På mountainbike fra Kathmandu til Pokhara

Den ultimative mountainbike oplevelse – tænk dig at cykle med udsigt til de højeste bjerge i verden!

Som I cykler langs Himalaya fra Kathmandu til Pokhara vil I have en fantastisk udsigt over Langtang og Annapurna bjergkæderne og fange et glimt af Mt. Everest. Nepal er hjemsted for otte af verdens 10 højeste bjerge og for mere end 240 toppe på over 6.000 meter over havets overflade.

Nepal er et utroligt land med hinduistiske templer, buddhistiske stupaer, yakokser og næsehorn, fantastiske toppe og smukke dale. Nepal byder på en endeløs række af overraskelser og oplevelser. Kathmandu-dalen var engang hjemsted for tre små riger – Kathmandu, Patan og Bhaktapur – og hver har efterladt en enestående arkitektur, en kunstnerisk kultur og historie, som I vil opleve før I drager videre imod Gorkha.

På vej imod Pokhara

På vej imod Pokhara

I det 18. Århundrede dannede herskeren af det lille fyrstendømme Gorkha, et forenet Nepal af en række uafhængige bjerg stater. Efter et besøg på slottet, hvor I vil lære om Gurkha krigerene tager I videre til et hinduistisk tempel, der hylder gudinden Kali. Turen slutter i Pokhara, før i tiden et vigtigt stop på handelsruten imellem Indien og Kina, og nu base for trekking i Annapurna området.

Som I cykler fra højderyg til højderyg vil I møde det venlige, smilende og åbne nepalesiske folk. Undervejs vil I overnatte i teltlejr forskellige steder, således at I kan cykle igennem områder, der er mindre besøgte og uspolerede. Når I kommer ud af Kathmandu vil I opleve meget få vesterlændinge og ingen på mountainbikes.

Dette er en spektakulær tur med spændende nedkørsler og udfordrende stigninger, fantastiske natur scenerier, en storslået panoramaudsigt, store menneskelige og kulturelle oplevelser og en enestående mulighed for at opleve et andet Nepal end det men oplever på de velbesøgte trekking ruter.

REJSEFAKTA

Tur navn: På mountainbike fra Kathmandu til Pokhara (Grupperejse)
Rute: Kathmandu – Nagarkot – Kathmandu – Kakani – Trishuli – Gorkha – Besisahar – Kalasti – Begnas Lake – Kali Hill – Pokhara
Højdepunkter: Kathmandu, mountain biking, natur, kultur, Annapurna, Gorka, Pokhara
Rejselængde: 11 dage
Sværhedsgrad: 4 ud af 5
Afrejsedatoer: 12 feb 2017, 5 mar, 4 jun, 10 sep, 8 okt, 11 feb 2018, 4 mar, 3 jun, 9 sep, 7 okt
Gruppestørrelse: (min 2 personer – max 16 personer)

Pakkepris i danske kroner i perioden 01.10.16 – 31.10.18 Mountainbike Kathmandu - Pokhara
Pr person i delt dobbeltværelse fra                     dkk 21595,-
Enkeltværelses tillæg                                          dkk 1650,-
Cykelleje standard mountainbike:                      dkk 1765,-

Dag til dag program


Dag 1: Kathmandu (A)
Ved ankomsten til Kathmandu, tager I selv en taxi til hotellet. Efter at I er checket ind og har slappet af eller er blevet frisket op, mødes I med jeres gruppe på hotellet og tilbringe eftermiddagen med at opleve nogle af de største attraktioner i Kathmandu. I besøger bl.a. Swoyambhunath templet (også kendt som abetemplet) og Durbar Square i hjertet af byen, hvor I kan opleve den ikoniske arkitektur i den gamle by. Efter en oplevelsesrig dag i Kathmandu mødes I om aftenen til middag og tur briefing. Overnatning på Hotel Samsara.

Dag 2: Kathmandu – Nagarkot – Kathmandu (M/F/A)
Efter morgenmaden kører I til bjergstationen Nagarkot i den nord-østlige del af Kathmandu dalen og derefter fortsætter I på cykel yderligere fire kilometer op ad bakke til I når det højeste punkt Nagarkot Tower, som er omgivet af skov og byder på en fantastisk udsigt over Kathmandu dalen. På en klar dag kan I se så langt som Ganesh Himal og Everest.

