstillet af pink sandsten.

På vej tilbage får I mulighed for at stoppe ved lokalsamfund og jeres guide vil hjælpe jer med at interagere med de lokale og lære lidt om den lokale livsstil. I kan opleve hvordan rispapir bliver produceret og smage på risvin, plamevin og palmesukker, som er populære lokale råvarer. I kommer også forbi Banteay Samre, et fint tempel i samme stil som Angkor Wat, før I vender tilbage til jeres hotel.

Efter en velfortjent pause i middagsvarmen, besøger I det legendariske Angkor Wat. Bygget under Kong Suryavarman II regeringstid i det tidlige 12. århundrede, er Angkor Wat konstrueret efter samme model, som templetbjerget Mount Meru, gudernes hjemsted i den hinduistiske mytologi. Inde i templet er væggene beklædt med stenrelieffer og basrelieffer der skildrer hinduistisk mytologi og krigene Suryavarman II kæmpede i hans regeringstid. Angkor Wat er kendt for de mere end 2000 smukt udskårede Apsara dansere. Angkor Wat findes idag på cambodias nationale flag og symboliserer Khmer folkets sjæl. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Angkor Home Hotel

Dag 8: Siem Reap – Kampong Thom – Phnom Penh (M/F)
I dag skal I opleve det sjældent besøgte Sambor Prei Kuk, et af de vigtigste præ-angkorianske steder i landet, og på listen over potentielle UNESCO verdens natur arv steder. Sambor Prey Kuk blev bygget i Chenla perioden mellem 6. og 7. århundrede, og der er over 100 velbevarede templer spredt i skoven. De tre vigtigste steder er forbundet af små og skyggefulde stier. I vandre en smuk tur igennem junglen og nyder den betagende udsigt. Med jeres besøg støtter I også det lokal samfund.

De syv landsbyer omkring tempel komplekset, praktiserer stadig deres gamle kunsthåndværk med at lave måtter af bambus og rattan. De syv landsbyer omkring tempel komplekset praktisere stadig deres gamle kunsthåndværk, ved hjælp af materialer såsom bambus og rattan. I får mulighed for at besøge og bidrage til lokalsamfundet, da de lokale tilbereder en enkel, men meget velsmagende frokost til jer i nærheden af templerne. Efter frokost kører I til Phnom Penh, hvilket tager omkring 3 timer

I ankommer til Phnom Penh hen på eftermiddagen. Phnom Penh blev engang betragtet som en af de smukkeste byer i Orienten, og på trods af sin seneste turbulente historie, har den stadig bevarer en kolonial charme. Cambodias hovedstad er en travl by, majestætisk beliggende ved sammenløbet af de mægtige floder Mekong og Tonle Sap. Brede træforede boulevarder og mange bygninger fra kolonitiden afspejler herlige dage og tilføjer til den fornemmelse af en by, hvor asiatiske og vestlige traditioner mødes på en fascinerende måde. Overnatning på Villa Langka

Dag 9: Phnom Penh (M/F)
Her til morgen skal I opleve de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i Phnom Penh i en Cyclo, et original Phnom Penh transportmidler og en sjov måde at udforske denne livlige by. I starter med det kongelige palads, som daterer tilbage til 1866 og var det sidste palads bygget under den franske koloniale periode. Her skal I se Silver Pagoda, opkaldt efter de over 5000 tunge sølv fliser, der dækker dets gulve. Dens oprindelige navn er Wat Prakeo, hvilket betyder Temple of the Emerald Buddha. I dette tempel vil I også se en samling af buddhaer i guld, sølv, krystal og bronze.

Til frokost skal I nyde en lækker Khmer frokost på Le Lotus Blanc, en restaurantskole for tidligere gadebørn og unge cambodianere fra fattige familier. Her bliver de oplært i et servicefag og modtager undervisning i de grundlæggende principper for gæstfrihed og service, for hjælpe dem til en bedre fremtid. (Bemærk: Le Lotus Blanc er normalt lukket på nationale helligdage og i hele april måned.) Herefter besøgr I det fascinerende russiske marked, hvor I har rig mulighed for at shoppe souvenirs. Afslut dagen på Wat Phnom, byens oprindelsessted, beliggende på en lille bakketop. Overnatning på Villa Langka

Dag 10: Phnom Penh – Chau Doc (M/F)
Her til morgen besøger I Nationalmuseet, der er bygget i traditionel Khmer stil. Det huser verdens førende samling af antikke arkæologisk og religiøse artefakter fra 4. til det 13. århundrede. I spiser frokost på Bopha Phnom Penh Titanic Restaurant med udsigt over havnen.

