Indokinas kulturarv

Lad dig opsluge af magien i Laos, Vietnam og Cambodia på denne fantastiske rundrejse. På denne tur som har det hele, oplever I spektakulære templer, historiske seværdigheder, regionens spændende kultur, travle bycentre, en fantastiske natur og utroligt varm og gæstfri mennesker.

Rismark i Laos

Rismark i Laos

Rejsefakta

Tur navn: Indokinas kulturarv
Rute: Luang Prabang – Vientiane – Hanoi – Hoi An – Hue – Ho Chi Minh City – Siem Reap
Højdepunkter: Pak Ou grotterne, Verdens kulturarv, Halong Bugten, Den forbudte by, Kejser grave, Mekong deltaet og Angkor Wat
Rejselængde: 14 dage
Afgang: Afgang dagligt (min 2 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.01.15 – 30.09.15
Pr person i delt dobbeltværelse                  fra dkk 26995,-
Enkeltværelses tillæg                                        dkk 3495,-

Dag til dag program


Dag 1: Ankomst til Luang Prabang
Ved ankomsten til Luang Prabang lufthavn bliver I hentet af jeres guide og kørt til jeres hotel. I har derefter tid til at slappe af eller gå på opdagelse på egen hånd. Om eftermiddagen tager I en afslappet gtur rundt i Luang Prabang og slutter af med at klatre de 328 trin til toppen af ​​Mount Phousi for at nyde en panoramaudsigt over byen og det omkringliggende landskab imens I ser solen gå ned over Luang Prabang.På vej tilbage til jeres hotel går I igennem aftenmarkedet. Om aften har I mulighed for at udforske Luang Prabang by night og evt nyde et lækkert måltid på en af de mange hyggelige restauranter langs floden, I kan evt prøve en Laotisk BBQ.Overnatning på Le Sen Boutique Hotel

Dag 2: Luang Prabang (M/F)
Efter morgenmaden, kører I ned til floden, hvor I går ombord på en båd der sejler jer op ad Mekong floden. På vej til floden besøger I det smukke tempel Wat Xieng Thong. Det blev bygget i 1560 af kong Setthathirat og et biblioteket blev tilføjet i 1828. I cruiser op ad Mekong floden til de berømte Pak Ou huler. Hulerne er fyldt med tusindvis af guldlakerede Buddha statuer.Statuerne varierer i størrelse fra nogle få centimeter til højden af ​​et menneske og er proppet ind i grotten, som er beliggende i en kalkstens klint.Hulerne er også en destination for lokale pilgrimsrejsende.

På sejlturen dertil kan I beundre det smukke landskab omkring floden og se livet langs floden.Mekong anvendes fortsat som færdselsåre og forbinder mange dele af landet og turen med en lokal båd er formentlig en af ​​de mest givende måder at opleve livet langs floderne på.Floden spiller en livsvigtig rolle for landsbyerne langs floden og I kan observere de daglige aktiviteter for fiskerne, der kaster deres net med elegante bevægelser og for landsbyboerne, der har deres farme og marker langs floden. Tæt på grotterne lægger båden til ved foden af ​​smukke kalkstensklipper.

Efter at have besøgt grotterne cruiser I tilbage til Luang Prabang, imens I nyder en dejlig frokost bestående af typiske Lao retter, der vil blive serveret ombord.Om eftermiddagen tager I på byrundtur. I starter ved det tidligere kongelige palads, nu Nationalmuseum (lukket tirsdag). Derefter fortsætter I til Wat Mai, et tempel kendt for sine gyldne basreliefer. I går derefter til Wat Sensoukarahm, bygget i 1718 og har en smuk gylden facade. Overnatning på Le Sen Boutique Hotel

Dag 3: Luang Prabang – Vientiane (M)
Afhængig af jeres flyaggang, kan der være tid til at besøge Heritage Information Center. Her kan I lære om de metoder, der benyttes til at bevare den enestående kulturarv I Luang Prabang, samt få yderligere forståelse for betydningen af ​​at udvikle bæredygtige og lokalssmfunds-baserede konserveringsprojekter. Hvis tiden tillader det, kan I besøge en local landsby, som producerer traditionelle tekstiler og mulberry papirVed ankomsten til Vientiane nyder I en guidet tur rundt i Vientiane, som er en af ​​de mest støjsvage hovedstæder i verden.

