Safari og Romantik i Sydafrika

Midt i den Sydafrikanske bush ligger den magiske danske ejede Mpala Safari Lodge. Smukt og luksuriøst indrettet i harmoni med naturen, omgivet af vilde dyr og enestående naturskønhed. Den perfekte ramme for din drømmerejse.

Mpala Safari Lodge udstråler eksklusivitet og atmosfære. Mpala Safari Lodge er først og fremmest udsprunget af et dansk ægtepars drøm om et Sydafrikansk paradis. Mpala Safari Lodge ligger på kanten af det verdensberømte naturreservat, Kruger National Park, der er blandt verdens største naturreservater.

Se fotobogen om Mpala lodge her….  Se videoklip fra Mpala Lodge her: 1 2 3 4 5 6  Download brochuren her….
Se hvad gæsterne siger her….            Se dokumentarprogram om Kruger National Park her…. 1 2

Gepardmor med unger

Gepardmor med unger

Det siger gæsterne:

¨Mpala Safari Lodge er stedet man bare vender tilbage til igen og igen¨

¨En stor cocktail af fantastiske oplevelser og engagerede ansatte, der får os gæster til at føle sig som fordums tiders grever og baroner¨

¨Ved afrejsen var det meget let, at sige tak til personalet, men svært at skulle sige farvel¨

REJSEFAKTA

Tur navn: Safari og Romantik i Sydafrika
Rute: Johannesborg – Kruger National Park – Johannesborg
Højdepunkter: Game drives, Game walks, Sotho stammedans, skolebesøg, bushwalk, middag i bushen og Kruger National Park
Rejselængde: 6-8 dage
Afgang: Hver søndag (min 2 – max 12 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.05.16 – 30.04.17
Pr person for 5 nætter fra                                                    dkk 18.295,-
Pr person for 7 nætter fra                                                    dkk 18.995,-
Enkeltværelsestillæg fra                                                       dkk 3400

5 ekstra nætter i forbindelse med ugeophold, pr person     dkk 9.100,-
7 ekstra nætter i forbindelse med ugeophold, pr person     dkk 9.900,-

MPALA er den lokale Sotho stammes navn for den kønne Impala antilope og det er også navnet på den dansk ejede Mpala Safari Lodge. Lodgen er tegnet i tæt samarbejde med dygtige arkitekter og forener på bedste vis afrikansk arkitektur med danske krav til høj komfort og eksklusiv indretning. De perfekte rammer for drømmerejsen.

Hovedbygningen danner rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgenmåltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her I kan slappe af med en drink i loungen, imens ilden knitrer i pejsen, eller I kan læne jer tilbage i zebrastuen med en god bog, som I har fundet i biblioteket.

Luksuriøse og smukke chalets midt i bushen
Et stort myggenet omgiver en romantisk himmelseng og bidrager til den hyggelige atmosfære. Indretningen er stilfuld, enkel og rolig. De 3 hyggelige dobbelthuse har alle udsigt til floden, privat bad og toilet, loftsvifte, aircondition og panoramavinduer. Sengene er store og komfortable og indrettet til årstiderne med både lette tæpper og tykke dun-dyner, så I kan vælge den komfort, som I ønsker. Der findes hårtørrer på værelserne, og der er shaverstik samt adapter til europæiske el-stik (220V).

Gæstehusene, der er forskelligt placeret i Mpalas store park, giver dig mulighed for at vælge den komfort I ønsker. Det ene hus ligger tæt ved hovedhuset og swimmingpoolen og er perfekt, hvis I foretrækker at have det hele lige ved hånden. De to andre huse ligger lidt mere diskret, men uanset hvor I bor, vil I aldrig føle at I bliver forstyrret, fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er begrænset til 12 personer på samme tid.

Vores dygtige kokke tilbereder overdådige og velsmagende måltider, ofte udendørs i Bomaen eller på ægte safarimanér omkring bålet i bushen. At spise ude er storslået safari romantik. Oven over jer, er Afrikas nattehimmel kulsort med millioner af klare stjerner og ikke så sjældent et fint stjerneskud.