Derefter kører I ned ad bakke til Nala ad jordstier indtil Bhaktapur – en gammel Newar by, der har bevaret sin kultur, samt sine brostensbelagte gader, paladser, templer med kunstfærdige udskæringer, forgyldte tage og åbne gårde. I tilbringer en times tid med at udforske gaderne i denne UNESCO World Heritage by. Herefter cykler I ad biveje tilbage til Kathmandu og undervejs kommer I forbi Guheshwori templet, hvor I vil få et ægte indblik i det typiske landsbyliv i Kathmandu dalen. Overnatning på Hotel Samsara.

Distance: 35 km.

Dag 3: Kathmandu – Kakani (M/F/A)
Dagens tur bliver for det meste op ad bakke, indtil I når nordlige del af Kathmandu dalen og bjergstationen Kakani (2073 meter). Der kan være lidt trafik de første 2 km, men efter at I har passeret Balaju Water Garden kommer I til Nargarjun (Queens) skoven, hjemsted for den tidligere konge, som på jeres venstre side vil give skygge under jeres opstigning. I klatre gradvist op til Mudkhu krydset og derefter er det dejligt fladt ned til Teenpiple.

Efter Teenpiple kører I gradvist op ad bakke igennem områder med landbrug – hovedsagelig kartoffeller og radiser – til Ranipauwa krydset. Når I forcere de sidste 4 km til Kakani, vil I have det smukke Langtang området på venstre side og mod nord vil I have 7000 + meter høje tinder. I vil opleve en fantastisk udsigt over Langtang, Dorje Lakpa, Ganesh Himal og Trisuli dalen. Jeres teltlejr med Sherpa personale venter på jer i Kakani. Overnatning I teltlejr.

Distance: 27 km.

Dag 4: Kakani – Trishuli (M/F/A)
I nyder en dejlig morgenmad imens solen står op over dalen og bjergene. Herefter starter dagens cykeltur. Det går nedaf ad asfalteret vej og I bunden bliver I mødt af den mægtige Trisuli floden ved indgangen til Trisuli dalen. Som I fortsætter dybere ind i Himalaya, vil I se flere bebyggelser med bjergterasser og marker og det usædvanlige syn af et par ørred dambrug. Når I når til Tadi, bliver vejene fladere og bredere og I når til sidste jeres lejr ved Trisuli floden. Overnatning I teltlejr.

Distance: 46 km.

Dag 5: Trishuli – Gorkha (M/F/A)
I dag fortsætter I med at cykle langs Trisuli floden til Galchhi på en semi asfalteret vej og hvorfra I tager med jeres support køretøj til Gorkha, den tidligere hovedstad i Nepal, hvor I tager på en sightseeing i det historiske kongelige palads i det tidligere Shah dynasti. Gorkha paladset ligger på toppen af en bakke i en højde af 3281 meter. Kongen ville våge over hans folk, så langt som hans øjne kunne se fra højeste palads i centrum af Nepal. Gorkha er også hjemsted for de berømte Gurkha krigere – som kæmpede med knive (Kukuris) mod kanoner og hvis ry er kendt, respekteret og frygtet over hele verden. Overnatning I teltlejr.

Distance: 36 km.

Dag 6: Gorkha – Besisahar (M/F/A)
I dag går det igen nedaf. Fra Gorkha passerer I Turture landsbyen og appelsin plantager, modne imellem okt-dev. Ruten flader ud omkring Paudi Bazaar og slutter ved udgangspunktet for den populære Annapurna trekking rute. Der er mulighed for at forlænge dagens tur med ekstra 20 km og med et besøg på Sundar Bazaren eller I kan cykle direkte til jeres lejr ved Marshyangdi floden. Overnatning I teltlejr.

Distance: 45 km – 65 km.

Dag 7: Besisahar- Kalasti (M/F/A)
I lader Annapurna bag jer og cykler langs Naudi Khola (Khola betyder lille bæk på nepalesisk) til den smukke Kunchha landsby. Her tager I en pause og nyder den lokale te inden I fortsætter vestpå langs Risti Khola til Kumalgaon. Herfra cykler I ad jordstier, for det meste op ad bakke til Bhorletar og på vejen passerer I små typiske nepalesiske landsbyer. Overnatning I teltlejr.

Distance: 40 km.