Jeres tur begynder ved dett fredfyldte Wat Sisaket, det eneste tempel der blev efterladt intakt efter den siamesiske invasion i 1828. Det er et af ​​de smukkeste templer i hovedstaden, og dens gangene er fyldt med tusindvis af miniature Buddha statuer. I fortsætter til det nærliggende Wat Phra Keo, det tidligere palads, der nu bruges som et religiøs museum. Wat Phra Keo udstiller en samling af både laotisk og Khmer kunstværker.Næste stop er ved Wat Simuang, den mest populære og ærede tempel i Vientiane, og hvor byens beskyttende ånd siges at holde til.

Dernæst besøger I That Luang, det helligste sted i Laos. Opført af kong Setthethirat i det 16. århundrede, skinner templet som solen med sine tårnhøje gyldne spir. Jeres tur slutter ved Patouxay monumentet (The Victory Gate), hvor man fra toppen kan nyde en flot udsigt over byen. Hvis tiden tillader det, kan I shoppe på Talat Sao, det centrale marked. Om aftenen her I fri på egen hånd. Tag evt en gåtur langs Mekong floden, opleve det lokale marked, nyd solnedgangen og en middag på en af de hyggelige restauranter. Overnatning på City Inn

Dag 4: Vientiane – Hanoi (M)
I bliver hentet på hotellet og kører til Buddha Park (ca. 25 km fra byens centrum).Også kendt som Xieng Khuan, er denne usædvanlige park fyldt med over 200 buddhistiske og hinduistiske statuer. De stille og rolige omgivelser langs Mekong floden er en kontrast til de lidt excentriske skulpturer, som blev bygget i 1958 af en laotisk shaman.Derefter besøger I COPE, en forening, der hjælper ofre for landminer. Centret giver grundig information om Vietnam krigen og den varige effekt fra ueksploderede ordinancer (UXO) i området og de bestræbelser der er i gang for at rydde dem.

Derefter kører I til lufthavnen for at flyve til Hanoi. Ved ankomsten til Hanoi bliver I hentet og kørt til jeres hotel. Resten af ​​dagen er til fri disposition. Hanoi er kendt som “Østens Paris”, og en af Asiens mest fascinerende byer. Rig på kultur og historie, og et vidnesbyrd på indflydelse fra såvel vietnamesisk som fransk og kinesisk kultur. Overnatning på Hotel Boutique 1

Dag 5: Hanoi (M)
Denne morgen besøger I Litteratur templet. I 1076, blev Vietnams første universitet Quoc Tu Giam etableret i et tempel for at uddanne Vietnams royale, mandariner og medlemmer af eliten. Universitetet fungerede I utrolig 700 år og dens haver og velbevarede arkitektur tilbyde et fascinerende indblik i Vietnams fortid.Besøg derefter pagoden på en søjle, der blev grundlagt af kong Ly Thai To i 1049 og et af Vietnams mest ikoniske templer. Tæt ved ligger Ho Chi Minhs mausolæum og hans ydmyge hus på pæle, hvor han boede fra 1958 til 1969. Mausolæet er lukket mandag og fredage og imellem oktober – november)Fortsæt til den maleriske West Lake og Tran Quoc Buddhist Pagoda fra det sjette århundrede.

Herfra går I langs søen til det nærliggende taoistiske tempel Quan Thanh, dedikeret til Tran Vu, en af ​​de vigtigste guder i taoismen. Om eftermiddagen besøger I det fascinerende Etnologi Museum (lukket mandag), et forskningscenter og offentlig museum, med en spændende udstilling om de etniske grupper i Vietnam. Dernæst besøger I Hanois gamle kvarter, også kendt som de 36 gader. Tag en spadseretur igennem det charmerende Hang Be Marked og omkring Hoan Kiem søen. Dette travle område af smalle gader og stræder er hjem for tusindvis af små virksomheder og forretningsdrivende. Det er et fantastisk sted at udforske med masser af foto muligheder omkring dig. Aftenen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Boutique 1.

