Thailands kulinariske herligheder

Tag med på et gastronomisk eventyr igennem Thailand og udforsk samtidigt de smukke landskaber og uberørte kulturer. I starter jeres rejse i Bangkok, for derefter at rejse igennem Isaan, hvor I prøver lækkerier fra det unikke køkken. Smag på de lokale delikatesser og udforsk regionens vinmarker, templer og travle markeder.

Fortsæt jeres gastronomisk opdagelsesrejse i det nordlige Thailand og lær om de essentielle ingredienser, krydderier og urter, der anvendes i det thailandske køkken. Lær om de forskellige tilberedningsmetoder og prøvesmag de lokale delikatesser. Undervejs vil I opleve thailands fantastiske markeder, streetfood, snacks, lokale specialiteter og gourmetmad, deltage i madlavnings kurser og spise intime middage med berømte thailandske kokke.

Se den verdenskendte Michelin Chef, Gordon Ramsays kulinariske rundrejse i Thailand her….. 

Lækker frisk lokal seafood

Lækker frisk lokal seafood

Rejsefakta

Tur navn: Thailands kulinariske herligheder
Rute: Bangkok – Khao Yai – Khon Kaen – Nong Khai – Chiang Mai – Doi Mae Salong – Den Gyldne Trekant – Chiang Rai
Højdepunkter: Bangkok, gastronomiske oplevelser, thai madlavning, natur og kultur
Rejselængde: 14 dage
Afgang: Daglig afgang (min 2 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.11.14 – 31.10.15
Pr person i delt dobbeltværelse                    fra dkk 22995,-
Enkeltværelses tillæg                                          dkk 4595,-

Dag til dag program


Dag 1: Ankomst til Bangkok – Unik Thai middag med dans og teater (A)
I ankommer til Bangkok tidligt om morgenen. Efter at I har passeret immigrations myndighederne og hentet jeres bagage, kommer I ud i ankomsthallen, hvor I bliver mødt af jeres chauffør, der kører jer til jeres hotel i centrum af Bangkok. I har tid på egen hånd, indtil I om aftenen bliver hentet på jeres hotel af jeres guide og kørt til Maya restaurant, hvor I skal opleve et utraditionelt thailandske kulturelt dinnershow. Dette spisested er iscenesat som et teater, med loungestole og chaiselonger, hvorfra I kan nyde forestillingen.

I tager plads omkring kl. 19.00 og får serveret en pre-show drink, imens I nyder udsigten over floden. Efter tæppet går, skal I opleve en fantastisk teatralske og kulinarisk oplevelse. I løbet af 3 timer vil dansene tjenere servere en 15 retters menu, bestående af thailandske klassikere og nyskabte lækkerier, samt et udvalg af drikkevarer, herunder vin og unikke cocktails. Imens I spiser og imellem retterne, vil I opleve et show som blander madlavning, dans og teaterforestilling. Efter showet kan I nyde en after-show drink I baren, før I tager tilbage til jeres hotel. Overnatning på Furama Silom

Dag 2: Bangkok – Fra Metropol til Fiskerleje og Apsara dinner cruise (M/A)
Denne tur vil give jer oplevelser helt udover det sædvanlige. Et besøg til et stykke autentisk Thailand og samtidigt meget tæt på metropolen Bangkok. Turen vil bringe jer til en af de mindst besøgte fiskerbyer i Thailand. Togturen starter i en tæt befolket del af Bangkok tæt ved den mægtige Chao Phraya flod. Når toget forlader stationen vil I opleve det næsten, som at køre gennem de lokales køkkener og stuer. På vejen vil I se Bangkoks skyline blive mindre og mindre, indtil I er omgivet af rismarker og huse på pæle. Den lokale station, hvorfra I starter er beliggende i midten af Wongwian Yai markedet og tilbyder en fantastisk oplevelse og en god indsigt i den lokale thailandske livsstil.

