Skildpadder, orangutanger og luksus badeferie

På denne fantasktisk rundrejse skal I opleve de varme kilder ved Poring, den smukke natur i Kinabalu parken og se havskildpadder lægge æg på Selingan Island.

I skal opleve Orangutangerne i Sepilok, udforske regnskoven ved Sukau, opleve naturen og dyrelivet ved Kinabatangan floden, inden I afslutter med en afslappende badeferie ved den smukke Pantai Dalit strand eller på den smukke tropiske paradis ø Gaya Island.

 

Sepilok

Orangutang i Sepilok

rejsefakta

Tur navn: Skildpadder, orangutanger og luksus badeferie
Rute: Kota Kinabalu – Poring – Sandakan – Selingan Island – Sepilok – Sukau – Kota Kinabalu
Højdepunkter: Kinabalu National Park, Tunku Abdul Rahman Marine Park, Poring Hotsprings, Selingan Island, skildpadder, Orangutanger, Sukau regnskov, sejltur på Kinabatangan, Oxbow søen og luksus badeferie.
Rejselængde: 16 dage
Afgang: Dagligt (min 2 personer)

dag til dag program


Dag 1: Ankomst til Kota Kinabalu
Ved ankomsten bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition. I kan vælge at slappe af eller gå på opdagelse i byen, der blev næsten totalt ødelagt under Anden Verdenskrig. Byen er opkaldt efter det mytiske Kinabalu bjerg med de høje forrevne tinder i byens bagland. Det er en afslappet by med en herlig udsigt til øerne ud for kysten, især når solen går ned og danner det mest fortryllende farvespil. Vi kan varmt anbefale et besøg på en af de mange fiskerestauranter, der ligger i byen. Overnatning på Hotel Jesselton.

Dag 2: Poring Hot Spring – Kinabalu Park (M)
I bliver hentet på jeres hotel om morgenen og kører til Poring Hotsprings (3 timer). Undervejs stopper I ved landsbyen Nabalu for at smage på lokale frugter og se på lokalt kunsthåndværk. Ved ankomsten kan I iagttage dyrelivet i trætoppene fra en udspændt gangbro 100 meter over skovbunden og tage en dukkert i en af de beroligende, varme mineralske kilder i de smukt anlagte haver. I fortsætter til verdens naturarv området Kinabalu Park, hjemsted for mange arter af orkideer, exotiske planter, fugle, insekter og sommerfugle. I vender tilbage til Kota Kinabalu sidst på eftermiddagen. Undervejs spiser I frokost på en lokal restaurant (for egen regning). Overnatning på Hotel Jesselton.

Dag 3: Gaya Island regnskovs trek (M/F)
Efter morgenmaden bliver I hentet og tager til Gaya Island, der ligger 30 minutter med speedboat fra Kota Kinabalu. Her tager I på et skønt trek igennem regnskoven, hvor I har mulighed for at lære om de unikke medicinske planter, træerne og dyrelivet i den tropisk regnskov. Efter turen nyder I en dejlig picnic frokost ved stranden. Efter frokost kan I slappe af på stranden og tage en svømmetur eller udforske på egen hånd. I er tilbage på jeres hotel om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Jesselton.

Dag 4: Mari Mari kultur landsby (M/F)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kører ca. 20 minutter til kultur landsbyen Mari-Mari. Her besøger I traditionelle stammehuse for at lære om hver stammes gamle kulturer og I får mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter. Fortsæt med kulturelle præstationer, inden vi går videre til spisehuset. Her kan I prøve lækre traditionelle retter og fusions retter. I får også tid til at kigge på lokalt håndværk, tage billeder eller bare nyde de naturlige omgivelser, inden I kører tilbage til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Jesselton.

Dag 5: Kiulu dalen (M/F)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kører ca. 45 minutter til de lokale landområder omkring den smukke Kiulu dal. Undervejs kommer I forbi en hængebro ved Tamparuli og et lokalt marked. Ved ankomsten til Kampung Mantob, bliver I mødt med en varm velkomst og får en orientering om dagens aktiviteter af jeres lokale guide. I løbet af dagen får I mulighed for at prøve kræfter med forskellige kulturelle aktiviteter, så som traditionel risforarbejdning, pusterør, risplantning og gummiaftapning. Efter en lokal frokost, har I tid til at nyde den naturskønne dal, se den lokal skole og de frodige marker. Hvis tiden og vejret tillader det, kan I tage en afsvalende dukkert i Kiulu floden. I er tilbage i Kota Kinabalu om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Jesselton.

Dag 6: Kota Kinabalu – Sandakan – havskildpadder på Selingan Island (M/F/A)
I bliver hentet tidligt på jeres hotel og kører til lufthavnen, hvorfra I tager med det tidlige fly til Sandakan. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til anløbsbroen, hvor I går ombord i en speedbåd og sejler til Selingan Island (1 time). Ved ankomsten bliver I indlogeret I en af øens hytter og spiser en lækker frokost i restauranten. Eftermiddagen er fri til at slappe af, svømme, snorkle eller vandre rundt på øen. Om aftenen vil I sammen med en parkranger gå ned til stranden for at opleve grønne havskildpadder, der er kommet i land for at lægge æg. Overnatning i hytter.