Dag 6: Hanoi – Danang – Hoi An (M)
Efter morgenmaden er der transfer til lufthavn, hvorfra I tager en kort flyvetur til den centrale havneby Danang. Ved ankomsten til Danang bliver I hentet og kørt til den fortryllende by Hoi An (vietnams svar på Skagen). Der er masser at foretage sig i Hoi An, I kan slappe af på stranden, besøge Cham ruinerner ved My Son eller vandre rundt i denne charmerende by, hvor I bl.a kan opleve den gamle historiske bydel, nu beskyttet som er UNESCO verdens kulturarv område, som fra det 16. til 18. århundrede var et velkendt handelscenter i Sydøst Asien.

Dens multikulturelle samfund har resulteret i bygninger med en unik arkitektoniske stil, med både vietnamesiske, kinesiske og japanske indflydelse.I vandre en tur igennem den gamle bydel og besøger  det lokale marked, Tan Ky familiens hus, Fukien Assembly Hall og den japanske bro. Byen med sine imødekommende indbyggere, charmerende smalle gader, gamle huse i kolonistil, templer og træbroer har en yderst charmerende og behagelig atmosfære. Resten af ​​dagen til fri disposition. I kan gå på opdagelse eller nyde en drink og et godt måltid mad på en af de mange charmerende cafeer og restauranter langs floden. Overnatning på Hoi An Trails.

Dag 7: Hoi An – Hue (M)
Efter morgenmaden kører I afsted imod Hue, den tidligere kejser by. Undervejs besøger I marmor bjerget, et naturskøn sted med grotter, templer, helligdomme og pagoder. I Da Nang besøger I Cham museet, som huser den fineste samling af Champa skulpturer, hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 7. århundrede. I fortsætter turen til Hue over det spektakulære Hai Van pas, hvor I gør et kort fotostop.

I ankommer til Hue om eftermiddagen. Hue er en charmerende by beliggende på bredden af ​​Duftenes Flod i det centrale Vietnam, Hue er det eneste sted i landet, hvor mange historiske, kulturelle, arkitektoniske såvel som kunstneriske værdier er belvet bevaret. Hue er også stedet, hvor de nordlige og sydlige økosystemer mødes, i form af floder, bakker og smukke landskaber. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Park View.

Dag 8: Hue (M)
I starter dagen med at besøge Citadellet og Den Forbudte By. Citadellet er beliggende på den nordlige bred af floden og dækker et areal på 500 ha og er opdelt i tre firkanter med voldgrave omkring: Citadellet, kongebyen og den forbudte by.Herfra tager I en cyclo gennem dai noi (den gamle bydel) til Tinh Tam Lake, hvor kejserene plejede at komme for at slappe af. Der er utroligt charmerende og hyggeligt omkring søen, som er fuld af lotus blomster om sommeren og ved de mange lokale kaffebarer rundt om søen, kommer de universitetsstuderende for at sludre.

Derefter besøger I Thien Mu pagoden, en af de ældste arkitektoniske strukturer for religiøs tilbedelse i Hue. Den ligger 4 km opstrøms på bredden af ​​Duftenes Flod, det er et aktivt buddhistisk kloster med sin oprindelse helt tilbage til 1601.

Om eftermiddagen besøger I den tidligere kejser Minh Mangs grav beliggende i rolige omgivelser med smukke haver og damme. Tag videre til Khai Dinh grav designet i traditionel vietnamesisk stil med et europæisk touch, hvilket gør den unik i forhold til de ander kejser grave i Hue. I fortsætter med Tu Ducs mausolæum, bygget årtier før hans død og brugt som palads. Slut dagen med at besøge byens pulserende Dong Ba marked. Overnatning på Park View.

Dag 9: Hue – Ho Chi Minh City (M)
Efter morgenmad bliver I hentet og kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver til Ho Chi Minh City. Ved ankomsten til Ho Chi Minh City, tager I på sightseeing. I starter med Genforeningens paladset, tidligere kendt som præsidentpaladset, hvor nordvietnamesiske kampvogne ankom om morgenen den 30. april 1975 og modtog sydvietnamesernes overgivelse.