Dag 8: Kalasti – Begnas søen (M/F/A)
Dagens tur kan være lidt af udfordring, da I cykler meste op ad bakke og på jordstier. I cykler imod bjergkammen og igen i dag vil I blive belønnet med en fantastiske udsigt over Himalaya. I stopper undervejs for at nyde en kop te ved Sarke Bhanjyang, før I kan nyde nedkørslen til den maleriske Begnas sø. Lejren ligger ved breden af søen med udsigt til Himalaya og specielt toppene af Annapurnas, samt udsigten over søen vil helt sikkert efterlade et uforglemmeligt indtryk. Overnatning I teltlejr.

Distance: 30 km.

Dag 9: Begnas søen – Kali Hill (M/F/A)
Efter morgenmaden ved Begnas søen, er det tilbage i sadlen og så går det hovedsagelig op ad bakke, ca. 15 km, indtil I når til toppen af Tiwari Danda, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Begnas søen. Herfra cykler I til Kalikasthan, hvor I kan opleve Kali templet (opkaldt efter gudinden for sejr over onde magter) og jeres lejr. Herfra kan I nyde en fantastisk udsigt over Pokhara dalen, jeres endelige destination. Overnatning I teltlejr.

Distance: 28 km.

Dag 10: Kali Hill – Pokhara (M/F/A)
Jeres sidste dag på cykle vil være en blanding af jordveje og og asfalterede veje. I starter dagen med at kører igennem landsbyerne Chautartha, Lapsi Danda og endelig til Bijayapur Khola, hvor I kommer ind på hovedvejen til Pokhara Lakeside, det vigtigste knudepunkt for turisme i Pokhara og den anden største by i Nepal. Byen er domineret af en smuk sø og jeres hotel er dejligt beliggende ved breden. Efter en dejlig frokost har I tid til at udforske Pokhara, slappe af på en af de mange caféer eller at leje en båd og bruge lidt tid på søen. Efter ni dages cykling er det tid til at slappe af og nyde et par øl. Overnatning på Trek-O-Tel Hotel.

Distance: 40 km.

Dag 11: Pokhara (M)
Efter morgenmaden bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver tilbage til Kathmandu for at nå jeres fly tilbage til Danmark.

Hotelliste:
Kathmandu: Hotel Samsara
Pokhara: Trek-O-Tel Hotel

PRISEN INKLUDERE:

• Fly København – Kathmandu r/t
• Fly Pokhara – Kathmandu e/t med Yeti Airlines eller Buddha Air Nepal
• Diverse lufthavnsskatter og afgifter
• 9 dages cykeltur ifølge programmet
• Vand, frugt osv under cykelturen
• Indkvartering som nævnt i programmet
• Cykleguide og følgekøretøj
• Transport og transfers som beskrevet i programmet
• Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Andre måltider end dem nævnt i programmet
• Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
• Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.
• Visum til Nepal

BEMÆRKNINGER:

• Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
• Der forekommer værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
• Mindre program ændringer er undertiden nødvendigt, afhængig af vej og vejrforhold.
• Priserne er med forbehold for ændringer i tilfælde af prisstigninger i moms, brændstof eller lokale skatter .
• Distance på cykel 347 km
• Minimum alder 18 år

Tur profil:

Under turen cykler I mere end 340 km, hvoraf omkring 80% er off road, på 9 cykel dage. Vi har designet ruten til at give en bred vifte af forskelligartet cykling. Der er alt fra førsteklasses enspors stier til blidere grusveje. Mange veje og stier krydser bjergene og vores rute går op og ned af bjergskråninger. Vi garanterer at I aldrig kommer til at kede jer. Der er en vis del teknisk cykling involveret i denne tur, samt den ekstra udfordring det er at cykle i højere luftlag end de fleste er vant til. Under turen har i konstant et følgekøretøj i nærheden, så I kan tage pauser i støtte køretøjet, hvis det kræves og ønskes.

Egnethed:

Denne tur er for den erfaren mountainbiker med gode cykel færdigheder, der har kørt en hel del off-road og nyder nogle udfordrende stigninger og stier.

Cykler:

Da nogle mennesker ikke kan forestille sig at tage på cykelrejse uden deres egen elskede cykel, tilbyder vi ikke cykler som en del af denne tur. Skulle man ikke ønske at medbringe sin egen cykel, kan man leje cykler lokalt, se prisen under turprisen. Cyklerne er velkendte mountainbike mærker med letvægts alu rammer, 24- til 27-gearing, v-bremser og Shimano komponenter og forhjulsophæng. Hvis du medbringer din egen cykel, skal du sikre, at det er en mountainbike, helst med forhjulsophæng, og at den er i god mekanisk stand.