Efter frokost går I ombord på Blue Cruiser og sejler ned af Mekong floden og over grænsen til Chau Doc i Vietnam. Det er en dejlig sejltur og undervejs kan I betragte livet langs den mægtige Mekong flod. Ved ankomsten bliver I møde af jeres vietnamesiske guide og kørt til hotellet. Hvis tiden tillader det, kan I besøg Sam Mountain, et vigtig pilgrimssted, der ofte besøges af pilgrimme fra hele Mekong deltaet. Overnatning på Chau Pho Hotel

Dag 11: Chau Doc – Can Tho (M)
Her til morgen besøger I et lokalt marked ved sammenløbet af tre floder, og senere tager I en båd til Chau Giang District, hvor en lille moske tjener det lokale Cham samfund. Cham folket dominerede dele af Vietnam fra det 2. til 9. århundrede. I besøger et smukt Khmer tempel og flydende landsbyer, hvor der under husene er fiskefarme. På vejen til Can Tho besøger I landsbyen Long Thanh, hvor de laver bambuskurve og måtter. Overnatning på Kim Tho 2

Dag 12: Can Tho (M)
Can Tho er en universitetsby ved sammenløbet af tre floder i hjertet af Mekong deltaet. Mekong deltaet var engang en del af Khmer riget, og i dag bor her stadig mange etniske khmerer. I starter tidligt og besøger det livlige og farverige flydende marked i Cai Rang. Med en lokal Sampan udforsker I markedet, som er pakket med lokale, der er kommet fra de omkringliggende landområder for at sælge alverdens slags frugt og grøntsager.

Herefter sejler I gennem mindre kanaler tilbage til Can Tho. Det giver jer mulighed for at opleve livet langs vandvejene i Mekong deltaet. Senere besøger I Muniwangsyaram pagoden, en typisk Khmers pagode og det lokale museum, der giver en informativ gennemgang af Mekong deltaets historie. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Kim Tho 2

Dag 13: Can Tho – Ho Chi Minh City (M/F)
I starter dagen tidligt og sejler til det flydende marked i Cai Be. Her vil I opleve hvordan de lokale arbejder på floden og se både i alle størrelser der kommer til markedet for at sælge deres produkter. I vil opleve hvordan deres produkter er hængt op i en pæl foran på båden, for at tiltrække kunder og gøre det lettere at se hvad der er til salg.

Efter at have besøgt markedet fortsætter I til lokal fabrik, der producere pop-ris, rispapir og kokos slik. I fortsætter med at cruise til Dong Hoa Hiep øen, hvor I spiser frokost på en lokale restaurant. Herefter går turen til Ho Chi Minh City, kaldet Saigon i daglig tale og med en befolkning på 6 millioner en pulserende by. Det er en by med fantastiske kontraster, prangende internationale hoteller, eksklusive restauranter og trendy barer ligger side om side med små lokale nudelboder, gadekøkkener og højrøstede cyclokørere. Overnatning på Hotel Au Lac II

Dag 14: Ho Chi Minh City – Cu Chi Tunnellerne (M)
Her til morgen besøger I de tidligere Vietcong tunneller. Ved ankomsten vil I blive mødt af veteran guiden onkel Nam, der tager jer med på en rundvisning i tunnellerne. Onkel Nam, boede i tunnellerne i 12 år under den amerikanske krig. Cu Chi tunnellerne består af et utrolig netværk af underjordiske gange, bygget af de vietnamesiske modstandsfolk (Viet Cong) under den franske og amerikanske krig.

I er tilbage i Ho Chi Minh hen på eftermiddagen og besøger det tidligere præsidentpaladset, det gamle postkontor, Notre Dame katedralen, Dong Khoi Street, opera huset og rådhuset. Herefter fortsætter I til krigsmuseet og Jade Emperor pagoden, som stammer 1909 og blev bygget af kantonesisk buddhister ved hjælp af feng shui principper. Herefter tager I til jeres hotel og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Au Lac II

Dag 15: Afgang fra Ho Chi Minh City (M)
Dagen er til fri disposition, indtil I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og dejlig ferieminder

Hotelliste:
Bangkok: The Siam Heritage / superior værelse
Battambang: Stung Sangke Hotel / deluxe værelse
Siem Reap: Angkor Home Hotel / superior værelse
Phnom Penh: Villa Langka / deluxe værelse
Chau Doc: Chau Pho Hotel / deluxe værelse
Can Tho: Kim Tho 2 / deluxe værelse
Ho Chi Minh: Hotel Au Lac II / deluxe værelse

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly København – Bangkok/Ho Chi Minh City r/t
 • Lufthavnsskatter
 • Indkvartering på nævnte hoteller i delt enkelt/dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i programmet (M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad)
 • Transport, ture og udflugter, som beskrevet i programmet
 • Engelsk talende lokalguide
 • Entréer og gebyrer

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Visum til Cambodia (fåes ved ankomsten, ca. 25 USD, husk pasfoto)
 • Valgfrie ture, transport og udflugter, som ikke er beskrevet i programmet.
 • Drikkevarer og andre måltider end dem nævnt i programmet
 • Personlige udgifter (vaskeri, telefon, shopping, drikkepenge …)

BEMÆRKNINGER:

 • Skulle der ikke være plads på det navngivne hotel, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
 • Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage eller under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
 • Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv

Bestil rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It