Derfra slentre I rundt til andre store seværdigheder i koloniale Ho Chi Minh City, så som det gamle post kontor, Dong Khoi Street, Continental Hotel, opera huset og rådhuset. Derefter fortsætter I krigsmuseet, hvor billeder af både den franske og amerikanske krig er udstillet.

I fortsætter herfra til jade kejserens pagode beliggende i udkanten af ​​distriktet 1. Bygget I 1909 af kantonesisk buddhister ifølge feng shui principper, er det en oase og med smukt udsmykkede statuer og afbildningerne. Herefter tager I tilbage til hotellet. Overnatning på Au Lac II

Dag 10: Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Ho Chi Minh City (M/F)
I forlader Ho Chi Minh City om morgenen og kører 2 timer til Cai Be i Mekong deltaet. Ved ankomsten går I ombord på en båd og sejler til det flydende marked. De handlende har arbejdet langs og boet på floden i generationer og produkterne er hængt op på en pæl foran båden for at tiltrække kunder og gøre det lettere for dem på afstand at se hvad der er på tilbud.

Efter at have besøgt markedet fortsætte I til en lokal fabrik, der laver ‘pop-ris, rispapir og kokos slik. Vend tilbage til båden og fortsæt jeres sejlads Dong Hoa Hiep Island. Undervejs kan I beundre og opleve det daglige liv langs floden i de lokale landsbyboere. I spiser frokost på en lokale rstaurant og skal prøve nogle lokale specialiteter. Efter frokost vender I tilbage til Ho Chi Minh City. Overnatning på Au Lac II .

Dag 11: Ho Chi Minh City – Siem Reap (M/F/A)
I dag venter en sjov og anderledes oplevelse, I bliver hentet tidligt på hotellet og kører til et lokalt marked i forstæderne i Ho Chi Minh City. Her skal I shoppe ingredienser og madvarer, hvorefter I fortsætter til et hus, hvor I skal på madlavningskursus. Efter en introduktion og lidt baggrundsviden omkring det lækre vietnamesiske køkken, skal I selv lave diverse retter, som I bagefter får lov til at fortære. Efter frokost tager I til centrum af Ho Chi Minh City, hvor I kører i lufthavnen, for at flyve til Siem Reap, den gamle hovedstad i Khmer riget. Ved ankomsten til Siem Reap bliver I hentet og kørt til jeres hotel. Resten af ​​dagen er til fri disposition. Nyd en lækker Khmer velkomstmiddag på The Sugar Palm. Overnatning på på Angkor Home Hotel

Dag 12: Siem Reap (M)
Denne morgen besøger I den antikke by Angkor Thom, den sidste hovedstad i den Store Khmer rige under regeringstid af Jayavarman VII. Denne by er omgivet af en 8 m høj mur, der trækker et perfekt kvadrat. Indtag byen igennem den gamle South Gate, en imponerende stenport udskåret med Elefanter og fire gigantiske ansigter. På hver side af indgangen er en række med 54 guder eller dæmoner som holder den hellige Naga slange. I tager tilbage til hotellet til frokost.

Denne eftermiddag, udforsker I flere templer med en lokal tuk tuk. Det mest berømte af alle Angkor templerne, Ta Prohm. Bygget imellem det 12. og 13. århundrede og overgroet med jungle, træer og vinstokke, står templet som det eneste i samme stand, som da man fandt det. Dette gør “Tomb Raider templet” til et af ​​de mest maleriske og mindeværdig af Angkor templerne. Dit besøg vil også omfatte Banteay Kdei, et buddhistisk kloster fra slutningen af ​​12. århundrede, og Srah Srang. Overnatning på Angkor Home Hotel

Dag 13: Siem Reap (M)
Her til morgen skal I opleve Banteay Srei,en af perlerne i Angkor området. Det såkaldte “Citadel of Women” er fortsat det bedst bevarede tempel i Cambodia og det har nogle af de fineste eksempler på klassisk Khmer kunst og nogle bemærkelsesværdige fine basrelieffer.Banteay Srei er enestående, fordi det er fremstillet af pink sandsten.

