Vietnams eventyrlige gastronomi

Det vietnamesiske køkken er kendte, som et af verdens bedste, men kun få kender de variationer, der findes i de regionale køkkener. Ligesom landet, kan vietnamesiske mad også opdeles geografiske i det sydlige -, centrale- og nordlige køkken. Vi har skabt denne gastronomiske rundrejse med fokus på mad. Efterhånden som I rejser op langs kysten på denne seksten dages tur, vil I opleve det bedste af vietnamesiske kultur, historie og gastronomi. Med spændende og lærerige madlavningskurser og måltider på forskellige former for restauranter, er denne tur sikker på at behage smagsløgene.

Se den verdenskendte Michelin Chef, Gordon Ramsays kulinariske rundrejse i Vietnam her….. 

Friskrullet Pho Cuon forårsrulle

Friskrullet Pho Cuon forårsrulle

Nordvietnam er den vietnamesiske civilisations vugge og herfra kommer mange af Vietnams mest berømte retter (såsom Pho). Det nordlige køkken er mere traditionelt og strengt, mht valg af krydderier og ingredienser. Køkkenet i det sydlige Vietnam er blevet påvirket det Khmerske køkken, hvilket giver sig til kende igennem en sødere smag.

Det sydlige køkken er mere eksotisk og bruger mange urter. Maden i det centrale Vietnam er helt forskellig fra maden i både nord og syd, ikke kun i præsentationen, men også i smag. Retterne i det centrale Vietnam serveres som en ret med mange små sideretter, og i forhold til de andre køkkener, har det en mere krydret smag.

Rejsefakta

Tur navn: Vietnams eventyrlige gastronomi
Rute: Ho Chi Minh City – Hoi An – Hue – Hanoi
Højdepunkter: Verdens naturarv, Halong bugten, lokale markeder, landsbyer, gastronomiske oplevelser og vietnamesisk madlavning
Rejselængde: 16 dage
Afgang: Afgang dagligt (min 2 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.11.14 – 31.10.15
Pr person i delt dobbeltværelse                    fra dkk 22995,-
Enkeltværelses tillæg                                          dkk 3995,-

Dag til dag program


Dag 1: Ankomst til Ho Chi Minh City – middag i lokalt hjem (A)
Ved ankomsten til Ho Chi Minh City, bliver I mødt i lufthavnen af jeres guide og kører til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition, indtil om aftenen, hvor en helt speciel oplevelse venter jer. I bliver hentet på jeres hotel og kører til et privat vietnamesisk hjem, beliggende i forstæderne til Ho Chi Minh City, hvor jeres værtsfamilie vil tilberede et lækkert og typiske vietnamesisk måltid. En middag med jeres værtsfamilie er den perfekte måde at få en dybere indsigt i den vietnamesiske kultur og køkken og det giver jer en mulighed for at lære mere om, hvordan de lokale lever. Efter en dejlig middag og et hyggeligt samværd med jeres værtsfamilie, bliver I kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva

Dag 2: Ho Chi Minh City – madlavnings kursus (M/F/A)
I dag skal I for første gang på intim vis, stifte bekendtskab med det vietnamesiske køkken. I kører fra hotellet og ud til forstæderne og væk fra den veltrådte turist sti. Her skal I ikke bare deltage i et spændende madlavnings kursus, men også få en reel indsigt i det vietnamesiske køkken.

I starter tidligt fra jeres hotel og kører til et lokalt marked i en af forstæderne til Ho Chi Minh City, hvor I mødes med jeres vært, for at shoppe for ingredienser. Derefter tager I jeres lokale værts hjem, hvor I starter på jeres madlavnings kursus. Jeres vært er en dygtig kok og meget glad for at vise jer omkring på deres lokale marked og dele ud af deres viden og fortælle om deres foretrukne retter. I er selv med til at vælge hvilke retter I ønsker at lave og efter kurset nyder I selvfølglig frugten af jeres anstrengelser. Efter frokost bliver I kørt tilbage til jeres hotel.