Nyd en smuk togrejse til Mahachai, hvor I skal opleve det største fiske og skaldyrs marked i Thailand. Ved ankomsten til Mahachai kører toget simpethen direkte ind på markedet. Forinden har de sælgende klogeligt fjernet deres intermistiske salgsboder der ellers står på skinnerne. En forunderlig og vidunderlig vifte af lokale produkter sælges på markedet. Besøget på Mahachai Markedet er efterfulgt af en lækker frokost, bestående af friskfanget fisk og skaldyr på en lokal restaurant med udsigt til det charmerende havneområde. Efter frokost sejler I med en longtailbåd ind ad en kanal, hvor I vil få en fremragende indsigt i thailandske fiskeres håndværk.

I vil opleve thailandske fiskerbåde i alle former og farver. Langs en lille kanal vil I se, hvordan disse fiskere lever og arbejder i og omkring deres små værfter. Om eftermiddagen vender I tilbage til Mahachai marked og tage toget tilbage til Wongwian Yai i Bangkok, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. Transport tilbage til jeres hotel er med skytrain begge veje.

Om aftenen bliver I hentet på jeres hotel og afleveret ved bådbroen, hvor I går ombord på en ombygget teaktræs risbarge, hvor I skal nyde et dejligt Apsara dinner cruise. Nyd en fantastisk middag, imens i langsomt driver ned af Chao Phya floden. Imens I nyder de kulinariske lækkerier, kan I betragte lysene over Bangkok og livet langs floden. Undervejs kan I bl.a se det oplyste Wat Arun tempel og Grand Palace. Efter cruiset bliver I bragt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Furama Silom

Dag 3: Bangkok – streetfood discovery og kulinariske lækkerier (M/F/A)
Efter en lækker morgenmad på jeres hotel, mødes I med jeres guide og kører til Samyan markedet, for at opleve et autentisk thailandsk ferskmarked. Som I slentre igennem markedet, vil I møde de lokale på morgen shopping efter dagens frokost og middags ingredienser. I vil opleve alle de ingredienser, der anvendes i thailandsk madlavning og prøve forskellige tropiske frugter. Derefter fortsætter I til det århundrede gamle Nanglerng Food Market, et af de ældste og mest betydningsfulde markeder i det indre Bangkok.

Beliggende i shophuse af træ og bygget i gammel stil, giver markedet indsigt i gamle thailandske arkitektoniske stilarter samt traditionelle thailandske retter. Efter denne spændene start på dagen, nyder I en dejlig frokost nær bangkoks rådhus og slutter måltidet med Sarim, en populær thailandsk dessert bestående af farverige tynde vermicelli serveret i krydret kokosmælk. I hopper på en lokal tuk-tuk og kører til Thammasart universitetet, hvor I kan prøve en bred vifte af lækre Thai streetsnacks og drikkevarer, der sælges af gadesælgere fra små stande.

Derefter tager I med en traditonel longtail båd ned ad Chao Phraya floden til Chinatown, berømt for en overflod af kinesiske delikatesser, som sælges langs gaderne. I afslutter jeres dag med at prøve den berømte Pad Thai på Tipsamai Pad Thai Restaurant, en lokal institution og restaurant, der kun sælger denne specialitet, hvilket de har gjort de sidste 60 år. For de modige er det muligt at prøve nogle af de helt specielle snacks, dybstegte insekter i alle afskygninger, en lokal specialitet i Thailand. Overnatning på Furama Silom

Dag 4: Bangkok – madlavnings kursus og One night in Bangkok (M/F/A)
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til Bai Pai madlavningsskole, hvor I skal deltage i et Thai madlavningskursus. I får undervisning og lære at lave forskellige lækre Thai retter og slutter kurset af med at nyde frugten af jeres anstrengelser, med en forhåbentlig lækker frokost. Herefter bliver I kørt tilbage til jeres hotel og har tid på egen hånd, til at slappe af og blive frisket op inden I om aftenen bliver hentet og tager afsted på nye eventyr.