Ofte er der vildt på menuen, når kokken f.eks. har lækre impala bøffer på grillen. Uovertruffent sydafrikansk oksekød og lækre og sunde salatanretninger er også “hverdagskost” på Mpala Safari Lodge. Til maden kan man vælge udsøgte Sydafrikanske vine fra Mpalas vinkælder. Med vores interesse for – og viden om – de lokale vine, har vi gennem årene opbygget en velassorteret vinkælder. En interessant vin oplevelse løfter middagen til en kulinarisk oplevelse.

Til de mange udflugter, pakker kokken en lækker picnickurv og der dækkes op til frokosten med dug på bordet. Har I behov for særlig diæt tager Mpalas køkken naturligvis højde for det. Det vil være en stor hjælp at vide det, inden I ankommer.

Et ophold på Mpala Safari Lodge, giver mulighed for et væld af alsidige og anderledes oplevelser og udflugter i særklasse. Her er tale om en eksklusive oplevelse, med vægten lagt på de overvældende natur og dyrelivs oplevelser, der begynder lige uden for døren. Mpala Safari Lodge er beliggende ved floden Olifants River i naturreservatet, Great Kruger National Park i Limpopo provinsen – en af Sydafrikas sande perler.

Mpala ejer et større safari område, der er forbeholdt Mpalas gæster – og alle dyrene. Mpalas del af Great Kruger National Park har særdeles gode drikkevandsmuligheder for dyrene, som derfor søger hertil. På Mpala Safari Lodge er I fri for at flokkes med mange andre turister om de gode pladser. Med et maksimum på 12 gæster, er der kun de gode pladser på Mpala og på udflugterne.

På udflugterne ledsages små grupper på op til 6-7 gæster af en af vores kompetente og professionelle rangers. Han er hele tiden inden for din rækkevidde. Det giver stor tryghed og alle kan høre, hvad han fortæller. Vore erfarne rangers sørger for de store oplevelser og ikke mindst den høje sikkerhed.

Safari i Sydafrika – Store oplevelser i vente
Når I tager et 1- eller 2 ugers ophold på Mpala Safari Lodge, behøver I ikke være bange for at kede jer. Der er udflugter hver dag – planlagt som en lille rundrejse i sig selv. Hver dag byder på nye oplevelser med natur, kultur og safari.

En uge på Mpala, er som en rundrejse for alle sanser, hvor I kommer hjem til jeres egen seng hver nat. Herunder kan I læse mere om Mpalas mange oplevelser og udflugter. Det meste er inkluderet i prisen, når I er gæst på Mpala Safari Lodge. Læg mærke til hvor meget, der er inkluderet i prisen.

Mandag eftermiddag: Traditionel Sotho Stammedans
En inciterende tromme lyder i det fjerne og kommer nærmere. Mpalas dansere er på vej for at optræde for jer…

Tirsdag morgen: Bush Walk
På Bush Walk vandrer man til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide

Tirsdag eftermiddag og aften: Foto safari ud over det sædvanlige
Dette er en dag, der byder på safarioplevelser og romantisk middag i bushen

Tirsdag aften: Middag i bushen
Kokken tilbereder maden i jerngryder og store møre bøffer grilles over åben ild på gammeldags safari måde.

Tirsdag aften: Night gamedrive
Når solen går ned bliver det med ét mørkt og mange dyr bliver aktive. Det er på denne tid af døgnet, der er mulighed for at se de dyr, der holder sig skjult om dagen. De nataktive ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys.

Onsdag morgen: Gamedrive og Bushwalk
I kører ud i det vildtrige område omkring Mpala og går tur i bushen i Mpalas private bushområde sammen med de bevæbnede og erfarne guider.

Onsdag: Besøg på Diphuti Landsbyskole
Da vi opdagede, at landsbyskolen Diphuti med 800 elever havde hårdt brug for klasseværelser, besluttede vi at lade en del at overskuddet fra driften af Mpala gå til denne sag. Der var kun 8 klasseværelser til alle disse børn!