I har tid på egen hånd indtil I om aftenen bliver hentet på jeres hotel og kører til udgangspunktet for jeres aften vandretur. Det første stop er en offentlig park, hvor de lokale kommer for at motionere. De samles når solen går ned for at socialisere og danse sammen. I er velkommen til at danse med eller bare se på. Derefter fortsætter I og får efter en kort gåtur aftenens første smagsprøve på lokal streetfood. “Banh Xeo” er en stor rispandekage fyldt med grøntsager, rejer og svinekød. Denne lokale gaderestaurant, beliggende i en lille gyde er berømt og serverer nogle af de bedste “Banh Xeo” i Saigon. Næste stop er en lokal madbod ved Tan Dinh markedet, hvor I kan nyde en lækker lokal suppe, inspireret af kinesiske opskrifter.

I fortsætter jeres gåtur igennem Saigon og efter et stykke tid, kan I nyde en velsmagende “Bun Dau”, som er en lokal ret fra Hanoi, med tofu, svinekød, ris og grøntsager. Efter at have krydset et travlt vejkryds, kan I forkæle jer selv med en lækker dessert og en vietnamesisk kaffe. Efter yderligere 10 minutters gang, slutter I aftenen af med levende musik på en lokal café. Herefter kan I tage videre i den lune nat eller blive kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva

Dag 3: Ho Chi Minh City – Mekong deltaet og dinner cruise (M/F/A)
I dag skal I udforske de maleriske vandveje i Ben Tre provinsen, 1,5 times kørsel fra Ho Chi Minh City. I bliver hentet på jeres hotel om morgenen og kører til Mekong deltaet, lokalt kendt som “vietnams risskål” hvor I vil opleve det lokale liv i Mekong deltaet. I vil prøve forskellige former for lokal transport, så som en xe loi, en slags motorcykel med en kurv, som jeres chauffør navigerer langs lokale stier, gennem kokoslunde, frodige rismarker og frugtgårde til jeres båd, der venter i en malerisk kanal. I går ombord og begynder jeres private “Mango Cruise”. I stopper ved en lille murstens fabrik, hvor de lokale stadig bruge århundreder gamle traditionelle metoder til at lave mursten i hånden.

Tilbage på båden , krydser I An Hoa floden og starter på en 4 km lang cykeltur, hvor I udforsker Phong Nam landsbyen. I besøger et lokalt hus for at se hvordan de forarbejder kokosnødder i hånden og lære, hvordan alle dele af kokosnødden anvendes. Herfra fortsætter I med at cykle til en “Hu Tieu” risnudle fabrik, for at se hvordan de laver nudler. Herfra er der få minutters gang til Mrs Huongs hjem. Hendes familie lever af fiskeri og landbrug. Her kan I slappe lidt af og nyde tropiske frugter og honningte i hendes have, før I tager en mindre sampan for at udforske de skjulte labyrinter af små, solfyldte kanaler og få et indblik i det lokale liv langs floden.

Fortsæt jeres “Mango Cruise” til Mango Home Stay restauranten, hvor I kan nyde en lækker 5 retters vietnamesisk frokost på terrassen i haven. Efter en velsmagende frokost, slentre I forbi grønne haver til Hr. Sau Tuongs hus, en tidligere Vietcong soldat der kæmpede imod Khmer Rouge. I kan høre om hans opleveleser imens I nyder de sprøde rispapir lavet af hans kone, og senere lære at lave rispapir, som er den mest berømte specialitet i My Long landsbyen.

Fortsæt til et nærliggende hus, hvor Hr. Hung, berømt for hans sticky rice og se hans bestand af havkatte og gå en tur igennem hans frugthave. Herefter går I ned til jeres båd og sejler tilbage til Ben Tre, hvorfra I kører tilbage til Chi Minh City.

Om aftenen bliver I hentet og kørt til molen i centrum af Ho Chi Minh City. Her går I ombord på det gode skib Bonsai, for at nyde en vietnamesisk madoplevelse og et dejligt cruise på Saigon floden under den vietnamesiske aftenhimmel og med Saigons skyline som kulisse.