Igennem tiderne er der lavet både sange og film om en aften i Bangkok. Det er en legendarisk by med uendelige muligheder, og denne aften vil I opleve et par af højdepunkterne. I begynder jeres aften på den super tjekkede Long Table Bar, hvor I nyder en sundowner, med udsigt over den centrale del af byen. Herfra fortsætter I til en af byens bedst bevarede kulinariske hemmeligheder – et lokalt gadekøkken, hvor duftene, sceneriet og smagen er indbegrebet af Bangkok og Thai mad. Derefter tager I skytrain til Chao Phraya floden, hvor I går ombord på en båd, der sejler jer til det nyeste nattemarked ‘Asiatique’. Her kan I shoppe og opleve den lokal underholdning, med en dejlig udsigt over floden. Overnatning på Furama Silom

Dag 5: Bangkok – Korat – Khao Yai (M/F/A)
I bliver hentet på jeres hotel og kører igennem bjergene til Korat, porten til det nordøstlige plateau. Korat er den største nordøstlige provins, og indbyggerne i provinsen er primært beskæftiget med landbrug og har deres egne unikke kultur, arkitektur og køkken. Først besøger I Prasat Hin Phimai, det største Khmer tempel kompleks i Thailand, fra den angkorianske periode, hvor Khmer imperiet strakte sig ind i Thailand. Helligdommen er pragtfuldt restaureret og de renoverede ruiner, er bevaret som national historisk park.

I fortsætter til Korat, hvor I spiser frokost, prøv evt den berømte lokale signatur Pad Thai “Pad Mee Korat” Papaya salat og BBQ kylling. Efter frokost kører I videre imod Khao Yai National Park. Området omkring national parken er ideelt for vinproduktion. I besøger en lokal vingård, smukt beliggende på en bjergskråning og omgivet af tropisk natur. Efter rundvisningen er det tid til en vinsmagning, før I kører til jeres resort. Om aftenen nyder I en dejlig middag på en lokal restaurant. Overnatning på Kirimaya Resort.

Dag 6: Khao Yai – Chaiyaphum – Khon Kaen (M/F/A)
I spiser morgenmad på hotellet og kører derefter til Ban Khwao i Chaiyaphum, kendt for vævning med den bedste kvalitet af silke og bomuld. Især er området kendt for den sjældne “Mud Mee Silk”, en del af deres kulturelle arv og vidergivet igennem generationer. Næste stop er ved et lokalt hjem, hvor I vil opleve hvordan de laver Isaan pølser, berømt i hele Thailand. Herfra fortsætter I til Phu Wiang, hvor de første dinosaur fossiler i Thailand blev fundet. I besøger Dinosaur Museet, som indeholder et geologisk informations center og sektioner med forskning, fossil replikation og bevarelse.

I ser den permanente udstilling og spiser derefter en dejlig frokost på en lokal restaurant. Efter frokost fortsætter I til Khon Kaen, som er det kommercielle, administrative og uddannelsesmæssige centrum i det øvre Isaan. Her udforsker I det lokale marked, hvor I vil opleve forskellige former for typisk Isaan mad, produkter, snacks, samt give jer et indblik i den lokale livsstil. I vil også opleve en overflod af spændende lokale grøntsager, frugter, krydderier, og lokale fødevarer. Om aftenen kan I se frem til en dejlig vietnamesisk/Isaan middag på en lokal restaurant. Overnatning på Wishing Tree Resort

Dag 7: Khon Kaen – Udon Thani – Nong Khai (M/F/A)
I tager tidligt afsted og besøger det lokale morgen markedet. I udforsker markedet og smager på nogle af de lokale lækkerier, såsom grillet sticky ricecake og grillet svinekød. Derefter udforsker i Khon Kaen og besøger Phra That Kham Kaen på Wat Chetiyaphum, som ifølge den lokale folklore er oprindelses stedet for Khon Kaen. I besøger Nong Wang templet, hvor I efter 9 trapper når templets pagode og belønnes med en smuk panoramaudsigten over byen og Kaen Nakorn søen. I spiser frokost i Khao Suan Kwang, hvor I bl.a kan nyde Isaans berømte stegte kylling og krydret papaya salat (Som Tum).