Reparationer:

Grundlæggende reservedele og værktøj medbringes af guiden og i støtte køretøjet, dog kan vi ikke garantere at have reservedele til alle tænkelige problemer. Det anbefales at medbringe et lille  grundlæggende værktøjskit, en ekstra slange og pumpe.

Sikkerhed:

Hjelm er obligatorisk på alle vores mountainbike eventyr. Jeres cykel guide/rejseleder er uddannet i akut reding og førstehjælp, men man er i høj grad ansvarlig for sin egen sikkerhed. Det er derfor obligatorisk at du tegner en rejseforsikring, der dækker dig på en mountainbike tur.

Guider:

I bliver ledet af en lokal engelsktalende cykel guide/rejseleder og hvis gruppen er på 10 deltagere eller flere, bliver der tilknyttet endnu en guide til turen. Alle vores guider er velinformerede i historie, kultur og religioner i det område, hvor du cykler og er dygtige til at dele denne viden med jer. Jeres guide er også medicinsk trænet og en erfaren cykelrytter, samt i stand til at håndtere de fleste mindre reparationer undervejs.

Højde:

Som rejsende i Himalaya kan man lide af åndenød og hovedpine indtil man bliver akklimatiseret. Selvom vi ikke vil komme over 2.000 moh, er det vigtigt at tage tingene let de første dage og at drikke masser af vand.

Vejret:

Temperaturerne og klimaet varierer efter højden. Nepal har to sæsoner – den tørre sæson løber fra oktober til maj og den våde (monsoon) sæson fra juni til september, hvoraf 80% af regnen falder. Nepals vejret er generelt forudsigeligt og behageligt, men de bedste tidspunkter at besøge Nepal er fra marts til maj (forår) og september-november (efterår). Kathmandu dalen, i en højde af 1.310 m, har et mildt klima, der spænder fra 19-27ºC til 2-20ºC om vinteren. Kom forberedt til kølige aftener og medbringe ordentlig gear til en frisk morgen start og kølige nedkørsler.

Indkvartering:

I Kathmandu kan I se frem til bo på Samsara Hotel. Under turen til Pokhara slår I lejr i syv nætter. Her sover I i telte og der forfindes et toilet telt (med sæde) og bade (brus) telt.

Mad:

Måltiderne er inkluderet, som nævnt i programmet, hvor M = morgenmad, F = Frokost og A = aftensmad. Måltider under turen når I campere, bliver tilberedt af et Sherpa køkken team og består af både nepalesiske og vestlige retter. Eventuelle særlige kostbehov eller allergier kan der også tages hensyn til. Venligst oplys dette på booking tidspunktet.

Drikke:

At holde vores gæster hydreret er et job, vi tager meget alvorligt. Koldt vand og energi-genoprettende drikkevarer er inkluderet i turens pris. Sodavand og andre drikkevarer i forbindelse med måltider er ikke inkluderet. Øl og alkohol er ikke inkluderet i prisen.

Alene rejsende:

Vi kræver ikke, at du betaler et gebyr for at rejse alene. Vi vil sørge for at du kommer til at dele bolig med en anden rejsende af samme køn, og kan det ikke lade sig gøre, får du et enkelt værelse uden ekstra beregning. Hvis du foretrækker ikke at dele med en anden, kan du vælge at betale tillæget for dit eget værelse.

Ekstraudgifter:

Vi anbefaler, at du har et par ekstra dollars i lommen til diverse småting. Entréer er inkluderet for de i programmet nævnte steder og nationalparker. Andre eventuelle entreer eller gebyrer er ikke inkluderet. Det er almindeligt at give drikkepenge til lokale guider og chauffører, dog skal det beløb, du giver være afhængig af det serviceniveau, du modtager. Som en generel vejledning, foreslår vi usd 3-4 per person per dag.

Penge:

Valutaen er den nepalesisk rupee (RS), og der er Standard Chartered Bank pengeautomater i Kathmandu og Pokhara, der tager imod internationale kort. For at være sikker, anbefaler vi dog du veksler penge i Kathmandu og bære kontanter som backup i tilfælde af at strømmen går ned, ATMen er i uorden eller lign. Større kreditkort er almindeligt accepteret på mellemstore og bedre hoteller, restauranter og de lidt finere butikker i Kathmandu dalen og Pokhara.

Bestil rejsen

Klik her for at bestille rejsen

Copyright © 2014 Culture Adventure aps - Strandgade 102 · 1401 København K · Tlf: +45 7610 0070 · Fax: +45 7610 0170
Pin It