Ved ankomsten vil kaptajnen byde jer velkommen og give en kort præsentation af de retter, som er på menuen og som har gjort dette dinner cruise til en kulinarisk oplevelse. Slap af på det øverste dæk og nyd den panoramiske udsigt under jeres dinner cruise på Saigon floden. En vietnamesisk buffet, samt andre asiatiske og vestlige retter bliver serveret undervejs og et band står for underholdningen. I slutter middagen af med en lækker dessert, før I vender tilbage til molen, hvor I bliver hentet og kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva

Dag 4: Ho Chi Minh City – Cu Chi tunellerne og bytur (M/F)
I forlader Ho Chi Minh City og kører til Cu Chi distriktet. Som I lader storbyen bag jer, vil I opleve hvordan landskabet skifter fra storby til rismarker, frugtplantager og landsbyboere, der tørrer nudler ved siden af vejen. I ankommer til de berømte Cu Chi tunneller, der består af et utrolig underjordisk tunnel netværk bygget af de vietnamesiske modstandsfolk (Viet Cong) under den franske og amerikanske krig. I start besøget ved Ben Dinh delen af tunnelen, hvor I kan opleve hvordan det var at være en guerillasoldat med russiske Carbine rifler og AK 47 er. I vil få mulighed for at opleve tunnellerne og se hvordan Viet Cong levede under krigene. Efter besøget returnere I til Ho Chi Minh City, hvor I spiser frokost.

Om eftermiddagen besøger I Genforeningen Paladset, tidligere kendt som præsidentpaladset, hvor de nordvietnamesiske kampvogne ankom om morgenen d. 30 april 1975, da Saigon faldt. Denne fascinerende bygning er fyldt med historie, stadig frisk i hovedet på mange. I fortsætter til det gamle Post Office og Notre Dame katedralen. Det sidste stop er Ben Thanh, det centrale marked og et af de mest livlige og farverige. Herefter tager I tilbage til hotellet og aftenen er til fri disposition til at gå på opdagelse på egen hånd og evt finde en hyggelig restaurant, hvor I kan udforske det sydvietnamesiske køkken. Vi kan f.eks anbefale Cyclo Resto, Cuc Gach QuanCom Nieu, SH garden, Barbeque Garden, Quan An Ngon, May eller Pho Le. Overnatning på Hotel Sanouva

Dag 5: Ho Chi Minh City – Da Nang – Hoi An (M)
I bliver hentet på hoteller og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til det centrale Vietnam. Ved ankomsten til Danang, bliver I hentet i lufthavnen, og kører 30 minutter til den fortryllende by Hoi An (vietnams svar på Skagen), som fra det 16. til 18. århundrede var et velkendt handelscenter i Sydøst Asien. Hoi An er en utrolig charmerende by, hvor I bl.a kan opleve den gamle historiske bydel, nu beskyttet som er UNESCO verdens kulturarv område og med et multikulturelt samfund, som bl.a afspejler sig i bygninger med en unik arkitektoniske stil, med både vietnamesiske, kinesiske og japanske indflydelse.

Byen med sine imødekommende indbyggere, charmerende smalle gader, gamle huse i kolonistil, templer og træbroer, har en yderst charmerende og behagelig atmosfære. Langs floden er der en masse hyggelige og charmerende cafeer og restauranter, hvor I kan nyde en drink eller et godt måltid mad.

Efter at have checket ind på jeres hotel, skal I opleve Hoi An til fods. I vandre rundt i de smalle og hyggelige gader, hvor I vil opleve charmerende koloniale huse, traditionelle huse, købmandsgårde, den ikoniske 400 år gamle japansk bro og det farverige marked, hvor I vil opleve en bred vifte af friske råvarer, frugter, krydderier, grøntsager og urter. I slutter jeres lille vandretur med at nyde en god kop te på Reaching Out Tea House.

Aftenen er til fri disposition til at gå på opdagelse på egen hånd og evt finde en hyggelig restaurant, hvor I kan udforske det centralvietnamesiske køkken. Vi kan f.eks anbefale Ancient Faifo, Orivy, Cargo Club, Secret Garden, Mango Room, Brothers Cafe, Morning Glory, Hai San og Nam Long. Overnatning på Ancient House

Dag 6: Hoi An – risdyrkning og sunset cruise (M/F)
Når man tænker Asien og mad, er ris normalt den første ting, man tænke på. Dette er ikke overraskende, da ris udgør en stor del af den daglige kost i mange asiatiske lande og især i Vietnam. I har måske set risdyrkning før, men det er sandsynligt, at I ikke kender processen i vietnamesiske risdyrkning. Det er stadig en hemmelighed ukendt for de fleste vestlige turister. Denne sjove og interaktiv udflugt giver jer en unik mulighed for at opleve alle trinnene inden for risdyrkning.