Efter frokost besøger I Baan Chiang Village, et arkæologisk sted i Udon Thani Province. Baan Chiang blev opdaget i 1957 af Stephen Young, en Harvard sociologi kandidat. Man har her fundet beviser på at stedet var beboet for omkring 5.600 -1800 år siden. Ban Chiang er bedst kendt for den smukke keramik og stedet blev et anerkendt UNESCO World Heritage Site i 1992. Derefter er kører I til “Wang Nam Mok” Homestay, en lokal landsby, belønnet for bevarelse af de naturlige ressourcerne og for at udvikle erhverv for lokalbefolkningen.

Ved ankomsten får I en varm og traditionel velkomst af landsbyboerne. I har tid på egen hånd til at gå rundt i landsby, som ligger midt i rismarkerne, og opleve det lokale liv og se hvordan de lokale børn leger og svømmer efter skole. Nyd af interagere og deltage i deres aktiviteter eller hjælp til i det lokale køkken med at forberede middagen. Om aftenen vil landsbyboerne udfører en traditionel Baci ceremoni, hvis formål er at velsigne besøgende og sikre dem en sikker rejse, sundhed, held og lykke. Derefter kan I nyde en middag med jeres værter, bestående af lokale specialiteter. Overnatning på Wang Nam Mok Homestay.

Dag 8 : Nong Khai – Udon Thani – Chiang Mai – Khantoke Dinner Show (M/F/A)
Om morgenen kan de morgenfriske opleve, hvordan de lokale giver almisse til munkene på deres morgenvandring. Derefter spiser I morgenmad på jeres homestay og går en tur til det smukke Nam Mok vandfald. I spiser en dejlig picnic frokost, hvorefter I bliver kørt til Udon Thani lufthavn, hvorfra I flyver til Chiang Mai.

Ved ankomsten til Chiang Mai, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition, indtil I om aftenen skal opleve et traditionelt Khantoke Dinner show. Jeres måltid bliver serveret på særlige, lave og cirkulære borde kaldet toke. Middagen består af lækker nordthailandske retter, ledsaget af traditionel thailandsk folkedans. Efter middagen skal I tænde en Khom Loy lanterne og sende den op i den kølige nat, ifølge den lokale tro vil alle dine ulykker svæve væk. Overnatning på Banthai Village

Dag 9: Chiang Mai – gourmet riverside middag (M/A)
Formiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse på egen hånd, indtil I om eftermiddagen udforsker et af Chiang Mais lokale markeder, Waroros. Dette er en levende lokal område, hvor de lokale kommer for at købe alt fra tørret chili, kafir lime blade til spiselige orme. Her kan I også opleve og smage nordlige snacks og specialiteter, som thailandske besøgende altid køber, for at tage med hjem.

Det er bl.a lokale delikatesser som Sai- Ua (den berømt northailandske pølse), Nam Prik Noom (grøn chili pasta), Kaeb Moo (crispy stegt svinehud) og andre søde sager, som Khao Soi Tad (søde gule nodler) og Kala Mare (klæbrig sort gele). Herfra tager en I cyclo (trishaw) igennem den gamle by, for at udforske byens mest fredfyldte og smukke templer, Wat Phra Singh, hjemsted for en meget gammel og hellig Buddha og Wat Chedi Luang, hvor den berømte Emerald Buddha engang havde til huse.