Torsdag og fredag: Kruger Park i 2 dage med overnatning
Kruger National Park er på størrelse med hele Jylland og har et enestående dyre- og fugleliv, der gør naturreservatet berømt for safari hele verden over.

Søndag eftermiddag: Gamedrive med champagne
Gamedrive i bushen og afslutning på ugens oplevelser med champagne.

Ekstra udflugter for dem, som vil mere

Elefant Safari, ca. dkk 1220,- pr person
At ride på ryggen af en elefant gennem den afrikanske bush er en unik oplevelse, som I sent vil glemme.

Drakensbjergene, ca. dkk 570,- pr person
Turen byder på et af prægtige naturscenerier af bjerge, udsigter, vandfald, drypstenshuler, The Three Rondavels i Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, shopping og meget mere.

River Cruise Olifants River, ca. dkk 310,- pr person
I sejler imellem prustende flodheste, lurende krokodiller og imponerende fiskeørne på udkig efter fisk.

Geparder og truede dyr, ca. dkk 280,- pr person
Oplev centret for truede dyr i Hoedspruit, hvor man især opdrætter geparder til udsætning i naturen.

Teltsafari, ca. dkk 310,- pr person
Vi har rekonstrueret den gammeldags safarioplevelse, hvor man vandrede til fods gennem bushen og overnattede i telte. Maden tilberedes over åben ild og natten tilbringes i telt midt i bushen.

Golf og giraffer, ca. dkk 510,- pr person inklusiv green fee og leje af udstyr
Gå en 18-hullers runde på Hans Merensky Golf Club, som er en helt særlig oplevelse med krydsende giraffer og andre dyr, der er tiltrækkes af banernes grønne græs.

Shoppingtur til Phalaborwa, ca. dkk 175,- pr person
I kan shoppe eller blot opleve livet i en moderne mindre afrikansk by. Hvis muligheden byder sig kombineres turen med et besøg ved kobberminen.

Ekstra Bush Walk, ca. dkk 100,- pr person
Der er allerede 2 gange bush walk med i det faste program, men hvis I vil opleve dette igen, har I muligheden.

Jagt i den afrikanske bush, priser på forspørgsel
For jægere, der ønsker at komme på jagt en dag eller 2 i den afrikanske bush, er der mulighed for virkelig storslåede jagtoplevelser.

Ballonflyvning over bushen, ca. dkk 1680,- pr person
Oplev magien ved at svæve lydløst henover trætoppe og dyreflokke i en varmluftballon.

Kulturelt og historisk besøg i Soweto, ca. dkk 410,- pr person
Oplev Soweto lige i udkanten af Johannesburg, hvortil den sorte del af befolkningen blev henvist under apartheid før 1994

Hesteridning, ca. dkk 440,- pr person
Når I rider til hest, oplever I at bliver ét med naturen. Det er ganske enkelt en intens naturoplevelse.

Panoramaruten, 2 dage med overnatning, ca. dkk 2700,- pr person
Panorama ruten er en legendarisk køretur, igennem de kønne Drakensbjerge nordøst for Johannesburg. Turen byder på et sandt overflødighedshorn af prægtige naturscenerier af bjerge, udsigter, vandfald, guldgraver byen Pilgrims Rest, The Three Rondavels i Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, shopping og meget mere

Prisen inkluderer:

• Fly København – Johannesborg r/t
• Lufthavnsskatter
• Transfer til/fra fra lokal lufthavn (Phalaborwa eller Hoedspruit) og Mpala Safari Lodge
• 6 eller 8 dage på Mpala Safari Lodge i chalet med Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad).
• Sotho-stammens traditionelle sang og dans.
• Drikkevand på flaske, kaffe og the.
• Game Drive i åben safaribil
• Bush Walk 2 gange.
• 2-dages safari i Kruger National Park med overnatning (hvert par får eget hus med toilet og bad i standard camp)
• Dagsudflugt med besøg i landsbyskole med en ekstra oplevelse indlagt,
• Safari på quadbike (4-hjulet motorcykel eller valgfri Game Drive i åben safaribil),
• Romantisk middag under åben himmel i bushen (traditionel sydafrikansk bush braii)
• Natsafari
• Game Drive med sundowner (herlig sydafrikansk mousserende vin, kun ved ophold på 7 nætter),