I bliver hentet på jeres hotel om morgenen og starter dagen med kort cykeltur igennem rismarker til en lokal farm, hvor I bliver budt velkommen med te af en lokal familie. Efter lidt hygge med jeres værtsfamilie og en introduktion til risdyrkning af jeres guide, bliver I udstyret med det traditionelle landbrugsudstyr og koniske hatte, som beskyttelse imod solen.

Derefter starter den sjove del af turen. Da praksis altid er bedre en teori, skal I lære hvordan man pløjer, bærer vand til rismarkerne, sår, sætter risstiklinge osv. Forbered jer på en unik oplevelser og prøv ikke at falde ned i mudderet. Bagefter vender I tilbage til huset og lære at lave pandekager, som I derefter kan nyde. Derudover vil jeres vært lære jer at koge ris på den traditionelle måde og sammen nyder I en lokal frokost, før I kører tilbage til jeres hotel.

I har tid på egen hånd til at udforske Hoi An, indtil I om aftenen slapper af på et sunset cruise. Imens solen går ned, sejler I på Thu Bon floden igennem vandkokosnødde plantager og prøver en tur i en traditionel kurvebåd. Overnatning på Ancient House

Dag 7: Hoi An – grøntsagslandsbyen Tra Que (M/F)
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til udgangspunktet for jeres cykeltur. I sadler op og cykler til en lokal gård, beliggende i grøntsagslandsbyen Tra Que. Her bliver I vist rundt i køkkenhaverne og kan hjælpe de lokale landmænd med at bearbejde jorden og gøde den med tang. I fortsæt arbejdet med de lokale og hjælper til i haverne med at rive, så, vande og plukke grøntsager. Efter de sjove landbrugsaktiviteter, vil I opleve hvordan man forbereder Tam Huu, en lokal delikatesse, før I nyder en typiske hjemmelavet frokost., med bl.a Banh Xeo, en krydrede pandekage indpakket i ris papir. Herefter kører I tilbage til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition, til at udforske det gamle kvarter og nyde solnedgangen, med en kold drink i hånden på en af de mange charmerende cafeer ved floden. Overnatning på Ancient House

Dag 8: Hoi An – fra farm til fiskeri og madlavnings klasse (M/F/A)
Efter morgenmaden, bliver I hentet og cykler ud af Hoi An, igennem frodige landskaber ad smalle landeveje. Undervejs vil I opleve vandbøfler, rismarker, økologiske grøntsagsgårde og den venlige lokalbefolkning. Efter en hyggelig cykeltur, skal I lære at kaste et traditionel vietnamesisk fiskenet, kaldet et Ro, fra en lille rund bambusbåd (Thung Chai), som de vietnamesiske fiskere har brugt i århundreder til af udøve deres håndværk. I besøger dernæste et område omgivet af vandkokospalmer, imens I lærer om dette unikke område, før I tilsidste nyder en seafood frokost ombord på en båd.

Om eftermiddagen bliver I hentet på jeres hotel og kører til Restaurant Goda. Her møder I kokken og deltager i en madlavnings klasse, hvor I vil lære at tilberede en 3 retters menu. Kokken vil demonstrere, hvordan man forbereder hver ret, hvorefter det er jeres tur. Efter klassen kan I nyde jeres kreationer. Overnatning på Ancient House

Bemærkninger: Retterne kan variere afhængiggt af hvilke råvarer, der er i sæson.

Dag 9: Hoi An – madlavnings klasse – Hue (M/F)
Efter morgenmaden, kører I til Restaurant Goda. Herfra cykler I til den maleriske landsby An My, hvor I besøger et typisk vietnamesisk hus og andegård. Her vil I lære om dyrkning af friske urter og grøntsager og opleve, hvordan de anvendes i traditionelt vietnamesisk medicin. Herefter tager I tilbage til Restaurant Goda, hvor I deltager i endnu en madlavnings klasse.