Bemærkning:
Turen til Selingan Island er med båd over Sulu havet og I tilfælde af ugunstige vejrforhold kan turen blive annulleret eller udskudt, hvis det vurderes at bådturen vil bringe jeres sikkerhed i fare. I tilfælde af aflysning vil der blive arrangeret en alternativ tur. Vi eller den lokale agent er ikke ansvarlig for nogen kompensation i tilfælde af annullering på grund af lokale vejrforhold

Dag 7: Selingan Island – Sandakan – Sepilok – Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
I forlader Selingan Island og sejler tilbage til Sandakan med båd. Herfra blive I kørt til Sepilok Orang Utan Rehabiliteringscenter. Her får I information om orangutangerne og rehabiliteringsindsatsen på centret. I vandre igennem regnskoven for at overvære dagens første fodring af de godmodige orangutanger.

Efter den første fodring er overstået, går I en tur til det tilstødende rehabiliterings center for solbjørne. Dette center blev etableret i 2008 for at hjælpe med at rehabiliterer solbjørne og øge bevidstheden om situationen for disse vidunderlige skabninger. Herefter kan I vandre rundt på centret, der er masser af informative skilte, der giver jer en bedre forståelse af rehabiliterings projektet.

Efter en dejlig frokost kører I tilbage til Sandakan, hvorfra I tager på en 2½ times bådtur op ad Sabahs længste flod, Kinabatangan floden til jeres destination, den National Geografic prisvindende lodge, Sukau Rainforest Lodge. Undervejs kan I nyde den smukke natur og dyrelivet langs floden. Området er hjemsted for otte arter af næsehornsfugle, pygmæ elefanter, over 300 fuglearter og 10 arter af primat og dens mangfoldighed, findes ikke andre steder i verden.

I ankommer til Sukau Rainforest Lodge sidst på eftermiddagen og bliver indlogeret. Herefter tager I på et flodcruise, for at se nærmere på det lokale fugle og dyreliv. Om aftenen kan I nyde en dejlig middag, med stearinlys og en skøn udsigt over flodbredden, efterfulgt af et diasshow og information af den lokale naturalist guide. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge

Bemærkning:
Skulle I ikke se næseaber på jeres eftermiddags cruise, bliver der arrangeret et aften cruise.

Dag 8: Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
I vågner op til en symfoni af junglens lyde og sejler op ad floden til den halvmåneformede Kelenanap Oxbow sø. Søens relative beskyttede beliggenhed, gør den til et fristed for dyr og planter, som er forskellige fra flodernes økosystem.

I returnerer til jeres lodge for at spise morgenmad, før I tager på en informativ gåtur langs Hornbill Boardwalk, med stedets naturalist, som vil fortælle om de medicinske og traditionelle anvendelser af junglens planter.

Efter frokost tager I på endnu et cruise op af floden for at opleve mere af det lokale dyreliv. Eftermiddagen er et særdeles fordelagtigt tidspunkt at spotte dyreliv på og lyset er perfekt til fotografering. I vender tilbage til resortet om aftenen, hvor I spiser middag. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge

Dag 9: Sandakan – Kota Kinabalu (M/F)
Efter morgenmaden, sejler I tilbage til Sandakan, hvor I spiser frokost på en lokal restaurant, før I bliver afleveret i lufthavnen i tide til jeres fly til Kota Kinabalu, med afgang kl. 14.30. Ved ankomsten til Kota Kinabalu, bliver I hentet i lufthavnen og transporteret til jeres hotel. Overnatning på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort.

Dag 10-15: Badeferie på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort (M)
Efter en fantastisk rundrejse, kan I nu slappe af og lade alle de spændende oplevelser og indtryk sætte sig.

I kan vælge at tage jeres badeferie på enten Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller på Gaya Island Resort.

Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa
Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa er et fantastisk dejligt resort, der ligger smukt placeret på den dejlige Pantai Dalit strand, omgivet af et smukt naturreservat, 400 hektar tropisk skov og med udsigt til Mount Kinabalu.

De dejlige værelser i malaysisk tema, har en privat balkon med to lænestole og et sofabord med udsigt over skoven, haven eller havet, marmorbeklædt badeværelse med håndvask og badekar eller bruseniche. Alle værelser er ikke-ryger værelser og har gratis Wi-Fi og bredbånds internetadgang, aircondition, satellit / kabel-tv, in-house filmkanaler, telefon, safe deposit box, premium Shangri-La toiletartikler, minibar, gratis drikkevand, kaffe og tefaciliteter.

Når I bor på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, kan I bruge dagene på at slappe af ved poolen, svømme ved stranden, snorkle, dykke, sejle i havkajak, med katamaran, på jetski, prøve windsurfing, paddleboarding, wakeboarding, vandski, parasailing, spille golf på den fantastiske mesterskabs golfbane, forkæle jer selv med en omgang afslappende massage eller foryngende spa behandlinger på resortets spa, besøge naturreservatet, udforske området på hesteryg eller cykel, tage på dybhavsfiskeri, spille tennis eller tage på nogle af de mange udflugter resortet tilbyder.