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Regionale flyvninger i Afrika (Johannesborg – Hoedspruit/ Phalaborwa, ca. dkk 2150-2350 pr person, for en returbillet)
• Andre måltider end dem nævnt i programmet
• Valgfri ture og udflugter, som ikke er inkluderet i programmet
• Visum til Sydafrika (kan fåes ved indrejse, husk pasfoto). Husk altid at checke um.dk for opdateringer omkring visum.
• Udgifter af personlig karakter, såsom drikkepenge, drikkevarer, souvenirs og vasketøj osv.
• Sygdomafbestillings- og rejseforsikring

BEMÆRKNINGER:

• Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage eller under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage
• Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv
• Mindre program ændringer er undertiden nødvendigt, afhængig af vejforhold.

Generelle informationer:

Ankomst og afrejse:
Af hensyn til udflugtsprogrammet skal ankomst altid være en mandag. Ved ophold på 1 (eller 2) uger ankommer I på en mandag og rejser på den følgende (eller næstfølgende) mandag. Hvis I vælger ophold på 5 dage ankommer du ligeledes på en mandag, men I rejser på den følgende lørdag.

Mpala Safari Lodge henter og bringer gæster, der ankommer/rejser fra den lokale lufthavn i enten Hoedspruit (HDS) eller Phalaborwa (PHW), med middagsflyet.

Ved ankomst mandage henter vi gæster i PHW kl. 12.55 eller i HDS kl. 11.20 eller 13.15 (tidspunkterne reguleres hvis flyselskabets ændrer fartplan)

Ved afrejse mandage kører vi gæster til lufthavnen i PHW i god tid til flyet kl. 13.15 eller til HDS til flyet kl. 12.00 eller 13.50 (tidspunkterne reguleres hvis flyselskabets ændrer fartplan).

Ved afrejse lørdage (5 nætters ophold) kører vi gæster til lufthavn i PHW i god tid til flyet kl. 12.55 eller til HDS til flyet kl. 12.00 eller 14.00 (tidspunkterne reguleres hvis flyselskabets ændrer fartplan).

Såfremt I ankommer med fly og vi skal hente jer i en af de lokale lufthavne Phalaborwa eller Hoedspruit, skal I præcist oplyse hvilken af de to lufthavne I ankommer til, samt tidspunktet for jeres ankomst. Det samme gælder for jeres afrejse lufthavn og –tid. Hvis jeres rejseplan bliver ændret er I forpligtet til at meddele det til os i god tid, da det ellers kan det betyde, at vi venter på jer ved et forkert sted/tidspunkt og at vi ikke er der, når I ankommer. Transfer til/fra Phalaborwa eller Hoedspruit på det aftalte tidspunkt er inklusiv i prisen.

Hvis I selv sørger for transport helt til Mpala Safari Lodge, er jeres værelser til rådighed fra kl. 13:00 på ankomstdagen.

Hvis I selv ankommer i bil, råder vi jer til at ringe til lodgen et par timer inden jeres ankomst, for at få instruktion til det sidste stykke vej.

Vi henter jer gerne på et aftalt sted i nærheden, så I ikke selv skal forvilde jer ind gennem naturreservatet. Jeres værelser er til rådighed til kl. 10:00 på afrejsedagen.

Ved ankomsten er I forpligtet til at acceptere og underskrive Mpala Safari Lodges vilkår for ophold (på engelsk ”indemnity form”), hvor I erklærer jer indforstået med, at det er forbundet med visse risici og på eget ansvar at opholde sig og være i den afrikanske natur. Dette er et almindeligt krav på lodges i Sydafrika.