Efter en dejlig frokost, bestående af jeres egne krationer, forlader I Hoi An og kører til Hue (ca. 3 timer). Ingen kulinarisk rundtur i Vietnam, ville være komplet uden at besøge Hue, hvis køkken betragtes som det bedste i landet. Det kongelige køkken i Hue opstod under Nguyen dynastiet, hvor kejserne fik serveret overdådige måltider. I dag vil man opleve et køkken, der stadig har fokus på præsentation, men som også har udviklet sig, med nye lækre og mere moderne varianter af det traditionelle kongelige køkken. På vejen kommer I over Hai Van passet og forbi frodige rismarker, eucalyptus plantager og den vidunderligt fotogene fiskerby Lang Co. Resten af dagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse på egen hånd og evt finde en hyggelig restaurant, hvor I kan udforske det centralvietnamesiske køkken. Vi kan f.eks anbefale Tropical Garden, Les Jardins de La CaramboleLa Carambole, Nina’s CafeConfetti Restaurant & Art GalleryLe Parfum og Banana Flower. Overnatning på Hotel Carmellia

Dag 10: Hue – madlavnings klasse (M/F)
I starter dagen med en madlavnings klasse, hvor I får mulighed for at lære mere om det royal køkken og nogle unikke Hue specialiteter, såsom Hue pandekager. I starter klassen med at besøg på det lokale Dong Ba marked, hvor Mrs Cuc, ejeren af restauranten, vil vise jer hvordan I vælger ingredienser og opdage lokale specialiteter. Derfra går I til Restaurant Y Thao Garden, beliggende I et smukt traditionelt havehus med en frodig grøn have nær Citadellet. Her begynder jeres eksklusive madlavnings klasse, hvor I vil lære at tilberede et royalt Hue måltid. I vil tilberede 4-5 retter, der spænder fra traditionelle vietnamesiske forårsruller til en lækker bananbladsalat. Efter en lærerig madlavnings klasse, kan I nyde de lækre og smukke retter I netop har tilberedt. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Carmellia

Dag 11: Hue – bytur (M/F)
Efter morgenmaden skal I ud og se de væsentligste seværdigheder i Hue. I starter med at besøge Citadellet, hvor Nguyen dynastiet regerede imellem 1802 og 1945. Det gamle citadel afspejler pomp og pragt af de dynastiske herskere, samt ar af mange års uro (Citadellet blev svært beskadiget under vietnamkrigen). Herfra tager I med en cyclo igennem Dai Noi (den gamle byde) til Tinh Tam søen, hvor kejserne plejede at komme for at slappe af. Om sommeren er søen fuld af lotus blomster og omkring søen ligger der mange små lokale kaffebarer, hvor universitetsstuderende nu kommer til at sludre, slappe af og studere.

Herfra fortsætter I til Thien Mu pagoden, smukt beliggende med udsigt over Parfume floden. Som kernen af pagoden står der et 21 meter højt tårn fra 1601, som repræsenterer de syv reinkarnationer af Buddha. Ved pagoden kan I også se den Austin bil, som en bosiddende munk i 1963 kørte til Saigon, for at protestere imod det kristne regimes forfølgelse af munke. Billedet af hans selvantændelse blev uddødeliggjort af verdenspressen og er et af de mest kendte billeder fra krigen. Til frokost kan I nyde det berømte Hue køkken.

Om eftermiddagen besøger i den tidligere kejser Minh Mang’s grav, beliggende i rolige omgivelser, omgivet af haver og damme. Derefter besøger i kejser Khai Dinh’s grav, hvis traditionelle vietnamesiske design med europæisk indflydelse, gør den unik i forghold til de andre kejsergrave i Hue. Herefter kører I tilbage til jeres hotel, med stop undervejs ved Dong Ba markedet. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Carmellia

Dag 12: Hue – Hanoi – kulinarisk gåtur med foodblogger (M/F)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Hanoi, Vietnams hovedstad. Ved ankomsten, bliver I hentet og kørt til jeres hotel.