Gaya Island Resort
Gaya Island Resort ligger utroligt smukt i en dejlig bugt Malohom Bay på den smukke tropiske ø, Gaya Island i den beskyttede Tunku Abdul Rahman Marine Park. Det er et harmonisk fristed, idylisk beliggende en bjergside, midt i den gammel regnskov, i pagt med naturen og ned til en smuk hvid sandstrand og med en fantastisk udsigt over bugten og Mount Kinabalu i horisonten.

Gaya Island er den største af de 5 øer, der udgør Tunku Abdul Rahman Marine Park og har været et bekyttet naturreservat siden 1923. Øen byder på en sjælden intakt primærskov, beskyttede mangrover områder, beskyttede koralrev, smukke uberørte sandstrande og fantastiske solnedgange. Man får en følelse af intimitet og er omgivet af en smuk uberørt natur. På øen er der et marine center og et vildlivs center, der blandt andet beskytter og udsætter havskildpadder og beskytter og rehabiliterer næseaber.

Gammel regnskov og beskyttet mangrove omgiver de idylliske villaer. De dejlige villaer er moderne, elegant og rummelig, og bygget med lokale materialer, der harmonerer med det naturlige miljø. Alle villaer har en-suite badeværelse med et stort badekar, safe deposit box, minibar, air-condition, fladskærmstv med satellit kanaler, gratis Wi-Fi, te og kaffe faciliteter og en udendørs veranda med dagsenge.

Når I bor på Gaya Island Resort kan I bruge dagene på at slappe af ved poolen, svømme ved stranden, snorkle, dykke, udforske havet omkring øen i kajak, forkæle jer selv med en omgang afslappende massage eller foryngende spa behandlinger på resortets spa, fiske, tage en madlavningsklasse, nyde en lækker BBQ på standen, tage på et sunset cruise eller nogle af resortets spændende udflugter, udforske øens dyreliv og natur på guidede naturalist stier, besøge øens koloni af næseaber eller øens marine centre, hvor man bl.a reder og genudsætter havskildpadder, restorerer koralrevet og beskytter marinelivet i Tunku Abdul Rahman Marine Park.

Dag 16: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort – Kota Kinabalu (M)
Dagen er til fri disposition indtil I bliver hentet på jeres hotel og transporteret til Kota Kinabalu lufthavn, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af fantastiske oplevelser og uforglemmelige ferie minder.

Hotelliste:
Kota Kinabalu: Hotel Jesselton / superior værelse
Selingan Island: hytte
Sukau: Sukau Rainforest Lodge / superior værelse
Kota Kinabalu: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa / Deluxe Garden View
Gaya Island: Gaya Island Resort / Bayu Villa

Pakkepris med ophold på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa i perioden 01.12.17 – 31.03.19
Pr person i delt dobbeltværelse                                                                 fra dkk 19995,-
Enkeltværelses tillæg                                                                                     dkk 8195,-

Pakkepris med ophold på Gaya Island Resort i perioden 01.12.17 – 31.03.19
Pr person i delt dobbeltværelse                                                                 fra dkk 20895,-
Enkeltværelses tillæg                                                                                     dkk 8795,-

Pakkeprisen inkluderer:
• Fly Kota Kinabalu – Sandakan – Kota Kinabalu.
• Diverse flyskatter og afgifter.
• Ture, udflugter, transport som beskrevet i programmet.
• Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad).
• Overnatning på nævnte hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad.
• Engelsktalende lokal guide på ture og udflugter.

Pakkeprisen inkluderer ikke:
• Måltider som ikke er nævnt i programmet.
• Valgfri ture som ikke er nævnt i programmet.
• Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.
• Entreer og gebyrer som ikke er nævnt i programmet.
• Turist skat på MYR 10 / USD 2.5 pr værelse pr nat, som betales lokalt.
• På Gaya Island Resort opkræves der et bevaringsgebyr på MYR 32 / USD 7.85 for den første overnatning og MYR 22 / USD 5.40 for efterfølgende overnatninger for hver gæst, herunder børn. Bevaringsgebyret er et bidraget til Sabah National Parks og går til at bevare det rige økosystem i regionen.

Bemærkninger:
• Skulle der ikke være plads på det navngivne hotel, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
• Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage eller under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne.
• Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv.

Højsæson tillæg:

Jesselton Hotel:
DKK 65,- pr værelse pr nat i perioden 01 jul – 31 aug, 21-31 dec, 1-3 Jan & 2-9 feb

Sukau Rainforest Lodge:
DKK 170,- pr værelse pr nat i perioden 01 jul – 31 aug

Shangri-La’s Rasa Ria Resort:
DKK 200,- pr værelse pr nat i perioden 1-14 jul, 29 sep – 07 okt
DKK 400,- pr værelse pr nat i perioden 15 jul – 31 aug, 24 dec – 02 jan, 3-9 feb

Gaya Island Resort:
DKK 400,- pr værelse pr nat i perioden 23 dec – 05 jan
Der kræves et minimums ophold på 3 nætter i perioden fra 23 dec – 05 jan og 16-24 feb

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It