Børn og opredning:
Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år+. Grupper på 12 personer kan vælge at se bort fra alderskravet, men på eget ansvar. Der er mulighed for opredning i forældres soveværelse på luksus drømmeseng. Der ydes dog ingen rabat for børn eller for opredning. Det er en krav i Sydafrika, at i naturreservater med Big 5, skal børn være mindst 12 år, for at kunne deltage på bush walk.

Drikkepenge:
Sydafrikanske lønninger er generelt lave sammenlignet med danske. Drikkepenge er derfor mere end velkomne. På restauranter m.v. anbefales 10 – 15% i drikkepenge. Dragere i lufthavn eller på hotel får normalt ca. 5 Rand pr. kuffert. Til chaufføren på en rundrejse anbefales ca. 15-20 Rand pr. person pr. dag. Hvis I ønsker at give drikkepenge til personalet på Mpala Safari Lodge anbefaler vi, at I lægger drikkepenge i en kuvert og giver kuverten til værterne Estel eller Sandra. De vil så sørge for at fordele drikkepengene mellem personalet, så alle får sin andel. Et passende beløb til fordeling blandt lodgens personale er ca. 200-250 Rand pr. gæst pr. Uge (ca. dkk 150,-).

Klima:
Sydafrika har flere klimazoner. Mpala Safari Lodge og Krüger Parken ligger i den nordøstlige del af Sydafrika, hvor det aldrig bliver rigtigt koldt og selv vinteren er varm som en gennemsnitlig dansk sommer.

Perioden november-marts er sommerperioden, med dagtemperaturer på 28-35 grader eller mere og aftentemperaturer på 20-25 grader.

Varmeste måneder er december-februar. I sommerperioden forekommer der kortvarige kraftige tordenbyger indimellem, men egentlig regntid, som man kender det fra f.eks. Kenya, er der ikke tale om og selv kort tid efter et regnskyl er luften igen meget tør, så de høje sommertemperaturer er ikke ubehagelige.

I perioden april-oktober er vejret ret tørt og oftest med solskin. Selv i de koldeste måneder kan der være 28 grader varmt og temperaturen kommer kun sjældent under 20 grader om dagen og 8-10 grader om natten.

Cape-regionen, der ligger i den sydlige halvdel af Sydafrika, har køligere klima end den nordlige del hvor Mpala ligger. Klimaet er nærmest som ved Middelhavet med sommerperioden fra oktober-marts. Vinteren har temperaturer som et dansk forår, med nogen nedbør (men også solskin). Det er i Western Cape-regionen, at Sydafrikas vindistrikter ligger.

Sol:
Solen i Sydafrika er betydeligt stærkere, end vi er vant til fra Skandinavien. Det anbefales at anvende et solcreme med høj beskyttelsesfaktor (mindst 15-20). I handelen findes der midler, der udmærker sig ved at tørre ind i huden uden at efterlade en fedtet overflade. Disse egner sig særlig godt til brug på safari og kan bl.a. købes i butikken på Mpala Safari Lodge.

Sprog:
Sydafrika er fleresproget. Langt de fleste taler et let forståeligt og flydende engelsk. På Mpala Safari Lodge taler personalet engelsk. Der er dansk rejseleder på Mpala Safari Lodge. Lodgens lokale guider er engelsk talende.

Telefon og e-mail:
Der findes både telefon og internet på Mpala Safari Lodge. Mobiltelefon-nettet er velfungerende de fleste steder, men langt ude i bushen kan der mangle forbindelse. På Mpala Safari Lodge er der flere steder, hvor du kan finde gode modtageforhold. Telefon på Mpala Safari Lodge kan benyttes mod betaling efter minuttæller. Der kan ringes direkte ud fra alle værelser. På lodgens kontor kan du i nogen omfang få adgang til at sende og modtage e-mails.