Efter lidt tid til at slappe af, blive I hentet på hotellet af en lokal madblogger, som tager jer med på en spændende gåtur, hvor han vil vise jer Hanois bedste kulinariske steder. Den lokal madblogger har stor kulinarisk insiderviden og en enorm passion for sit lands mad og kultur. Han begyndte at dokumentere sine kulinariske og kultur eventyr på sin blog i 2005, og hans kulinariske observationer og opdagelser har også fundet vej til både lokale og internationale medier. Hans erfaring, som manager af nogle af Hanoi’s fineste spisesteder, samt hans særlige interesse og forkærlighed for streetfood, gadeboder og markeder, gør ham til den lokale myndigheder, når det gælder Hanoi’s kulinariske hemligheder.

I vandre igennem det gamle kvarter, forbi den gamle østlige byport til Thanh Ha markedet. Undervejs vil I prøve lokale delikatesser og specialiteter, samt få en indsigt i vietnamesiske madlavning. På dette travle og eklektisk marked, vil I opleve essensen af Hanoi og den vietnamesiske kultur .

I fortsætter jeres kulinariske vandretur igennem gaderne i den gamle bydel til Dong Xuan, Hanoi’s vigtigste marked, hvor I prøver nogle lokale specialiteter, såsom Pho Tiu og Bun Dau og kan opleve de tørrede varer og krydderurter, der er så væsentlige i det vietnamesiske køkken. Jeres madblogger vil forklare om spisetiderne i Vietnam, samt forklare om de lokale og for jer tit usædvanlige ingredienser. Derfra slentre I op igennem mad gyden, for at se hvilke andre lokale retter, der er på dagens menu.

Herfra går I gennem Hang Than gaden for at se de ceremonielle kage boder og smage på en speciel fransk indspireret dessert. Jeres madblogger vil forklarer om traditioner og brugen af mad som gaver til festlighederne. I fortsætter igennem Hang Cot gaden, hvor I kan opleve specielt behandlet frugt, som er afhængig af årstiderne og en meget typisk snack i Vietnam. Turen går derefter igennem Phung Hung gaden, hvor I vil opleve de midlertidigt opsatte boder, og se hvordan moderniseringen er ved at ændre de gamle traditioner. I slutningen af turen stopper I ved en af det gamle kvarters travleste og mindste kaffebarer, hvor I kan holde et velfortjent hvil og nyde en kop lokal kaffe.

Herfra kan I vælge at tage tilbage til jeres hotel eller blive i det gamle kvarter og gå på opdagelse på egen hånd. Resten af dagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse på egen hånd og evt finde en hyggelig restaurant, hvor I kan udforske det nordvietnamesiske køkken. Vi kan f.eks anbefale True Viet, Green MangoLy Club, Nineteen11, KOTO, Au Lac House, Highway 4, Le Anh Tuyet, Quan An Ngon, Wild LotusThe Gourmet Corner Restaurant og Essence Cafe & Restaurant. Overnatning på Maison d’Hanoi Boutique

Dag 13: Hanoi – kulinarisk gåtur med resident amerikansk Chef og kogebogs forfatter (M/F)
I dag venter endnu en spændende dag. I bliver hentet på jeres hotel af Daniel Hoyer, en lokal amerikansk kok / kulinariske instruktør og kogebogs forfatter. Daniel Hoyer bor i Hanoi og er forfatter til fem kogebøger, baseret på hans gastronomiske eventyr ture i Latinamerika og Sydøstasien.

Sammen med Daniel kører I Cho Hom eller Cho Chau Long marked, for at lære om og smage på nogle af de ingredienser, der anvendes i det lokale køkken, hvor Daniel vil introducere jer til nogle af de lokale leverandører, forklare om ingredienserne til og hjælpe jer hvis I ønsker at købe produkter til at tage med hjem.

Herefter tager Daniel jer med på hans lokale favorit cafe i det historiske franske kvarter, hvor I kan nyde en snak om mad og en vietnamesisk Cà Phe eller Tra (te). I fortsætte til Truc Bach søen, hvor I skal smage på en typisk lokal snack Phở Cuon, som er en risnudle rulle med grillet oksekød og friske krydderurter, samt andre lokale snacks.