Fortsæt nordpå til Kbal Spean, et af ​​de tidligste hinduistiske pilgrimssteder i Cambodia. En kort 3 km gåtur op ad bak gennem junglen vil belønne jer med fremragende udsigt over sletterne og Kulen bakkerne. Øverst vil I opleve “River of 1000 lingas”, hvilket er nogle bemærkelsesværdige stenrelieffer af hinduistiske guder, dyr og andre symboler indgraveret i flodbreden. I løbet af regntiden er det muligt at nyde et forfriskende bad i vandfaldet.

På vej tilbage til Siem Reap, stopper I ved landmine museet, der fremmer bevidstheden om minefare. Mr. Aki Ra, museet grundlægger, blev uddannet som børnesoldat under Khmer Rouge regimet og arbejder i dag med at destruere miner. Museet fungerer også som et redningscenter for børn, hvis lemmer er blevet amputeret efter en landmine ulykke. De fleste af børnene har Mr. Aki Ra redet fra Phnom Penhs gader eller fra fattige landdistrikter.

Afslut jeres dag med det berømte Angkor Wat og udforske de indviklede udskæringer og gange i dette 12. århundrede tempel. Bygget under regeringstid af kong Suryavarman II i det tidlige 12. århundrede, er Angkor Wat konstrueret efter samme model, som templetbjerget Mount Meru, gudernes hjemsted i den hinduistiske mytologi. Inde i templet er væggene beklædt med stenrelieffer og basrelieffer der skildrer hinduistisk mytologi og krigene Suryavarman II kæmpede i hans regeringstid. Angkor Wat er kendt for de mere end 2000 smukt udskårede Apsara dansere. Angkor Wat findes idag på cambodias nationale flag og symboliserer ​​Khmer folkets sjæl. Slut dagen af med at nyde den smukke solnedgang over Angkor Wat. Overnatning på Angkor Home Hotel

Dag 14: Afrejse fra Siem Reap (M)
Efter morgenmaden kører I til Tonle Sap søen, hvor I vil få mulighed for at lære om livet på vandet. Tonle Sap er Sydøstasiens største ferskvandssø, hvis størrelse firedobler i regntiden. I går ombord på en lokal båd og udforsker søen og dens flyden landsbyer. I gør stop ved Kampong Phluck for at se livet i denne flydende landsby. Vel tilbage på landjorden har I mulighed for at besøge håndværkerværkstedet D’Angkor for at se hvordan de laver træ og stenrelieffer eller det lokale marked, før I bliver afleveret i lufthavnen.

Hotelliste:
Luang Prabang: Le Sen Boutique Hotel / deluxe værelse
Vientiane: City Inn hotel / deluxe værelse
Hanoi: Boutique Hanoi I / deluxe værelse
Hoi An: Hoi An Trails / superior værelse
Hue: Park View / superior værelse
Ho Chi Minh: Au Lac II / deluxe værelse
Siem Reap: Angkor Home Hotel / superior værelse

Prisen inkluderer:

 • Fly København Luang Prabang / Siem Reap r/t
 • Fly Luang Prabang – Vientiane – Hanoi – Danang / Hue – Ho Chi Minh – Siem Reap
 • Lufthavnsskatter
 • Indkvartering i dobbeltværelse på de i programmet nævnte hoteller eller tilsvarende.
 • Alle måltider som specificeret i programmet (M = Morgenmad, F = Frokost & A = Aftensmad)
 • Transport, ture og udflugter som beskrevet i programmet
 • Entreer og gebyrer ifølge programmet
 • Engelsk talende lokalguide

Prisen inkluderer ikke:

 • Ture, transport, udflugter, entreer, transport som ikke er angivet i programmet
 • Visum til Laos og Cambodia, kan fåes ved ankomsten, pris p.t usd 25-30,-. (husk pasbillede). Der kræves ikke visum til Vietnam for danske statsborgere ved ophold på under 15 dage
 • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, souvenirs, vasketøj, drikkepenge osv.
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage og højsæsonstillæg

Bemærkninger:

 • Skulle der ikke være plads på det navngivne hotel, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
 • Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage eller under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
 • Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It