Vi har internet i begrænset omfang. Det er en mobil forbindelse til en antenne i bjergene ca. 70 km væk. Det er derfor ikke særlig hurtigt og ikke egnet til at sende og modtage større filer. Vores gæster har adgang til at f.eks. læse deres webmail og gå på Facebook fra computeren på lodgens kontor efter aftale med personalet. Forbindelsen er ikke stabil og nettet er overbelastet, så der kan være tidspunkter, hvor vi ganske enkelt ikke har internet. It is Africa – you know.

Tidsforskel:
Sydafrika har +1 time i forhold til dansk normaltid. Når vi har sommertid i Danmark, er der ingen tidsforskel mellem Sydafrika og Danmark. I dansk vintertid er Sydafrika 1 time foran dansk tid. Når tidsforskellen er så lille, undgår man at få jetlag, som er et problem, når man rejser langt mod øst eller vest.

Vaccinationer:
Ingen obligatoriske, med mindre I har besøgt et område med gul feber inden for de sidste 6 dage inden ankomst til Sydafrika. Vaccination mod smitsom leverbetændelse og stivkrampe anbefales. Malaria profylaske anbefales ved rejser til området i og omkring Krüger Park. Det anbefales under alle omstændigheder at søge oplysninger hos egen læge eller på Statens Seruminstitut.

Husk, at selvom der indtages malaria-medicin, er den bedste beskyttelse altid, at undgå at blive stukket. Brug en myggebalsam og tildæk bar hud om aftenen. Myg tiltrækkes af lugten af uvaskede tæer, så det er en god idé at vaske fødderne med sæbe og tage rene strømper på inden aftensmaden.

Valuta:
Sydafrikas valuta hedder Rand = R (eller ZAR). Kursen er faldet meget de senere år, hvilket betyder, at man får meget for vores vestlige valuta. 100 R koster ca. 75 DKK (September 2011). Der kan veksles danske kroner, pund, dollars og euro overalt i banker og vekselforretninger. Det kan dog være lidt tidskrævende. Det er nemmere at benytte hæveautomater. Vi anbefaler at vente med at veksle valuta til ankomsten i Johannesburg lufthavn, hvor kursen er mere fordelagtig end her hjemme.

Kreditkort er stort set lige så almindeligt som i Danmark. Anerkendte kreditkort som Visa, Eurocard, Mastercard, American Express m.fl. kan benyttes de fleste steder. På Mpala Safari Lodge kan du betale med Visa, Visa/DK, MasterCard og Diners. Der er hæveautomater i lufthavne, banker og butikscentre.

Shopping:
Kunsthåndværk, smykker, diamanter og tøj er de fleste steder ca. 30-50% billigere end i Danmark. På Mpala Safari Lodge er der indrettet en butik med med bl.a. afrikansk kunsthåndværk og brugsting, smykker, postkort, praktisk safaritøj som kortærmet kakiskjorte, fleecetrøje, solhat og kasket, samt personlige fornødenheder som solcreme, myggebalsam, hygiejneartikler m.m. På nogle af udflugterne bliver der mulighed for at shoppe hos de lokale i de mange små souvenir boder langs vejene.

Påklædning:
Generelt er påklædningen meget afslappet i Sydafrika. Safaritøj bør være fritidstøj i dæmpede farver. Undgå store farvekontraster, der tiltrækker opmærksomhed og virker forskrækkende på dyrene. På bushwalk anbefales det, at have lange bukser på.

Der bør medbringes et par gode vandresko, men tennissko kan også gøre det, samt et par lette sko til udflugterne i bil. En varm vindjakke er nødvendig på safari i åbne biler, hvor det kan blive køligt om aftenen. I sommerhalvåret er det desuden nødvendigt med en hat, samt at have tildækkede arme og skuldre, da solen selv tidligt på dagen er meget stærk. I vinterhalvåret skal der medbringes varmt tøj. Mpala Safari Lodge har eget moderne vaskeri. Her kan I for et mindre beløb få vasket tøj.

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It