Herefter tager I tilbage til jeres hotel og kan slappe af eller tager på opdagelse på egen hånd, indtil I om aftenen bliver I hentet på jeres hotel og kører til restaurant Baan Suan. Denne arkitekt designede restaurant serverer et lækkert thailandsk fusionskøkken, og ligger smukt med udsigt over Ping floden. Efter en forfriskende cocktail, er det tid til at nyde kulinariske lækkerier fra det nordlige Thailand, en fryd for ganen såvel som for øjet. Efter denne lækker middag , tænder I en papir lanterne (Khom Loy) og sender den til himmels, hvilket ifølge den lokale tro betyder, at al ulykke svæver væk. Overnatning på Banthai Village

Dag 10: Chiang Mai – madlavnings kursus(M/F/A)
Efter en dejlig morgenmad på hotellet, bliver I hentet og kører til Chiang Mai Thai Cookery School, hvor I de næste 2 dage skal lære at tilberede den lækre thaimad, som I indtil nu har fået serveret. I vil sikkert genkende jeres lærer Sompon. I bliver kastet direkte ud i det og Sompon vil vise jer en bakke med lokale ingredienser, hvorefter han gennemgår hver enkelt og forklare, hvordan du forbereder det, hvordan man opbevarer det, og hvad der kan bruges som erstatning. De fleste af disse oplysninger er allerede i din kogebog, men jeres lærer er mere end glade, for at besvare eventuelle spørgsmål.

Om morgenen skal I lære at tilberede følgende retter:
• Tom Yom Gung (sød og sur reje suppe)
• Gøn karry med med kylling
• Thai fiskefrikadeller (Thai fishcakes)
• Thai fried noodles

Herefter holder I frokostpause og derefter skal I lære at tilberede følgende retter:
• Krydret hønsesalat
• Vand kastanjer i kokosmælk

I får selvfølgelig mulighed for at nyde frugten af jeres arbejde og for at nyde de retter I har tilberedt. Efter kurset er resten af dagen til fri disposition. Overnatning på Chiang Mai Thai Cookery School Homestay

Bemærk venligst at menuen kan ændre sig

Dag 11: Chiang Mai – madlavnings kursus (M/F/A)
Her til morgen skal I lære at lave karry pasta (paste) ved hjælp af en morter. I forbereder først ingredienserne, hvorefter I maler pastaen. Overnatning på Chiang Mai Thai Cookery School Homestay

Her til morgen vil I lære at tilberede følgende retter:
• Rød karry med svinekød
• Chiang Mai karry med kylling
• Stegt fisk med chili og basilikum
• Søde og sure grøntsager (sweet and sour)

Herefter holder I frokostpause og derefter skal I lære at tilberede følgende retter:
• Sort Sticky Rice budding
• krydret glasnudel salat

Bemærk venligst at menuen kan ændre sig

Dag 12: Chiang Mai – Doi Mae Salong (M/F/A)
Efter morgenmaden kører I mod Chiang Rai. Undervejs holder I en Kaffepause på Cabbage and Condoms, en lokal restaurant der drives af lokalbefolkning og en samfunds udviklings forening og som tjener og hjælper de lokale i landdistrikterne eller på det fremragende Jarin Garden Resort, berømt for sine hjemmelavede tærter. Derefter kører I videre og stopper ved Mae Krachan hotsprings og Wat Rong Khun, også kendt som det hvide tempel. I ankommer til Chiang Rai i tide til at nyde en lækker frokost på en lokal restaurant. Efter frokost fortsætter I til Doi Mae Salong.

Undervejs stopper I ved Nanglae ananas plantagen, hvor I kan gå rundt på plantagen og smage på de fantastiske ananas, der kun dyrkes i visse dele af Thailand. Det område I passere igennem på jeres ved til Mae Salong er kendt for tedyrkning. Oolong og Jasmin te er nogle af de mest berømte temærker, som dyrkes og sælges i området. I stopper ved en frodig teplantage for at tage en spadseretur igennem den udsøgt duftende plantage og lære om, hvordan afgrøden dyrkes efterfulgt af nogle smagsprøver.