I spiser frokost med Daniel på et af Hanois bedste Bun Cha steder, beliggende ned i en smal gyde, på typiske vietnamesisk vis med små plastikstole og lave plastikborde. Sammen med den lokale skare af Bun Cha aficionados, som sande Hanoians, kan I nyde traditionelt grillet svinekød og vermicelli nudler med friske krydderurter og grøntsager. Efter den dejlige frokost, kan I vælge at tage tilbage til jeres hotel eller selv at gå på opdagelse. Resten af dagen er til fri dispostion. Overnatning på Maison d’Hanoi Boutique

Dag 14: Hanoi – Halong bugten (M/F/A)
I blive hentet på jeres hotel i Hanoi og kører de 160 km til Halong. Ved ankomsten til Halong bugten bliver I overført til jeres junke og indkvarteret, hvorefter I nyder en dejlig frokost. I sejler ud i Halong bugten og cruiser igennem dette fredede verdens naturarv område. Undervejs passerer I bizarre klippeformationer, øer med sandstrande, perle farme og flydende landsbyer. Den enestående og naturskønne bugt, har mere end 3.000 kalkstensøer, der stiger op fra det klare smaragdgrønne vand, hvoraf mange indeholder smukke grotter. Senere er der mulighed for at svømme. Nyd en lækker middag af fisk og skalddyr om bord. Overnatning ombord.

Dag 15: Halong bugten – Hanoi (M)
Morgenmad ombord på båden. Efter morgenmaden fortsætter I med at cruise i den unikke Halong bugt på vej tilbage til Halong. I nyder en lækker seafood frokost ombord, inden I vender tilbage til Halong. Her bliver I hentet og kører tilbage til Hanoi, hvor I afleveres på jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition, indtil I om aftenen spiser en dejlig afskedsmiddage på Pots’n Pans, som servere innovativt vietnamesisk fusions cousine. Restauranten er startet af tidligere ansatte fra KOTO, en restaurant, der giver gadebørn og unge fra fattige kår, mulighed for en uddannelse i et servicefag og Pots ‘n Pans er nu en af de nye stjerne på den kulinariske stjernehimmel i Hanoi. Hvis det er muligt skal I selvfølgeligt spise ved deres exclusive Chef’s bord. Overnatning på Maison d’Hanoi Boutique

Dag 16: Afrejse fra Hanoi (M)
Dagen er til fri disposition, til at få købt de sidste krydderier, souvenirs, få den sidste skål Pho eller slendre rundt og indsnuse atmosfæren i Hanoi’s smalle charmerende gader, indtil I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af uforglemmelige oplevelser, smukke ferieminder, en masse nye lækre opskrifter og kulinarisk inspiration.

Efter en spændende og oplevelsesrig rundrejse, kan man have brug for at slappe af ved en dejlig strand og fordøje de mange oplevelser og indtryk. Vi har masser af gode tilbud på badeferie ved de bedste strande i Vietnam, hvor I kan slappe af, fordøje alle de fantastiske oplevelser, nyde livet og hinanden.

Hotelliste:
Hanoi: Maison d’ Hanoi Boutique Hotel / classic værelse
Halong Bugten: Emeraude Cruise /standard kahyt
Hoi An: Ancient House / run of house værelse
Ho Chi Minh City: Hotel Sanouva / deluxe værelse

Prisen inkluderer:

  • Fly København – Ho Chi Minh City / Hanoi København r/t
  • Fly Ho Chi Minh City – Danang / Hue – Hanoi
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • 16 dages gourmet rundrejse, som beskrevet i progammet
  • Transfers, transport, ture, udflugter og entreer, som beskrevet i programmet
  • Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)

Prisen Inkluderer ikke:

  • Andre måltider end dem nævnt i programmet
  • Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
  • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.
  • Drikkevarer til måltider
  • Vietnamesisk Visum (påkrævet ved ophold på over 15 dage for danske statsborgere)

Bemærkninger:

  • Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
  • Der forekommer værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
  • Priserne er med forbehold for ændringer i tilfælde af prisstigninger i moms, brændstof eller lokale skatter.
  • De forskellige udflugter og ture kan udskiftes med andre og der kan tilføjes flere dage alle steder, så ønsker I f.eks flere eller andre madlavnings klasser, byrundture eller flere indlagte restaurants besøg, kan alt lade sig gøre

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It