Herfra kører I op i bjergene til Doi Mae Salong, som blev grundlagt i 1960’erne af tidligere Kuomintang soldater, der var blevet fordrevet fra Burma efter deres flugt fra Kina. Dette er fortsat et overvejende kinesisk område, hvilket det lokale køkken også bærer præg af. Om aftenen kan I nyde en dejlig middag inspireret af det lokale køkken fra Yunnan provinsen i Kina. Overnatning og middag på Mae Salong Flower Hills Resort.

Dag 13: Doi Mae Salong – Chiang Khong – Den gyldne trekant (M/F)
Her til morgen bliver I hentet og kørt til Phu Chai Sai Resort, hvor I skal lære at tilberede typiske nordthailandske forretter:

I vil lære at tilberede følgende retter:
• Paw Pia, forårsruler
• Nam Prik Noom – Lanna-stil svinekød med tomat dip
• Som Tum – krydret grøn papaya salat

Om eftermiddagen besøger I det gamle kongerige Chiang Saen på de stejle bredder af Mekong floden, hvor I vil opleve nogle pragtfulde gamle ruiner og templer. I fortsætter til Den Gyldne Trekant, hvor grænserne til Thailand, Myanmar og Laos mødes. Her går I ombord på en lokal longtail båd og sejler en tur på mekong floden, for at opleve området fra det majestætiske Mekong perspektiv. Derefter kører I til jeres resort i Den Gyldne Trekant. Overnatning på Serene at Chiang Rai

Dag 14: Den Gyldne Trekant – Mae Sai – Chiang Rai (M/F)
Efter morgenmad på hotellet, bliver I hentet og kører til Mae Sai, en livlig handelsby på den nordligste grænse imellem Thailand og Myanmar. Her spiser I frokost på en lokal restaurant inden I kører til Chiang Rai, hvor I bliver afleveret i lufthavnen og flyver hjem via Bangkok, med kufferten fuld af fantastiske oplevelser, uforglemmelige ferieminder, en masse nye lækre opskrifter og kulinarisk inspiration.

Efter en spændende og oplevelsesrig rundrejse, kan man have brug for at slappe af ved en dejlig strand og fordøje de mange oplevelser og indtryk. Vi har masser af gode tilbud på badeferie ved de bedste strande i Thailand, hvor I kan slappe af, fordøje alle de fantastiske oplevelser, nyde livet og hinanden.

Hotelliste:

Bangkok: Furama Silom / superior plus værelse
Khao Yai: Kirimaya Resort / plantation view værelse
Khon Kaen: Wishing Tree Resort / deluxe værelse
Nong Khai: Wang Nam Mok Homestay / standard værelse
Chiang Mai: Banthai Village / superior værelse
Chiang Mai: Chiang Mai Thai Cookery School Homestay / ROH (run of house) værelse
Mae Salong: Mae Salong Flower Hills / ROH værelse
Gyldne trekant / Chiang Rai: Serene at Chiang Rai / superior værelse

Prisen inkluderer:

  • Fly København – Bangkok / Chiang Rai – Bangkok – København r/t
  • Fly Udon Thani – Chiang Mai e/t med Nok Air
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • 14 dages gourmet rundrejse, som beskrevet i progammet
  • Transfers, transport, ture, udflugter og entreer, som beskrevet i programmet
  • Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)

Prisen Inkluderer ikke:

  • Andre måltider end dem nævnt i programmet
  • Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
  • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.

Bemærkninger:

  • Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
  • Der forekommer værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne.
  • Priserne er med forbehold for ændringer i tilfælde af prisstigninger i moms, brændstof eller lokale skatter.
  • De forskellige udflugter og ture kan udskiftes med andre og der kan tilføjes flere dage alle steder, så ønsker I f.eks flere eller andre madlavnings klasser, byrundture eller flere indlagte restaurants besøg, kan alt lade sig gøre

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It